ev konusu

Bana çok garip gelmedi açıkçası.Ağız aramak değil de,evin kendi üzerine olacağını baştan söylemiş sana.Yani kızım problem çıkartır haberin olsun gibilerinden konuşmuş bence.Kadın da arada kalmıştır şimdi.

mirastan pay istemek ablasının en doğal hakkı, aralarında bozukluk olabilir falan filan ama bu demek değilki hakkı yok, ailesi bence hakkı neyse vermeliler ablasına da, asıl ablasının arkasından iş çeviriyorlar, kvnin üzerine olacak şekilde yapıyorlar ama ev sizin oluyor, sen karışma bence ev olayına girme hiç kötü olursun. aslında yanlış yapıyorlar herkesin hakkı neyse versinler, sizde üzerine eklersiniz ev alırsınız en azından kendi kafanız rahat eder

Miras konusunda gorumcen haklı.

Evi evlendikten sonra alanız daha iyi olur aslında yarının ne olacağı hiç belli olmaz olası bir boşanma durumu olsa filan evde hak iddia edemezsin.

Miras konusunda gorumcen haklı.

Evi evlendikten sonra alanız daha iyi olur aslında yarının ne olacağı hiç belli olmaz olası bir boşanma durumu olsa filan evde hak iddia edemezsin.
canım evlendikten sonra da alsak şimdi de alsak zaten benim onların aldıgı evde gözüm yok o benim deil oğuullarının ve kendilerinin evi ki eğer bizi birlikte düşünmüyorlarsa... eger ikimizi birlikte düşünüyorlarsa bıraksınlar bende arabamı satayım faydam olsun öle alalım evi

evet görümcem kesinlikle haklı cünkü bende aynısını yasadım ve annem olmasa babam bana tek kurus yardım etmiyor evleneceğim halde... ki istemem de zaten ama insan babasından güç istiyor bazen.. benim de kardesime yeni bir ev verdi ailem bana da biz ölünde oturdugumuz ev sizin dediler.. ben sorun cıkmasın die pek bişey demedim.. hatta o eve 15 milyarlık masraf yaptıgım halde onu bile vermediler.. isteyince ben suclu olduyorum

Ben olsam evlendikten sonra alırım suan nisanlisin yarın evlendiği düşün degismeyecekleri ne malum aldıkları evi başa kakma durumları olursa ne olacak böyle olaylar olabiliyor ne yazık ki yada görümce 2 gün sonra o ev benim artık ben oturacagim diyebilir. Yada kayinvaliden vefat etse Allah korusun evi sattirAbilir bile.

canım işte sorun orda bana neden söylüyor nişanlıma söylemesi gerekmez mi nişanlım bunu bilmiyor sonucta .. şimdi ona ben söyledim daha mı iyi oldu annesi direk oğluyla konussa acıkca hcok daha iyi olacaktı

bizde de var canım aynı sorunlar,erkek evlat olunca her şey yapılıyor ama kız evlat olunca malesef göz ardı ediliyor, ama zora düşünce de kızlarını ararlar fedakarlığı hep kızlar yapar, ne diyim Allah bütün ailelere bu konuda akıl fikir versin gerçekten

evet bende öyle düşünüyorum ama evlendikten sonra almak istemiyorlar şimdi alacaklar sanırım benim hakkım olsun istemiyorlar yada ben mi kötü düşünüyorum bilemiyorum

bana kalsa bende evlendikten sonra kendi paramı da koyup alırım ama onlar kabul etmiolar ve ben bunu direk soramıyorum

Eğer kayınvaliden normalde seninle iyi geçinen bir insansa bence kötü niyetle söylememiştir.Sen mesela ev nışanlının üzerine ve ya ikinizin üzerine olacak diye biliyorsan,kadında sonradan öğrenince belki kalbin kırılır diye şimdiden söylemiş olabilir.Çünkü kötü bir şey de dememiş aslında.Görümcen bu konuda haklı,küs olsalar bile miras onun da hakkı.Sadece oğlana bir şey yapılması bana doğru gelmedi.Kayınvaliden de kendince evi kendi üzerine yaparak bir çözüm bulduğunu sanmış ama bu bir çözüm değil.Eşit olarak para dağıtılmalıydı.

miras konusundan oldum olası hep nefret etmişimdir..kardeşi kardeşe düşüren küstüren hatta düşman eden bir olay...

kendi mirasını ne yaparlarsa yapsınlar..ama senin arabanı senin paranı ne yapacağın konusuna karışamazlar..ister satıp ev alırsın ister satıp yersin..ne korkuları var acaba..

canım arabamı satıp o paranın üstüne koyup daha iyi bir ev alallım diyen benim ama onlar kabul etmediler

abla tabiki haklı miras sadece erkek evlatlaramı helal, tabiki öyle değil 2 evlat varsa 2 sinede yapılmalı yada para bölüştürülmeli damatla anlaşamıyor olmaları evlatlarını sevmediği anlamına gelmez, sende kendi arabanı satmazsın yada sende şuan sat 1+1 ev al nikah kıymadan... kira gelirin olur... ektra olarak...

Nişanlıyken çok erken kaptırmışsınız kendinizi

Bırakın kv ne istiyorsa yapsın.
Eğer nişanlınıza verirse evi evlendikten sonra satar, sizin araba parasını üstüne koyar, kendi istediğiniz evi alırsınız.

Yani" ev alınınca bir daha asla satılamaz, değiştirilemez" psikolojisine girmeyin. Zamana bırakın. Sadece gözlemleyin. Nişanlınıza da bir şey söylemeyin.

Kız haklı eşin onun evladıysa o da onun evladı

onun eşi else sende elsin

kv kp o evi damatlarına değil kızlarına vermiş olacak

canım bende kendi düşüncemi yazmak istedim nacizane. nişanlının ailesinin kendi aralarında geçen şeylere karışmamalısın zaten o yüzden ablayı, evin kimin üstüne olucağını fln önemseme bence. benim sana söylemek istediğim neden paranı ekleyip başka bir ev almak istiyorsun ki? kv'ne ait bir eve 50bin vermen sana hiç bir yarar sağlamayacak bence üstelik de riskli bir iş. boşanma durumunda hiç bir hak talep edemediğin gibi elinde bir nevi güvencen olacak araban ya da 50bin tl olmayacak. tut ki boşanmadın ama kv vefat etti. ne derler bilirsin ölüm hak, miras helaldir. o evin yarısı eşinin ablasının hakkı olacak ve 25bin tl zarardasın. bunların hepsi evlendikten sonraki olasılıklar bir de nikah kıyılmadan ayrılırsanız o zaman daha da kötü. oturamadığın eve verilen 50bin tl. sen ne para ver, ne kimin üzerine olacağına karış. ev alırken senin fikrini sorarlarsa evi beğenirsin yeter bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…