- 24 Ağustos 2022
- 580
- 1.890
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
E tamam da niye babamın üzerine olsun diye ısrar ediyor amac anne/babasinın barınma ihtiyacını karşılamaksa? Birde ekliyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem diye,belli ki hibe etmiş bile kendi kafasında kaldı ki kardeşler istemez diye birşey yok,tapuya bile mirasçı olarak anne ve kardeşler gidip intikal yaptırmaları gerekecek,yasal mirasçı onlar zira. Ne yapsın konu sahibi,haklarını bize devrederler kesin diyerek gözü kapali mı kabul etsin?Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
kesinlikle, ben de aynı şeyi anneme söylüyorum. senelerce ailesine yedirdi yedirdi, o yedirdiği paralarla çok rahatlıkla bir ev, bir de araba alırdı. benim annem de babam da hiçbir şey yapmadılar, ne kendileri için ne de bizim için. emeklilikleri, sigortaları bile yok. annem, işe yeni başladığım dönemde çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi, ölümden döndü. benim sigortam üzerinden bakıldı, düşün. bendeki sigorta olmasa o hastane masrafı asla ödenemezdi. hala sigortasına dair yaptığı hiçbir şey yok. biraz birikimi var, elinde tutsun diye benim banka hesabımda döviz olarak duruyor. geçen sene öğrendim saçma sapan bazı harcamalar yapmış. ben açık açık yüzüne söylüyorum, bankadaki paraya zaten dokunamıyorsun hesap benim olduğu için. bize bunca zaman bişey yapmadın, artık isteyen de yok bekleyen de. ama kendi yaşlılığın için bişeyler yap, birikim mi yaparsın emekli mi olursun ben bilmem ama bana güvenme, dedim. ister alınsın ister kırılsın. bende doğru düzgün emeği yok, yapsaymış zamanında.
Yok oluyor. Krediyi mesela es cekse, evi yinede kadinin üzerine yapabiliyorsunuz. Ama bunun icin ikisi de evraklari imzamalari lazim cünkü ödemeseniz banka yinede evi alabiliyor
Pardon evli değildinizBen de eşimin kardeşini, kendi kardeşim gibi düşündüm, dolandırılmış. Şimdi görüşmüyoruz.
Ben şuan soyle dusunuyorum . En fazla eş ve kardeşleri ortak , ailesine kira yardımında bulunmalı. Gerisinde siz olmamalısıniz.
Eşinizin sözleri karşısında net ayrilmalisiniz, yoksa sizi bir şekilde kandıracak.
Bakmıyorlar zaten o da üzülüyor. Hiç üzülme ne bekliyordun ki diyorum. Bi de sanki hayatı boyunca onunla yaşayacakmışım gibi plan yapıyor, sinir oluyorum. Yahu ben 29 yaşında genç bir insanım. Belki iş, belki evlilik belki de başka bir sebepten kendime ayrı bir hayat kurup gidicem belki şehir, ülke değiştiricem? Hiç bunları düşünmüyor. Ki kiralar bu kadar yükselmeseydi benim hayalim ayrı eve çıkıp tek yaşamaktı. Konu bile açmışlığım var yani. Ben bu hayali hayatımdan çıkarmadım, sadece ekonomi yüzünden erteledim. Açık konuşunca vicdansızmışım gibi muamele yapıyor. Zamanında köy kızı diye aşağıladığı eltisi öyle bir çalışma sistemi kurdu ki amcamla el ele verip 2-3 ev bir de tripleks yazlık sahibi oldu. Ne zaman konu açılsa onlar hükümetten avantalı deyip duruyor, Allah aşkına hükümetin işi gücü bırakıp mahalle esnafına ev mi hediye ediyor, ne avantası diyorum. Böyle söyleyince kötü evlat oluyorumMaalesef saga sola böyle yedirip sonra ortada kalan cok. Kendi cocuklarina yedirmis olsa neyise, ama yarin o yedirdikleri dönüp yüzüne bakmaz.![]()
Bu da haksızlık ama.Evli olmayanlar, düğün dernek yapıp ev kurmayanlar, ev alma girişiminde bulunmamış olanlar, şu ara kredi faiz oranlarından ve memur maaşlarından bihaber arkadaşlar konu sahibinin kafasını karıştırmasın.
Üst düzey memur maaşlarından birine sahibim. Anne babama eşimin bilgisi dahilinde yardım yaparım. Bu izin almak değil, yardım yapacağım dönemde o paranın ailemiz için önemli olup olmadığını sormak. Eşim bana sormadan(açıklamadan) da yatırım planı yapmaz ailesine para göndermez.
Bu ara ailem 5+1 evlerini satıp (daha yüksek değerde) evlenecek kardeşime ev almak istiyor. Kendileri kiraya geçecek imiş. Kirayı benim ödeyeceğimi ya da destek olacağımı varsayıyorlar muhtemelen. Neden? Aileler bazen bir çocuğuna bu sorumluluğu küçükten itibaren yükler. Böyle bir yardım yapamayacağımı söyledim açık bir şekilde. Eşimle yapabileceğimiz yardımın sattıkları evin parasının iki kardeşe bölünmesi ile bize düşen parayı peşinat olarak kullanıp, kendi üzerimize olan ancak tamamen kendilerinin seçecekleri ve istedikleri şekilde kullanabilecekleri bir evi alabileceğimiz olduğunu söyledik. Karar vermeleri için süre tanıdık, eğer ev almamızı istemezseniz yakın zamanda arabayı yenileyeceğiz dedik. Çünkü ev alma niyetimiz yok arabamızı yenilemek istiyoruz ama bizim planlarımız olduğunu anlamakta zorlanıyorlar. Kredi çeksem ev için neredeyse 10 yılımı bağlıyorum yeni yatırım yapamam yeni kredi çekemem. Bu önerimiz aslında onlar için oldukça güzel bence. Ama ben yan çiziyor görünüyorum onların gözünde
Aman ha konu sahibinin kafasını karıştırmayın belli ki naif biri.
Bakmıyorlar zaten o da üzülüyor. Hiç üzülme ne bekliyordun ki diyorum. Bi de sanki hayatı boyunca onunla yaşayacakmışım gibi plan yapıyor, sinir oluyorum. Yahu ben 29 yaşında genç bir insanım. Belki iş, belki evlilik belki de başka bir sebepten kendime ayrı bir hayat kurup gidicem belki şehir, ülke değiştiricem? Hiç bunları düşünmüyor. Ki kiralar bu kadar yükselmeseydi benim hayalim ayrı eve çıkıp tek yaşamaktı. Konu bile açmışlığım var yani. Ben bu hayali hayatımdan çıkarmadım, sadece ekonomi yüzünden erteledim. Açık konuşunca vicdansızmışım gibi muamele yapıyor. Zamanında köy kızı diye aşağıladığı eltisi öyle bir çalışma sistemi kurdu ki amcamla el ele verip 2-3 ev bir de tripleks yazlık sahibi oldu. Ne zaman konu açılsa onlar hükümetten avantalı deyip duruyor, Allah aşkına hükümetin işi gücü bırakıp mahalle esnafına ev mi hediye ediyor, ne avantası diyorum. Böyle söyleyince kötü evlat oluyorum![]()
Bence ev alın,fakat kendi üzerinize yaptırın tapusunu dünyanın binbir türlü hali var.Yarın birgün anne baba vefatında ev diğer çocuklarada bölünür unutmayın.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Güzel kardeşim bak o işler senin dediğin gibi yürümüyor hele işin içine para girsin o çok iyi dediğin kardeşin içinde bile bir canavar çıkıyor unutma.Ne kadar sinirli yazmışsınız, bir sakin :)
Miras hukuku nasıl işliyor biliyorum, ben burada hukuksal bir şeyden de bahsetmiyorum ki, elbette kardeşler kötü niyetliyse söylediğiniz gibi olur.
Ben empati yapıyorum, ben aileme ev alacağım, benim de kardeşlerim tamamını benim ödediğimi bilecek, sonra ilerde evden pay isteyecekler ve alacaklar? Bu direkt haksız yere almak olur, kardeş kardeşe de bunu yapmaz herhalde. Ben sizin kadar net sonuçlar çıkarmadım.
Benim yorumuma da şaşırmanızı anlayamadım, henüz eşim erkek arkadaşımken ya da şimdi bile, evi şöyle yap sonra kardeşlerin pay istemesin deseydi ayıplardım.
Belki de siz haklısınız, adam tamamen kötü niyetlidir bilemem...
benim banka bana krediyi cekenin mecbur üstüne olmasi lazim dedi :) Ben krediyi tek cektim evide kendi üstüme yaptim. Esime güvensemde ailesine güvenmiyorum. Bu arada Almanyada ev almakta zorlandi malesef![]()
Ne kadarlik cekildi hatirlamiyorum 3 ya da 5 yil olmali esim ilgileniyo. Ama 500 e 1milyon odenecek. Faizi cok. Biz toplu kapatacagimiz icin o kadar odemeyiz diye faizi onemsemedik cektikAllah yardımcınız olsun çok büyük paralar kaç ay ödemesi acaba?
Ya da söyle sorayım 500.000 TL'nin geri ödemesi kaç para olacak toplamda.
Bilgi için sordum teşekkürler.
Ay iki isimde Margaret ha ile başlıyor, kendi kendine konusuyosun, çok hossunuz diyosun sandım, delirdi galiba diyorum ben de gdgdgdgAy disarida taksi bekliyorum, sesli guldum, cok hossunuz
Konu sahibi, dunya uzerinde en son yapacagim seylerden biri kayinbabamin uzerine ev almak olabilir. Esimin uzerine olur ev, biz de zorlanmiyorsak barinma ihtiyaclarini o evde karsilayabilirler ama diger turlu mumkunati yok.
Kredi ile alınacaksa eşinizin üzerine oluyor ev. Fakaaaat evlenmeden önce alınan mal-mülkte sizin hak talebiniz olmuyor. Eşiniz ben kardeşlerimle bölüşeceğim diyebilir ileride.Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Belki bankalar ayni sekilde uygulamiyor. Bizim banka benim üzerime yazilmasini kabul etti. Ama ekstra sigorta yaptirmami sart kosarak. Bizim sansimizdan ev almamiz daha faizler firlamadan gerceklesti. Bizim imza tarihimizden bir kac hafta sonra faiz orani dört kat en az cikmisti. Su anda ne durumda bilmiyorum ama cevremde bir cok kisi su an icin ev almaktan vazgecti.