ev konusu ; fikirlerinizi merak ediyorum

Bebeğin olsa soğuktan hastalansa onun doktor, ilaç parası bile aradaki farkı kapatır.
Konfor her zaman daha önemli.
Keşke en başta oturduğunuz eve taşınmasaydınız.

Bir kere 750 tl kira isteyen adam 600 tlye mümkün değil inmez...
En fazla 50 tl düşer düz 700 tlder...

700 tl bir kira için çok normal rakam, eşin bu devirde o parayı bankaya ödeyip ev sahibi olabiliyorsa olsun bakalım...

Hesaplara bakılırsa senin düşüncen mantıklı, eşin ev alırım diyorsa kesenin ağzını 2 kat daha fazla açması gerek 700 tl taksitle ev almak hayal ötesi...

Ev asansörlü aidat var mı peki varsa ne kadar ? Isınma ve yalıtım varsa mantıklı tabii.

750tl krediyi hangi bankadan çekecekmiş eşin? Söylesin de biz de başvuralım hemen.. En kıytırık ev kredisi taksidi 1800-2000tl..:KK48:

Eşin sen yakın olma diye mi yapıyor acaba? Zira senin yaptığın hesap gayet mantıklı ve karlı..

Ayrıca çocuk olunca binada asansör olması çok büyük avantaj oluyor. O puseti, bebeği ve çantasını direk indirip çıkmak çok büyük kolaylık. Bunu da hatırlat eşine mutlaka.. Esnafsa yalnız da kalıyorsundur çok. Ha deyince yanında olamaz.

Allah'a şükür evimiz giriş üstü de ben aşırı yorulmadım bebekle in çık. Ama puseti hep giriş katta bırakmak zorundayız. Eğer buna karşı çıkan bir binada olsaydık sorun olurdu bizim için..

Isı yalıtım kesinlikle çok önemli . Yalıtım olmayan bir evde oturdum ve kombi yakıp elektrikli soba yakmamıza rağmen ısıtamıyorduk evi :(
Sizin bebeğiniz de olacak çocuk hasta mı olsun soğukta Bebek üzerinden konuş eşinle ara kat ve ısı yalıtımı olan dairede gündüz yakmana bile gerek kalmaz çoğu Zaman.arakatta sürekli en düşükte bile yaksanız ev çok sıcak oluyor ve sürekli en düşükte yansa 4 petekte ortalama 200-250 tl gelir fatura siz mantıklı hesap yapmışsınız ısı yalıtımı olmayan bir ev yazın da aşırı sıcak olacaktır ve çocuk için yine zararlı değil mi bu ?

evsahibi ile görüştünüz mü? 750 ilan fiyatıysa mutlaka pazarlık payı vardır. belki 700 yapar eşiniz ikna olur. hesabınız mantıklı. yakıp yakıp ısınmamak kötü bişey.

Back
X