• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Problemi

valla baba haklı kımse kusura bakmasın zenginde olsa fakirde olsa soru cıkarsa cıkıyo baba neden ev üstüne kızı rahat etsın borca girmesin diye kesin damadın babası üc kurus calısıp kenara atmamıstır neen kız babaları emekli olsada calısır bir ev daha alıyım bi arsa daha alıyım der de erkek babaları almaz nasıl rahat ediyolar
bi erkegin 30 yasında olup evi olmaması cok anlamsız biraz anası babası vercek biraz cocuk ödicek ev alınıcak yani

cıbılın birine kızını verip napıcak

Cıbılla birlikte calisip alacak o kiymetli kizlar evlerini. Nedir bu erkeklerin bu yiyici kiz anne babalarindan cektigi ben anlayamiyorum. Kizin anasi ana babasi baba ama erkeginkiler degil. Erkek babasinin sanki boynunun borcu mu ev almak. Kizinin rahat etmesini istiyosa o baba kizini okutup adam edecek eli para tutacak hale getirecek oyle kocaya verecek. Kizi da kocasiyla birlikte alacak o evi. Kimse kimseyi enayi yerine koymasin bence.

Oğlan tarafı olsam o evi alırım ama kıza da babası ev alsın derim:deli:
Madem o kadar kızını düşünüyor söyleyin babanız alsın evi kardeşinize

anlamadıgın su zaten cougu kız babası hem emekli hem calısıp kızan destek olan hatta ev veren insanlar er gec kızına ev kalıcak yani babasından ama neden yani kızın olsa farzet el bebek gül bebek butumussun bi dedigini 2 etmemissin neden kızın cebinde 5 lirası olmayan tabisi caizse yani ev yok bark yok ailesi yemis sıcmıs afedersin eeee ne yuzle insanların kapısına gidicen valla oglun varmı arkadas daha dogduugu gibi yatırıma baslıcan baktın liseyi bitirdi bisey olmuyo ver calısmaya her ay al maasında bisey yap alltın koy kenara bırazda sen kat hazırlık öyle kız meydana cıktımı olmaz bak biz trakyalıyız bizde her aile cocuk askere gitmeden takısı hazırdır bilezikler besi bi yerde bide set ama seti almazlar kız secer bileziler alınır sonra kuyumcuda degistirilir gelinin beyendigi gibi yani oglun varsa azcıık sıkıcan popoyu öyle yeyip icmeyle olmuyo

evet erkek ailesi eşşek gibi her şeyi yapmak zorunda değil mi onlar insan değil kız ailesi sadece kızını pohpohlasın el bebek gül bebek büyütsün bir baltaya sap etmesin nasıl olsa eşşeğin biri evini arabasını getirecek değil mi? ne gerek var çalışmaya birikim yapmaya. babadan kızına nasıl olsa kalacakmış o zaman erkek ailesinden de bir gün nasıl olsa kalacak çok kasmaya gerek yok. walla kusura bakmayın da bu mantıkla daha çoook sıkıntı yaşanır. kızlar prenses erkekler ağaç kovuğundan çıkma zaten. erkekten ev iste araba iste beşi bir yerde iste donuna kadar al ailesinin borçlarla ağzına s.ç senin kızının hiç bir meziyeti olmasın ne çalışma bilsin ne emek ne birikim ama benim kızım piremses. yok öyle dünya.
düşün artık erkek ailelerinin yakasından. benim de bir kızım var önce kendine yetmeyi, kendi imkanlarını, birikimini hem maddi hem manevi hem de kariyer olarak sağlamayı öğrenecek. erkeğin getireceği mala, mülke, beşi bir yerdeye şuna buna bakmayacak ya da tamah etmeyecek. dürüstlüğe, insanlığa, merhamete, adalete bakacak. asıl kazanım asıl mutluluk bunlardır. evet maddiyat önemli ama evlilik adı altında insanların soyup soğana çevrilemeyeceğini eşşek gibi babasının güvencesi altında g.t büyütüp amaan erkektir getirecek elbet bana da bakacak her şeyimi yapacak ama ben bomboş gelsem de elimi taşın altına koymasam da olur mantığının yanlış olduğunu öğrenecek.

Babanızın ekonomi, bankalar, kredi faizleri gibi konularda bilgisi yok galiba. Aklı olan şu durumda ev almaz. Çocuk Çalışkan ve sorumluk sahibi biriyse hiç sorun yok. Bunları anlatmaya çalışsın aile büyüklerinizden babanızın ikna olacağı biri.

Babanız çok haklı ve karizmatik adam idealist taktir ettim yeminle.
Adam yaptığını yapacak damat istiyor
Benimde iki kızım var
Asla ve asla büyük konuşmayalım evi olmayanlar evlenmesine vermem
Kira çok zor
Kardeşin aklını başına alsın baban geleceği görüyorkiz kardeşinin su an libidosu yüksek asistan gözü gerçekleri gormuyor

Ne alaka libidoyla?
Ben evlendigimde copum yoktu.
Esyali bir eve kiraci olarak gelin gittim yasim 23tu.
Suan 32 yasindayim.
Iki evimiz var cok sukur.
Calistik didindik aldik.
Kimseden tek kurus yardim gormedik.
Esimle omuz omuza verdik.
Ben esyali evde kiraciyken hazir alinmis eve gelin gidenler hala iki yakalarini bir araya getiremiyor.

Allah insanin kazancina bereket versin, kizlarinizi hazirciliga alistirmayin.

burda baba elin cıbılına kızı nıye versın baba haklı dıyen uye okumadıgım ıcın pısmanım ,kacarak evlendıgıme pısmanım deyıp esınden kac kere ayrılmayı dusunen ayrılırkende son ana kadar nasıl paradan faydalanabılırım dıye dusunen bır uye
eskı konularına bakın anlayacaksınız

Son düzenleme:
pardonda atanmamıs olduguu nerden biliyosun özel okulda ögretmenlik yapan hocalar atanmamıs sana kim söyledi bunu :))))

iş sadece ev degil aldıda secicilik var sanırım almıyor 0 borcla hayata baslamak varken en güzel günleri genclerin borc icinde gecmesi bana ters haa sen kızcagızın olur evsiz kiralarda süründürürsün orası ayrı okumak meslek sahibi olmak güzel elbet ama aile olarak üstüne düsenü yapıcak ana baba öyle okuttum deyip kenara cekilmicek

İşte üstüne düşen dediğimizde anlaşamıyoruz

Üstüme düşen eğitim

İş güç kazanç çocuğun yükümlülüğü

Kızım yok ama ben ailemin tek kızıyım ve yukarıda da yazdım cebinde beş kuruşu olmayan kocamla evlendim hiç pişman değilim ailelerin evinde kırık iğnesi yok

Çalıştık kazandık evimiz arabamız birikimimiz var çocuğumuza da eğitim sağlamaya çalışıyoruz

Senin de benim de düşüncemiz değişmez ama belki okuyanlar arasında ikimizden de fikir alış verişi yapan olur

Cıbılla birlikte calisip alacak o kiymetli kizlar evlerini. Nedir bu erkeklerin bu yiyici kiz anne babalarindan cektigi ben anlayamiyorum. Kizin anasi ana babasi baba ama erkeginkiler degil. Erkek babasinin sanki boynunun borcu mu ev almak. Kizinin rahat etmesini istiyosa o baba kizini okutup adam edecek eli para tutacak hale getirecek oyle kocaya verecek. Kizi da kocasiyla birlikte alacak o evi. Kimse kimseyi enayi yerine koymasin bence.
sahsen kendi adıma yazıyım kardesim ögretmen okudu mis gibi isi parası var ve suan ailesiyle babam tanısmadı cocugun ailesinin ev alma durumu var babam dedi ev almadan karsıma cıkmasın bu kdar yoksa kardesimin maası 4000 cocugun 5000 ev alırlar ama sıkıntı cekerler izmirde evler pahalı orda oturcaklar beyendikleri ev 400 den asagı degil eee cocgunun duurmu var ailesinin ev almadan tanısma bile olmucak neden kardesim sıkıntı ceksin ohh ne güzel ögretmen gelin sag inek gibi dimi daha biz bile parasını kullanmadık elin oglu yesin vay beee

ev alıcaklar dayayıp dösicekler haa kız tarafına düsen n eyse yatak odası mutfak kople bizim o arası ayrı hatta zaten kardesimle bana 1 er daire var dusucek zaten meslegi var babasından dairede kalıcak önemli olan ilk günlerinde gecnliginde rahat etmesi

Ne alaka libidoyla?
Ben evlendigimde copum yoktu.
Esyali bir eve kiraci olarak gelin gittim yasim 23tu.
Suan 32 yasindayim.
Iki evimiz var cok sukur.
Calistik didindik aldik.
Kimseden tek kurus yardim gormedik.
Esimle omuz omuza verdik.
Ben esyali evde kiraciyken hazir alinmis eve gelin gidenler hala iki yakalarini bir araya getiremiyor.

Allah insanin kazancina bereket versin, kizlarinizi hazirciliga alistirmayin.
püfffff babanız evden falan mı kovdu yani yasın dagı asmadıya 23 de kiralık esyalı evde oturma yazık neden 0 evde oturup güzel bi balayı gecirmeyesen ilk yıllar cok önemli valla kardesimede dedim ev aldır ohh mis önce kıbrısta balayı sonrada bi avrupa turu cünkü cocugun yesil pasaportu var ugrasmıcaklar vizeylede gezz tozz ilk günler borcla olmaz meslegin varsa zaten calısıyoun neden 23 yasında böyle zorluk cekesin kızın olsa istermisin ailemin pis esyasını kullansın

sahsen kendi adıma yazıyım kardesim ögretmen okudu mis gibi isi parası var ve suan ailesiyle babam tanısmadı cocugun ailesinin ev alma durumu var babam dedi ev almadan karsıma cıkmasın bu kdar yoksa kardesimin maası 4000 cocugun 5000 ev alırlar ama sıkıntı cekerler izmirde evler pahalı orda oturcaklar beyendikleri ev 400 den asagı degil eee cocgunun duurmu var ailesinin ev almadan tanısma bile olmucak neden kardesim sıkıntı ceksin ohh ne güzel ögretmen gelin sag inek gibi dimi daha biz bile parasını kullanmadık elin oglu yesin vay beee

ev alıcaklar dayayıp dösicekler haa kız tarafına düsen n eyse yatak odası mutfak kople bizim o arası ayrı hatta zaten kardesimle bana 1 er daire var dusucek zaten meslegi var babasından dairede kalıcak önemli olan ilk günlerinde gecnliginde rahat etmesi

Ben de ogretmenim. Benim de parami kimse yemedi yani. Benim babamin da bir suru dairesi arsasi var. Bir tanesini bile istemedim. Kendim atandim emeklerimle aldim evimi. Esim de ayni sekilde kendi goreve basladiginda almis. Su an iki dairemiz var ikimizin alin teriyle alinan. Niye kardesinize sagmalik inek muamelesi yaptiniz anlayamadim? Biz bile kullanmadik parasini derken? Size mi calisiyor ki kardesiniz? Evlenecegi adamla tabiki hayatini paylastigi gibi parasini da paylasacak zorunuza giden ne oluyor bu durumda? Hayat arkadasiyla maasini paylasmasi mi? El ele verip kendi emekleriyle ev almalari mi? Kurtulun su erkek tarafinin cani cehenneme yasasin kiz tarafi mantigindan.
Gerci ne dersem deyim ben bu kafa yapisini asla anlamayacagim. Bosuna yazmis oluyorum. Size iyi kiz kardesinizi sağmalar.

Ben de ogretmenim. Benim de parami kimse yemedi yani. Benim babamin da bir suru dairesi arsasi var. Bir tanesini bile istemedim. Kendim atandim emeklerimle aldim evimi. Esim de ayni sekilde kendi goreve basladiginda almis. Su an iki dairemiz var ikimizin alin teriyle alinan. Niye kardesinize sagmalik inek muamelesi yaptiniz anlayamadim? Biz bile kullanmadik parasini derken? Size mi calisiyor ki kardesiniz? Evlenecegi adamla tabiki hayatini paylastigi gibi parasini da paylasacak zorunuza giden ne oluyor bu durumda? Hayat arkadasiyla maasini paylasmasi mi? El ele verip kendi emekleriyle ev almalari mi? Kurtulun su erkek tarafinin cani cehenneme yasasin kiz tarafi mantigindan.
Gerci ne dersem deyim ben bu kafa yapisini asla anlamayacagim. Bosuna yazmis oluyorum. Size iyi kiz kardesinizi sağmalar.
yooo ustte yazım diger arkadası herseyi erkege yaptıran tipler degiliz yatak odası bizim mutfak komple bizim bugun bi mutfak düzmek 30 binden asagı degil yatak odalarının fiyatı 11 binden baslıyo ki yle cok markalı degil yani ee halısı tülü ıvır zıvır bi kız evlendirmek 50 60 bin kı kına gecesini nisanı vs vs leri yazmadım yani gecen kuzenim evelndi ta 60 bin e mal olmus dügünü yani öyle al bohcanı seklinde degil

babam bunca seyi yaparken elin oglunun babası gevis getirmicekti parasını tutup ogluna ev alıcaktı yoksa ikisi zaten alır ama neden ilk zamanlarını borcla harcla gecirsinler valla kızın olsa anlarsın beni sen el bebek buyut 1 dedigini 2 etme sonra evlenince zorluk ceksin yok yaaa

yooo ustte yazım diger arkadası herseyi erkege yaptıran tipler degiliz yatak odası bizim mutfak komple bizim bugun bi mutfak düzmek 30 binden asagı degil yatak odalarının fiyatı 11 binden baslıyo ki yle cok markalı degil yani ee halısı tülü ıvır zıvır bi kız evlendirmek 50 60 bin kı kına gecesini nisanı vs vs leri yazmadım yani gecen kuzenim evelndi ta 60 bin e mal olmus dügünü yani öyle al bohcanı seklinde degil

babam bunca seyi yaparken elin oglunun babası gevis getirmicekti parasını tutup ogluna ev alıcaktı yoksa ikisi zaten alır ama neden ilk zamanlarını borcla harcla gecirsinler valla kızın olsa anlarsın beni sen el bebek buyut 1 dedigini 2 etme sonra evlenince zorluk ceksin yok yaaa

Siz mutfak yatak odasi aliyosaniz onlar da diger odalari alir. Koskoca ev almalarini istemek neden yani?
Burda konu acan o deger gormeyen dayak yiyen aldatilan kadinlara bir bakin bir sorun. Sevgi, saygi ve huzur mu yoksa kira vermeyeceginiz bir ev, luks balayi mi diye?
Kizim olacak insallah. Ona ilk ogretecegim sey kimsenin eline bakmamasi olacak. Para mal mulk bir yere kadar iste ben kendi kizima bunlari ogretecegim.
Kendini mal gibi birseyler karsiliginda pazarlamamasini ogretecegim. Tipki babamin bana ogrettigi gibi.

Limoncu sana katılıyorum ancak bi mutfak masrafi 30 bin i bulmaz. sen beyaz esyayi da mi kattin ?
Buzdolabi fırın ocak onu katarsan bulabilir belki evet.
Ama onu erkek tarafı alır bizde bir zahmette alsin . Yatak odasini kiz alir evet dedigin gibi fiyatlar ucmus
Ve evet evlenirken ilk zamanlar borç harc gecirmek cok sacma?elin oglunun gevis getiren babasi almadi diyelim,,oglan ve kiz bir oldular aldılar omur boyu kredi virt zirta girdiler ona da cok karsiyim yok yaaa oldu canım bazı kızlar altinlarini veriyor o pis kocaları ev alsin diye hayatta vermem.
O yüzden kızlar cok masraf yapmamali bence. Ben yapmadim ama yatak odasini aldim
Simdiki aklim olsa onu da almazdim
Kimse ay hayatım tesekkur ederim demiyor zart zurt dolaplari cekiyor uzerine pisligini döküyor
Kızlar akilli olmali.

Kızlar merhaba. Bu konuyu kız kardeşim için açıyorum çünkü çok üzülüyorum şuanki durumuna.
Şöyle başlıyım, kız kardeşim 23 yaşında, çocuk gelişimi mezunu bir kreşte çalışıyor. 27 yaşında bir erkek arkadaşı var o da otomotiv sektöründe. Yaklaşık 6-7 yıldır bir birliktelikleri var. Artık nişanlanıp evlenmek istiyorlar. Kardeşim ve erkek arkadaşı aralık-ocak gibi bir söz nişan olup önümüzdeki yaz da düğün olmasından yanalar. Babamda yaklaşık 2 yıldır ilişkilerini biliyor, çocukla tanışmışlıkları filan yok. Babamın bir şartı var, çocuğun kendine ait bir evinin olması. Kız kardeşim sevgilisine bu konuyu üstten üstten biraz açtı ve Gürkan (sevgilisi) şuan durumunun olmadığı söyledi. Evlerin de fiyatları şuan almış başını gidiyor buralarda.. Haklı da sayılır, 3 kardeşler, yani evlenirken çoğu şeyi güçleri yettiğince yapıcaklarından şüphem yok ama bir ev almaya da durumu yok çocuğun napsın. Seçil'de (kardeşim) babama bu konuyu detaylıca anlattı, durumu olmadığını şuan alamayacağını falan.. Babam parladı bir an, son sözüm şu ki bir evi olmadan bu iş olmaz dedi. Kardeşimde kızdı babama bir tartışma yaşandı evde. Bende anlatmaya çalıştım ama adam sözünden dönmüyor. Gelirlerse de geri gönderirim diyor. Gürkan'da oldukça gururlu biridir maddiyattan dolayı böyle bir durum olursa o da altta kalmaz. Konu büyür. Babamla annem evlenirlerken babamın bir evi ve de bir arabası varmış. Hep onu söylüyor, ben kız istemeye giderken üstüme düşeni yapmıştım, damatlarımda öyle olucak diyor. Çok şükür ben böyle bir sorun yaşamadım evliliğimde, ama kız kardeşim çok üzüldü. Sevgilisine de konuyu böyle açık şekilde söyleyemiyor çünkü o zaman farklı yerlere gidebilir. Sizce bu durumda ne yapmalıyız? Kardeşim babası ve sevgilisi arasında kalmakta istemiyor sürekli ağlıyor akşamdan beri. Lütfen bir akıl verin
Anneniz bağlayıcı olamaz mı hemen değil zamanla yavaş yavaş işlesin ikna etsin amcayı :)

püfffff babanız evden falan mı kovdu yani yasın dagı asmadıya 23 de kiralık esyalı evde oturma yazık neden 0 evde oturup güzel bi balayı gecirmeyesen ilk yıllar cok önemli valla kardesimede dedim ev aldır ohh mis önce kıbrısta balayı sonrada bi avrupa turu cünkü cocugun yesil pasaportu var ugrasmıcaklar vizeylede gezz tozz ilk günler borcla olmaz meslegin varsa zaten calısıyoun neden 23 yasında böyle zorluk cekesin kızın olsa istermisin ailemin pis esyasını kullansın

Balayi olarak Avrupa turuna gittim :)
Gezip tozmadan geri kalmadik :)
Yok kovmadi babam ama ben cok sevdim esimi.

Iki yeni mezun nasil ev alabilecektik ki?
Simdi evlerim cok sukur cok guzel,borcsuz harcsiz aldik hep.
Ilk zamanlar zordu tabi ama insan meyvesini topluyor zamanla.
Bu arada esimin meslegi guzel kazanc getiren cinsten, oyuzden evlenirken zamanla duzelecegini umuyorduk, sabrettik.

Son düzenleme:
CansuTore CansuTore merhaba..
Şu durumda ev almak çok anlamsız. Ortada bir kriz var. Herkes her an işsiz kalabilir. Borç icinde kalırlarsa babanız maddi yardımda bulunacak mi?
Ayrıca şu an alınacak ev ileride değer getirmeyecek. Çünkü faizler yüksek . Onun yerine farklı birikim yapabilirler.

Biz 4 yılı geçti evliyiz. Ev alsak mi almasak mı düşündük ve almadık da. Iyi ki de almamışız. Şu an kiradayız ve evimiz yok diye de karalar bağlamıyoruz. Şu dönemde para bağlanacak son şey bence konut.. babanızı gündemden ve bu kriz ortamından haberi yok sanırım. Birazcık ekonominin durumunu gözden geçirmeli :(

Bir evi olunca insanın örneğin;
2 bin maaş alsa 3 bin alıyormuş gibi oluyor kira derdi olmadığı için aldığı kendine kalıyor.
Kiralar artık 1500-2000 arası lüks semt, site falan bakmıyor.
Baba haklı değil ama hayatta toz pembe değil maalesef, şartları iyi değerlendirsinler. Hayat her zaman planlandığı gibi gitmiyor. Gözünün önünde bulundursun derim.:KK14:
2000 maaşla o kredi nasıl ödenecek peki ben onu merak ettim. O 2000 maaş 3000 falan olmuyor. Bildiğin adam kredi için köleye dönüşüyor

Vay beee. Aç gözlülüğe geeeelll. Ben hayatımda böyle savunma görmedim. Zaten şurdan sonrasına bakamadım gözüm kanadı. Öğretmeni sağ inek mi bu???? Bu nasıl bir seviye. Kaçıncı mertebesiniz. Kardeşinizi inek olarak görmelerinden dert yanmışsınız ama DAHA BİZ BİLE ONUN PARASINI YEMEDİK deyip, hayır o sizin ineğiniz olamaz bizim ineğimiz olamadı çünkü demeye getirmişsiniz. Rabbim böyle aile fertlerinden korusun. Amin. Ayrıca evlenmeden önce alının ev boşanmada alan kişiye kalıyor. Kardeşinizin görüştüğü kişinin yerinde olsam evi alır ama borcu bitmeden evlenir kardeşinizin parası ile de öderdim. Boşanınca da bana kalırdı ev ohhh mis. Bazı insanlara müstehak bu

Vay beee. Aç gözlülüğe geeeelll. Ben hayatımda böyle savunma görmedim. Zaten şurdan sonrasına bakamadım gözüm kanadı. Öğretmeni sağ inek mi bu???? Bu nasıl bir seviye. Kaçıncı mertebesiniz. Kardeşinizi inek olarak görmelerinden dert yanmışsınız ama DAHA BİZ BİLE ONUN PARASINI YEMEDİK deyip, hayır o sizin ineğiniz olamaz bizim ineğimiz olamadı çünkü demeye getirmişsiniz. Rabbim böyle aile fertlerinden korusun. Amin. Ayrıca evlenmeden önce alının ev boşanmada alan kişiye kalıyor. Kardeşinizin görüştüğü kişinin yerinde olsam evi alır ama borcu bitmeden evlenir kardeşinizin parası ile de öderdim. Boşanınca da bana kalırdı ev ohhh mis. Bazı insanlara müstehak bu
Aynen. Karaktersiz insanlarla evlenip sonra erkekler bundan anlıyorlar diyorlar. Düzgün bir insanla hayat birleştirmek için evlenseler o evi eşyayı birlikte almanın mutluluğunun hiçbirşeyde olmadığını görecekler ama kocalarına pislik salak yazmaktan çekinmeyen insanların böyle birseyi anlamaları imkansız. Açgözlülukten tiksindim

Back
X