Ne kadar ücret istedikleri ile ilgili bilginiz var mı?Emlakçı evi buldu ise emlakçıyı aradan çıkarmak emek hırsızlığı olmuyor mu?
İyi de evi emlakçı buldu ise onu aradan çıkarmak bildiğiniz emek hırsızlığıNe kadar ücret istedikleri ile ilgili bilginiz var mı?
Ben de emlakçı sevmem ama emlakçı vasıtasıyla bulup emlakçıyı aradan çıkarmak doğru bir hareket değil bence.Emlakçı evi buldu ise emlakçıyı aradan çıkarmak emek hırsızlığı olmuyor mu?
Yazdığım yorum emek hırsızlığına evrildi aman dikkat et yorumuna arkadaşım10 sene öncesinden bahsediyorum emlakçı eve 54 bin derken ev sahibinin satmıyorum vazgeçtim demesi ile evi sahibinden 51 bin liraya almıştık yani 10 sene önce 3 bin lirayı emlakçı alacaktı
Sahibinden olan daireler bakabilirisniz birde netten olanlara bakıj ama çok dikkat edin daha ucuz fiyat yazıp insanları tuzağına düşürmek isteyen dolandırıcılarda oluyor netteki ilanlarda ://
Her zaman elinizde olan parayı söylemeyin mesela siz ne kadar a ev bakıyorsunuz diye soruyor illaki emlakçı elindeki evleri göstermek için 10 bin -20 bin az söyleyin :))
Zaten o yüzden yazdım ev sahibi aradan çıkarttı onu belirtmesem biz çıkarttık sanacaklar daha az laf yiyeyimYazdığım yorum emek hırsızlığına evrildi aman dikkat et yorumuna arkadaşım
Ben de emlakçı sevmem ama emlakçı vasıtasıyla bulup emlakçıyı aradan çıkarmak doğru bir hareket değil bence.
Emlakçı iki taraftan da komisyon alır, yani hem alıcı hem satıcıdan komisyon alması yasal. Arada başka anlaşma olur o kişilere kalmış bir şey.Bildiğim kadarıyla ev satın alınırken olan komisyonu emlakçı ev sahibinden alıyor kiralanırken kiracıdan alıyor. O yüzden emlakçıyı aradan çıkartmak ev sahibinin işine gelecektir. Yapabiliyorsanız bunu yapın.
Hanımefendi o yoruma normal sartlarda ben de katilirim 350.000 tllik eve yalnızca alıcıdan 30.000 tl komisyon isterse bana haksızlık olmuyor mu? Bu çirkinlik değil mi?Size katılıyorum. Evi emlakçı bulmussa sonradan onu aradan çıkartmak çirkin bir hareket.
Ben o kadar ki.isyon ödemem derseniz emlakciyla değil kendi şartlarınız la ev arayacaksınız.
Pazarlığa gelince, bu beceri işi. Mesela ben asla yapamam. Ama rahmetli babam 16 yıl önce evimi aldigimda pazarlık yapmıştı ve 50.000 TL kim evi 31.000 TL Nina almıştı.
Istiyorlar ama ilk önce emlakci bulduysa aradabn çıkarma yanlış gibi geliyor.Ne kadar ücret istedikleri ile ilgili bilginiz var mı?
Komisyonun kanuni oranı vardır. Kanunlar hangi hakkı tanimissa o oranda alınır. Ha baktınız fazlasını isteyor siz kanuni oranı verirsiniz ki buna karşı hiç bir emlakcini durabilecegini sanmam. Gerekirse şikayet edersiniz.Hanımefendi o yoruma normal sartlarda ben de katilirim 350.000 tllik eve yalnızca alıcıdan 30.000 tl komisyon isterse bana haksızlık olmuyor mu?
Ve bize bu evi gezdirmedi isim var gerekcesiyle.
Ben bu parayı verip alabiliyorsam emlakciya verilen ikinin üçün lafini yapmam ama art niyet görüyorsam kendi bildiğim gibi yaparim ki konu sahibi kisitli şartlarımız diyor.
Yorumu eksik yazmış veya yanlis bir cümle olabilirim. Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum. Teşekkürler..
Benim yorumuma istinaden ilerledi konu o yüzden.Komisyonun kanuni oranı vardır. Kanunlar hangi hakkı tanimissa o oranda alınır. Ha baktınız fazlasını isteyor siz kanuni oranı verirsiniz ki buna karşı hiç bir emlakcini durabilecegini sanmam. Gerekirse şikayet edersiniz.
Ama ben komisyon ödemem derseniz o zaman sahibinden olan evlere bakarsınız. Hem emlakciyi araya sokup sonra da aradan çıkartmak bana ters.
Sizin başınıza ne geldi bilmiyorum mesajınızı okumadım. Yorumumu alıntı yaptığım kişinin mesajına istinaden yaptım.
Yani üstünüze almayın mesajımı sizle bir ilgisi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?