Ev Problemi

CansuTore

En büyük derdimin ömrü, omzuna kadar..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
223
183
103
Kızlar merhaba. Bu konuyu kız kardeşim için açıyorum çünkü çok üzülüyorum şuanki durumuna.
Şöyle başlıyım, kız kardeşim 23 yaşında, çocuk gelişimi mezunu bir kreşte çalışıyor. 27 yaşında bir erkek arkadaşı var o da otomotiv sektöründe. Yaklaşık 6-7 yıldır bir birliktelikleri var. Artık nişanlanıp evlenmek istiyorlar. Kardeşim ve erkek arkadaşı aralık-ocak gibi bir söz nişan olup önümüzdeki yaz da düğün olmasından yanalar. Babamda yaklaşık 2 yıldır ilişkilerini biliyor, çocukla tanışmışlıkları filan yok. Babamın bir şartı var, çocuğun kendine ait bir evinin olması. Kız kardeşim sevgilisine bu konuyu üstten üstten biraz açtı ve Gürkan (sevgilisi) şuan durumunun olmadığı söyledi. Evlerin de fiyatları şuan almış başını gidiyor buralarda.. Haklı da sayılır, 3 kardeşler, yani evlenirken çoğu şeyi güçleri yettiğince yapıcaklarından şüphem yok ama bir ev almaya da durumu yok çocuğun napsın. Seçil'de (kardeşim) babama bu konuyu detaylıca anlattı, durumu olmadığını şuan alamayacağını falan.. Babam parladı bir an, son sözüm şu ki bir evi olmadan bu iş olmaz dedi. Kardeşimde kızdı babama bir tartışma yaşandı evde. Bende anlatmaya çalıştım ama adam sözünden dönmüyor. Gelirlerse de geri gönderirim diyor. Gürkan'da oldukça gururlu biridir maddiyattan dolayı böyle bir durum olursa o da altta kalmaz. Konu büyür. Babamla annem evlenirlerken babamın bir evi ve de bir arabası varmış. Hep onu söylüyor, ben kız istemeye giderken üstüme düşeni yapmıştım, damatlarımda öyle olucak diyor. Çok şükür ben böyle bir sorun yaşamadım evliliğimde, ama kız kardeşim çok üzüldü. Sevgilisine de konuyu böyle açık şekilde söyleyemiyor çünkü o zaman farklı yerlere gidebilir. Sizce bu durumda ne yapmalıyız? Kardeşim babası ve sevgilisi arasında kalmakta istemiyor sürekli ağlıyor akşamdan beri. Lütfen bir akıl verin

Olacak şey var olmayacak şey var babanız haklı elbette herkes evladım rahat etsin güvende olsun ister evi olmayan evlenmeye kalkmasın diye düşünüyor ama günümüzde okadar zor ki herşey markete giderken bile düşünüyor insan gökten mi inecek bu ev bir anda olmayacağını babanızda biliyor işi zora sokuyor babanız güzellikle vermeyecek kardeşinizi bu durumda karşı tarafta kalkıp gelmesin boşuna bozulmasın aile ilişkileriniz şimdiden
Kardeşiniz babanıza 10yıl sonra evleneceğim şimdi alsak onca ozaman ödenir desin beklemeye geçsin bakalım

Şaka gibi bir konu. Babanıza google'dan konut kredisi alınca ödemesi gereken miktarları gösterin. Konut kredisi hesapla yazınca çıkıyor. Kötü haber şu ki faizler uzun süre de düşmeyecek. Yani Gürkan'ın ev almasına kaldıysa o iş hedef 2023 :)

Kardeşinizin yaşı daha 23. Bence bir iki sene daha beklesinler, bu arada kardeşin babanın bulduğu herkese hayır desin, babanızla mesafeli olsun. Gürkan'a ikiniz de çalışın biraz maddiyatı düzeltin dedi babam deyin. Bir iki seneye yumuşar zaten. Baktı ekonomi kötü gidiyor.

Kardeşinizin yaşı daha 23. Bence bir iki sene daha beklesinler, bu arada kardeşin babanın bulduğu herkese hayır desin, babanızla mesafeli olsun. Gürkan'a ikiniz de çalışın biraz maddiyatı düzeltin dedi babam deyin. Bir iki seneye yumuşar zaten. Baktı ekonomi kötü gidiyor.
Haklısınız, ama çok uzun yıllardır birlikteler. Artık kendileri de beklemek istemiyorlar, bir adı konsun istiyorlar. Babam çok sıkıdır mesela, haftada 1 gün 1-2 saat görüşebiliyorlar. Kardeşim gürkanın ailesiyle de tanışıyor, araları iyi. Yani beklemek bundan sonra, ikisi içinde zor olucak. Görüşememek zaten başlı başına sorun olmaya başlamış durumda.

Haklısınız, ama çok uzun yıllardır birlikteler. Artık kendileri de beklemek istemiyorlar, bir adı konsun istiyorlar. Babam çok sıkıdır mesela, haftada 1 gün 1-2 saat görüşebiliyorlar. Kardeşim gürkanın ailesiyle de tanışıyor, araları iyi. Yani beklemek bundan sonra, ikisi içinde zor olucak. Görüşememek zaten başlı başına sorun olmaya başlamış durumda.

Otomotiv sektörü de kötü durumda. Babanız ev konusunda haksızsa da maddiyat için endişelenmekte haklı. Araba satışları düşüyor, fiyatlar almış başını gitmiş dolayısıyla satışlar yükseleceğe de benzemiyor. Belki Gürkan işinden bile olabilir. Biraz ortam durulsun

Tüm huzur mutluluk o eve bağlı olduğu için babanız haklı. Görüyoruz evi olanlar, parası olanlar mutluluktan ölecek durumda. Evi olmayanlar hep mutsuzlar ve bosaniyorlar.

babanızla birde siz görüşün/konuşun
"baba sen şimdi olmaz diyorsun
yarın birgün senin istediğin damat olur adamın parası vardır ama adam değildir şiddeti falan olur sen yaptın olursun
kısmet işleri aynı eve girmeden bilinmez, sen çok iyi diye birisine verirsin adam kumarı vardır şiddeti vardır kızın senin yüzünden oldu baba ben mutsuzluktan acı çekiyorum mutlu musun der daha üzülürsün"
deyin
ben kısmet işlerinde çok ters köşe adam gördüm efendi iyi dediğim hamilelikte bile karısına iş konusunda söylenen aşırı sinirli bunda şiddet olur dediğimiz de evliliğinde ütü yapan, hamileliği değil kadında yorgunsan kendini zorlama sakın ben tost ile hallederim diyen evine bakan kişi çıktı bu yüzden kısmet işi zar bana göre
insan kaderinde ne varsa onu yaşar ama sebebi siz olmayın

ev olsa ne olacak o evde huzur olacak mı bakalım? babanıza bunu bır sorun önce.. kendı zamanında evını arabasını aldı ıse demekkı durumu varmısta almıs belkıde yemedı ıcmedı para bırıktırdı aldı yada aılesı yardımda bulundu bılınmez ama bu devırde ev almak aıleden gelme bırıkım yoksa cok zor..
önce evlensınler zamanla evde olur araba da hersey ev degıl sonucta...
kızının rahatını bu kadar dusunen bır baba once damadının karakterıne kısılıgıne aılesıne onem verır bence..
ben babanızı haksız buldum.

Bir evi olunca insanın örneğin;
2 bin maaş alsa 3 bin alıyormuş gibi oluyor kira derdi olmadığı için aldığı kendine kalıyor.
Kiralar artık 1500-2000 arası lüks semt, site falan bakmıyor.
Baba haklı değil ama hayatta toz pembe değil maalesef, şartları iyi değerlendirsinler. Hayat her zaman planlandığı gibi gitmiyor. Gözünün önünde bulundursun derim.:KK14:

Pardon ama şu anki maaş/ ev fiyatları ne kadar dengeli? Babanızın zamanında iyi bir işi olan bir ev alabilirdi ama şu anda 30 sene çalışmak gerekiyor çocuğun yaşı daha 26 nasıl ev alsın bu çocuk ? Babanız haksız herkes aileden zengin olamıyor ve elinde yok diye evlenmeyecek mi? Birlikte calisir yaparlar kardeşiniz de çalışsın ev alınır berabece

eeee diyelim çocuk aldı evi krediyle

10 yıl boyunca kendi maaşı ona gitmicek mi

yine kızın maaşıyla ikisi geçinmek zorunda kalcak

tek maaşla sıkıntı çekmeyecek mi bu kız

artık eskisi gibi değil ki herşey daha zor

baba kaş yapayım derken göz çıkaracak

Babana söyle şuan ev krediler. 3.0 dan başlıyor konut kredileri adam 250 milyarlık ev alsa 750 bine yakın ödeyecek hangi mantık bunu kabul ederbide ödemeler de en az 3000 den olacak baban mutluluk mu istiyor u şekilde yani Bi bankayagötür de gerçekleri öğrensin bence

Ana baba haklı yazanlar olmuş evet eski kredi sistemi olsaydı haklıydı fakat bence sizler de pembe gözlüklerinizi çıkarın ve faiz oranlarına bakın

Back
X