Kızlar merhaba. Bu konuyu kız kardeşim için açıyorum çünkü çok üzülüyorum şuanki durumuna.
Şöyle başlıyım, kız kardeşim 23 yaşında, çocuk gelişimi mezunu bir kreşte çalışıyor. 27 yaşında bir erkek arkadaşı var o da otomotiv sektöründe. Yaklaşık 6-7 yıldır bir birliktelikleri var. Artık nişanlanıp evlenmek istiyorlar. Kardeşim ve erkek arkadaşı aralık-ocak gibi bir söz nişan olup önümüzdeki yaz da düğün olmasından yanalar. Babamda yaklaşık 2 yıldır ilişkilerini biliyor, çocukla tanışmışlıkları filan yok. Babamın bir şartı var, çocuğun kendine ait bir evinin olması. Kız kardeşim sevgilisine bu konuyu üstten üstten biraz açtı ve Gürkan (sevgilisi) şuan durumunun olmadığı söyledi. Evlerin de fiyatları şuan almış başını gidiyor buralarda.. Haklı da sayılır, 3 kardeşler, yani evlenirken çoğu şeyi güçleri yettiğince yapıcaklarından şüphem yok ama bir ev almaya da durumu yok çocuğun napsın. Seçil'de (kardeşim) babama bu konuyu detaylıca anlattı, durumu olmadığını şuan alamayacağını falan.. Babam parladı bir an, son sözüm şu ki bir evi olmadan bu iş olmaz dedi. Kardeşimde kızdı babama bir tartışma yaşandı evde. Bende anlatmaya çalıştım ama adam sözünden dönmüyor. Gelirlerse de geri gönderirim diyor. Gürkan'da oldukça gururlu biridir maddiyattan dolayı böyle bir durum olursa o da altta kalmaz. Konu büyür. Babamla annem evlenirlerken babamın bir evi ve de bir arabası varmış. Hep onu söylüyor, ben kız istemeye giderken üstüme düşeni yapmıştım, damatlarımda öyle olucak diyor. Çok şükür ben böyle bir sorun yaşamadım evliliğimde, ama kız kardeşim çok üzüldü. Sevgilisine de konuyu böyle açık şekilde söyleyemiyor çünkü o zaman farklı yerlere gidebilir. Sizce bu durumda ne yapmalıyız? Kardeşim babası ve sevgilisi arasında kalmakta istemiyor sürekli ağlıyor akşamdan beri. Lütfen bir akıl verin