• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıboş köpek meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onu fazlasıyla yapıyor Burdaki üyeler
Ben belki bilmediğim bir yöntem vardır diye sordum
Mesela biri sahiplendirmw siteleri var demiş
Bilmiyordum bunu 🤷🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Köpeğe yaklaşamıyorsun, aşısı maşısı var mı belli değil. Fotoğraflarını çekip, özelliklerini yazıp sokaktaki başıboş, sahipsiz köpeği mi sahiplendireceksin.

Ahhh
Diyorum ki önünde yemek olmasına rağmen bebeğimi her gördüğünden peşimize veriyor
Binanın girişi ile park arasında epeyce fark var ama bizi gördüğü anda koştur koştur geliyor
yöneticiniz çözsün o zaman mamaları içeriye değil dışarıya koydursun. yemek olmazsa sitede durmaz.

Onu fazlasıyla yapıyor Burdaki üyeler
Ben belki bilmediğim bir yöntem vardır diye sordum
Mesela biri sahiplendirmw siteleri var demiş
Bilmiyordum bunu 🤷🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Bulunduğunuz şehirdeki hayvanlarla ilgilenen stklara ulaşsanız "ay hasta galiba" diye. Gelip bakarlar ama alıp götürmezler. Hasta, yaralı, sakat hayvan olsaydı gelip alırlardı.

Keşke insanımız başıboş sokakta gezen katil, sadist, tecavüzcü sapıklar için de bu kadar duyarlı olsa...

Kimse aslında asıl tehlikenin farkında değil. Can güvenliğimiz açısından köpekler kim bilir kaçıncı sırada yer alıyor ama bazı gruplar tarafından maalesef bu konuda algıda seçicilik oluştu. Sokağa çıkınca bir sapık tarafından kadınların çocukların hayvanların kaçırılıp sadistçe tecavüz edilip canice öldürüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Belki de sitenize gelen o köpek bir sadist sapığın sitenize yaklaşmasını önlemek için gelmiştir. Kim bilir bunu. Belki de Allah sizleri ve yavrularınızı korumak için gönderdi onu sizlere. Çocukluğumuzda sokaklarda kediler ve köpeklerle büyüdük. Isırıldık ta ama böylesi bir algı oluşturulmamıştı. Kapımızın önünden berduş insanları geçirmezdi direkt evini yuvasını korurdu köpekler. Hem de sadece karın tokluğuna.

Bu ülkede kadının, çocuğun, bitkinin ağacın, hayvanın yaşadığı işkenceye kimse dur demedi ve dememeye devam ediyor. Hiç bir kadın, çocuk, ağaç, hayvan zarar görmesin. Genel olarak buna odaklanmamız gerekiyor
Aynen diğer konularda hiç duyealı değilim en duyarlı sizsiniz
Bu cümlenizden sonrasını okuma gereği bile duymadım
Çok Duyarlıysanız söz konusu olan bebeğe de duyarlı olurdunuz !

Köpeğe yaklaşamıyorsun, aşısı maşısı var mı belli değil. Fotoğraflarını çekip, özelliklerini yazıp sokaktaki başıboş, sahipsiz köpeği mi sahiplendireceksin.
Sonuçta bırdakilere göre biz saldırganız
O yok bu yok ne yapalım
Ne önerirsiniz

Şöyle bir şey köpek size saldırmıyorsa ve korkmuyorsanız site dışında ona yemek verin dışarıya alıştırırsanız belki içeriye gelmeyi bırakır. Apartman grubunuz varsa yazın hayvanı site dışında beraber besleyelim diye.
Ben köpekleri aşırı severim memuriyetime kadar de anne evinde kendimi bildim bileli hep köpeğimiz vardı son köpeğimiz 11 yaşında vefat edince yenisi gelmedi. Müdürümün köpekleri vardı onaları 3 yıl onunla haşır neşir oldum. Ama artık yüreğim soğudu bu soğuma ben hamile iken başı boş köpeklerin saldırısına uğradıktan sonra oldu şu an asla bir köpeğe yaklaşamıyorum, bu başı boş ya da sahipli fark etmiyor. Özellikle yanımda kızım varken yanımıza oynama gelen bir köpekten bile aşır tedirgin oluyorum bu elimde olan bir şey değil. Sizinde tedirğinliğiniz çocuğunuzdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Belediye hasta ve sakat hayvanları alıp almadığını bilmiyorum ancak onları barınaklara hapsetmekte çözüm değil, zaten 1 tane hayvan saldırgan değilse ve sizde korkmuyorsanız site dışında bir yere alıştırın ona yemekler ve su verin. Hem sizi sahiplenir hem de bir insanlık göstermiş olursunuz.

Bir de bu siteye hayvanlarla ilgili sorunlar yazılınca linçleniyorsunuz. Konu kocanız, kaynananız, elti, görümce ailevi sorunlar değilse vah halinize….

Barınak şartları çok çok kötü.
Dernekler var mı yaşadığınız çevreyle ilgilenebilecek? Onu bir araştırın isterseniz.
Bundan haberim yoktu daha doğrusu bir iki yerle ilgili haber duydum ama her yer öyledir diye düşünmedim neyaşan söyleyeyim
Keşke herkes sizin gibi düzgünce fikir belirtse
Teşekkür ederim 🌺

Şöyle bir şey köpek size saldırmıyorsa ve korkmuyorsanız site dışında ona yemek verin dışarıya alıştırırsanız belki içeriye gelmeyi bırakır. Apartman grubunuz varsa yazın hayvanı site dışında beraber besleyelim diye.
Ben köpekleri aşırı severim memuriyetime kadar de anne evinde kendimi bildim bileli hep köpeğimiz vardı son köpeğimiz 11 yaşında vefat edince yenisi gelmedi. Müdürümün köpekleri vardı onaları 3 yıl onunla haşır neşir oldum. Ama artık yüreğim soğudu bu soğuma ben hamile iken başı boş köpeklerin saldırısına uğradıktan sonra oldu şu an asla bir köpeğe yaklaşamıyorum, bu başı boş ya da sahipli fark etmiyor. Özellikle yanımda kızım varken yanımıza oynama gelen bir köpekten bile aşır tedirgin oluyorum bu elimde olan bir şey değil. Sizinde tedirğinliğiniz çocuğunuzdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Belediye hasta ve sakat hayvanları alıp almadığını bilmiyorum ancak onları barınaklara hapsetmekte çözüm değil, zaten 1 tane hayvan saldırgan değilse ve sizde korkmuyorsanız site dışında bir yere alıştırın ona yemekler ve su verin. Hem sizi sahiplenir hem de bir insanlık göstermiş olursunuz.

Bir de bu siteye hayvanlarla ilgili sorunlar yazılınca linçleniyorsunuz. Konu kocanız, kaynananız, elti, görümce ailevi sorunlar değilse vah halinize….
Ya kaynana koca konularında da yorumları okudum gördüm herkes haddini bilerek yorum yapsa sorun yok 😉

Bundan haberim yoktu daha doğrusu bir iki yerle ilgili haber duydum ama her yer öyledir diye düşünmedim neyaşan söyleyeyim
Keşke herkes sizin gibi düzgünce fikir belirtse
Teşekkür ederim 🌺
Kedi köpekler ile ilgili bir rahatsızlık belirtilince, sanki konu sahibi "hayvanları dövelim, öldürelim, nefret ediyorum" demiş gibi birden bi hücum ve linç hâli var, yaftalamalar, hakaretler havada uçuşuyor. Ben de hoşlanmıyorum bu durumdan.
Hayvancık ortalığı kirletiyor, çocukların üstüne gidip korkutuyorsa sitenin dışında bir yerde beslenebilir, yönetim ile görüşün bence.

Aynen diğer konularda hiç duyealı değilim en duyarlı sizsiniz
Bu cümlenizden sonrasını okuma gereği bile duymadım
Çok Duyarlıysanız söz konusu olan bebeğe de duyarlı olurdunuz !
Bebekler, çocuklarımız, hemcinslerimiz, ağaçlarımız, hayvanlarımız en değerlimiz, kıymetlimiz. Sen veya ben duyarlı olmak değil aslında mesele, toplum olarak duyarlı olmamız gerekiyor. Hele biz kadınlar hemcinslerimiz bu konuda daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz ki başımıza kötü bir şey gelmesin. Belki o köpek barınağa gitse ve ölümüne sebep olacaksınız ve Allah'ın yarattığı bir canın vebaline gireceksiniz. Biz kimiz ki bir karıncaya bile can veremeyiz, verilmiş canı alalım... Can güvenliğimiz açısından köpekler inanın en alt sıralarda.
Ben sizin yerinizde olsam artan yemeklerimden, sitenin dışında uygun bir noktada beslemeye alıştırırım. Çünkü alıştırdığınız zaman köpek orada besleneceğini bilir siteden içeri girmez. Küçükken kedilerle köpeklerle bahçelerde bu şekilde büyüdük. Böyle de algı yaratılmadı toplumda. Kendinize alıştırırsanız o köpek sizleri tüm kötülüklerden korumak için canı pahasına korur.

Merhaba hayvanseverim öncelikle kimse gelip konuma karışıp hayvanseverlikten dem vurmasın lütfen 🙏🏼
Sitede oturuyoruz karşı tarafta gece kondular var her türlü tavuk kedi horoz ördek bile siteye giriyor tekrar geri gidiyor buraya kadar hadi sorun yok sonuçta biz burda ev alırken az çok tahmin etmeliydik ama yaklaşık 1 haftadır siteye bi köpek girdi ve asla gitmiyor bebeğim 18aylık dün de bugünden yanından geçerken üzerimize geldi ve sitenin her yerinde pislik bırakmış girişten çıkışa kadar böyle..
Site grubuna yazdık birileri mama veriyor o sebeple gitmediğini düşünüyoruz kimse sahiplenmiyor da (evine götürebilir isteyen) yöneticiye söyledik o da götürdük geri geldi diyor..
Velhasıl Belediyenin barınağına alınsın diye aradım ama bana hasta ve yaralı ise alınır diyor var mı böyle bir şey ?
Başka Nereye başvurulur ?
Umarım o barınaktan beter yerlere düşersiniz

Maması önünde yeterince var öyle saldırma pozisyonu almasa ben de bu kadar tedirgin olmazdım merak etmeyin 🙋🏻‍♀️
Ben ilk defa köpek görmüyorum bulunduğum yerde birçok komşum esnaf köpek bakıyor bunun gibi değil hiçbiri doğal olarak bebeğim için başka çocuklar için endişeliyim 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Saldırma pozisyonu aldı ama siz kucağınızda bebeyle tin tin tin kaçtığınız için saldırmaktan vazgeçti yani öyle mi?
Saldırmak istese kovalardı zaten. Oyun oynadığınızı düşünürse de kovalayabilir. Köpek görünce koşulmaz öyle.
Siz çığlık atıp kaçınca hayvan şok olmuştur napıyor bu diye.
Sırf saldırdığını sandığınız için barınağı aramanız korkunç.

Keşke böyle konuşmalar olmasa, hele şu mübarek günlerde 🥲 Beddua döner kendinizi de bulur Allah korusun.
Haksızsam tamam da bebeğime saldırmaya yeltenen köpek diyorum herkes bana saldırıyor
Umarım o anı aynen yaşarlar evet
Sonra ben akıllarına gelirim 🙋🏻‍♀️

Hay Allah razı olsun
Burdaki bazı üyeler aşırı anlayışsız
Bazı yorumları okurken hayret ediyorum
Bebeğime saldırmak üzere bize doğru koşuyor 2-3 defa oldu ki bu zaten karşılaşma sayımız.
Diğer küçük çocuklara da öyleymiş
Şimdi bebeğine saldırsa buradakiler ne yapar merak ediyorum cidden izleyecekler mi gören biri cevap versin belki o ihtimali ben düşünmedim
Tepki almanızın sebebi asıl sebebi konunuzun için yazmış olmanız oraya buraya pisliyor diyerek. Çocuğunuzu bahane ederek bu konudan rahatsızlığınızı dile getirmişsiniz ki bu çok bencil bir bakış açısı. İnsanlar da balıkların yüzdüğü denizleri pisliyor mantıken, o zaman pisliğinizi kanalizasyona gitmeden evinizde imha edin. Yapamazsınız değil mi? Hayvanlar ne yapsın?
Bu konu haricinde çocuklara saldıran bir köpekse siteye giriş yollarını engelleyip dışarıda besleme yapılabilir ama barınağı arayıp kurtulmak sonra da kör sağır dilsizi oynamak daha kolay zannediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X