Iyi de tatile gitmekle ev almayı nasıl bagdastiriyorsunuz. Biz de kirada oturduk ilk bi kac sene. Şimdi evimizde var arabamız da. Kiraya çıkmanın nesi komik. Evi olmayanlar tatile gidemeyen üstüne bişey alamayan zavallılar değil düşündüğünüz gibi...[/QUOT limoncu altın ve yatırım uzmanıdır site de o ne derse doğrudur aha haa
valla evliyim tatlım be bu isler kısmet diye borclu harclı milleti evlendiriyolar sonra neden mutsuz lar benim cevremde zaten kimse evi olmadan evlenmiyo cünkü tüm aile bireylerinin evlerini babalar aldıgı icin kiraya evlenmek cok komık yani öyle bayramda istedigini alamadın mı tatile gidemedin mi görürüm askı meski parasız hayat yok tuvalet kagıdı 59 lira olmus bos ucmayı bıraksınlar millet
valla evliyim tatlım be bu isler kısmet diye borclu harclı milleti evlendiriyolar sonra neden mutsuz lar benim cevremde zaten kimse evi olmadan evlenmiyo cünkü tüm aile bireylerinin evlerini babalar aldıgı icin kiraya evlenmek cok komık yani öyle bayramda istedigini alamadın mı tatile gidemedin mi görürüm askı meski parasız hayat yok tuvalet kagıdı 59 lira olmus bos ucmayı bıraksınlar millet
anlamadıgın su zaten cougu kız babası hem emekli hem calısıp kızan destek olan hatta ev veren insanlar er gec kızına ev kalıcak yani babasından ama neden yani kızın olsa farzet el bebek gül bebek butumussun bi dedigini 2 etmemissin neden kızın cebinde 5 lirası olmayan tabisi caizse yani ev yok bark yok ailesi yemis sıcmıs afedersin eeee ne yuzle insanların kapısına gidicen valla oglun varmı arkadas daha dogduugu gibi yatırıma baslıcan baktın liseyi bitirdi bisey olmuyo ver calısmaya her ay al maasında bisey yap alltın koy kenara bırazda sen kat hazırlık öyle kız meydana cıktımı olmaz bak biz trakyalıyız bizde her aile cocuk askere gitmeden takısı hazırdır bilezikler besi bi yerde bide set ama seti almazlar kız secer bileziler alınır sonra kuyumcuda degistirilir gelinin beyendigi gibi yani oglun varsa azcıık sıkıcan popoyu öyle yeyip icmeyle olmuyoborçlu harçlı evlenme anlamsızca düğünlere milyarlar dökme konusunda hak verebilirim ve evet hayat toz pembe değil parasız da yaşanmıyor maalesef ama huzurun mutluluğun tek garantisi ev araba borçsuz bir hayat değil. sizin oralarda böyle olabilir ama ev almak bu devirde kolay değil ayrıca madem evleri olsun rahat etsin istiyor babası paşa paşa evin yarısını öder ya da direk alır evini kızına rahat ettirir. neden bu sadece erkeğin veya erkek ailesinin görevi olarak görülüyor anlamış değilim...
hayat dar kalıp degil bunun herkez farkında küstahlıgın sana kalsın canım cocugu hem okutucan hem birikimini yapıcan her meslek sahibi insann doktor ögretmen mühendis vs vs vs özel okuldan cıkmıyo canım sende bu dar kafanı özel okulda okuyan cocuk iyi egitim alır kafasından gec neler görüyoruz yıgınla para akıtıyolar özel okullara cocuk ya sınıcfta kalır ya okuldan atılırLimoncu yarın oğlanı okuldan alacağım
Arabayı satıp peşinat yapacağım aylık 2500 TL eğitim harcamasını da aylık kredi ödemeye ayırırsam 10 yıl sonra oğlanın evi hazır
Ama eğitimi az olunca fabrikada vasıfsız eleman olur asgari ücretle
Bu durumda ev olur da hayat standardı düşük olur sanki
Belki ikramiye ile tatile vs gider arada
Eşimin evlendiğimizde evi yoktu babası almamış ama onu okutmuş şimdi evi arabası bankada birikimi iyi bir hayat standardı var
Hayat sadece senin çevrendeki dar kalıplardan ibaret değil
Evime gelsen içinden bana sadaka vermek gelir belki ama ben huzurluyum eşyanın kölesi olmuyorum mesela
Her şey ev eşya para pul ile ölçülmez huzur bulunmaz nimettir
hayat dar kalıp degil bunun herkez farkında küstahlıgın sana kalsın canım cocugu hem okutucan hem birikimini yapıcan her meslek sahibi insann doktor ögretmen mühendis vs vs vs özel okuldan cıkmıyo canım sende bu dar kafanı özel okulda okuyan cocuk iyi egitim alır kafasından gec neler görüyoruz yıgınla para akıtıyolar özel okullara cocuk ya sınıcfta kalır ya okuldan atılır
haa nerden biliyorum kardesim ögretmen öyle senin ki gibi özel okulda degil haaa
arka sokaktaki sıraları 3 kisilik paylasarak okudu simdi özel okulda ögretmen bakk
neler anlatıp görüyo sasırısın senin gibi pahalı özel okula verip cocugınu egitimli sana tiplerle ugrasıyo
pardonda atanmamıs olduguu nerden biliyosun özel okulda ögretmenlik yapan hocalar atanmamıs sana kim söyledi bunu :))))Limoncum
Ben özel okulda okumadım yüksek lisansımı da dahil devlet okulunda yaptım
Hala öyle devlet okulu olsa çocuğum özel okula gitmez
Müfredatı kırpıp haftada 3 saat İngilizce saatlerce ideoloji dersi verdikleri için özel okulda
Bak kardeşin okumuş atanamamış özel okulda çalışıyor
Eşinin evi var ama işini yeterli bulmuyorsun mesela
Ben hala çocuğuma birikim yapmam gerekmediğini yani balık tutmayacağımı balık tutmayı öğreteceğimi söylüyorum
Oğlum evlilik yaşına geldiğinde şartlar ne olur bilemem ama bu aşamada böyle bir yatırım yapmayacağım
Fakat evi yok diye kızını vermeyen Babaya sen bilirsin derim kızı verecek kararını
Babanız çok haklı ve karizmatik adam idealist taktir ettim yeminle.Kızlar merhaba. Bu konuyu kız kardeşim için açıyorum çünkü çok üzülüyorum şuanki durumuna.
Şöyle başlıyım, kız kardeşim 23 yaşında, çocuk gelişimi mezunu bir kreşte çalışıyor. 27 yaşında bir erkek arkadaşı var o da otomotiv sektöründe. Yaklaşık 6-7 yıldır bir birliktelikleri var. Artık nişanlanıp evlenmek istiyorlar. Kardeşim ve erkek arkadaşı aralık-ocak gibi bir söz nişan olup önümüzdeki yaz da düğün olmasından yanalar. Babamda yaklaşık 2 yıldır ilişkilerini biliyor, çocukla tanışmışlıkları filan yok. Babamın bir şartı var, çocuğun kendine ait bir evinin olması. Kız kardeşim sevgilisine bu konuyu üstten üstten biraz açtı ve Gürkan (sevgilisi) şuan durumunun olmadığı söyledi. Evlerin de fiyatları şuan almış başını gidiyor buralarda.. Haklı da sayılır, 3 kardeşler, yani evlenirken çoğu şeyi güçleri yettiğince yapıcaklarından şüphem yok ama bir ev almaya da durumu yok çocuğun napsın. Seçil'de (kardeşim) babama bu konuyu detaylıca anlattı, durumu olmadığını şuan alamayacağını falan.. Babam parladı bir an, son sözüm şu ki bir evi olmadan bu iş olmaz dedi. Kardeşimde kızdı babama bir tartışma yaşandı evde. Bende anlatmaya çalıştım ama adam sözünden dönmüyor. Gelirlerse de geri gönderirim diyor. Gürkan'da oldukça gururlu biridir maddiyattan dolayı böyle bir durum olursa o da altta kalmaz. Konu büyür. Babamla annem evlenirlerken babamın bir evi ve de bir arabası varmış. Hep onu söylüyor, ben kız istemeye giderken üstüme düşeni yapmıştım, damatlarımda öyle olucak diyor. Çok şükür ben böyle bir sorun yaşamadım evliliğimde, ama kız kardeşim çok üzüldü. Sevgilisine de konuyu böyle açık şekilde söyleyemiyor çünkü o zaman farklı yerlere gidebilir. Sizce bu durumda ne yapmalıyız? Kardeşim babası ve sevgilisi arasında kalmakta istemiyor sürekli ağlıyor akşamdan beri. Lütfen bir akıl verin
Ne münasebet o babası tabiki karışır.evlenırken herkes ev sahıbı olmak zorunda mı ne sacma
evı olur satmak zorunda kalır mesela olabılır
babaya ne yahu karsı tarafın alacagı evden
ne sacma sey
cok ıstıyorsa babanız alsın kızına ev
Kardeşin ilerde çok pişman olacakHaklısınız, ama çok uzun yıllardır birlikteler. Artık kendileri de beklemek istemiyorlar, bir adı konsun istiyorlar. Babam çok sıkıdır mesela, haftada 1 gün 1-2 saat görüşebiliyorlar. Kardeşim gürkanın ailesiyle de tanışıyor, araları iyi. Yani beklemek bundan sonra, ikisi içinde zor olucak. Görüşememek zaten başlı başına sorun olmaya başlamış durumda.
ozaman kızına dort dortluk eksıksız bır ceyız hazırlamalıNe münasebet o babası tabiki karışır.
Kızını düşünüyor adamcagiz
"Ev aldilar sen israr ettin diye oha baba."Kızlar merhaba. Bu konuyu kız kardeşim için açıyorum çünkü çok üzülüyorum şuanki durumuna.
Şöyle başlıyım, kız kardeşim 23 yaşında, çocuk gelişimi mezunu bir kreşte çalışıyor. 27 yaşında bir erkek arkadaşı var o da otomotiv sektöründe. Yaklaşık 6-7 yıldır bir birliktelikleri var. Artık nişanlanıp evlenmek istiyorlar. Kardeşim ve erkek arkadaşı aralık-ocak gibi bir söz nişan olup önümüzdeki yaz da düğün olmasından yanalar. Babamda yaklaşık 2 yıldır ilişkilerini biliyor, çocukla tanışmışlıkları filan yok. Babamın bir şartı var, çocuğun kendine ait bir evinin olması. Kız kardeşim sevgilisine bu konuyu üstten üstten biraz açtı ve Gürkan (sevgilisi) şuan durumunun olmadığı söyledi. Evlerin de fiyatları şuan almış başını gidiyor buralarda.. Haklı da sayılır, 3 kardeşler, yani evlenirken çoğu şeyi güçleri yettiğince yapıcaklarından şüphem yok ama bir ev almaya da durumu yok çocuğun napsın. Seçil'de (kardeşim) babama bu konuyu detaylıca anlattı, durumu olmadığını şuan alamayacağını falan.. Babam parladı bir an, son sözüm şu ki bir evi olmadan bu iş olmaz dedi. Kardeşimde kızdı babama bir tartışma yaşandı evde. Bende anlatmaya çalıştım ama adam sözünden dönmüyor. Gelirlerse de geri gönderirim diyor. Gürkan'da oldukça gururlu biridir maddiyattan dolayı böyle bir durum olursa o da altta kalmaz. Konu büyür. Babamla annem evlenirlerken babamın bir evi ve de bir arabası varmış. Hep onu söylüyor, ben kız istemeye giderken üstüme düşeni yapmıştım, damatlarımda öyle olucak diyor. Çok şükür ben böyle bir sorun yaşamadım evliliğimde, ama kız kardeşim çok üzüldü. Sevgilisine de konuyu böyle açık şekilde söyleyemiyor çünkü o zaman farklı yerlere gidebilir. Sizce bu durumda ne yapmalıyız? Kardeşim babası ve sevgilisi arasında kalmakta istemiyor sürekli ağlıyor akşamdan beri. Lütfen bir akıl verin
Ana babanın 3 çocuğu varsa hepsine nasıl ev alacak,şaka mı bu ?valla baba haklı kımse kusura bakmasın zenginde olsa fakirde olsa soru cıkarsa cıkıyo baba neden ev üstüne kızı rahat etsın borca girmesin diye kesin damadın babası üc kurus calısıp kenara atmamıstır neen kız babaları emekli olsada calısır bir ev daha alıyım bi arsa daha alıyım der de erkek babaları almaz nasıl rahat ediyolar
bi erkegin 30 yasında olup evi olmaması cok anlamsız biraz anası babası vercek biraz cocuk ödicek ev alınıcak yani
cıbılın birine kızını verip napıcak
Kardeşin ilerde çok pişman olacak
Babanın ayaklarını ölecek baba haklıydı. Diye vayy vay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?