Ev meselesi

Ben merak etdim eşinizle paranızı ortak mi kullanacaksiniz senn benim demeden? Yani maaslarniz aynı hesaba mi yatacak? Eğer ortak kullanim yapılacaksa senn benim yok sizin evinizde kalınır biriktirdiginiz paranızla ilerde ortak bir ev alınır ama eğer o kendi maaşını sen kendi maaşını harcayacaksan ve görev dağılımı yapılacaksa atiyorm mutfak ihtiyacını erkek üst baş elektrik kadın vs gibi o zaman neden bu kadar büyük katkı siz sağlamış olasınız ev kirasindn neden kurtarasniz onu değil mi? Merak etdim ne olacağını konnun devamını takip etmek isterim

Ben anne hayattayken babadan çocuklara miras kalmasını hep yadırgamışımdır. Sonuçta baba çalışıp para kazansa da anne de ev hanımı olarak yoğun bir emek sarf ediyor.
Ama annenizin böyle bir gerekçeyle evin kirasını istemesi, kocan sana baksın demesi çok garip.
Anne kız birbirinizden farkınız yok.

Bana su garip geliyor; bosansalar mallar yari yariya. Ama vefat durumunda 1/4.

Cocuklara doğrudan miras kalmasi bence cok yerinde bir karar. Her kadin cefakar fedakar aman da evlatlarim diyecek yapida degil.
Dusunsenize baba ölüyor, anne tüm mallari sevgilisi veya yeni esiyle yiyor. Ölen babanin mallari çocuklari yerine yeni kocaya yariyor. Cok sacma.

Abi lütfen bu tür sığırlar çocuk falan doğurmasın, hayır kusura bakma ama sene olmuş 2020 teknoloji ,moda, internet , kültür her şey gelişiyor bi zahmet sizde beyninizi geliştirin. Yok sen kız çocuğusun bilmem bu Gibi saçmalıklardan bıktım artık okuyunca bile kan beynime sıçrıyor senin yerinde olsam o evi satar öyle bir kadınla aynı yerde oturmaz başka yerden ev alır ya da kocamla tatile çıkıp istediğim gibi çatır çatır o parayı yerdim. Sonra türkiye neden hala avrupa ülkelerinin arasına giremedi oluyor... :sinirli: :sinirli: :kızgın:

ben sevdim bunu, o zaman hem çalışıp hem çocuk bakıp hem evi çekip çeviren bir kadın çift hisse alsin ortak mallarda, madem sadece evde çalışanın da hakkı var, benim hakkımi yiyor bu yasalar, boşanmaya kalksak yarısı kocamın evde hiç çalışmıyor halbuki?

Sizin suan ki bakış acinizi doğru anladıysam o zaman bir de şöyle bakalim duruma; Siz evde otursanız ve eşiniz calissa , Allah korusun boşanma davası açılsa, ve simdi sizin hakkınızı yiyen(!) yasalar o zaman da hakkınızı yese ve evlilik birligi içinde alınan ve kredisini esinizin ödediği evden size hic bir pay vermese olur mu?

Sizin suan ki bakış acinizi doğru anladıysam o zaman bir de şöyle bakalim duruma; Siz evde otursanız ve eşiniz calissa , Allah korusun boşanma davası açılsa, ve simdi sizin hakkınızı yiyen(!) yasalar o zaman da hakkınızı yese ve evlilik birligi içinde alınan ve kredisini esinizin ödediği evden size hic bir pay vermese olur mu?
oluuuur

Abi lütfen bu tür sığırlar çocuk falan doğurmasın, hayır kusura bakma ama sene olmuş 2020 teknoloji ,moda, internet , kültür her şey gelişiyor bi zahmet sizde beyninizi geliştirin. Yok sen kız çocuğusun bilmem bu Gibi saçmalıklardan bıktım artık okuyunca bile kan beynime sıçrıyor senin yerinde olsam o evi satar öyle bir kadınla aynı yerde oturmaz başka yerden ev alır ya da kocamla tatile çıkıp istediğim gibi çatır çatır o parayı yerdim. Sonra türkiye neden hala avrupa ülkelerinin arasına giremedi oluyor... :sinirli: :sinirli: :kızgın:
Kız çocuklarını bu kadar ezip,hor görüp sen kızsın diye bir de gelişmiş ülke olmak istiyoruz sanki annenizin de kendi cinsiyeti farklı bir şey

Ben merak etdim eşinizle paranızı ortak mi kullanacaksiniz senn benim demeden? Yani maaslarniz aynı hesaba mi yatacak? Eğer ortak kullanim yapılacaksa senn benim yok sizin evinizde kalınır biriktirdiginiz paranızla ilerde ortak bir ev alınır ama eğer o kendi maaşını sen kendi maaşını harcayacaksan ve görev dağılımı yapılacaksa atiyorm mutfak ihtiyacını erkek üst baş elektrik kadın vs gibi o zaman neden bu kadar büyük katkı siz sağlamış olasınız ev kirasindn neden kurtarasniz onu değil mi? Merak etdim ne olacağını konnun devamını takip etmek isterim
Benim evim ve maaşım var 5 bin gibi onunda 7 binle 9 bin arasında değişen geliri var bizim ayrimiz gayrimiz yok bana kendi maaşını kendi özel ihtiyaçların için harca ben sana bakarım diyor

Benim evim ve maaşım var 5 bin gibi onunda 7 binle 9 bin arasında değişen geliri var bizim ayrimiz gayrimiz yok bana kendi maaşını kendi özel ihtiyaçların için harca ben sana bakarım diyor
arkadaßim zaten kira vermeyeceğiniz için ve ev senin olduğü için gelirleriniz denk sayilır, allah huzur versin, güzel birikim yapar, borc harç görmeden gençliginizi yaşarsınız işte, otur evinde sakın vazgeçme

arkadaßim zaten kira vermeyeceğiniz için ve ev senin olduğü için gelirleriniz denk sayilır, allah huzur versin, güzel birikim yapar, borc harç görmeden gençliginizi yaşarsınız işte, otur evinde sakın vazgeçme
Tesekkur ederim

kendinizi annemin yerine koyduğunuzu anlayabiliyorum ama anlayamadığım kendinizi benim yerime neden koymadığınız kendi evinde oturan tek başına yaşayan ve ayda 5 bin gelire sahip bir insanın daha ne kadar paraya ihtiyacı olabilir

kendinizi annemin yerine koyduğunuzu anlayabiliyorum ama anlayamadığım kendinizi benim yerime neden koymadığınız kendi evinde oturan tek başına yaşayan ve ayda 5 bin gelire sahip bir insanın daha ne kadar paraya ihtiyacı olabilir
cevap veriyorum: sizinle empati kurulamıyor çünkü hem kendi geliri hem eşinin geliri çok iyi olan üstüne de yaklaşık 1000000 tl lik bir gayri menkul mirasına sahip çalışan genç bir kadınsıniz, anneniz ise evhanımı...that s all:21:

Hayır bak bir de densiz resmen annenize ne demiş okudunuz mu? Sinirleniyorum insanlar ailesi ile ilgili konu açılınca yoktan yere hakaret edilmesine. Ki kadın kız ve erkek arasında ayrım yapiyorum bile dememiş ki daha 22 yaşındaymış erkek kardeş zaten. Ben kızdım sizin yerinize o üyeye galiba.

Ben yukarida da belirttim az once ayni durumda olsaydim elbetti ki beklentiye girerdim dedim , fakat daireler benimmis gibi bakmazdim , anne ile baba ortak tapu yapsalardı, annenin hakkı kendinde kalacakti ve babanin mirasından anne de pay alacakti üzerine olan kendi dairesi dışında, kimine göre (bana göre böyle degerlendirilmeli ) kimine göre suan ki durumda yasalar nasıl değerlendiriyorsa öyle değerlendirilmeli. Aylık 5 bin gelir i varsa anneniz ihtiyaçları konusunda belki daha cömert davranmak istiyor olabilir, sahsen benim cevaplayacağım bir soru degil bu , ancak fikir yürütebilirim, örnekleyecek olursam , ilk evlendigim zaman 2 sene kirada oturdum , karsi komşumdu bina sahibi ve tek yasayan biriydi , 6 dairesi vardi kirada ortalama daire başına 1.500 tl alıyordu ve hala yetmiyor diyordu . Anneniz ne diyor pekala , maddiyat ve esinizi alıştırmama dışında var mi öne sürdüğü başka bir konu?

İlk söyleyeceğim neden mirasta çocukların hakkı olmasın. Bazı arkadaşlar yorum yapmış emekmi verdin falan filan. Bu konu için bilemem ama bi ev alınırken baba çalışıyo anne evde çalışıyo tamam kabul ama çocuklardan da kısılarak birşeyler alınıyo. Bu bile çocuklarında hakkı oldugunu gösterir. Hukukta çok güzel korumuş çocukların hakkını. İkinici olarakta anneniz alıştırma eşini demiş o kişiden kişiye değişir. Ama elde imkanlar varken neden çocuğunun kira vermesine bişwylerden mahrum kalmasına sebep olur anlamıyorum. Zaten anne hakkını almış kardeşlerde neden orda ev varken gidip yer arasın. Annenizin gönlünü yapın derim çünkü bu şekilde problemli olursanız birde aynı binada çok zorluk çekersiniz.

Back
X