Ev köpekleri? yardım

merhaba
kopegınızın az havlaması tamamen sızınle ılgılı aslında..tek basınıza yasıyorsanız evınızde egıtım cok daha kolay alacagınız kopegın yavru olmasına egıtım acısından özen gostermelısınız.sanılanın aksıne buyuk cıns kopekler egıtıme daha yatkın olurlar.

Kucuk finolar cok bagiriyor yaa. Bizim bi komsunun vardi. Bagirtisindan uyuyamazdik. Bizim golden cinsi kopegimiz var biraz iri ama cok insan canlisi,muhtesem bir kopek. Senede 2-3 defa ya havlar ya havlamaz o derece. Sadece karanlikta kalirsa cok korkarsa havlar. Genelde sakindir,oyuncudur.

sayet tek degılsenız egıtımınden teek bır kısı sorumlu olmalı.tuvalet egıtımı ıtaat egıtımı evde yasamın bellı kuralları da egıtılerek cozulebılır.Meslegım ve bunun dısında hayatım boyunca kopeklıbır yasamım oldu.Buna ıstınaden suan 7 yasında halı hazırda bır kopegım bır kedım ve kusum var.Soyleyebıleceklerım tamamıyle sızın yaklasımınızla ılgılı.Ornegın kendı kopegım havlamaz.Ama camın onunden kedı gecse havlamaya yeltenır.Ben hangı odada olursam olayım sert ve kendınden emın bır HAYIR! uyarısından sonra,havlamaz.Anlayacagınız bu bır ornektı .Kucuk ırklar genelde meyilli olur tepkili olurlar buyuk ırklar ornegın rotwailler cınsı kopekler hırsız vs yabancı gormedıgı muddetce havlamaz.
Daha önce köpek sahibi olmadığınızı varsayarsak,egıtımı bızzat kendınızın vermesı gerektıgını ve ozellıkle ılk uc ay bızzat ılgılenmenız gerektıgını hatırlatır ve ayrıca boyle bır sorumlulugu ustlenmek ıstedıgınız ıcın sizi tebrık ederım.

Arkadaslar ben apartman dairesinde oturuyorum. Ev kendimin. Komşuların sikayet etmemesi icin uysal ve biraz az havlayan köpek istiyorum?
havlamayan köpek nadir biraz ama siz ona hayır ı öğretirseniz iyi bir eğitim verirseniz kolaylıkla başedebilirsiniz
goldenlar sessiz oluyor genelde
american cocker vardı arkadaşımın ev köpeği diye aldık ama evde bi yalnız kalmayagörsün aşağı sokaktan duyuluyordu havlaması yavru haliyle
rotweiler baktım ama o eve pek uygun bir köpek değil
bizim kapı çalsın ilk o koşar yabancıysa ortalığı yıkardı
tecrübe ettiğim cinsler bu
size en uyanı golden gibi
labradorunda eğitimi kolay diyorlar goldena benziyor onu da bir araştırın derim

Peki chihuahua ev icin uygun bir köpek mi? Aranızda besleyen var mı? Ayrıca üniversiteye gitcem bazen evde tek kalması lazım korkmayan bir köpek olmalı

insana cok alıskın sahıbıne baglı bır kopek oldugundan yarın bıraktıgında psıkolojısı bozulabılır.cıddı emek ıstıyor bu ısler aglaması sızın her evden cıkısınızda olacaktır zaten.eger unıversıte ogrencısıysenız bence kopek beslemeyın.kedıler daha uygun olur kopek bambaska bır sorumluluk cunku.

Siz köpek falan beslemeyeceksiniz. Hem havlamasın, hem uslu olsun, hem evde yalnız kalsın, hem tüy dökmesin, sorun çıkarmasın. Gidin kendinize bir oyuncak köpek alın. Hem uygun bir bilinç ve bilgide değilsiniz, hem yaşınız ve sorumluluklarınız bu duruma uygun değil. Bir de gidip abuk subuk özel ırk isimleri yazıyorsunuz. Gidin önce sokaktaki canlarla ilgilenin, belli bir birikime sahip olduktan sonra eve bir hayvan alabilirsiniz. Burada ne insanların zamanını alın ne de hayvanların günahını. Eve eşya almıyorsunuz arkadaşım siz, her kafanıza estiğinde ben kedi alacağım ben köpek alacağım diyerek buraya dadanmayın. Bilgi, tecrübe, donanım her şey sıfır. Burada annecilik mi oynuyorsunuz, evcilik mi belli değil.

Back
X