Ev mi araba mi ?

Pdere pdere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2021
203
156
53
31
Kızlar merhabalar .. Ben 28 yaşında ,bekar ve öğretmenim . Onumuzdeki sene tayin alacagim. Çok ücra bir ilde yaşamaktayim ve ailemleyim.Annemle catistigimiz çok nokta var . Artık daha büyük bir şehirde yaşamak ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Bulunduğum yerde hep dar kalıplı insanlar var , sosyal alan konusunda çok yetersiz . Yalnız yıllardır aileme yardım ettigimden ne evim var ne arabam. Araba almak için bir miktar para biriktirdim 150 bin kadar . Önümüzdeki sene tayin hakkım var . Sizce memlekete mi tayin isteyip ailemin yaninda yaşayıp kredi çekip araba mi alayım ? Yoksa batıya tayin Alip 1+1 veya 1+0 ev alıp orada mi yasayayim? Tecrübeleriniz benim için çok değerli fikirlerinizi yazarsanız sevinirim

Bence batıdan ev alıp bağımsız yaşayın. Aynı evde yaşarken hep o evin çocuğu olarak kalırsınız. Bir de siz eve maddi destek oluyorsunuz, onlar size destek değiller. Yine beklentileri olacaktır.
Ekleme: gerçi peşinatınız ev için düşük gözüküyor ama ben yukarıdaki sebeplerden dolayı ayrı ev derim her türlü.

Batıdan o parayla ev nasıl alacaksınız? Hadi diyelim banka talep ettiğiniz krediyi verdi, nasıl tek yaşayıp krediyi geri ödeyip geçineceksiniz?
Batı derken nereyi kastediyorsunuz?

Tabii ki ev. Büyükşehirlerde ulaşım gayet kolay sağlanıyor. Kendi yuvanızın olmasının verdiği güven duygusu da var, kiralar aşırı yükselmiş bir durumda, insanlar parasını verip oturduğu evde bile diken üzerinde oturuyor, manyak ev sahipleri ve hukuksuz talepleri bitmiyor.

150 bin birikimle batıda ev alabileceğinizi düşünmenize şaşırdım. Şu an devlet bankalarından kredi çıkmıyor. Çıkan da çok cüzi bir miktar oluyor. Onunla da ev alınmaz. Hadi çok kötü bir ev bulup alsanız bile aylık kredi ödemesi tek memur maaşını aşar. Özel bankaların faizleri zaten aşırı yüksek onlardan bahsetmiycem bile. Zaten eğer istanbul izmir falan istiyorsanız 150 bin tlden peşinat bile olmaz.

Peşinat olarak cidden çok az param var ama daha fazla kalırsam mental sagligimla ödeyeceğim bedelini

Yok Mersin falan düşünüyorum açıkçası . 150 bin peşinat 350 bin kqdar kredi diye düşündüm açıkçası

Çok teşekkür ederim

Batıdan o parayla ev nasıl alacaksınız? Hadi diyelim banka talep ettiğiniz krediyi verdi, nasıl tek yaşayıp krediyi geri ödeyip geçineceksiniz?
Batı derken nereyi kastediyorsunuz?
Mersin başlangıç olarak benim için yeterli biraz bakındım 500 bine kadar evler var 1+1 veya 1+0

Ev almanız daha güzel olur ama ben de öğretmenim iyi bir birikim olmadan ev almak çok zor görünüyor. Kiralar da çok yüksek. Ailenizin yanında kalmadan ev ya da araba almanız zor olabilir.

Ev almanız daha güzel olur ama ben de öğretmenim iyi bir birikim olmadan ev almak çok zor görünüyor. Kiralar da çok yüksek. Ailenizin yanında kalmadan ev ya da araba almanız zor olabilir.
İşte üç sene daha demek bu . Mental sağlığımı kaybetmek anlamına geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…