EV MESELESİ

Yani sözlü olarak size ait denildiyse hiç o topa girmeyin. Çünkü anne baba vefat edince mutlaka mal paylaşım kavgası oluyor. Günü geldiğinde tüm bunlar önünüze çıkarılır.

Tapuyu üstünüze almak şartıyla karı koca borcu kapatın. Ya da yeni bir ev alıp borca girin. Ama evin kirasından medet ummayın. Çünkü siz ev borcuna girdiğinizde kv benim de borcum çok deyip yaşadığınız evin kirasını vermeyebilir. Ki haklı. Sonuçta mal onun.

Mutlaka olacak bunu bildiğim için dahil olmak istemiyorum.
Çok haklısın bence... Herkes tamam diyorsa bunu noterden imza ile onaylatıp evin kalan borcunu ödemeniz şartıyla ancak ev sizin olabilir. İleride sorun çıkmaz çünkü imzalar olur. Abileri ne diyor bu arada

3 kardeşe kalacak ev 3 ü kapatsın borcu denmiş olabilir sonuçta nere kalırsa kalsın 3 ü ne

Çok haklısın bence... Herkes tamam diyorsa bunu noterden imza ile onaylatıp evin kalan borcunu ödemeniz şartıyla ancak ev sizin olabilir. İleride sorun çıkmaz çünkü imzalar olur. Abileri ne diyor bu arada
Noter evrakı böyle durumlarda geçerli değil. Tapu kaydına bakıyor devlet, noter sözleşmesine değil.

B booksmoney

O kirayı niye siz alıyorsunuz onu anlayamadım. Tapusu size verildi mi?
Diğerleri o evlerde oturuyor çünkü bir hakta bize verilmişti. Biz oturmak istemedik daha merkezi bir konumda olmak istediğimiz için. Ama daha sonra eşim annesiyle konuştu en son alınan eve geçtik. Kirayla kiracıyla uğraşmayın ev varken dedi.

Hak derken ne hakkı anlamadım. Kadının evi sonuçta. İstediğine kullanım hakkı verir. Diğer kardeşler otururken size vermeyebilirdi de. Evde hakkınız olduğunu iddia etmeniz yanlış geliyor bana. Kadın ölmeden bölüşülmeye çalışılıyor gibi olmuş.

Tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyın.
Başkasından gelecek paraya güvenmeyin.

Ben yıllarca kirada oturdum benim için çok mühim değil kirada olmak ya da olmamak. Annesinin söylediği bunlar olduğu için ben öyle anlatıyorum yani kendisi söyledi bize isterseniz kiraya gidin kirayı alın bir tane ev sizin zaten diye. Benim kızdığım nokta biz evlenmeden önce bunlar söylenseydi ben bu karışıklığın içine hiç girmezdim. Kafamda rahat olurdu.

Siz zaten müdahil olmayın. Eşinizle ailesi arasında.

Ben size hak veremedim.

Kayınvalidenin gücü yetmemiş ve sadece sizden değil üç evladından destek istemiş. Sonuçta her bir evlada bir ev kalacak bu işin sonunda. Dolayısıyla bana adil geldi.

Hatta sizin evinizin konumu daha iyi olduğu için sizden daha fazla beklentisi de olabilirdi.

Siz ev almak istediğinizi söyledikten sonra dile getirmiş olmasında da kötü niyet görmedim. Aksine belki de öncesinde de ihtiyacı vardı ama sizlerin ödeme gücü olmayabilir düşüncesiyle dile getirmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…