- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
abisi herhalde adamın gerçekten kendisinin oturacağını düşünmediAbiniz neden yapmayın dedin neden bu aklı verdi
Canım benim benzer sorunu ben de yaşıyorum kiraya yüzde yüz zam yapmak istedi ev sahibim kabul etmeyince çıkarmak istedi. Elinde sözleşmen varsa lütfen çıkma ev sahibi kirayı ödediğin ve eve zarar vermediğin sürece seni ihtarla falan çıkaramaz. Dediğim gibi ödüyosan düzenli ve eve bakıyosan sıkıntı yok lütfen korkma ev sahipleri herkese yapıyo ama hakları yok devlet kiracıyı koruyor dava açsa bile çıkaramaz yukarda dediğim gibiyseBana birinin akıl vermesine ihtiyacım var lütfen yardım edin.Oturdugum eve 2019 Ekim ayında taşındım.Bugün ev sahibim aradı.Ekim ayından geçerli olacak şekilde 1temmuz 2023 tarihine kadar bir sözleşme imzalamamizi 1 temmuzdan sonra da evi boşaltmami kendisinin oturacagini söyledi. Ben de başta ev sahibiyle zitlaşmamak için kabul ettim.Sonra abimle görüştüm o da böyle bir şey yapmamami söyledi.Ben de sözleşme imzalamaktan vazgeçtiğimi ev sahibine söyledim.O da temmuz a kadar olan süreçten vazgeçtiğini Eylül ayında ihtarname çekeceğini ve Ekim ayında da evi bosaltmam gerektiğini söyledi.Abimin söylediğini yapmak bana ne kazandırdı bilemedim.Simdi keşke böyle yapmasaydım diyorum.En azından temmuza kadar sürem vardı.Simdi ben ne yapacağım akıl verin ne olur.
kendisi oturacaksa bal gibi de çıkarır. o ilçede başka evi yoksa kendi ve 1. derece akrabası için çıkartabilir.Canım benim benzer sorunu ben de yaşıyorum kiraya yüzde yüz zam yapmak istedi ev sahibim kabul etmeyince çıkarmak istedi. Elinde sözleşmen varsa lütfen çıkma ev sahibi kirayı ödediğin ve eve zarar vermediğin sürece seni ihtarla falan çıkaramaz. Dediğim gibi ödüyosan düzenli ve eve bakıyosan sıkıntı yok lütfen korkma ev sahipleri herkese yapıyo ama hakları yok devlet kiracıyı koruyor dava açsa bile çıkaramaz yukarda dediğim gibiyse
Mahkeme falan süreci ile uzatılabilir yine 1 sene olabilir mi acaba
Taşınma olayını sonraki yorumlarsa gördüm acemiyim kusura bakmayın olsun iki sene az değil ben olsam tahliye davası sonucu olmadan cikmazdim çünkü son bir yılda aynı bahaneyle on binlerce kiracı mağdur edildi sırf çıkartıp daha yükseğe vermek içinkendisi oturacaksa bal gibi de çıkarır. o ilçede başka evi yoksa kendi ve 1. derece akrabası için çıkartabilir.
en fazla konu sahibi çıkmaz
konu mahkeme gider
mahkemeler yığıldığı için dava sürer ama en kötü 2 seneye yine çıkarır
zaten ev sahibi de herhalde mahkemelik oluruz diye bildiğinden bir an önce çık demiş.
Evden çıkarmak için 6 ay öncesinden haber vermek zorunda diye biliyorum yani Ocak ayına kadar vaktiniz olmalı, siz yine de araştırın netten "Kiracının hakları" ,"Ev sahibinin sorumlulukları" vs diyerekBu süreçlerden anlamadığım için abimi dinledim.Benden tecrubelidir diye ama düşününce saçma geldi gerçekten.Hic düzelecek bir tarafı yok mu.İnanin uykularım kaçtı.Beni suçlamadan yardım edin ne olur
Çıkacaksanız, başka ne yapacaksınız? Mahkeme işine girerseniz bide bir sürü mahkeme parası çıkar size.Adam orta yolu bulmaz ne yaparsam yapayım.
Abinizin yaptığı doğru aslında..ev sahibi sözleşmeyi yenilemek yerine tekrar sil baştan sözleşme yapmak istemiş. Neden ? Muhtemelen kirayı yüksek tutacak o yüzden. Çünkü şu şartlarda yüzde 25 den fazla zam yapamaz ama yeni sözleşme yaparsa istediği fiyata size kiraya verir...Bu süreçlerden anlamadığım için abimi dinledim.Benden tecrubelidir diye ama düşününce saçma geldi gerçekten.Hic düzelecek bir tarafı yok mu.İnanin uykularım kaçtı.Beni suçlamadan yardım edin ne olur
1 sne 365 gün demek biliyorsunuz degil mi? şimdi eylül de çıkarken anlarsınız ne fark edecegini.Abimde sanirim ev sahibine güvenmediği için böyle bisey söyledi.Beni korumak için aklı sıra.Adam zaten beni çıkarmayı aklına koymuş.Bir sene öncesi sonrası ne fark eder ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?