EV SAHİBİ(1 GÜN GECİKEN KİRA)

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Ev sahibim aşırı şüpheci, pimpirikli...Her ay kirasını zamanında vermeye özen gösteririrz.Hatta bazen erken veriririz.Eğer tatile gidiyorsak.ayın 20 sinde eve geç geldik.saat 10 gibi.kira tamamen aklımızdan çıkmış.ertesi gün saat 12 de ev sahibinin kocası kocamı aradı.ödemeleri varmış, kirayı istiyormuş.İçimden bu ancak manyak olabilir dedim...Allahım ya, o kadar erken verdiğimiz günler oldu.o zaman parayı almam demedi ama.
canım sıkıldı.yakında zam var, enflasyon zammı vs diye anlaşılmıştı.eğer o oran uygulanırsa bizim için sıkıntı olur.öte yandan evde kavgalarımız da çok oluyordu bir ara.
evde de oturmak istiyoruz. ne yapmalı

Ev sahibim aşırı şüpheci, pimpirikli...Her ay kirasını zamanında vermeye özen gösteririrz.Hatta bazen erken veriririz.Eğer tatile gidiyorsak.ayın 20 sinde eve geç geldik.saat 10 gibi.kira tamamen aklımızdan çıkmış.ertesi gün saat 12 de ev sahibinin kocası kocamı aradı.ödemeleri varmış, kirayı istiyormuş.İçimden bu ancak manyak olabilir dedim...Allahım ya, o kadar erken verdiğimiz günler oldu.o zaman parayı almam demedi ama.
canım sıkıldı.yakında zam var, enflasyon zammı vs diye anlaşılmıştı.eğer o oran uygulanırsa bizim için sıkıntı olur.öte yandan evde kavgalarımız da çok oluyordu bir ara.
evde de oturmak istiyoruz. ne yapmalı

Otomatik ödeme talimatı verin her ay uğraşmayın.

Belki ona göre harcamalarını ayarlamıstır niye manyak oldu simdi anlamadım
Herkes tabiki malını savunur bankaya otomatik ödemeye baglayın kendisi her ay düzenli ödesin

1 gün için evet, manyaklık bana göre de.
Ama bir kaç gün gecikme olduğunda daha anlam verilir bir durum oluşabilir.

Eğer olduğunuz dairede kalmak istiyorsanız ev sahibi ile zam konusunu konuşun derim.
Fazla zam yaptığı taktirde kendinize uygun fiyatlı bir yere taşınmak zorunda kalabileceğinizi anlatın.
Belki insaflı davranır diye düşünüyorum.
Neden tefe-tüfe ile yapmadınız? Enflasyon oranına göre kira sözleşmesini yaptınız ki?
Onu da anlayamadım.

Siz şakamızınız yoksa gerçekmi farkli farkli 2 koni açıyorsunuz hani yeni kocanızın evine gelmiştiniz kiradan cok baska sertlerinizin olması gerekirdi

Niye manyak olsun kirasını istedi diye anlamadım
Herkesin geçim derdi var ev sahibi olsa da olmasa da.
Kimse borcunu geciktirmek istemiyor sonuçta.
çok zenginler bunlar.bir sürü daireleri var.ve zaten verecektik.telefon açmak da nedir.

1 gün için evet, manyaklık bana göre de.
Ama bir kaç gün gecikme olduğunda daha anlam verilir bir durum oluşabilir.

Eğer olduğunuz dairede kalmak istiyorsanız ev sahibi ile zam konusunu konuşun derim.
Fazla zam yaptığı taktirde kendinize uygun fiyatlı bir yere taşınmak zorunda kalabileceğinizi anlatın.
Belki insaflı davranır diye düşünüyorum.
Neden tefe-tüfe ile yapmadınız? Enflasyon oranına göre kira sözleşmesini yaptınız ki?
Onu da anlayamadım.
tefe oranına göre

Belki ona göre harcamalarını ayarlamıstır niye manyak oldu simdi anlamadım
Herkes tabiki malını savunur bankaya otomatik ödemeye baglayın kendisi her ay düzenli ödesin
pazar öğlen arası.pazar parayı nereye yatırabilir ki.zaten pazartesi ödemeleri olduğunu söylemiş.iyi niyetli göremiyorum.

Aradıysa aradı ödeyeceğiz deyin ödeyin ne var bunda? Konu açmaya, üstüne düşünmeye bile gerek duyulacak bir mevzu değil. Başka sıkıntınız yoksa evden ve ev sahibinden yana neden ne yapmalı diye soruyorsunuz ki?
kızlar 70 yaşındaki o ruh sağlığı bozuk kadınla tartışmıştık.sanırım çıkaracak bizi

çok zenginler bunlar.bir sürü daireleri var.ve zaten verecektik.telefon açmak da nedir.

Bizim ev sahibimizde böyle, çoklu şekilde gelirleri var.
Ama inanın en çok bu tip insanlar paralarının peşine yarım saat ara ile düşerler...
Biz hiç günü geçirmedik, ancak haftasonuna geldiyse, hafta başı yatmıştır kira, onu da karşı taraf anlayışla karşıladı her zaman.
Biz banka üzerinden ödemesini yapıyoruz, daha mantıklı oluyor, zaten ev sahibi de öyle istedi.
Sonuçta vergisini vs. ödüyor onun için de daha pratik oluyor işlemlerini takip etmek.

tefe oranına göre
Bizim de o şekilde ve tamamen ev sahibinin insafına kalmış.
Bu sene zam ayı geldiğinde eşim kendiliğinden "100 TL " zamlı gönderdi kirayı.
Ev sahibine birşey demedik, kendisi zaten durumu fark edebilecek bir idrakta.
Eğer dedik kabul ederse ne ala, etmezse de bakarız artık bir çaresine diye düşündük.
Nitekim bu sene için zam artışını bu şekilde kabul etti.
Seneye muhtemelen daha fazla isteyecek artışı, biz de taşınmak zorunda kalacağız.

pazar öğlen arası.pazar parayı nereye yatırabilir ki.zaten pazartesi ödemeleri olduğunu söylemiş.iyi niyetli göremiyorum.

Yani...

Back
X