ev konusunda bize akıl verir misiniz?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba arkadaşlar. biz ev için tokiye başvurduk bulunduğumuz ilde ev fiyatları çok yüksek daracık evler 200 milyar. tokiye 6 milyar para yatırdık hala birşey netleşmedi. yani inşaat başlamadı ödemelere başlamadık ne zaman olacağıda belli değil. bu aldığımız evin brüt merrekaresi 108 neti kaç olur bilmem yani küçük bir ev. yeri şehir dışında ama orada yapılaşma oranı yüksek yani yeri iyi. neyse bugün eşime işyerinden biri 9 10 milyar vereyim o tokiyi bana devret demiş eşim bana sordu karar veremedim. eşimde 10 bin alsak 6 binde içerdeki para var 22 binde bilezikler var 40 bin para olur geriye kalanı 110-120 bin kredi çekip hemen ev alabiliriz diyor. ama ne bileyim kararsızım. tokiden çıksak pişman olur muyuz? istediğimiz evi bulup alabilir miyiz bunları düşündüm. birde burada evler dar asansörsüz. asansörlü ev almak istiyorum şuan 4. kata çıkarken nefesim daralıyor. yarın çocuk kucağımda canım çıkar. siz ne düşünürsünüz kızlar.

Toki de şans işi ,bence çıkmış fırsatı kaçırmayın derim.tokiden ev alıpta pişman olanı görmedim çevremde,genelde 100 m2 brütün 75 m2 gibi neti oluyor ,2+1 olur ama en azından ödemeleri az olur ,aylık 300 gibi bir rakam ödersiniz sanırım ,bu da şu devirde ev alana dokunmaz sanırım ,devretmeyin evinizi.

Ben olsam Toki'ye asla güvenmez bel bağlamazdım acıkcası. Ne yapacakları hiç belli olmuyor, daha önce yaşadık çünkü kayınvalidemlerin evinde. Dedikleri hiç bi sözü tutmadıkları gibi 3-4 yıl geç teslim ettiler, üzerine bi de borç çıkardılar kayınvalideme kaç milyar. Şu anda da hala problemler bitmiyor evle ve binayla, yönetimle ilgili.... O nedenle Toki'yle asla iş yapılmaz derim ben. Eşinin dediği mantıklı, eğer bulabilirseniz gönlünüze göre bir ev hemen girer oturursunuz. Toki yi kaç yıl bekleyeceğiniz belli değil o sürede aldığınız evin kredisinin bir kısmını ödemiş olursunuz zaten. Hakkınızda hayırlısını diliyorum...

İstanbulda degilsiniz sanırım ama ben olsam esini dinlerdim, gayet mantıklı gibi duruyor. İstanbuldaki toki evlerinin hali genellikle perisan. Ne zaman teslim olacagıda belli degil diyorsun. Beklemeyin derim

Ben olsam Toki'ye asla güvenmez bel bağlamazdım acıkcası. Ne yapacakları hiç belli olmuyor, daha önce yaşadık çünkü kayınvalidemlerin evinde. Dedikleri hiç bi sözü tutmadıkları gibi 3-4 yıl geç teslim ettiler, üzerine bi de borç çıkardılar kayınvalideme kaç milyar. Şu anda da hala problemler bitmiyor evle ve binayla, yönetimle ilgili.... O nedenle Toki'yle asla iş yapılmaz derim ben. Eşinin dediği mantıklı, eğer bulabilirseniz gönlünüze göre bir ev hemen girer oturursunuz. Toki yi kaç yıl bekleyeceğiniz belli değil o sürede aldığınız evin kredisinin bir kısmını ödemiş olursunuz zaten. Hakkınızda hayırlısını diliyorum...

Bizim de 2 sene gec devrettiler dava acip kazandik ve belli miktar tum ev sahiplerine ödeme yaptilar sizin de aklınızda bulunsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

brüt 108 metrekare 3+1 ,n neti ne olur bilmiyorum. ama benimm eşyalar geniş 110 metrekarede kiradayım mutfağımda 3 dolap var oturma odam dipdibe salon geniş yatak odam da geniş ama yatak büyük. eşime başka şehirleri söylüyorum yanaşmıyor gitmem diyor ben kayseride oturmak isterm orada evler daha güzel ve geniş. ama eşim hayır diyor ailesi burada gitmek istemiyor. şimdi satılık evlere baktım 200-290 arası ay bide asansörü olsa içim yanmaz yok abi asansör keşfedilmemiş burada. 4. kata asansörsüz çık - in bana yazık valla. tokiden evlanalar ne durumda memnunlar mı?

Toki odemeleri az ama gelecege gore yatirim yapmaniz lazim bence esinizi dinleyin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizim de 2 sene gec devrettiler dava acip kazandik ve belli miktar tum ev sahiplerine ödeme yaptilar sizin de aklınızda bulunsun

Evet ama işte öyle bir kılıfına uydurdular ki, yok söylenenden büyük yaptık bilmem ne diyip borç çıkardılar, o gecikme cezasnı da oradan düştüler. Borçlu yine biz olduk yani :27:

Evet ama işte öyle bir kılıfına uydurdular ki, yok söylenenden büyük yaptık bilmem ne diyip borç çıkardılar, o gecikme cezasnı da oradan düştüler. Borçlu yine biz olduk yani :27:

Anladim canim kotu olmus toki isi sıkıntı ya

Tokibitene kadarda kira odeyecaginizu dusunurseniz hemen ev almak daha mantikli
benimde evim.4.kat cocukla cikiyoruz hem spir olur dogum kg leri icinde ideal:)

Hem bu arada 1o8 metrekare inanilmaz kuculuyor bizde tokilerde cikmiatik net metrwkareyi ogrenince

ben olsam kredi çekip faiz işine girmek istemezdim toki çıkmışken hazır

bende faziden kaçıyorum ama tokide bizi bir türlü tatmin etmiyor yapmışken 130-140 metrekare ev yap kardeşim. adam akıllı olsun değil mi? aman zor bir karar eşim aradı yine adamlar gelmiş düşün diye ne bileyim kafa bir milyon.

merhaba arkadaşlar. biz ev için tokiye başvurduk bulunduğumuz ilde ev fiyatları çok yüksek daracık evler 200 milyar. tokiye 6 milyar para yatırdık hala birşey netleşmedi. yani inşaat başlamadı ödemelere başlamadık ne zaman olacağıda belli değil. bu aldığımız evin brüt merrekaresi 108 neti kaç olur bilmem yani küçük bir ev. yeri şehir dışında ama orada yapılaşma oranı yüksek yani yeri iyi. neyse bugün eşime işyerinden biri 9 10 milyar vereyim o tokiyi bana devret demiş eşim bana sordu karar veremedim. eşimde 10 bin alsak 6 binde içerdeki para var 22 binde bilezikler var 40 bin para olur geriye kalanı 110-120 bin kredi çekip hemen ev alabiliriz diyor. ama ne bileyim kararsızım. tokiden çıksak pişman olur muyuz? istediğimiz evi bulup alabilir miyiz bunları düşündüm. birde burada evler dar asansörsüz. asansörlü ev almak istiyorum şuan 4. kata çıkarken nefesim daralıyor. yarın çocuk kucağımda canım çıkar. siz ne düşünürsünüz kızlar.

Diğerleri bir yana altın şu an çok ucuz.Ben olsam bileziklerimi bozmam.

Allah yardımcınız olsun valla zor karar ama sonu güzel olur inşallah. yani eğer toki yi devredip ev satın alırsanız, kendi evinizde oturmanın rahatlığı olacak sonuçta ve netleşecek her şey. kredi borcunuz başlayacak, önünüzü göreceksiniz ama toki ile biraz beklemeniz lazım sanırım. yani şu anda sıkıntı değilse kira ödemek hani durumdan rahatsız değilseniz devretmeyin ama ben olsam önümü görmek isterdim, çabucacık kendi evime geçmek isterdim. toki yatırım gibi olmuş biraz.

Aman aman Toki'mi , görünce yol değiştireceksin. Bursa Doğanbey'de önce yüzlerce insanı evinden ettiler. A4 kalitesinde süper evler yapıcaz dediler. Babaannem oturuyordu , neyse çıktı. Bin bir dalavere çevirdiler. Zaten insanların arsalarını aldılar yok pahasına, üstüne bir de borç çıkardılar. Ucube gibi şehrin göbeğine diktiler 25 kat, kalite desen içler acısı, eğer çok paranız varsa tüm evi yıkıcaksınız, 4 duvar bırakacaksınız içine 3-40 milyar masraf yapacaksınız ancak öyle. Pimapenler su geçiriyor, daha inşaat aşamasında pek çok dairenin parkeleri kabardı. Mutfak dolapları ise tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. 3 asansörlü olacak dediler, zaten 2 asansör sürekli bozuk, diğeriyle çıkarken de her an kalp krizi geçirebilirsiniz. Tangır tungur çıkıyor, yere çakılmanız çok mümkün yani. Vesselam, bana toki dediklerinde ben koşar adım uzaklaşıyorum. Karar sizin.

bence direk ev alın kafanız rahat olsun ,ne gerek var strese girmeye.çocuk olunca alt kat daha iyi bence de ,asansör olsa bile bozulunca zor oluyor ..
bence ev alırken biraz geniş almakta fayda var ,yarın çoluk çocuk olunca zor oluyor içine sığmak ..

bence direk ev alın kafanız rahat olsun ,ne gerek var strese girmeye.çocuk olunca alt kat daha iyi bence de ,asansör olsa bile bozulunca zor oluyor ..
bence ev alırken biraz geniş almakta fayda var ,yarın çoluk çocuk olunca zor oluyor içine sığmak ..

evet ev dediğin biraz geniş olmalı misafir geldiğinde bile dipdie oturmak berbat birşey ay babamların evine bayılıyorum bayramlarda 30-40 kişi rahat sığar 150 metrekare mutfak balkon geniş odalr desen öyle. ahh eşimin gönlü olsada oradan ev alsak yerleşsem. her kadın güzel evi olsun ister benimde isteğim böyle ama bu şehirde zor. yeni evliyim eski evde döküntü toplayarak oturuyorum ev sahibi göstermelik yapmış herşeyi ev temizlğinde bol bol inşaat malzemsi çıkıyor. hele mutfak dolabı var mı yok mu belli değil çeyizlerimin çoğunu çıkartmadım bile. sığmıyor kardeşim yada ben dar ev görmediğimden bir garip oluyorum. ama asansör konusunda takıntılıyım illaki olmalı pazardan marketten gelip o kocaman poşetleri kat kat çıkartmaktan bıktım.

Bence tokiden vazgecin,esinizin dedigi mantikli.cekin krediyi,kira oder gibi kredi odeyin,hem almisken genis ev almak daha mantikli.
Benim kendi evim,bende tasinma derdindeyim.sirf ucuz diye dipte kalmis gunes gormeyen daracik bi evde oturuyorum.cikmisken buyuk ve havadar bi ev bulmanin derdindeyim bende.hakkimizda hayirlisi.

Back
X