- 3 Eylül 2020
- 3.403
- 5.953
- 78
- Konu Sahibi booksmoney
-
Onu atlamışım. Olur mu öyle şey. Kadının evinin kirasını almak ne demek. Ne münasebet yaa.Kredi çekip ev almayı düşünmüş ama kayınvalidenin maaşıyla borcunu ödemeye devam ettiği evin kirasını da kendi alacakmış.
Süper zeki bir plan.
Hayır böyle bir şey yok. Dediğim gibi kirada olan bir ev var şu an ve biz onun kirasını alacaktık.Onu atlamışım. Olur mu öyle şey. Kadının evinin kirasını almak ne demek. Ne münasebet yaa.
O kirayı niye siz alıyorsunuz onu anlayamadım. Tapusu size verildi mi?Hayır anlamadığınız şey bir ev daha var ve o ev kirada şu an biz onun parasını alıcaktık.
Yani sözlü olarak size ait denildiyse hiç o topa girmeyin. Çünkü anne baba vefat edince mutlaka mal paylaşım kavgası oluyor. Günü geldiğinde tüm bunlar önünüze çıkarılır.Şöyle ki annesi ilk başta bunu söyledi isterseniz kiraya geçin kirada olan evin kirasını alıp. Çünkü bizim oturduğumuz evde balkon yok 2.katta olsa küçük yani. Ama biz iki kişiyiz hadi olsak olsak 3 kişi oluruz bu evde bize yeter diye düşünmüştük.
Kimin o ev?Hayır böyle bir şey yok. Dediğim gibi kirada olan bir ev var şu an ve biz onun kirasını alacaktık.
Çok haklısın bence... Herkes tamam diyorsa bunu noterden imza ile onaylatıp evin kalan borcunu ödemeniz şartıyla ancak ev sizin olabilir. İleride sorun çıkmaz çünkü imzalar olur. Abileri ne diyor bu aradaMutlaka olacak bunu bildiğim için dahil olmak istemiyorum.
Borcu kapatın diyen kv size o evin kirasını vermez.Hayır böyle bir şey yok. Dediğim gibi kirada olan bir ev var şu an ve biz onun kirasını alacaktık.
3 kardeşe kalacak ev 3 ü kapatsın borcu denmiş olabilir sonuçta nere kalırsa kalsın 3 ü neEşim 3 kardeş ve toplamda 4 tane ev var. Evlerden birinde annesi ve abisi oturuyor diğerinde de diğer abisi oturuyor. Bizde yeni evliyiz konumu en iyi olan evde biz oturuyoruz. Ama belirteyim ki benim tercihim değil eşimin tercihiydi bu evde oturmak. Çünkü ben kiraya gidelim istiyordum evlerden birinin kirasını alıp. Bu arada bu evin 6 7 yıllık borcu var hala kayınvalidemin emekli maaşından kesiliyor.
Biz düğündeki altınları da ekleyip üstüne biraz kredi çekip ev almak istiyorduk en azından bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye. Bunu eşim kayınvalideme söylediğinde ertesi gün bir daha yanına çağırmış ve şey demiş benim param kalmıyor siz üçünüz birleşin bu evin borcunu kapatın. Bana bu evin borcunu kapatmak doğru gelmedi açıkçası.
Biz her şeyi buraya göre yaptık ama bu ev bize kalacak diye şimdi annesi diyor ki bu borcu kapatın.Ve bu biz bi ev alalım dedikten sonra oluyor. Açıkçası çokta masum gelmedi bu söylediği. Madem parası kalmıyordu biz evlenmeden önce söyleseydi bunu. Benim dediğim gibi kiraya geçerdik. Bu eve 3 kardeş para verirse bu ev ortak olucak ve parası kalmayan yarın öbür gün dicek evi satalım biz yine açıkta kalmış olucaz eve yaptığımız masrafla kalıcaz.
Bana bir fikir verin hanımlar. Bu eve para vermeli miyiz yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Noter evrakı böyle durumlarda geçerli değil. Tapu kaydına bakıyor devlet, noter sözleşmesine değil.Çok haklısın bence... Herkes tamam diyorsa bunu noterden imza ile onaylatıp evin kalan borcunu ödemeniz şartıyla ancak ev sizin olabilir. İleride sorun çıkmaz çünkü imzalar olur. Abileri ne diyor bu arada
Diğerleri o evlerde oturuyor çünkü bir hakta bize verilmişti. Biz oturmak istemedik daha merkezi bir konumda olmak istediğimiz için. Ama daha sonra eşim annesiyle konuştu en son alınan eve geçtik. Kirayla kiracıyla uğraşmayın ev varken dedi.O kirayı niye siz alıyorsunuz onu anlayamadım. Tapusu size verildi mi?
Hak derken ne hakkı anlamadım. Kadının evi sonuçta. İstediğine kullanım hakkı verir. Diğer kardeşler otururken size vermeyebilirdi de. Evde hakkınız olduğunu iddia etmeniz yanlış geliyor bana. Kadın ölmeden bölüşülmeye çalışılıyor gibi olmuş.Diğerleri o evlerde oturuyor çünkü bir hakta bize verilmişti. Biz oturmak istemedik daha merkezi bir konumda olmak istediğimiz için. Ama daha sonra eşim annesiyle konuştu en son alınan eve geçtik. Kirayla kiracıyla uğraşmayın ev varken dedi.
Bütün evler annesinin üzerine.Kimin o ev?
Tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyın.Diğerleri o evlerde oturuyor çünkü bir hakta bize verilmişti. Biz oturmak istemedik daha merkezi bir konumda olmak istediğimiz için. Ama daha sonra eşim annesiyle konuştu en son alınan eve geçtik. Kirayla kiracıyla uğraşmayın ev varken dedi.
O halde diğer evin kirasını talep edemezsiniz.Bütün evler annesinin üzerine.
Ben yıllarca kirada oturdum benim için çok mühim değil kirada olmak ya da olmamak. Annesinin söylediği bunlar olduğu için ben öyle anlatıyorum yani kendisi söyledi bize isterseniz kiraya gidin kirayı alın bir tane ev sizin zaten diye. Benim kızdığım nokta biz evlenmeden önce bunlar söylenseydi ben bu karışıklığın içine hiç girmezdim. Kafamda rahat olurdu.Hak derken ne hakkı anlamadım. Kadının evi sonuçta. İstediğine kullanım hakkı verir. Diğer kardeşler otururken size vermeyebilirdi de. Evde hakkınız olduğunu iddia etmeniz yanlış geliyor bana. Kadın ölmeden bölüşülmeye çalışılıyor gibi olmuş.
Siz zaten müdahil olmayın. Eşinizle ailesi arasında.Ben yıllarca kirada oturdum benim için çok mühim değil kirada olmak ya da olmamak. Annesinin söylediği bunlar olduğu için ben öyle anlatıyorum yani kendisi söyledi bize isterseniz kiraya gidin kirayı alın bir tane ev sizin zaten diye. Benim kızdığım nokta biz evlenmeden önce bunlar söylenseydi ben bu karışıklığın içine hiç girmezdim. Kafamda rahat olurdu.
Tapu yu üzerlerine yapacaklar zaten... O zaman bi sıkıntı cıkmaz ama dimiNoter evrakı böyle durumlarda geçerli değil. Tapu kaydına bakıyor devlet, noter sözleşmesine değil.
B booksmoney
Tapuyu alırsa notere gerek kalmıyor.Tapu yu üzerlerine yapacaklar zaten... O zaman bi sıkıntı cıkmaz ama dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?