- Konu Sahibi booksmoney
-
muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz; yapacağımız tam olarak buydu aslında. Kredi sabit kalırken yıldan yıla kira artacaktı ve bizi zorlamayacaktı. Birde bize ait bir şey olacaktı. Her ne kadar eve kira vermesemde bizim üzerimize olmadığı için tapusu tam olarak bizim diyemiyordum.biraz daha okudum kv yi haklı buldum
kv evin birinden 1000 TL kira alıyor
oturduğunuz eve 1900 ödüyor
siz kendinize ev alıp orada otursaydınız kv bunu da kiraya verir ve kira ile krediyi öderdi
ama o çocuklar zor durumda kalmasın evin birinin kirasını alsınlar kiraya çıksınlar ya da geçip otursunlar demiş yani size 1000-1500 TL kar sağlamaya çalışmış
siz de bunun üzerine hemen biz ev alalım moduna geçmişsiniz
muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz
kv alemin safı ben miyim hissi oluşmuş
muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz; yapacağımız tam olarak buydu aslında. Kredi sabit kalırken yıldan yıla kira artacaktı ve bizi zorlamayacaktı. Birde bize ait bir şey olacaktı. Her ne kadar eve kira vermesemde bizim üzerimize olmadığı için tapusu tam olarak bizim diyemiyordum.
Ben 3.maddeye katılmıyorum. Kadının malı sonuçta. Çocuklarının hepsine eşit kullanım hakkı sunmak zorunda değil. İstediğine verir istediğine vermez. Bu haksızlık değildir. Kadın hayattayken kullanım hakkı olarak eşit hak falan gibi bir hak iddia edemezler. Vefatından sonra zaten kanuna uygun şekilde haklarını alırlar.-- simdi diger iki kardes kv ait evlerde oturuken, konu sahibinin diger evlerden birinde oturmasi yada kirada oturup kv ait olan evin kirasini almasi bana tuhaf gelmedi. neticede üc kerdese de esit davranilacaksa zaten böyle olmali bana göre. Belki ben tuhafimdir bilemedim.
---Aksi halde kardesler arasinda ayirimciliga girer ki konu sahibi esimin kardesleri kv nin evinde oturuyor, biz kiradayiz, kv nin kirada baska evleri de var ama bize yardim etmiyor diye konu acsa yorumlar farkli olurdu diye düsünüyorum.
--. Kv hayattayken malini istedigine verir denilebilir ancak hak gözetilmeden, Kücük kardes ayrilarak Hakki yenmis olur. neticede o mallarda üc cocugun esit Hakki var. haaa malini satar dünya turuna cikar baska….
--- bu konunun tek mantikli cözümü, kv ye ödedigi kisim parayi ödeyip, krediyi ve tapuyu devralmak ki konu sahibinin esinin buna yanasacagini sanmiyorum.
--- Peki konu sahibi ne yapabilir dersek, esini üstteki cözüme razi edemezse, bir ev bulur, alir, tasinir.pasa pasa öder kredisini. kv dairelerden birinin kirasini verirse "Allah razi olsun tüm cocuklarina esit davraniyor"der, vermezse
"Allah razi olsun, esinin fikrini yok saymayan evlat yetistirmis" der.
Evet kv alıyor.
1000 tl kira geliri
Ödenen kredi ise 1900
bana da kp demişti ister otur ister kirasını al diye 2 ay aldık 3. ay ihtiyacım var borcum var dendi. peşine de düşmedim zaten ben o paraya da güvenerek hayatımı planlamadım. ben şunu bilir şunu söylerim benim olan benimdir gerisi beni ilgilendirmez. ev, altın içinde huzurunuzu kaçırmayın. o evde oturmak istemiyorsanız gücünüz paranıza yeter başka eve kiraya geçin.Fakat anlamadığınız şey biz kiraya gitseydik orada oturmadığımız için kiraya alacaktık ki söylenen buydu ben bunun üzerine konuşuyorum. Yani illa kirayı bize versinler demiyorum dedikleri buydu.
Hem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.Cevap vermediniz ama olsun ne yine yazayım ;
Peki siz 2 bin Kredisi ödenen bir evde otururken yeni ev almayı düşünmekle doğru yaptığınızı mi dusunuyorsunuz ?
Hazır ikimiz calisiyorken ikinci bir ev alırız "diye düşündük.
Yani kısacası bedavadan bir evimiz varken hazır ikinci evi alalım demektir bu.
Peki maaştan 2 bin kesilen kadın neyle geçiniyor ?
Yani.. Bunu dediniz iş değişti... Ben tapusunu sözleşmesini üstüme almadığım sözle yapılan herşeye karşıyım. Kendi adıma... Yorumlar mantıklı. Ben hiç girmeyin bu işe diyorum genedeHem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.
Bunads bayıldım-- simdi diger iki kardes kv ait evlerde oturuken, konu sahibinin diger evlerden birinde oturmasi yada kirada oturup kv ait olan evin kirasini almasi bana tuhaf gelmedi. neticede üc kerdese de esit davranilacaksa zaten böyle olmali bana göre. Belki ben tuhafimdir bilemedim.
---Aksi halde kardesler arasinda ayirimciliga girer ki konu sahibi esimin kardesleri kv nin evinde oturuyor, biz kiradayiz, kv nin kirada baska evleri de var ama bize yardim etmiyor diye konu acsa yorumlar farkli olurdu diye düsünüyorum.
--. Kv hayattayken malini istedigine verir denilebilir ancak hak gözetilmeden, Kücük kardes ayrilarak Hakki yenmis olur. neticede o mallarda üc cocugun esit Hakki var. haaa malini satar dünya turuna cikar baska….
--- bu konunun tek mantikli cözümü, kv ye ödedigi kisim parayi ödeyip, krediyi ve tapuyu devralmak ki konu sahibinin esinin buna yanasacagini sanmiyorum.
--- Peki konu sahibi ne yapabilir dersek, esini üstteki cözüme razi edemezse, bir ev bulur, alir, tasinir.pasa pasa öder kredisini. kv dairelerden birinin kirasini verirse "Allah razi olsun tüm cocuklarina esit davraniyor"der, vermezse
"Allah razi olsun, esinin fikrini yok saymayan evlat yetistirmis" der.
Emekli maaşlarından haberınız var mı ? Kuş kadar yarısı gıdıyor elde ne kalıyor kıra geliri olsada geçinilemez kusura bakmayın. Bu arada eşim evlenene kadar para verdı vs bu sızı enterese etmez annesıne vermışler. O kadar büyütmüş etmış ne var annesıne zamanında kardeşler yardım etmışse. Sız bu tarz şeylere karışma lüksünüz yok mallar kımın kv nın oğlu söyleyebılır aralarında anlaşırlarHem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.
Hem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.
bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye.
yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Bu cümlelere göre soruyorum. Tapusu size ait bir ev var mı ortada? Eğer oturduğunuz ev sizinse 3 kişi değil, karı koca borcu kapatıp tapuyu üstünüze alın.
Sadece sözlü olarak size ait denilmişse, tapu size ait olmadığı için o evin borcunu kapatmak istemiyorsanız, kirasını da istememelisiniz. Kv kiraya verir, borcu öder.
Elbette öyle olacak. Sizden önce 30 yıllık ailesinden parasını sakınacak değil ya. Annesi de üç evladını ev sahibi yapmış, paralarını çarçur etmemiş.Hem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?