Ev Problemi

babanız olmaması için mi çabalıyor. o yaşta ne mümkün ev almak. insanlar çift maaşla yıllar sonra ev sahibi olabiliyor.

daha düğün , kına, eşya vs masrafları var.. insaf yani.

l

Limoncu yarın oğlanı okuldan alacağım

Arabayı satıp peşinat yapacağım aylık 2500 TL eğitim harcamasını da aylık kredi ödemeye ayırırsam 10 yıl sonra oğlanın evi hazır

Ama eğitimi az olunca fabrikada vasıfsız eleman olur asgari ücretle

Bu durumda ev olur da hayat standardı düşük olur sanki

Belki ikramiye ile tatile vs gider arada

Eşimin evlendiğimizde evi yoktu babası almamış ama onu okutmuş şimdi evi arabası bankada birikimi iyi bir hayat standardı var

Hayat sadece senin çevrendeki dar kalıplardan ibaret değil

Evime gelsen içinden bana sadaka vermek gelir belki ama ben huzurluyum eşyanın kölesi olmuyorum mesela

Her şey ev eşya para pul ile ölçülmez huzur bulunmaz nimettir

borçlu harçlı evlenme anlamsızca düğünlere milyarlar dökme konusunda hak verebilirim ve evet hayat toz pembe değil parasız da yaşanmıyor maalesef ama huzurun mutluluğun tek garantisi ev araba borçsuz bir hayat değil. sizin oralarda böyle olabilir ama ev almak bu devirde kolay değil ayrıca madem evleri olsun rahat etsin istiyor babası paşa paşa evin yarısını öder ya da direk alır evini kızına rahat ettirir. neden bu sadece erkeğin veya erkek ailesinin görevi olarak görülüyor anlamış değilim...

anlamadıgın su zaten cougu kız babası hem emekli hem calısıp kızan destek olan hatta ev veren insanlar er gec kızına ev kalıcak yani babasından ama neden yani kızın olsa farzet el bebek gül bebek butumussun bi dedigini 2 etmemissin neden kızın cebinde 5 lirası olmayan tabisi caizse yani ev yok bark yok ailesi yemis sıcmıs afedersin eeee ne yuzle insanların kapısına gidicen valla oglun varmı arkadas daha dogduugu gibi yatırıma baslıcan baktın liseyi bitirdi bisey olmuyo ver calısmaya her ay al maasında bisey yap alltın koy kenara bırazda sen kat hazırlık öyle kız meydana cıktımı olmaz bak biz trakyalıyız bizde her aile cocuk askere gitmeden takısı hazırdır bilezikler besi bi yerde bide set ama seti almazlar kız secer bileziler alınır sonra kuyumcuda degistirilir gelinin beyendigi gibi yani oglun varsa azcıık sıkıcan popoyu öyle yeyip icmeyle olmuyo

hayat dar kalıp degil bunun herkez farkında küstahlıgın sana kalsın canım cocugu hem okutucan hem birikimini yapıcan her meslek sahibi insann doktor ögretmen mühendis vs vs vs özel okuldan cıkmıyo canım sende bu dar kafanı özel okulda okuyan cocuk iyi egitim alır kafasından gec neler görüyoruz yıgınla para akıtıyolar özel okullara cocuk ya sınıcfta kalır ya okuldan atılır

haa nerden biliyorum kardesim ögretmen öyle senin ki gibi özel okulda degil haaa
arka sokaktaki sıraları 3 kisilik paylasarak okudu simdi özel okulda ögretmen bakk

neler anlatıp görüyo sasırısın senin gibi pahalı özel okula verip cocugınu egitimli sana tiplerle ugrasıyo

Limoncum

Ben özel okulda okumadım yüksek lisansımı da dahil devlet okulunda yaptım

Hala öyle devlet okulu olsa çocuğum özel okula gitmez

Müfredatı kırpıp haftada 3 saat İngilizce saatlerce ideoloji dersi verdikleri için özel okulda

Bak kardeşin okumuş atanamamış özel okulda çalışıyor

Eşinin evi var ama işini yeterli bulmuyorsun mesela

Ben hala çocuğuma birikim yapmam gerekmediğini yani balık tutmayacağımı balık tutmayı öğreteceğimi söylüyorum

Oğlum evlilik yaşına geldiğinde şartlar ne olur bilemem ama bu aşamada böyle bir yatırım yapmayacağım

Fakat evi yok diye kızını vermeyen Babaya sen bilirsin derim kızı verecek kararını

pardonda atanmamıs olduguu nerden biliyosun özel okulda ögretmenlik yapan hocalar atanmamıs sana kim söyledi bunu :))))

iş sadece ev degil aldıda secicilik var sanırım almıyor 0 borcla hayata baslamak varken en güzel günleri genclerin borc icinde gecmesi bana ters haa sen kızcagızın olur evsiz kiralarda süründürürsün orası ayrı okumak meslek sahibi olmak güzel elbet ama aile olarak üstüne düsenü yapıcak ana baba öyle okuttum deyip kenara cekilmicek

evlenırken herkes ev sahıbı olmak zorunda mı ne sacma
evı olur satmak zorunda kalır mesela olabılır
babaya ne yahu karsı tarafın alacagı evden
ne sacma sey
cok ıstıyorsa babanız alsın kızına ev

27 yaşında ev sahibi olan kaç kişi var etrafınızda? millet karı-koca yıllarca çalışıp didinip zorla ev sahibi oluyor yada olamıyor .

Babanız çok haklı ve karizmatik adam idealist taktir ettim yeminle.
Adam yaptığını yapacak damat istiyor
Benimde iki kızım var
Asla ve asla büyük konuşmayalım evi olmayanlar evlenmesine vermem
Kira çok zor
Kardeşin aklını başına alsın baban geleceği görüyorkiz kardeşinin su an libidosu yüksek asistan gözü gerçekleri gormuyor

evlenırken herkes ev sahıbı olmak zorunda mı ne sacma
evı olur satmak zorunda kalır mesela olabılır
babaya ne yahu karsı tarafın alacagı evden
ne sacma sey
cok ıstıyorsa babanız alsın kızına ev
Ne münasebet o babası tabiki karışır.
Kızını düşünüyor adamcagiz

Kardeşin ilerde çok pişman olacak
Babanın ayaklarını ölecek baba haklıydı. Diye vayy vay

Ne münasebet o babası tabiki karışır.
Kızını düşünüyor adamcagiz
ozaman kızına dort dortluk eksıksız bır ceyız hazırlamalı
kınayı nişanı dort dortluk yapmalı
herkes ustune dusenı yapsın madem
babası o tam anlamıyla karıssın ısın ıcıne madem
işine ne gelıyorsa degıl
ne mantık ne kafa yanı
benım babamın fabrıkaları vardı ben 15 yasımdayken ıflas ettık
ozaman ne olacaktı ?
evlenırken kıraya cıktık 5 yıllık evlıyım gecen sene ev aldık
kader kısmet bu ısler
murat 124 ün tektekleyen motorundan zamanında alıp, sans eserı ev sahıbı olup mıladdan onceden bahsedıyoruz. ben evlenırken sahıptım damadımda sahıp olcak demesı sadece ego tatmını

evı barkı malı mulku olur hergun kızını dover o zaman ne olacak?
bu zamanda duzgun ınsan bulmus cocugunu evlendırecek de evı eksık kalsın

"Ev aldilar sen israr ettin diye oha baba."
Diyin. Gidin kiraya cikin. Baska yolu yok

bırde gormus gecırmıs olmak bambaska bırsey
bır kere ayıp
karsı tarafın sunu bunu olursa kızımızı verırız demek ne demek ?
boyle yaparak kızı dusurdugu durum cok acı
kardesınız de esı de calısır aslan gıbı bırıkım yaparlar konu sahıbı
kader kısmet bu ısler baban karısırsa ılerde cok pısman olur dayakcı ahlaksız bır adamla evlendırır tek kardesının basını yakmaz en cok kendı uzulur aklını basına devşirsin
mal varlıgı 1 kıbrıt copuyle bı anda yok olabılır bunu unutmayın

Ana babanın 3 çocuğu varsa hepsine nasıl ev alacak,şaka mı bu ?
Hem çocuk evlenirken borç harç yasamasin diye ana baba niye dünya sıkıntı çeksin ?
Ana babanın görevi,çocuğunu iyi ahlaklı yetiştirmek,egitimini sağlamaktir.
Sorumluluk alamayacak,ev gecindiremeyecek,hayatını yonetemeyecekler evlenmesin bir zahmet.
Oldu olacak kazık kadar adamların lokmasını da ağızlarına koysun ana babaları.

Kardeşin ilerde çok pişman olacak
Babanın ayaklarını ölecek baba haklıydı. Diye vayy vay

Kizin babasi baba da erkegin babasi essek basi mi pardon da ? Ne diye ev almak zorunda olsun? Kizinin ev sahibi olmasini istiyorsa evlendiginiz zaman birlikte didinerek alin demesi gerekmez mi? Neden erkege yukluyorsunuz tum yuku? Erkek annesi olsaydin da ayni dusunecek miydin? Kesinlikle oglum ev almadan kiz alamaz diyecek miydin? Yapmayin lutfen.. mal varlik gecicidir. Her gun bir suru konu aciyor buraya kadinlar kizlar.. evi arabasi bol parasi olmasina ragmen ailesinde evliliginde huzursuz olan dayak yiyen aldatilan kadin dolu burasi. 2 kiz evladiniz varmis. Onlar icin huzur mu dilerdiniz yoksa bir ev mi? Annelik kiz cocuklarina hazirdan gelen evi talep etmek mi? Nerde senin kizinin emegi alin teri? Cok istiyorsaniz kizinizin gittigi yerde rahat olmasini okutun meslek sahibi yapin eli para gorsun de esine yardim edip evini kendi alsin. Kimsenin oglu sizin emlakciniz degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…