• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıboş köpek meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O nasıl belediyeymiş ya bizim burada bir gördüğün köpegi bir daha görmen imkansız köpek avladıkları kadar yazın sinek avlasalar sinekten eser kalmaz.Gecen yılki köpek toplama olaylarından beri beslemek icin bi köpek bulamıyoruz.Köpek fobisini bir nebze yenmiş hala az da olsa korkan biriolarak yine de alınsın diye barınağı aramaya vicdanım elvermezdi benim yaa..Yaninizda mama tasiyin gördükçe verin aç kaldıgı icin üzerinize gelmistir.
Köpeğe kediye zarar vereni görünce oturup ağladığımı bilirim ama bebeğime saldırma pozisyonu alan köpeğe “al bebeğimi ye” diyemem
Bazıları bebeğe saldırma ihtimalini küçümsemiş de onlar bu durumda köpeği öldürmeyi bile göze alır eminim
Aç değil inanın 3-4 ayrı tabakta yemekler mamalar konmuş ama geçtiğimizde bebeğimin üzerine geliyor
Başka küçük çocuklara da yapmış
Yetişkinlere yapmıyor mesela 🤷🏻‍♀️

Çocuğunuz oldugu icin bu konuda korkmaniza hak veriyorum ya. Esim sokak kedilerini kopeklerini besler hep. Kediler icin ben de yaklaşirim ama daha once köpek kovaladigi icin beni cok korkum var fobi oldu artık yaklasamiyorum . Bir de evet yegenim o zaman bikac aylikti kucagimdayken köpek uzerime geldi benim de dondum kaldim belki zarar vermek niyeti degildi ama direkt bebege yeltenince korktum vs. Ama ben yine de barinagi aramam asla guvenmiyorum onlara sahiplendirmeye calisin bence . Hem icinizde rahat olur sizin
İnanın barınakların hepsinin öyle olduğunu bilmiyordum 1-2 yer ile ilgili haber duydum ama Burdaki barınakla ilgili kötü bişey duymadım
Aynen dediğiniz gibi bebeğime doğru gelince bebeğimin hoşuna gitti güldü falan ama ben çığlık çığlığa koşturunca o da ağladı korktu

saldırmamış kendi halinde bu soğukta sığınacak karnını doyuracak bir yer bulmuş. Bu yüzden köpekmi bebekmi tercihi yapmanıza gerek yok. Bende anneyim kendi halinde gezen köpek oraya buraya pislemiş diye çocuğumu bahane edip barınak aramam. Bu arada çocuğuna saldırma pozisyonu alan köpek siz kaçtınız diye saldırmaktan vazgeçmez. Hayvan tabi kendini savunamaz ya birazdan ısırmaya kalktı son anda durdurdum da dersiniz
Bu kadar kötü durumda olduğunu gerçekten bilmiyordum ama bebeğim mi köpek mi diye bir seçimim olamaz sizin olunca köpeği seçersiniz ☺️

yemeyin 🙋🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Diğer hayvanlar anlık gelip dönüyor bu köpek geldiğinden beri hiçbir hayvan gelmiyor
Aşırı kaşınıyor ve her önünden geçtiğimizde bebeğime doğru geliyor koştur koştur uzaklaşıyoruz

E çünkü besleniyor sitede. Ördek-tavuk nerde beslenecek sitede hangi mamayla. Tabi gider onlar yerlerine dönerler. Köpek sonuçta başıboş.

Site yöneticisine söyleyin, sitenin karşı sırasında uygun yere köpek maması koydursun, siteden çıkarsın.

Köpeğe kediye zarar vereni görünce oturup ağladığımı bilirim ama bebeğime saldırma pozisyonu alan köpeğe “al bebeğimi ye” diyemem
Bazıları bebeğe saldırma ihtimalini küçümsemiş de onlar bu durumda köpeği öldürmeyi bile göze alır eminim
Aç değil inanın 3-4 ayrı tabakta yemekler mamalar konmuş ama geçtiğimizde bebeğimin üzerine geliyor
Başka küçük çocuklara da yapmış
Yetişkinlere yapmıyor mesela 🤷🏻‍♀️
Tabii ki al ye diyecek haliniz yok belki saldirma niyetiyle gelmiyordur onu demek istiyorum.Korkunuzu anliyorum ben de daha gecen seneye kadar evden cikamiyordum

Nerede saldırdı yazıyor? Üzerimize geldi yazmışsınız. Üzerine gelmekle saldırmak aynı şey mi? Şu hayvanları öldürtmek için ne bahane bulacağınızı şaşırdınız artık ya.
Ha yani ısırınca falan mı saldırdı demeliydim ?
Bayağı koşturdu peşimizden beeğimi arabaya zor attım onu arabaya koyana kadar durmadı bebek yürüyordu direkt ona doğru koştu 🙋🏻‍♀️

Ha yani ısırınca falan mı saldırdı demeliydim ?
Bayağı koşturdu peşimizden beeğimi arabaya zor attım onu arabaya koyana kadar durmadı bebek yürüyordu direkt ona doğru koştu 🙋🏻‍♀️

Abartmasanız mı?

Hani böyle yoldan geçerken sokaktaki perişan hayvanlardan olsa saldırgan olabilir derim. Ama insanlarla+diğer hayvanlarla içe içe bir köpek bu.

Büyük ihtimal hayvanı besleyenler çantalarından yemek çıkardığı için sizin de aynısını yapacağınız sandı, bu yüzden peşinizden geldi.

Mesela çoğu kedi de poşetli insan görünce hemencecik miyavlıyor mama verilecek diye düşünüyor.

Tabii ki al ye diyecek haliniz yok belki saldirma niyetiyle gelmiyordur onu demek istiyorum.Korkunuzu anliyorum ben de daha gecen seneye kadar evden cikamiyordum
Hay Allah razı olsun
Burdaki bazı üyeler aşırı anlayışsız
Bazı yorumları okurken hayret ediyorum
Bebeğime saldırmak üzere bize doğru koşuyor 2-3 defa oldu ki bu zaten karşılaşma sayımız.
Diğer küçük çocuklara da öyleymiş
Şimdi bebeğine saldırsa buradakiler ne yapar merak ediyorum cidden izleyecekler mi gören biri cevap versin belki o ihtimali ben düşünmedim

Abartmasanız mı?

Hani böyle yoldan geçerken sokaktaki perişan hayvanlardan olsa saldırgan olabilir derim. Ama insanlarla+diğer hayvanlarla içe içe bir köpek bu.

Büyük ihtimal hayvanı besleyenler çantalarından yemek çıkardığı için sizin de aynısını yapacağınız sandı, bu yüzden peşinizden geldi.

Mesela çoğu kedi de poşetli insan görünce hemencecik miyavlıyor mama verilecek diye düşünüyor.
Yahu ayırt edemeyecek biri değilim sık gittiğimiz marketin hemen girişnde kocaman 2 tane köpek var bugüne kadar onlardan hiç ne korktuk nekaçtık
10 yıldır bu marketten alışveriş yaparım,düşünün.

Hay Allah razı olsun
Burdaki bazı üyeler aşırı anlayışsız
Bazı yorumları okurken hayret ediyorum
Bebeğime saldırmak üzere bize doğru koşuyor 2-3 defa oldu ki bu zaten karşılaşma sayımız.
Diğer küçük çocuklara da öyleymiş
Şimdi bebeğine saldırsa buradakiler ne yapar merak ediyorum cidden izleyecekler mi gören biri cevap versin belki o ihtimali ben düşünmedim
Ama yine de baska cözüm bulunmali barinaklarda ac yasiyorlar yasamak denirse tabii.Bizim buradaki belediye resmen bir köpek görsem de alsam diye bakiyor alip götürüyorlar kim bilir ne haldeler esim bir kac defa arkadaslariyla barinaga gitmisti geldiginde psikolojim bozuldu diyordu sikayet falan olusturdular hatta ama bir sey cikmadi o masumlar da ne yapsin bir yere sigdiramiyoruz

saldırmamış kendi halinde bu soğukta sığınacak karnını doyuracak bir yer bulmuş. Bu yüzden köpekmi bebekmi tercihi yapmanıza gerek yok. Bende anneyim kendi halinde gezen köpek oraya buraya pislemiş diye çocuğumu bahane edip barınak aramam. Bu arada çocuğuna saldırma pozisyonu alan köpek siz kaçtınız diye saldırmaktan vazgeçmez. Hayvan tabi kendini savunamaz ya birazdan ısırmaya kalktı son anda durdurdum da dersiniz
Yok merak etmeyin karaktersiz bi yapım yok onu karaktersizler yapıyor 😉
Bulunduğum semtte marketin önünde de kasabın lokantanın önünde de sıkça köpek görüyoruz elimizle beslediğimiz de olmuş ama bu direkt bebeğimi görünce peşimizden koştur koştur geliyor çok uzakta bile olsa bizi görünce geliyor 🤷🏻‍♀️

Ay delircem. Saldırmak üzere koşuyorum şeklinde beyanda mı bulundu hayvan? Saldırmak istese zaten saldırırdı.

Barınakların kötü bi yer olduğunu bilmiyormuşsun. 🥹🥹 Evet tam da bildiğin gibi orda hayvanlar gökkuşağı yiyip kelebek çıkarıyolar. 🫠🫠

@Mune lütfen konumu kapat.
Bazı üyeler yine hınç alma peşinde.

sitede kışın kediler üşümesin diye ev yapmıştım, kimseye zararları yok orada yatıyorlardı. hayvanseverim diyen komşular rahatsız oldular bu durumdan, inanır mısın bahaneleri kediler etrafı pisletiyor oldu.

eğer siteniz pisse yönetimle konuşun niye aidat ödüyoruz temizlenmiyor buralar diye. 1 haftadır duran köpekten bu kadar rahatsızlık duymanız çok garip, karnını doyurursanız kimseye zararı olmaz, size güvenlik olur ayrıca
Ahhh
Diyorum ki önünde yemek olmasına rağmen bebeğimi her gördüğünden peşimize veriyor
Binanın girişi ile park arasında epeyce fark var ama bizi gördüğü anda koştur koştur geliyor

O kadar sogukki havalar bir taraftan mübarek Ramazan aç kalmasın kimse açın halinden anlayalım diye tutulan oruçlar açtır o can ilgiye ışığa insana sıcaklığa aç .Bebeğinize koşması sevmesinden ilgisindendir hani bebekler biz yetişkinler gibi anlayışsız korku dolu değil ya hastalık mikrop yada dünyanın kötülüğünden ondandır o Ne bilsin işte veterinere gitmesi gerekir muhtemel aşısı yoktur insandan ziyade kendi felç olup ölebilir malesef .İnsandan gaddari yok dünyada insanlardan daha çok korkmalı her saldırıları planlı ve vahşice neyse uzak bir yere mama koyabilirsiniz yada sahiplendirme sitelerine haber verebilirsiniz.

Yahu ayırt edemeyecek biri değilim sık gittiğimiz marketin hemen girişnde kocaman 2 tane köpek var bugüne kadar onlardan hiç ne korktuk nekaçtık
10 yıldır bu marketten alışveriş yaparım,düşünün.

Konu sahibi, köpekten çok rahatsız oluyor çok korkuyor olabilirsin. Hatta sokaklarda başıboş hayvan olmasından rahatsız oluyorum diyebilirsin.

Ama ne çözüm sunalım? Biz hayvan için ne yapabiliriz? Buradan hayvana hapis cezası mı aldıralım yoksa hayvanı kınayalım mı?

"Tüh tüh pis köpek" mi diyelim?

Kısacası evinizin bahçesine köpek girmiş, site yönetimi/kağı görevlisi ve diğer komşularla konuşup köpeğin yer değişikliğini sağlamanız gerek. Toplantılards anlaşın diğer komşularla sitenin ortak alanlarında mama/yemek artığı bırakmasınlar. Bunun dışında fikir vermek dışında bir şey yapamayız.

İnanın barınakların hepsinin öyle olduğunu bilmiyordum 1-2 yer ile ilgili haber duydum ama Burdaki barınakla ilgili kötü bişey duymadım
Aynen dediğiniz gibi bebeğime doğru gelince bebeğimin hoşuna gitti güldü falan ama ben çığlık çığlığa koşturunca o da ağladı korktu
Siz uzayda falan mı yaşıyorsunuz? Barınakları ne sanıyosunuz unicornların uçup, hayvanların gümüş dereden su içtiği bir yer mi?
Ya bırakın bir de hayvanseverim diyorsunuz. Hayvanseverlik sosyal medyada 2 kedi 2 köpek görüp “ayyyyyy cınıııım” demekle olunmuyor.
Siz kendi çığlığınızla hem çocuğunuzda hem de hayvanda travma bırakırsınız.
Aman neyse çok hayvanseversin kardeşim aynen.

O kadar sogukki havalar bir taraftan mübarek Ramazan aç kalmasın kimse açın halinden anlayalım diye tutulan oruçlar açtır o can ilgiye ışığa insana sıcaklığa aç .Bebeğinize koşması sevmesinden ilgisindendir hani bebekler biz yetişkinler gibi anlayışsız korku dolu değil ya hastalık mikrop yada dünyanın kötülüğünden ondandır o Ne bilsin işte veterinere gitmesi gerekir muhtemel aşısı yoktur insandan ziyade kendi felç olup ölebilir malesef .İnsandan gaddari yok dünyada insanlardan daha çok korkmalı her saldırıları planlı ve vahşice neyse uzak bir yere mama koyabilirsiniz yada sahiplendirme sitelerine haber verebilirsiniz.
Maması önünde yeterince var öyle saldırma pozisyonu almasa ben de bu kadar tedirgin olmazdım merak etmeyin 🙋🏻‍♀️
Ben ilk defa köpek görmüyorum bulunduğum yerde birçok komşum esnaf köpek bakıyor bunun gibi değil hiçbiri doğal olarak bebeğim için başka çocuklar için endişeliyim 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Konu sahibi, köpekten çok rahatsız oluyor çok korkuyor olabilirsin. Hatta sokaklarda başıboş hayvan olmasından rahatsız oluyorum diyebilirsin.

Ama ne çözüm sunalım? Biz hayvan için ne yapabiliriz? Buradan hayvana hapis cezası mı aldıralım yoksa hayvanı kınayalım mı?

"Tüh tüh pis köpek" mi diyelim?

Kısacası evinizin bahçesine köpek girmiş, site yönetimi/kağı görevlisi ve diğer komşularla konuşup köpeğin yer değişikliğini sağlamanız gerek. Toplantılards anlaşın diğer komşularla sitenin ortak alanlarında mama/yemek artığı bırakmasınlar. Bunun dışında fikir vermek dışında bir şey yapamayız.
Onu fazlasıyla yapıyor Burdaki üyeler
Ben belki bilmediğim bir yöntem vardır diye sordum
Mesela biri sahiplendirmw siteleri var demiş
Bilmiyordum bunu 🤷🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Keşke insanımız başıboş sokakta gezen katil, sadist, tecavüzcü sapıklar için de bu kadar duyarlı olsa...

Kimse aslında asıl tehlikenin farkında değil. Can güvenliğimiz açısından köpekler kim bilir kaçıncı sırada yer alıyor ama bazı gruplar tarafından maalesef bu konuda algıda seçicilik oluştu. Sokağa çıkınca bir sapık tarafından kadınların çocukların hayvanların kaçırılıp sadistçe tecavüz edilip canice öldürüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Belki de sitenize gelen o köpek bir sadist sapığın sitenize yaklaşmasını önlemek için gelmiştir. Kim bilir bunu. Belki de Allah sizleri ve yavrularınızı korumak için gönderdi onu sizlere. Çocukluğumuzda sokaklarda kediler ve köpeklerle büyüdük. Isırıldık ta ama böylesi bir algı oluşturulmamıştı. Kapımızın önünden berduş insanları geçirmezdi direkt evini yuvasını korurdu köpekler. Hem de sadece karın tokluğuna.

Bu ülkede kadının, çocuğun, bitkinin ağacın, hayvanın yaşadığı işkenceye kimse dur demedi ve dememeye devam ediyor. Hiç bir kadın, çocuk, ağaç, hayvan zarar görmesin. Genel olarak buna odaklanmamız gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X