Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Almanyadada olmuyor diye biliyorum ben.
Ben veya esim ailelere boyle bir teklifte bulunsak, sacmalamayin gidin kendinize ev alin yuvanizi kurun derler. Suan ev almak cidden aşırı zor. Kredilerin geri odemeside cok fazla. 10 15 sene kredi odemekten bahsediyor adam az buz degilki tamam desin. Basima agrilar girdi okurkenBen ailelere yardim etmeye kesinlikle karsi degilim. Darda birakmak kesinlikle yalnis olur, ama burda öyle bir durum yok. Evsiz degiller kiradalar. Kaldi ki maddi imkanlari iki evi gezindirecek sartlarda degil. Konu sahibi kendi evliliginde hem kirada oturacak (cünkü öyle büyük kredi cektikten sonra ikinci kredi cikmaz), hem harcamalarindan kismak zorunda kalacak. Yeri gelince dogum izini bile dogru dürüst alamayacak, ama sevgilisi "hayirli evlat" unvanina layik görülecek. Yapmak istiyorsa yapsin, ama kizin da affedersin hayatinin icine etmeye hakki yok. Kiz da ayni sekilde "aileme ev alicagim" dese tepkim ayni olur
Bir zamanlar onlarda gençti ama yapamamışlar sizin sonradan yapabileceğinizin garantisi var mı? Sonra sizin ailenizinde sizde çok emeği vardır onlara siz ev alabilecek misiniz? Eş adayınızın kardeşleri varmış onlar aynı anne babanın evladı değil mi sadece sorumluluk hisseden eş adayınız ve sizsiniz.Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Ben veya esim ailelere boyle bir teklifte bulunsak, sacmalamayin gidin kendinize ev alin yuvanizi kurun derler. Suan ev almak cidden aşırı zor. Kredilerin geri odemeside cok fazla. 10 15 sene kredi odemekten bahsediyor adam az buz degilki tamam desin. Basima agrilar girdi okurken
Bir zamanlar onlarda gençti ama yapamamışlar sizin sonradan yapabileceğinizin garantisi var mı? Sonra sizin ailenizinde sizde çok emeği vardır onlara siz ev alabilecek misiniz? Eş adayınızın kardeşleri varmış onlar aynı anne babanın evladı değil mi sadece sorumluluk hisseden eş adayınız ve sizsiniz.
Vallahi cok yazik konu sahibine, insallah kabul etmezYani, birde o sürecte nerdeyse elini kolunu bagliyorsun. Ne ev alabilirsin, ne araba, nede is yeri kurabilirsin (burda ikisi memur, ama memur olmasa). Böyle planlari olan biri potansiyel esinin maasini katmadan böyle bir ise kalkisamaz zaten. Ve dügün ve ev kurma icin kenara parasi var mi, yoksa iki kat mi borclanacaklar orasi da belli degil
ben 21 yillik evliyim şu anda bile kabul etmem. Evlendiginiz günden itibaren dogacak cocugunuz icin para ayirmaya baslayin. Hayat sartlarini gormuyor musunuz?Evlilik böyle bir şey değil. Evlenince sen ve eşin bir aile olacaksınız ve önceliğiniz kendi aileniz olmalı. Şahsen ben olsam kabul etmezdim..
Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Ay çok üzüldüm ya, anneniz ne kadar üzülmüştür. İnsan kardeşine de güvenemeyecekse, yok artık yani.
Valla şanslıyım ben galiba, teşekkür ederim. Tüm malımı mülkümü hesapsız kitapsız veririm kardeşlerime hiç gözüm arkada kalmaz.
Aman neyse o zaman konu sahibi sizi dinlesin.
Benim sadece söylemek istediğim şey şuydu, yani adamın ailesinin evi yok, belki onu da zorlukla okutmuş büyütmüşlerdir, adam da yaşlılar bir evleri olsun diye iyi niyetle şimdiden kız arkadaşıyla paylaşıyordur. Ama tabi bilemeyiz.
Tüm kardeşler ortak ödeyecekse amenna amanbu durumda bende olsam istemem. Alsaymış daha önce ev alıp babasının üzerine yapmak istiyorsa. Demekki kendine güvenmemiş,sizin garanti maaşınız sayesinde ev almaya niyetlenmiş. Tüm parasını eşiniz ödeyecekse kardeşlerinin hakkı yok zaten o evde. Eşiniz evlenmeden evvel alip kendi üzerine tapu yaparsa sorun yok tabi sizde kabul ederseniz ama aksi kabul edilemez.Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Ya ev kredi cekenin uzerine olmak zorunda degil mi?
valla benim anneanneme ayrı ev açıldı. annemler 3 kardeş, ev kirasını 3'e bölüp öyle ödeyeceklerdi. kardeşlerden biri önce tamam dedi, taşındıktan sonra yan çizdi, durumlarım çok kötü, kendimi toplayana kadar idare edin dedi. aylardır bişey ödediği yok, üçe bölünmesi gereken kira ikiye bölünüyor. gel de bu dünyada kardeşine güven. benim kendi kardeşim ise bu hayatta güveneceğim en son insan.Su kardesler beraber ödesin isine de güvenmem ben..tanidigim annesini emekli yapabilmek icin kardeslere kredi cekelim yatiralim eksigi beraber öderiz dedi. Herkes ilk tabi tabi dedi. Kredi tanidigim üstüne cekildi. Kardesler iki ayi arka arkaya ödemedi ayliklari beraber. Paramiz yok diye biraktilar. Simdi tanidigim krediyi tek basina ödüyor
araba ailesine mi kendisine mi peki? anlamadım ben. durumu hiç makul görmüyorum, kullandırtmayın sakın kendinizi.Aslında araba aldı ilk simdii ev sahibi zam yapıyor artık ev almak zorlanıyor diyryeni dank etti ev alma isteği açıkçasi
valla benim anneanneme ayrı ev açıldı. annemler 3 kardeş, ev kirasını 3'e bölüp öyle ödeyeceklerdi. kardeşlerden biri yan çizdi, durumlarım çok kötü, kendimi toplayana kadar idare edin dedi. aylardır bişey ödediği yok, üçe bölünmesi gereken kira ikiye bölünüyor. gel de bu dünyada kardeşine güven. benim kendi kardeşim ise bu hayatta güveneceğim en son insan.
bir de aile içinde konusu döndüğünde "evi oğlum aldı, oğlumuz ev aldı" diyecekler, oğlumuz ödüyor diyecekler. gelinin g'si bile dönmeyecek o muhabbette. adam "benim maaşımdan ödenecek" diye ikna etmiş hatunu. zeki adamın hali de başka yani, kredi adamın maaşından ödenince adam işe gitmelik yol parasını bile hatundan isteyecek mesela, ona ne demeli?Ben ailelere yardim etmeye kesinlikle karsi degilim. Darda birakmak kesinlikle yalnis olur, ama burda öyle bir durum yok. Evsiz degiller kiradalar. Kaldi ki maddi imkanlari iki evi gezindirecek sartlarda degil. Konu sahibi kendi evliliginde hem kirada oturacak (cünkü öyle büyük kredi cektikten sonra ikinci kredi cikmaz), hem harcamalarindan kismak zorunda kalacak. Yeri gelince dogum izini bile dogru dürüst alamayacak, ama sevgilisi "hayirli evlat" unvanina layik görülecek. Yapmak istiyorsa yapsin, ama kizin da affedersin hayatinin icine etmeye hakki yok. Kiz da ayni sekilde "aileme ev alicagim" dese tepkim ayni olur
bir de aile içinde konusu döndüğünde "evi oğlum aldı, oğlumuz ev aldı" diyecekler, oğlumuz ödüyor diyecekler. gelinin g'si bile dönmeyecek o muhabbette. adam "benim maaşımdan ödenecek" diye ikna etmiş hatunu. zeki adamın hali de başka yani, kredi adamın maaşından ödenince adam işe gitmelik yol parasını bile hatundan isteyecek mesela, ona ne demeli?
Sevgilinin gerçek aşkı ailesi sen değilsin seni kullanacak , sanırım seninde aşktan gözün kör, ailesinin kalkınmasını sağlayacak fakirlikten çıkmamışlar o eziklik duygusu var evleneceğin adamla , değmez başta üzülen hep üzülür , farkında değilsin neler yaşayacağınıMerhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
kesinlikle, ben de aynı şeyi anneme söylüyorum. senelerce ailesine yedirdi yedirdi, o yedirdiği paralarla çok rahatlıkla bir ev, bir de araba alırdı. benim annem de babam da hiçbir şey yapmadılar, ne kendileri için ne de bizim için. emeklilikleri, sigortaları bile yok. annem, işe yeni başladığım dönemde çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi, ölümden döndü. benim sigortam üzerinden bakıldı, düşün. bendeki sigorta olmasa o hastane masrafı asla ödenemezdi. hala sigortasına dair yaptığı hiçbir şey yok. biraz birikimi var, elinde tutsun diye benim banka hesabımda döviz olarak duruyor. geçen sene öğrendim saçma sapan bazı harcamalar yapmış. ben açık açık yüzüne söylüyorum, bankadaki paraya zaten dokunamıyorsun hesap benim olduğu için. bize bunca zaman bişey yapmadın, artık isteyen de yok bekleyen de. ama kendi yaşlılığın için bişeyler yap, birikim mi yaparsın emekli mi olursun ben bilmem ama bana güvenme, dedim. ister alınsın ister kırılsın. bende doğru düzgün emeği yok, yapsaymış zamanında.Maalesef öyle oluyor. Hersey konusuluyor ediliyor herkes tamam diyor. Is ikinci ödemeye gelmeden yan ciziyorlar. Ben o yüzden aile büyüklerime hep "paranizi bir arada tutun" diyorum..cünkü Allah korusun yarin bir saglik sorunda veya bakima ihtiyaclari olunca lazim olucak ve o dagattiklarindan sanslari olsa birisi elinden tutar. Ortada kalan da cok. Ayni sekilde her cift parasini iyi yönetmek zorunda yoksa cekip duruyorsun sonra
bir de aile içinde konusu döndüğünde "evi oğlum aldı, oğlumuz ev aldı" diyecekler, oğlumuz ödüyor diyecekler. gelinin g'si bile dönmeyecek o muhabbette. adam "benim maaşımdan ödenecek" diye ikna etmiş hatunu. zeki adamın hali de başka yani, kredi adamın maaşından ödenince adam işe gitmelik yol parasını bile hatundan isteyecek mesela, ona ne demeli?