bence okul konusunda öğretmenler ve okulun eğitimi önemli. kötü öğrenciler illa ki olacaktır. kendimden örnek vereyim ben anadolu lisesi vs kazanamadığım için ilçemdeki düz liseye gitmiştim. ve gitmeden önce herkes o lise çok berbat, çok kötü, nerde boş insan var hep oraya gidiyor diyordu, moral bozuyordu. ama bu kötü yorumlar hep öğrencilerle alakalıydı, kimse öğretmenleri hakkında kötü bişey demiyordu, iyi de demiyordu. ben istemeyerek başlamıştım ama öğretmenlerim o kadar iyiydi ki, ben de kimseye uymadığım için 4 sene okudum. öğretmenleri araştırın ama tabii imam hatip diyorsunuz, göndermek istemiyor olabilirsiniz bu da ayrı bir konu. bir kısmı mı imam hatip acaba, imam hatip olmayan kısmı yok muymuş?
benim kardeşim lise giriş sınavında anadolu lisesi tutturamamıştı. çok uzak yerler falan oluyordu. evin çok yakınında meslek lisesi vardı, kesinlikle istemedi. biz ek yerleştirmeleri zorladık ve 3. denememizde çok şükür kardeşim otobüsle 20 dk mesafede anadolu lisesine girebildi. okul önemli yani çocuğun tamamen hayatını etkiliyor, eğitim, öğretmen gibi faktörlere takılmak lazım, öğrenci popülasyonu geri planda kalabilir bence. eğer sebep buysa.
ev konusuna gelince, eviniz varken kiraya çıkmak saçma falan değil, insan bir sebepten evini kiraya verip başka yerde kirada da oturabilir. satmaktan ziyade böyle de yapabilirsiniz.