Ev meselesi..

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
Merhabalar.. kızlar hemen konuya giriyorum bu yıl mart gibi bekar olan ablama ev alması için altınlarımı vermiştim.. şimdi ise bugün eşim aradı baktığımız bi ev vardı pazarlık ettim anlaştık aldım şu kadar eksiğimiz var nasıl toparlayacağımızı düşün dedi.. bende arabayı satarız bankada paramız var onu katarız felan dedim yinede 40-50 bin açık kalıyor..dedi anlamdaki parayıda iste.. bende geçen istedim şu ara durumu çok sıkışık onunda.. ancak 15-20 bin tl martta verebilecek dedim.1 yıl bile olmadı altınları vereli..tartıştık eşimle kapattık teli.. ablama söyledim sizden bişey alınmazmış dedi.bakayım bi bulmaya çalışayım dedi. Normalde arabası var ama çok zor almıştı şimdide satmak istemiyor.. haklıda satınca çok değer kaybı oluyor.. aldığımız evde görümcemin bi Alt katı normalde ne kayınvalidem ne görümcemle bu kadar yakın olmayı seven biri değilim. 5 yıldır hiç bir sorunumuz yok iyi biridirde ama içim bi tuhaf kızlar bide istediğim ev daha başka bir evdi tam olarak.. ama bu evde mevki ve sitesi içi normalde çok güzel ama tam hayalim değildi.. birazda yerine göre uygun geldi. Gerçi o paraya istediğim gibi bi evde alabilirdim ama eşim gezip ev bakmayı araştırmayı sevmiyor bende hemen buraya niyetlenince al dedim.. hayırlısı kızlar sizce bi yorumlar mısınız durumu?

Ben eşinizi pek haksız bulmadım. Ablanızda tuhaf o ev alırken sizden borç alıyor sorun olmuyor. siz ev alacaksınız kendi paranızı ondan isteyince kabahatli ilan ediyor sizi. Ama ev işlerini acele getirmek iyi olmaz. Arada kaldığınızı hissediyorsanız ev içime sinmedi , tam istediğim evi bulana kadar biraz daha bakınmak istiyorum deyin eşinize. Birde eşiniz bakıp araştırmayı sevmiyorsa siz bakının.

Ablaniz hakli bence. Madem ev almayi düşünüyordunuz yakin zamanda ne diye altinlarinizi verdiniz? Esiniz de onay vermistir illa ki borc verirken. Simdi niye sanki kendi rizasi olmadan vermis gibi kafaniza kakıyor?
Ablaniz ne zaman oderim diyerek almisti altinlari?

Sadece internetten araştırabiliyorum. Kimsem YÖK burda. Yalnızda gezemem..

Aslında eşim verirken ben ev alana kadar veriyorum demişti..ama kaç yıldır alacak gücü var ama tam bi niyetlenmiyordu..bu kadar çabuk alacağımızı bende ablamda düşünmemiştik..

Aslında eşim verirken ben ev alana kadar veriyorum demişti..ama kaç yıldır alacak gücü var ama tam bi niyetlenmiyordu..bu kadar çabuk alacağımızı bende ablamda düşünmemiştik..

Ama kadin da napsin. Daha 1 sene olmamis. Zaten o parayi bu kadar kisa surede denklestirebilecek olsa borc almazdi.

Niye kendi arabanızı satmayı düşünüyorsunuzda abalanızın arabasının satılmasını istemiyorsunuz
Aslında arabamızı satmamıza bile gerek YÖK ablamdan önce yüklü alacaklı olduğumuz var ama vermiyor saçma sapan bişeyler bende ona sinirleniyorum. Eşim ona gelince istiyemiyor ablanda istendiyebiliyor rahat rahat.. çok bunaldım..

+1

Her iki tarafta kendine göre haklı 20 bin de az değil ama sonuçta siz de ev alacaksınız ve verirken biz ev alana kadar demiş eşin ablan arabasını satabilir diye düşünüyorum,diğer borçlu iş yaptığı birisi mi eşinin.

Evet ortağı..ablamın bize borcuda 40 bindi 9 nu ödedi 31 kaldı..

Ablaniz hakli bende olsam bi daha sizden borc almazdim.mesela benim abimde istedi ama biz ev alacaktik kabul edemedik.daha 1 yil olmamisken istemek haksizlik.ayrica gorumceyle ayni site ötenazi gibi bisey.iyi dusunun

Ortaklık bozulabilir diye istemiyordur,ama ablanızın size kızmaması gerek sonuçta borç vermişsiniz 40 bini.
Peki ortağınız size paranızı vermeyip kendine araba alsa..eşide sürekli size birikim yaptığını söylese.. eşinede açık ve net bunu söyleyip rahatsız olduğunu söyleseniz ve kadın ağlayıp YÖK borcumuz bitsin ödeyeceğiz sizede borcumuz yok demiyoruz ki dese ne yaparsınız.. düşündükçe sinirlerim bozuluyor kendimizi kullandırtıyoruz eşim sessiz kalıyor gibi geliyor..bu konu yüzünden ne zaman bu konu açılsa tartışıyoruz..

icine sinmeyen evi alma

Senet varsa icraya versin derim başka türlü alamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…