Ev meselesinde karar veremiyorum bi bakar mısınız?

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Herkese iyi akşamlar.
En geç 1 yıl içinde iş ve dolayısıyla şehir değiştirme ihtimalim çok yüksek. Şimdiki işimde çok sık seyahat etmem gerekiyor. Örneğin son 3 ayda sadece 2 hafta düzenli olarak evdeydim. Onun dışında cuma akşam gel, cumartesi dinlen bavulu aç yıka ütüle, pazar akşamüstü yola çık şeklinde haftasonu rutinim. Yani evden pek faydalandığımı söyleyemem.
Evim eşyalı. Kiram 1400 lira. Aylık biraz daha fazla ödeyerek yeni işimin olacağı şehirde ev alabiliyorum. Şimdi eve de boş yere kira ödediğimi düşünüyorum. İşim kesin kalıcı olmadığı için buradan ev alayım da diyemiyorum.
Şöyle bir yol buldum sizce mantıklı mı? Buradan ailemin yaşadığı şehire uçak var her gün. Sabit bir iş yerim olmadığı için bir görevde giydiğim kıyafetlerimi temizletip başka bir görevde giyebilme şansım var. Her neyse. Diyorum ki evi boşaltsam, zaten haftaiçi hep otelde kalıyorum. Haftasonu da aynı otelde kalırım. Görev değişikliği olduğunda diğer otele geçerim. Haftaiçi evde kalacağım görev olduğu zamanda da buradaki öğretmenevinde kalırım geçici olarak. Ayda ya da 1,5 ayda 1 falan da uçakla ailemin evine gidip hem eşyalarımı değiştiririm hem de ailemi görürüm diye düşündüm. 2-3 ayda 10 gün kadar evde kalıyorum. Maddi olarak her türlü daha karlı. 1400 kiranın 400 ünü uçağa versem 1000 her türlü bana kalır. 10 bine yakın para biriktiririm 1 yılda. İş durumum kesinleştiğinde de olursa yeni yerden olmazsa bu şehirden imkanıma göre ev alırım. En azından ödediğim para kiraya değil kendi evime gider.
Not: 26 yaşındayım, bekarım ve yakın zamanda evlilik planım yok.

Kira işi iş değil ama sürekli yolculukta sizi yıpratır bilemedim

evde o kadar az vakit geçiriyorsanız bence mantıklı.hem fatura yemek gibi angaryaları da çıkartmış olursunuz aradan.

Kira işi iş değil ama sürekli yolculukta sizi yıpratır bilemedim
Onu ben de düşündüm. Ama iş gereği hep yollardayım. Evet gittiğim en uzun mesafe 2-3 saat, 2-3 ayda 1 de İstanbula gidiyorum ama o da uçakla. Bunu geçici çözüm olarak düşündüm. Yani bu işte kalırsam 5-6 yıl daha seyahat etmem gerekecek, daha sonra sabit bir ofisim olacak. Bu fikrim 5-6 yıl için kesinlikle mantıklı değil. Ama şimdi en geç 1 yıl hatta 7-8 ay içinde iş değiştirme ihtimalim çok yüksek olduğundan geçici bi süre için bunu yapabilirim gibi geldi bana.

Ne is yapiyorsunuz merak ettim dogrusu bu kadar cok seyahati olan bir is sizi cok yipratir.Detayli soylerseniz fikir vermemiz acisindan daha iyi olur

Yemin ederim okurken yoruldum. Kafam allak bullak oldu. Benim eşimde iş dolayısıyla hep dışarda onun üzerinden de düşünüyorum ve otel çok mantıklı. Sadece uyuyacağım eve kira, faturalar masraflar saçma. Aileni görme imkanı da güzel. Onlarda mutlu olurlar zaten. Kıyafette çok zorlanırsan kuru temizlemeye bile verebilirsin. Çok evcimen değilsen de ay illa da evim, ev gibisi yok diyen bir insansanda otellerde sıkıntı duymazsın. Temizlik derdi yok fatura derdi yok, kahvaltı var. Gayet mantıklı.

Ne is yapiyorsunuz merak ettim dogrusu bu kadar cok seyahati olan bir is sizi cok yipratir.Detayli soylerseniz fikir vermemiz acisindan daha iyi olur
Denetim alanında çalışıyorum. Sürekli farklı firmaları denetliyorum. Bu firmaların merkez ofisinin bulunduğu yere göre otelde ya da evde kalmam gerekiyor haftaiçi. Genelde 1-2 saatlik otobüs yolculuğu, 2-3 ayda 1 de uçakla istanbula gidiyorum.

Bir akrabam bir denetim firmasında çalışıyor , sanırım siz de böyle birşey yapıyorsunuz diyecektim ki yazmışsınız :)
Yorucu ama bekarsınız maddi olarakta güzel bir maaş var diye biliyorum . Para da biriktirebilirsiniz . Bence fikriniz de gayet makul .
Ben olsam ben de öyle yapardım . Ne diye evin giderleri , temizliği vs. ile uğraşayım ki ? :)
Kolay gelsin:KK54:

Bence makul. Sadece kira degil ödediginiz faturalar da var. Bu sebeple ben olsam boşaltırdim evi. İleride duruma göre hareket ederdim

Herkese iyi akşamlar.
En geç 1 yıl içinde iş ve dolayısıyla şehir değiştirme ihtimalim çok yüksek. Şimdiki işimde çok sık seyahat etmem gerekiyor. Örneğin son 3 ayda sadece 2 hafta düzenli olarak evdeydim. Onun dışında cuma akşam gel, cumartesi dinlen bavulu aç yıka ütüle, pazar akşamüstü yola çık şeklinde haftasonu rutinim. Yani evden pek faydalandığımı söyleyemem.
Evim eşyalı. Kiram 1400 lira. Aylık biraz daha fazla ödeyerek yeni işimin olacağı şehirde ev alabiliyorum. Şimdi eve de boş yere kira ödediğimi düşünüyorum. İşim kesin kalıcı olmadığı için buradan ev alayım da diyemiyorum.
Şöyle bir yol buldum sizce mantıklı mı? Buradan ailemin yaşadığı şehire uçak var her gün. Sabit bir iş yerim olmadığı için bir görevde giydiğim kıyafetlerimi temizletip başka bir görevde giyebilme şansım var. Her neyse. Diyorum ki evi boşaltsam, zaten haftaiçi hep otelde kalıyorum. Haftasonu da aynı otelde kalırım. Görev değişikliği olduğunda diğer otele geçerim. Haftaiçi evde kalacağım görev olduğu zamanda da buradaki öğretmenevinde kalırım geçici olarak. Ayda ya da 1,5 ayda 1 falan da uçakla ailemin evine gidip hem eşyalarımı değiştiririm hem de ailemi görürüm diye düşündüm. 2-3 ayda 10 gün kadar evde kalıyorum. Maddi olarak her türlü daha karlı. 1400 kiranın 400 ünü uçağa versem 1000 her türlü bana kalır. 10 bine yakın para biriktiririm 1 yılda. İş durumum kesinleştiğinde de olursa yeni yerden olmazsa bu şehirden imkanıma göre ev alırım. En azından ödediğim para kiraya değil kendi evime gider.
Not: 26 yaşındayım, bekarım ve yakın zamanda evlilik planım yok.

Otel cok mantikli.Hatta önden anlasirsiniz ayin hangi gunleri kalacaginiza gore.

Back
X