Ev Kredisi Muamması

Çok sıkı pazarlık yapın bazı teminatlar da verirseniz düşüyorlar örneğin hayat sigortasını peşin peşin kredi bitene kadar olan süre için o bankadan yaptırırsanız yine bir indirim oluyor. Kredi notunuz yüksekse başka ödediğiniz kredi yoksa herhangi bir bankaya borç takmadıysanız vade süresini kısaltırsanız yine indirim sebebidir. Şöyle bir şey de var bir banka konut kredisi için çok uygun faiz oranı verirken diğeri ihtiyaç için daha uygun verebiliyor. Ben 0,85 ten konut kredisi alırken aynı banka ihtiyaç kredisi için pek fazla inemedi ve başka bankadan çektik. Bazılarına niye komik geldi anlamadım burda bi yerimden uydurmuyorum heralde 0,85-0,95 arası uygun derken.
Hangi sene cektiniz aylık ödemeniz ne peki

2015 te çektim. Aylık ödemem 2400. Ama 4 yıl vadeli
Çoğu gtmıs azı kalmıs:))
Allah ödeme kolaylıgu versin
Bizim de o civar olucak ama işte 10 yıl:((
Ara ödeme falan yapıp miktarı düşürebiliriz belki

:)) bizde de aynı durum oldu
Kardesim 40 bin tl verdi
Babam da verecekti
Eşimin arabası var( annesi kendi üzerine almıs):))
Eşim onu satmak istedi eşim kullanıyo sonucta ve ona alınmıs
Kadın saattırmadı:))
Snr biz sagdan soldan topladık para
Peşinata yetti ama tapu masrafı için 8 bin tl acık kaldı ailesi vermedi:)))

Snr ben kardesimin verdği ev parası ile arabami yeniledim
Benzinli id arabam ayda 700 tl yakıt parası veriyordık
Aylıo masraf dizel alınca 300 tl ye indi

Eşimin annesi de snr o eşime alınan arabayı sattı ve parasını cebine attı gtti.

Eşim aylardır o paranın peşinde
Ve bunların iki kiişi aylık maasları 12 bin tl falan

Allahım insallah size de bir kapı acar
Ben sizi cok ii anlıyorum ama erkekler biz kadar baskın olamıyor sanırım:KK43:

Oğlunu dolandırmis resmen:KK57:

Merhaba kızlar çok önemli bir konu şu an ev kredisi çekmek mantık lı mı? Bi arkadaşım çekecek bankadan bugün geri dönüş yapacaklar başvurusu onaylandı gibi? Ben bir şey diyemedim? Ne düşünüyorsunuz? Kredisi 5 yıllık bu arada.

Ev bulduysa, peşinatı varsa ödeme gücü de varsa bence her zaman çok mantıklı. Oranlar düşerse ileride yapılandırır. Ev fiyatları da artıyor. İlla ki faiz ödenecek, ben olsam faizden tasarruf edeceğim diye ertelemez çekerdim.

Valla yazılanları okudum da hayret ettim.

Biz eşimle kendimiz biraz biriktirdik. Düğün altınları vs ekleyince 70-80 bin anca çıkıyor. Biraz daha birikim yapıp üstüne de çekip bulabilirsek 170 180 e eski de olsa ev almak istiyorum. Kimseden de yardım beklemiyorum.

evet yuzde 25 ıstıyor
biz iki sene evvel alacaktık ve o anda alacagımız ev 140 bındı
aylık 1300 odeyecektık

gözumuz yemedı almadık

suanda o ev 240 bın oldu ve aylık odememız 2600 tl olacak

seneye alamazsak emınım o ev 330 falan olur aylık ödemesı de 4000 falan :))))
keske 140 iken alsaydınız kacırmısısnız :)) gecen sene evler gercekten sdaha uygundu her sene 100 100 artıs gosterıyor. İlk evımız olacak o kadar ıstyrz kı almayı sanırım ıhtyc kredısı cekıp bı yıl odeyp snra ev kredısı cekecegız baska turlu 5-6 senede ancak bırıkır bi evin parası. hesapladım 250 bin tllık ev ıcın 60 bin pesınat ıstyrlar benım pesınatım 25 bin sadece. o da altınlarımı satacagım . bakalım nasıl olacak. kiracılık cokk zorr cokk :)))

keske 140 iken alsaydınız kacırmısısnız :)) gecen sene evler gercekten sdaha uygundu her sene 100 100 artıs gosterıyor. İlk evımız olacak o kadar ıstyrz kı almayı sanırım ıhtyc kredısı cekıp bı yıl odeyp snra ev kredısı cekecegız baska turlu 5-6 senede ancak bırıkır bi evin parası. hesapladım 250 bin tllık ev ıcın 60 bin pesınat ıstyrlar benım pesınatım 25 bin sadece. o da altınlarımı satacagım . bakalım nasıl olacak. kiracılık cokk zorr cokk :)))
Bizim ev de işte 240 bin alacagımz suanda
60 bin peşinat ayarladık
Sıfır birikimle
Ama bi 15 bin kadar da diğer ihtiyacılar için lazım
Tapu emlakcı sigorta eksper vs
Suanda kapora için bankadayım cuma netlestırdık evi ama mideme agrılar girdi
Aylık ödememiz 2500 tl olacak bunun korkusu sardı :))

zore
Bizim ev de işte 240 bin alacagımz suanda
60 bin peşinat ayarladık
Sıfır birikimle
Ama bi 15 bin kadar da diğer ihtiyacılar için lazım
Tapu emlakcı sigorta eksper vs
Suanda kapora için bankadayım cuma netlestırdık evi ama mideme agrılar girdi
Aylık ödememiz 2500 tl olacak bunun korkusu sardı :))
eee hayırlı olsun o zamann :))) Evet aslında goze cok fazla gelıyor fakat ıcerısınde oturacaksınız ve kendı evınız olacak.. allah kolaylıkla ödemeyı nasıp etsın .İçinizi ferah tutun. İkinizde calısıyosunuz sanırım.. Kolaylıkla ödenir :))

zore

eee hayırlı olsun o zamann :))) Evet aslında goze cok fazla gelıyor fakat ıcerısınde oturacaksınız ve kendı evınız olacak.. allah kolaylıkla ödemeyı nasıp etsın .İçinizi ferah tutun. İkinizde calısıyosunuz sanırım.. Kolaylıkla ödenir :))
teşekkür ederim
inanın sabahtan beri kalp çarpıntım var
10 sene bir borca baglı kalma psikolojısı cok fena:))))
ama yapacak bırsey yok
ya yerımızde sayacagız ya da az cok sıkıntı cekıp mal sahıbı olacagız

bakalım kredımız cıkar ise :)
tesekkurler

teşekkür ederim
ama yapacak bırsey yok

tesekkurler
İlk sene zor oluyor o borç ama sonradan borç sabit kalıp maaşlar arttığı için kolay oluyor. Hayırlı olsun:)

İlk sene zor oluyor o borç ama sonradan borç sabit kalıp maaşlar arttığı için kolay oluyor. Hayırlı olsun:)
evet tek tesellimiz bu zaten borcun sabit kalması
bir de faizler düşer yenıden yapılandırma falan olursa iyi olur
bakalım kredimiz onaylanırsa
çok tesekkurler

evet tek tesellimiz bu zaten borcun sabit kalması
bir de faizler düşer yenıden yapılandırma falan olursa iyi olur
bakalım kredimiz onaylanırsa
çok tesekkurler
ilk başta on yıl çok uzun geliyor,insanın gözü korkuyor.ama zaman o kadar hızlı akıyor ki...bizim de on yıl dı.yapılanmada 1,5 yıl düştü.şimdi 3,5 yıl kaldı.
herşeyin hayırlısı.Allah ödeme kolaylığı versin,ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah

ilk başta on yıl çok uzun geliyor,insanın gözü korkuyor.ama zaman o kadar hızlı akıyor ki...bizim de on yıl dı.yapılanmada 1,5 yıl düştü.şimdi 3,5 yıl kaldı.
herşeyin hayırlısı.Allah ödeme kolaylığı versin,ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah
konu sahibinden çok konu benım gbıu oldu:))))
sizin aylık ödemenız ne kadardı?
biz de yapılandırma olursa aylık ödememızden azaltmayı düşünüyoruz
ilk zamanlar zorlayacak eveet ama zaman dediğiniz gbi çabuk geçiyor

amin inşallah

:)
0,85 den kredi çektik, aylık ödeme 1800 dü. yapılanmada 0,67 oldu ve aylık ödeme 2000 lira ya çıktı ama dediğim gibi 18 ay düştü.

teşekkür ederim
ama yapacak bırsey yok

tesekkurler
hakkınızda hayırlısı olsun ınsallah.. Bol kazanclar , ödeme kolaylıgı versın Rabbım . .Rica ederimm :))

:)
0,85 den kredi çektik, aylık ödeme 1800 dü. yapılanmada 0,67 oldu ve aylık ödeme 2000 lira ya çıktı ama dediğim gibi 18 ay düştü.
hımm siz tutarı artırıp vadeyi azalttınız
ben de tutarı azaltmak ıstıyorum vadeyi ellemeden olursa

Back
X