EV MESELESİ

Müdahil olmam gerekiyor çünkü altınlarda benimde hakkım var. Yani bu parayı verelim deyip kafasına göre veremez.
Ev konusundan bahsediyorum müdahil olmayın diye. Altınlar zaten sizin. Onların kararı tabii ki size ait. Eşiniz ev için bile olsa siz istemiyorsanız altınları alamaz.

Madem yeni ev alacaksınız. Zaten ödenmiş olan, hazır peşinatsız bir evin tamamını kardessiz ödeyip kapatın.

Üstelik en iyi yerdeki evde oturuyorsunuz ve üstelik maaştan kesiliyor.

Hala iyi niyetli değil diyorsunuz.

Kirasız evde oturup , üstüne de evin borcu varken , maaştan kesilirken sizin yeni bir ev almamız aslında bana iyi niyetli gelmedi.

Kirasini alacaginiz evin kirasini su an kim aliyor. Kayinvalide mi?
Ikinci sorum su kira getirisi ne kadar oturdugunuz evin aylik odemesi ne kadar?

Ev konusundan bahsediyorum müdahil olmayın diye. Altınlar zaten sizin. Onların kararı tabii ki size ait. Eşiniz ev için bile olsa siz istemiyorsanız altınları alamaz.

Altınların tamamı kadının değil.
Kullanılabilir ziynet eşyaları kadının. Para ve diğer gramlar , ceyrekler erkeğin.

Kanuna göre yazdım.

Sizde olan durum haksizlik bana göre.
Doğrudur kanunu bilmiyorum. Haksızlık mı bilemem. Bana denileni söyledim. Bilirsiniz bizde örf adet kanun önünde tutulur eskiler tarafından. Ben pek anlamam ve umursamam böyle şeyleri ama adet örf vs dediler kadının dediler. Nişan bohçası yaptırmadım. Düğün yaptırmadım. Takılan ne varsa da eşimle ortak hesabımızda.

Evet kv alıyor.
1000 tl kira geliri
Ödenen kredi ise 1900
Simdi ben kayinvideyi iyi niyetli ve biraz sizlere bozulmus buldum. kadin 3 cocuguna da ayni fedakarligi yapmis. Size ya evi ya da kirayi teklif etmis.
Yani kira getirisini dussek 900 tl odeme kaliyor oturudgunuz eve. Siz olmasaniz su an oturudugunuz yeri kiraya verip yine 900 tl odemesi kalirdi.
Bozulmus cunku siz ev alacaginizdan bahsetmissiniz. Kadin belli ki bu evleri cocuklari icin almis. Ve hala emekli maasiyla borc oduyor. O da bilirdi her evi kiraya verip, ben öldükten sonra su ev senin su ev senin, su an hala bir evin borcu var, onu kira getirileriyle kapatmam gerek demeyi. Ama yapmamis. Ben olsam onun kadar fedakar olur muydum emin degilim. Hayati borc odemekle gecti belki. Bari emeklilikte rahat edeyim kafasi da olabilirdi.

E haliyle siz de baska bir evi karistirinca isin icine zora koşmuş gibi geldi. Diger evin kirasini vermiyorum da diyebilir bu durumda. Ve buna kimse gıkını cikaramaz. Ama diğer cocuklara verdin bize vermiyosun da denmez. Kaldi ki kayinvalide yaninda yasayan sanirim bekar bir abi var. O da istese iki evden birine tasinabilirdi.

Ohoo sizde hem kira ödemiyorsunuz, hem sizin olmayan evin kirasini alacaksiniz, hem yeni ev alacaksiniz. Masallah. Kadinin yerinde olsam evinizi kiraya verirdim borcu kapana kadar. Sizde baskasina kira öderdiniz.
Fakat anlamadığınız şey biz kiraya gitseydik orada oturmadığımız için kiraya alacaktık ki söylenen buydu ben bunun üzerine konuşuyorum. Yani illa kirayı bize versinler demiyorum dedikleri buydu.

Fakat anlamadığınız şey biz kiraya gitseydik orada oturmadığımız için kiraya alacaktık ki söylenen buydu ben bunun üzerine konuşuyorum. Yani illa kirayı bize versinler demiyorum dedikleri buydu.

Su anda herhangi biri maddi yardimda bulunuyor mu anneye?

Su anda herhangi biri maddi yardimda bulunuyor mu anneye?
Henüz kendi borçlarımızı yeni kapattık daha. Böyle bir şey yapılmadı. Tabi yapılsa da sıkıntı değil benim için. Benim anneme de eşimin annesine de ihtiyacı olan her an yardım ederiz bizi bu zamana kadar getirmiş olan insanlar oldukları için.

Bakin her evlada ev kaliyor. Bu tek sizin meselenuz degil ki. Sizin su anda oturdugunuz evin ödenmis olmamasi tesadüf. Abinin evi de ödenmemis olabilirdi. Ama bütün maddi yükü anneye birakmak olmaz. Kardesler kendi aralarinda bunun cözümümü bulmasi gerek. Türkiyede anladigim kadariyla hersey acayip pahalanmis. Annenin gücü demek ki artik yetmiyor. Kardesler bir olup acigi kapatmak zorunda

şimdi kv yardımcı olmak babında kredisini ödediği evde otursun çocuklar demiş

sonra bakmış ki çocukların kredi çekip ev alacak parası var

yatmış kalkmış demiş ki madem paraları var ben neden sıkıntı çekiyorum onlar paraları ile yatırım yapacak ben bu yaşta borç ödeyeceğim

bu evin kalan borcunu ödesinler ben de yaşlılığımı kimseye muhtaç olmadan geçireyim

makul öneri abilerle görüşüp annem böyle dedi biz tüm borcu kapatalım annemin yaptığı ödemeleri de ona ödeyelim tapuyu alalım demek olur

sonra kalan üç ev üç kardeşe miras kalır

zira abiler şimdi sizin oturduğunuz evin borcunu neden ödesinler, annesi yavaş yavaş öderim deyip borçlanmış

biraz daha okudum kv yi haklı buldum

kv evin birinden 1000 TL kira alıyor

oturduğunuz eve 1900 ödüyor

siz kendinize ev alıp orada otursaydınız kv bunu da kiraya verir ve kira ile krediyi öderdi

ama o çocuklar zor durumda kalmasın evin birinin kirasını alsınlar kiraya çıksınlar ya da geçip otursunlar demiş yani size 1000-1500 TL kar sağlamaya çalışmış

siz de bunun üzerine hemen biz ev alalım moduna geçmişsiniz

muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz

kv alemin safı ben miyim hissi oluşmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…