Ev meselesi

Annenin oturduğu bir ev+ 1 kira geliri+ 1 eşden kalan emekli maaşı var.
Tek başına, çocuk okutmayan birine neden yetmiyor bu gelir. Mağdur değil bence sade doyumsuz daha fazlasını istiyor.
Kendi evinizde oturmak istemeniz kadar normal ne olabilir. Eşini alıştırma demiş anneniz ama yanlış düşünmüş, eşinizin evi olsaydı onun annesi sizin için böyle birşey söylese hoş olurmuydu. Herkes kötü kv diye damgayı basardı. Yerinizde olsam kiracıyı çıkarır evi gönlüme göre tadilat yaptırır mis gibi otururdum. Eğer Aile apartmanında oturmayı göze alabiliyorsanız tabii. Anladığım kadarıyla zamanla birde gelin gelecek o apartmana. Gelin-görümce-kv bir apartmanda bilemedim ben...
Önce bunu çözün bence. Sonra yazlıkmı alıyorsunuz başka bi evmi bakıyorsunuz orası eşiniz ile kararınız.

Ben anne hayattayken babadan çocuklara miras kalmasını hep yadırgamışımdır. Sonuçta baba çalışıp para kazansa da anne de ev hanımı olarak yoğun bir emek sarf ediyor.
Ama annenizin böyle bir gerekçeyle evin kirasını istemesi, kocan sana baksın demesi çok garip.
Anne kız birbirinizden farkınız yok.
Değil mi kocanız vefat edene kadar birlikte didinip ev mal sahibi oluyorsunuz, eğer vefat etmese gül gibi tüm para size kalacak şekilde geçinip gideceksiniz ama vefat ederse çocukların hakkı senden fazla oluyor. Sırf bu nedenle eşimle anlaştık ve tapuları ortak alıyoruz. Birimize birşey olursa çoluk çocuğun insafına kalmayalım biz ölünce yine onların.

Anne mirastan dörtte bir alır kalan miras çocuklar arasi bölüsulur
Pardon, eger anneniz babanizin anne babasiyla mirasi bolusmek zorunda kalsaydi %50 hakka sahip oluyordu. Karistirdim.

Bu durumda siz ona kendi hakkina dusenden fazlasini bile vermis oluyorsunuz. Yasal olarak 1 daire hakki var. Arti kardesinizle ortak olan dairenizin kira gelirini de alacak.

Zaten evin birinde oturuyor kira vermiyor. 1500 maasi var, 3500 kira geliri olacak. 5 bin lira tek kisiye fazlasiyla yeter. Annenizin dusunce tarzi cok yanlis.

Değil mi kocanız vefat edene kadar birlikte didinip ev mal sahibi oluyorsunuz, eğer vefat etmese gül gibi tüm para size kalacak şekilde geçinip gideceksiniz ama vefat ederse çocukların hakkı senden fazla oluyor. Sırf bu nedenle eşimle anlaştık ve tapuları ortak alıyoruz. Birimize birşey olursa çoluk çocuğun insafına kalmayalım biz ölünce yine onların.
Bu da bir seçenek saygı duyarım

Annen zaten bitinde oturup birini kiraya verecek ne alakası var mirasta olsa sonuçta sana kalmış bir ev. Evlendiğin adam senin her şeyin oluyor onda olsa kaynanan gelin hazıra alışmasın git kiraya dese kıyamet kopar . Ben bu insanları anlamıyorum her şeyi erkek yapsın. Niye hani erkek kadın eşittik ne oldu . Sende varsa da onda varsa da evlilikte ikinizin olmalı. Öyleyse sen ayrı yaşa o ayrı yaşasın 🤷‍♀️
kusura bakma da annen çok açgözlü birine benziyor . Sonuçta seninle yaşayalım demiyorsun ki . Senin yerinde olsam o evi satar en beğendiğim evi eşimle birlikte alırım karışamaz ki annen
Ortak miraslarin tapularinin hepsi ayni 3umuzun ustune kendimden kucuk kardeşim olduğu için tapulari kişilere vermeyi tamamen reddediyorum kardeşime güvenmeye başlayana kadar satmak ve üzerine kredi cekme konusunda onun önüne geçmek zorundayım daha 22 yaşında ve onun geleceğini etkileyecek bir konuda ona güvenemiyorum o zamana kadar tapular ortqk olacak kardeşimi korumaya çalışırken de annem çıkıyor işin içinden

Ortak miraslarin tapularinin hepsi ayni 3umuzun ustune kendimden kucuk kardeşim olduğu için tapulari kişilere vermeyi tamamen reddediyorum kardeşime güvenmeye başlayana kadar satmak ve üzerine kredi cekme konusunda onun önüne geçmek zorundayım daha 22 yaşında ve onun geleceğini etkileyecek bir konuda ona güvenemiyorum o zamana kadar tapular ortqk olacak kardeşimi korumaya çalışırken de annem çıkıyor işin içinden
Tamam olsun canım sonuçta senin de hakkın var niye kiraya çıkasın ki kiraya verdiğin kişi evin içine edip bir de masraf çıkaracak eşin olacak kişi de istediğin şekilde tadilat yapar evi miss.adamın üzerine evi yap demiyoruz ki adam yemeyecek evi

babam daha hayattayken evlerinden birini erkek kardesime verdi oturuyor, digerinin tapusunu annem yine erkek kardesimin üzerine yapti, kirasıni aliyor, satilan arsa mulk vs. miras gelirlerini yine ona çift hak dusecek şekilde ayiriyorlar....cahil filan da degiller, oğullarini cok seviyorlar sadece,şimdiye kadar hic koymuyordu bunlar çünkü kendi yağimda kavruluyordum , anadir kardeştir diyordum , hediyemde saygimda kusur etmiyordum,ama bu yıl ben de delirdim artik, kopardim ipleri...oluyor yani boyle şeyler, bazi anneler değişik

Ölüm hak, miras helal derler.
Anneye 1/4
Cocuklara 3/4 kalir.
Helalinden malidir konu sahibinin, nasil isterse degerlendirir. Annelerimiz kiymetli ama cocuguna kalan mala göz dikmek haram olur. Anne de ac acikta kalmiyor zaten.

Erkegin ailesinden boyle bir mal kalsa da adam "o evleri anneme biraktik biz kirada oturalim" dese de ayni dusunur muydunuz?
Düşünürdüm ben zaten evlendikten sonea istisnalar hariç aileden destek almayı doğru bumuyorum Anne veya baba sağken böyle davranmak bana mantıklı gelmiyor. Sonucta baba ne kadar calistiysa da annede evde calısmıs oluyor. Allah korusun bizimkilerden biri ölse diğeri sağken ve gönlü yokken o evde oturmazdım. Bu cok göreceli bir konu kisiden kisiye değisir.

Düşünürdüm ben zaten evlendikten sonea istisnalar hariç aileden destek almayı doğru bumuyorum Anne veya baba sağken böyle davranmak bana mantıklı gelmiyor. Sonucta baba ne kadar calistiysa da annede evde calısmıs oluyor. Allah korusun bizimkilerden biri ölse diğeri sağken ve gönlü yokken o evde oturmazdım. Bu cok göreceli bir konu kisiden kisiye değisir.
Bu aileden destek almak değil siz o zaman kendi dogrularinizda yasarsaniz sizin üzerinize olan evde kalmayıp en güzel caglarinizi imkanınız varken kredi öder evde mutsuz olursunuz

Bu aileden destek almak değil siz o zaman kendi dogrularinizda yasarsaniz sizin üzerinize olan evde kalmayıp en güzel caglarinizi imkanınız varken kredi öder evde mutsuz olursunuz
Ben size zaten tavsiyemi verdim. Bu da benim doğrum herkes kendi doğrusunu yaşar,yapar. Siz de zaten farklı görüsleri almak icin konu acmadiniz mi ? Gönülsüz iş olacağına hiç olmasın.

Ben size zaten tavsiyemi verdim. Bu da benim doğrum herkes kendi doğrusunu yaşar,yapar. Siz de zaten farklı görüsleri almak icin konu acmadiniz mi ? Gönülsüz iş olacağına hiç olmasın.
Aynen ben de beton parçası için annemin gönlünü kirmazdim bir de niye yine bir beton parçası almak için. Hos benim annem istemezdi büyük ihtimalle de isterse de alsın kirayı belki şehir şehir gezecektir ne bileyim.

arkadasim bazi evhanımi üyeler bu olayda annenizle empati kurup tepki veriyor sadece, ev hanımi olmak dunyanin hiçbiryerinde meslek sayilmadiği için yasalar bu yönde duzenleniyor, çalışan kadın da ev işi yapıyor, çocuk bakıyor, o zaman çalışan kadına çift hisse verilmeli karamelasepetinin bakışına göre, ama o işler öyle olmuyorrr

Peki kardesinize düşen dairede kardesiniz mi oturacak ? Evet ise anneniz ondan da daireyi istiyorum mu ? Madem aynı binada 4 daire var, 1 dairede anneniz ve kardesiniz otursun , diğer 2 daireden kira alsinlar , siz de verin kiraya dairenizi başka bir yerde kirada oturun . Miras konusunda ben söyle bakiyorum , anne ve babanındır daireler , kimin üzerine olursa olsun , şimdi Allah korusun anneniz vefat etseydi , babaya teklif edecek miydiniz dairelerin bölünmesini? Olan mallar babanin üzerine olduğu için, mirasa düşmüş sadece yasal olarak. Şahsen benim böyle bir durumum olsaydi, evet beklentiye girerdim fakat benimmis gibi bakmazdım dairelere. Kardesiniz ile sizin aranızda bir ayrım yapıyorsa anneniz ki öyle olduğunu düşünüyorum, o zaman anneniz ile konusmaniz gerekli. Eğer ki aynı binada bulunan dairede bu düşüncesi ile yaşayacaksaniz , cok uzun sürmez esinize ve size bu anlamda sık boğaz etmesi.

babamdan aynı binada 4 tane ev kaldı biz de iki kardeş birer tanesini kendimiz için kullanacağız annem birinde oturacak birinden de kira geliri olacak ben evlenmek üzereyim kendi evimde oturmak istiyorum annem kiraya cik adami kolaya alıştırma diyor kız cocugusun sen bana yanlis yapıyorsun elimden gelirimi alıyorsun kocan baksın sana diyor benim aylık gelirim 5 bin kadar hayatımdaki insanında 7 ile 9 bin arası değişiyor 3 bin neden kira vereyim neden bana bu kadar sığ davraniyor
Anladığım kadarıyla ev zaten kanunen sizin hakkınız. O evi satın başka yerden alın imkan varsa.

Peki kardesinize düşen dairede kardesiniz mi oturacak ? Evet ise anneniz ondan da daireyi istiyorum mu ? Madem aynı binada 4 daire var, 1 dairede anneniz ve kardesiniz otursun , diğer 2 daireden kira alsinlar , siz de verin kiraya dairenizi başka bir yerde kirada oturun . Miras konusunda ben söyle bakiyorum , anne ve babanındır daireler , kimin üzerine olursa olsun , şimdi Allah korusun anneniz vefat etseydi , babaya teklif edecek miydiniz dairelerin bölünmesini? Olan mallar babanin üzerine olduğu için, mirasa düşmüş sadece yasal olarak. Şahsen benim böyle bir durumum olsaydi, evet beklentiye girerdim fakat benimmis gibi bakmazdım dairelere. Kardesiniz ile sizin aranızda bir ayrım yapıyorsa anneniz ki öyle olduğunu düşünüyorum, o zaman anneniz ile konusmaniz gerekli. Eğer ki aynı binada bulunan dairede bu düşüncesi ile yaşayacaksaniz , cok uzun sürmez esinize ve size bu anlamda sık boğaz etmesi.
Benim eşimi sik boğaz etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü bu durumda beni gerçekten kaybedeceğini biliyor

Annenızın düşüncesi bencılce, bi evden zaten kira alıcak, ev varken nıye kıra veresınız ki..annenizin Baska geliri var mı? Babadan kalan maas vs.

Aileden destek almak baska, babadan kalan mirasi almak baska.
Size mantiksiz geldiyse siz almazsiniz madem. Anneniz de varsa muhtemelen erkek kardeşinize yedirir. Hayirlisi olsun vicdaniniz boyle rahat edecekse tabi ki bunu tercih edersiniz.
Ama anne zorda kalmıyorken bence hic gerek yok.
Maas + kira sanirim 6 bini bulur. Annenin bir evin daha kirasina göz dikmesi ayip.

Siz de haklısınız. Ama ben şöyle düşünüyorum. Sonucta sizi bu yaşa kadar getiren kisi anneniz ve babanız. Babanız çalışmış anneniz ev hanımı olmuş olabilir. Ama sonucta babanız kadar onunda emeği var babanız ise gitmiş anneniz evde çalışmış. Bahaneleri ne sığ olsada daha o sağken onun hakkıdır.
Ayrıca 700-800 binlik evde oturan birinin bu kadar sığ düşünmesi beni şaşırttı.
ben sevdim bunu, o zaman hem çalışıp hem çocuk bakıp hem evi çekip çeviren bir kadın çift hisse alsin ortak mallarda, madem sadece evde çalışanın da hakkı var, benim hakkımi yiyor bu yasalar, boşanmaya kalksak yarısı kocamın ben dısarda da çalışıyorum ama evde o hiç çalışmıyor halbuki?

Back
X