Ev meselesi

Ben yukarida da belirttim az once ayni durumda olsaydim elbetti ki beklentiye girerdim dedim , fakat daireler benimmis gibi bakmazdim , anne ile baba ortak tapu yapsalardı, annenin hakkı kendinde kalacakti ve babanin mirasından anne de pay alacakti üzerine olan kendi dairesi dışında, kimine göre (bana göre böyle degerlendirilmeli ) kimine göre suan ki durumda yasalar nasıl değerlendiriyorsa öyle değerlendirilmeli. Aylık 5 bin gelir i varsa anneniz ihtiyaçları konusunda belki daha cömert davranmak istiyor olabilir, sahsen benim cevaplayacağım bir soru degil bu , ancak fikir yürütebilirim, örnekleyecek olursam , ilk evlendigim zaman 2 sene kirada oturdum , karsi komşumdu bina sahibi ve tek yasayan biriydi , 6 dairesi vardi kirada ortalama daire başına 1.500 tl alıyordu ve hala yetmiyor diyordu . Anneniz ne diyor pekala , maddiyat ve esinizi alıştırmama dışında var mi öne sürdüğü başka bir konu?
O sadece bencillik yapiyor diğerleri bahane

Ben yukarida da belirttim az once ayni durumda olsaydim elbetti ki beklentiye girerdim dedim , fakat daireler benimmis gibi bakmazdim , anne ile baba ortak tapu yapsalardı, annenin hakkı kendinde kalacakti ve babanin mirasından anne de pay alacakti üzerine olan kendi dairesi dışında, kimine göre (bana göre böyle degerlendirilmeli ) kimine göre suan ki durumda yasalar nasıl değerlendiriyorsa öyle değerlendirilmeli. Aylık 5 bin gelir i varsa anneniz ihtiyaçları konusunda belki daha cömert davranmak istiyor olabilir, sahsen benim cevaplayacağım bir soru degil bu , ancak fikir yürütebilirim, örnekleyecek olursam , ilk evlendigim zaman 2 sene kirada oturdum , karsi komşumdu bina sahibi ve tek yasayan biriydi , 6 dairesi vardi kirada ortalama daire başına 1.500 tl alıyordu ve hala yetmiyor diyordu . Anneniz ne diyor pekala , maddiyat ve esinizi alıştırmama dışında var mi öne sürdüğü başka bir konu?
arkadaşim anne çalışmiyorsa nasıl kredi çekip tapuya ortak olacak, banka kredi vermez ki işi olmayana?hülleli satış durumu da da zaten boşanmada iptale gider,miras yoluyla babaya kalan malda da anne ortak olamaz, adı üstünde miras...siz duygusal olarak ben de evde çocuk baktım ütü yaptım diye düşünuyosunuz israrla ama yasalar net işte...alacağiniz nafaka da bu yüzden veriliyor hakkınız olduğu için değil, mağdur olduğuniz için...bi nevi sadaka...o yuzden diyoruz kadınlara çalışın adamın eline bakmayın diye ama nerdeeee....hala annenin hakki annenin hakkı aynı muhabbet

O sadece bencillik yapiyor diğerleri bahane

Umarım orta yol bulunur , bugüne kadar anneniz maddiyatini kendisi mi yönetti, maddi olarak ilk kez kendi yönetecekse parasını ya da bugüne kadar para harcama konusunda biraz eli sıkı diye tabir ettiğimiz durumlar yaşamışsa belki yaşadığınız durum tetiklenmis olabilir.

İnsanın annesiyle böyle konular yüzünden gerilmesine, kırılmasına çok üzülüyorum.
Hiç başıma gelmedi, ablam evlendiği gibi bizim evimizde oturdu. Hiç kimse kocanı alıştırma demedi, ne demek bu, onun kocası da artık ailenin bir evladı yahu. Dünya malı için bu kadar tırnak çıkarmaya, kalbi karartmaya, kötü düşünmeye gerek var mı ?

Bunlara maruz kalmanıza üzüldüm konu sahibi arkadaşım. Ben annenize hak veremiyorum. Çünkü ihtiyacı yok. Siz zaten anneme emekli maaşı yetmez diyip hakkınızdan feragat etmiş bir evi ona vermişsiniz.

E neden siz zorluk çekesiniz, babanızın evladı değil misiniz? Daha fazlasını istemek annenizin bencilliği. Kira ödemeyeksin, bir evden kira geliri alacaksın, bir de eşinin maaşını alacaksın ama evladın yuva kuracak git kirada sıkıntı çek diyeceksin.. Yazık günah.

Bana su garip geliyor; bosansalar mallar yari yariya. Ama vefat durumunda 1/4.

Cocuklara doğrudan miras kalmasi bence cok yerinde bir karar. Her kadin cefakar fedakar aman da evlatlarim diyecek yapida degil.
Dusunsenize baba ölüyor, anne tüm mallari sevgilisi veya yeni esiyle yiyor. Ölen babanin mallari çocuklari yerine yeni kocaya yariyor. Cok sacma.

Tabi haklısınız. Ben kendi annemin kişiliğinden yola çıkarak böyle düşünüyorum ama değişik değişik insanlar var.

arkadaşim anne çalışmiyorsa nasıl kredi çekip tapuya ortak olacak, banka kredi vermez ki işi olmayana?hülleli satış durumu da da zaten boşanmada iptale gider,miras yoluyla babaya kalan malda da anne ortak olamaz, adı üstünde miras...siz duygusal olarak ben de evde çocuk baktım ütü yaptım diye düşünuyosunuz israrla ama yasalar net işte...alacağiniz nafaka da bu yüzden veriliyor hakkınız olduğu için değil, mağdur olduğuniz için...bi nevi sadaka...o yuzden diyoruz kadınlara çalışın adamın eline bakmayın diye ama nerdeeee....hala annenin hakki annenin hakkı aynı muhabbet
Kesinlikle kadın calismali ayni fikirdeyiz sizinle. Öncelikle daireler kredi ile mi alındı konu sahibinin ilk yazdığı mesajda bu durum yazmıyor ki öyle olsa dahi banka kredisi evin tamamini vermiyor, %80 civarını karşılıyor yani geri kalan %20 pesin olarak veriliyor kredi disinda ki banka evin tamamına ipotek koymuyor sadece ödediği kısim kadar ipotek koyuyor, yani geri kalan kisim için anne / baba / kim istenecekse ortak tapu da o yer alabiliyor, yakin zamanda böyle bir işlemle alinan daire olduğu için net yazabiliyorum bu durumu. Bir diger konu ise evet baba tarafından yani babanin , annesi , babasi , dedesi vs. miras kaldı ise , tabiki de öyle bir durumda anne hak sahibi degil ayrilik durumunda degil evet fakat vefat konusunda yasanin nasil bir sekilde karar veeceginden emin değilim ( bu sekilde gelen bir miras , vefat eden kisinin çocuklarına kalır evet , ama anneye kalir mi bakmak lazim) . Ben konu sahibine tamamen haksiz demiyorum hakkimi ararim ben olsam fakat illa orada oturmak istemem veririm kiraya , baska yere gecerim , aynı muamele kardesime de yapılıyor mu ona bakarim ayrıca

Bence anneniz dogru söylüyor.Eşinizi binaya sokmayın kendi başınıza bırşeyler çabalayın.zaten ben o gelire sahip olsam hayatta bir yere içgüveysi gibi girmem.Madem evlenecek o zaman yuvasınıda kurmayı bilecek hazıra konmayacak.Ayrica sızde biraz abartiyorsunuz gibi geldi bana.Ayriyetten ne sizin nede eşınızin o parayı aldıgını düşünmuyorum

Ben size hak verdim. Annenizin "kız çocuğusun" tavrı da çok itici. Fırsatı olsa her şeyi elinizden alıp oğlunun üstüne yapardı eminim.

Burada elalemin malını yemeye çalışıyormuş muamelesi görmüşsünüz ya çok ilginç.
O miras sizin hakkınızsa çatır çatır yersiniz. Geliriniz ister 5 bin olsun, ister 25 bin. 800 bin liralık ev varken neden kira veresiniz, krediyle ev almaya çalışasınız, alıştığınız standarttan ödün veresiniz?
Herkes aynı survivorı yaşamak zorunda sanki. 10 senelik kredi çekip her şeyden kısarak hayatta almaya çalışana madalya takmıyorlar. İmkanınız varsa kullanırsınız, bu kadar basit.

Ben aile apartmanında oturmak istemezdim, satma imkanım varsa satıp başka ev alırdım. Ama şu an satma durumunuz yoksa, sevgiliniz için de bir problem yoksa geçin oturun. Hiç de vicdan yapmayın.

Bence anneniz dogru söylüyor.Eşinizi binaya sokmayın kendi başınıza bırşeyler çabalayın.zaten ben o gelire sahip olsam hayatta bir yere içgüveysi gibi girmem.Madem evlenecek o zaman yuvasınıda kurmayı bilecek hazıra konmayacak.Ayrica sızde biraz abartiyorsunuz gibi geldi bana.Ayriyetten ne sizin nede eşınızin o parayı aldıgını düşünmuyorum
Sizin düşünceniz sonucta maas bordrosu gösterip kanıtlayamam

Anneniz ne kadar cahil ve bencil. Zaten ev kalmış başka kirası da var maaş da vardır tek başına napacak mezara gitmiyor paralar. Dinlemeyin boşverin. Ev sizinse kullanın. Kiraya verecepiniz parayı kenara koysanız zaten sıfır ev alırsınız ilerde. Kocanız hazıra alışmasın ne alaka yani ne ayıp şeyler. Kazanamayan işsiz güçsüz biri olsa hadi anlarım da adam zaten kazanıyor. Saçma sapan konuşmuş.

Kesinlikle kadın calismali ayni fikirdeyiz sizinle. Öncelikle daireler kredi ile mi alındı konu sahibinin ilk yazdığı mesajda bu durum yazmıyor ki öyle olsa dahi banka kredisi evin tamamini vermiyor, %80 civarını karşılıyor yani geri kalan %20 pesin olarak veriliyor kredi disinda ki banka evin tamamına ipotek koymuyor sadece ödediği kısim kadar ipotek koyuyor, yani geri kalan kisim için anne / baba / kim istenecekse ortak tapu da o yer alabiliyor, yakin zamanda böyle bir işlemle alinan daire olduğu için net yazabiliyorum bu durumu. Bir diger konu ise evet baba tarafından yani babanin , annesi , babasi , dedesi vs. miras kaldı ise , tabiki de öyle bir durumda anne hak sahibi degil ayrilik durumunda degil evet fakat vefat konusunda yasanin nasil bir sekilde karar veeceginden emin değilim ( bu sekilde gelen bir miras , vefat eden kisinin çocuklarına kalır evet , ama anneye kalir mi bakmak lazim) . Ben konu sahibine tamamen haksiz demiyorum hakkimi ararim ben olsam fakat illa orada oturmak istemem veririm kiraya , baska yere gecerim , aynı muamele kardesime de yapılıyor mu ona bakarim ayrıca
Bizim sahip olduğumuz binanın arkasının babamın babası almış vefat miras yoluyla bize intikal etti

Niye türkiyede herkes asgari ücretli mi? Okumuşlar etmişler kariyer yapmışlar ki alıyorlar.

Ayrıca iç güveysi bakış açınız bile ne kadar sıg olduğunuzu gösteriyor zaten.

evet vefat durumunda anne yine 1/4 hak alır eşine kalan mirastan, diğer durumda da boşanma durumunda değişen birşey olmaz, yarı yarıya bölüşülur ama vefat durumunda çocuklar yasal haklarını isterse hisseli tapu olduğu için yine satışa gidilir, annenin %20 payı mülkü korumaz

babamdan aynı binada 4 tane ev kaldı biz de iki kardeş birer tanesini kendimiz için kullanacağız annem birinde oturacak birinden de kira geliri olacak ben evlenmek üzereyim kendi evimde oturmak istiyorum annem kiraya cik adami kolaya alıştırma diyor kız cocugusun sen bana yanlis yapıyorsun elimden gelirimi alıyorsun kocan baksın sana diyor benim aylık gelirim 5 bin kadar hayatımdaki insanında 7 ile 9 bin arası değişiyor 3 bin neden kira vereyim neden bana bu kadar sığ davraniyor
anneniz sizin olan evide kiraya verip parasını almak istiyor sanırım.
Ev kadının olması bazı yerlerde dengeleri değiştiriyor. sizde ki durumu bilemem. eğer eşiniz ev alabıyorsa alsın orada oturun geliri ev alabilecek durumda sanırım. sizin olan evide bi süre kiraya verp geçiminizi dha iyi hale getirip yada yatırım yaparsınız.
lakin eş ev alamıyosa da kiraya gitmenin bi anlamı yok. ama aile apt gibi ya sorun olur mu acaba yaşarken...
bunlar hep kişiden kişiye yaşantıdan yaşantıya göre değişiyor. göreceli şeyler. Eşiniz ilerde ev sizin diye size arıza cıkarır mı kıskanclıktan oturu.. ne bileyim bi sürü şey ...

anneniz sizin olan evide kiraya verip parasını almak istiyor sanırım.
Ev kadının olması bazı yerlerde dengeleri değiştiriyor. sizde ki durumu bilemem. eğer eşiniz ev alabıyorsa alsın orada oturun geliri ev alabilecek durumda sanırım. sizin olan evide bi süre kiraya verp geçiminizi dha iyi hale getirip yada yatırım yaparsınız.
lakin eş ev alamıyosa da kiraya gitmenin bi anlamı yok. ama aile apt gibi ya sorun olur mu acaba yaşarken...
bunlar hep kişiden kişiye yaşantıdan yaşantıya göre değişiyor. göreceli şeyler. Eşiniz ilerde ev sizin diye size arıza cıkarır mı kıskanclıktan oturu.. ne bileyim bi sürü şey ...
Aslında ev alacak durumda ama ben boşuna banka faiziyle uğraşmak istemiyorum yazlik almayı düşünüyorum aile apartmanı olmasi bir şeyi değiştirmez herkes bilir ki eger annem benim eşime haksızlık yaparsa tas üstünde taş kalmaz

Evim varsa neden kiraya çıkayım?
Kiracı olmak çok mu kolay çivi bile çakamadığın bir evde oturacaksın.
Dahası evimde oturunca saçma tavırlara gireceğini düşündüğüm adamla neden evleneyim? Anneniz tamamen kendini düşünüyor.

Back
X