Ev sahibi ile imtihanimiz lütfen bir akıl fikir verin :(

Bu arada ev sahibi kendisine zorla tahliye taahhütnamesi imzalatanlar konuta aile konutu şerhi koydurun. Eşlerden ikisinin de imzası olmadığı için tahliye taahhütnamesi geçersiz hale gelecektir böylelikle

Vallahi kiracılı ev almak büyük bir risk,ihtarınızı çekersiniz,mahkeme nasıl sonuçlanırsa ona göre çıkarma hakkınız olur.Ben de tam olarak zamlı haliyle 2500 lira kira alıyorum.Yapacak bir şey yok.
Valla ben ihtar çektim bana çıkıcam demeseydi ben ilk zamanlar ev tutardım bana çıkıcam diyip oyaladı onun yüzünden en yüksekten kiralık ev buldum geç kaldığım için.

Orası benim tek evim ve evi yeni aldım. Ve evden çıkmasını istedim 6 ay süre verdim. Nakliye ve depozito karşılayacağımı dedim. Kusura bakmasın. O kadar da değil. Mecbur o zammı yaptı.

1 yıllık var bitmesine yakın otomatik yenilenmesin diye ihtar çekiyorsun. Çıkması için 6 ay süre verliyor sonra zaten mahkeme açılıyor.
İhtarı süresinde çektiysen 6 aydan sonra dava aç gerekçe olarakta kendin oturacaksın değil mi?çıkarısın hertürlü.bende öyle çıkardım kendim kiradaydım oturacağım diye çıkardım.

Tıpatıp aynı. Benim tek evim var? Çık dedim 6 ay bekledim çıkıcam diye oyaladı. Çıkmadı ve o sürede kiralar tavan yaptı. Ben de kirasına %400 zam yaptım.Şimdi soruyorum size ben mi haksızım o mu işgalci?
Bu sekilde anlattiginiz gibiyse siz haklisiniz. Tek eviniz varmis.Ama benim ev sahibim yurtdisinda işveren gecen sene iki kere zam yapti enflsyondan dolayi peki dedim. Bu sene ikinci zam icin aradi hayor dedim bana yazik oluyor o zamanda 6ayda bi zam olmaz diyorum enflasyonu one atiyor tamamda bu ulkede gelirimize sene de bikez zam gliyor ve kiralarada bi kez zam yapiliyor sizde kim halli😅

Benim zar zor aldığım ev. Haklı sebeplemçık dedim evin yeni sahibi benim dedim burası teke evim dedim. Banane eski ev sahibi ondan 2500 alıyorsa ne yapabilirim?
Evi aldıktan ne kadar süre sonra ihtar çektin

Vallahi ben tacizlerinden kurtulmak için%100 yaptım,onu da beğenmedi de elimden gelen bu artık🙂.
Savcılık şikayeti neden yapmıyorsunuz ? Israrlı arama kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunu oluşturur. Bir savcılık şikayetine mum gibi olur yüzde 25 yap gönder böyle arsızlara

Bu sekilde anlattiginiz gibiyse siz haklisiniz. Tek eviniz varmis.Ama benim ev sahibim yurtdisinda işveren gecen sene iki kere zam yapti enflsyondan dolayi peki dedim. Bu sene ikinci zam icin aradi hayor dedim bana yazik oluyor o zamanda 6ayda bi zam olmaz diyorum enflasyonu one atiyor tamamda bu ulkede gelirimize sene de bikez zam gliyor ve kiralarada bi kez zam yapiliyor sizde kim halli😅
Hayır 2-3 evim olsa hiç zam yapmam ihtiyaç sahibinden hiç almam. Ama ben ihtiyaç sahibiyim. Adamın karısı çalışmıyor keyfine bakıyor ben 14.000 kirayı ödemek için ek iş bile yapıyordum. Öyle olmaz dedim ve avukatımı devreye soktum. Bir süre idare eder her türlü çıkarırdım kiracımı ama anlaşma yoluna gittiği için zorlamadım.

20 gün. 1 ayı doldurmadım yani. Bilgimiz var bizimde
Valla dava ile uğraşma diye ikinci bir yol söyleyecektim kanunu dolanman için ama cıkss haketmiyorsun bu üslupla. Hadi bakalım uğraş dur 🤓🤓🤓 3 sene sonra biter belki dava

Savcılık şikayeti neden yapmıyorsunuz ? Israrlı arama kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunu oluşturur. Bir savcılık şikayetine mum gibi olur yüzde 25 yap gönder böyle arsızlara
Çok sıkıntılı bir zamana denk geldi, babam vefat etti.Memleketteydim,döner dönmez evi satacağım diye aradı,niyeti zam yapmaktı halbuki,ben de uğraşmak istemedim ve orta yol bulunsun istedim.

Valla dava ile uğraşma diye ikinci bir yol söyleyecektim kanunu dolanman için ama cıkss haketmiyorsun bu üslupla. Hadi bakalım uğraş dur 🤓🤓🤓 3 sene sonra biter belki dava
Yoo kiracım ile anlaştım. Kiramı tam olmasa da %90ını karşılıyor. Her sene bana göre arttıracak. İnşallah ev alınca çıkacak

tüh bilseydik ev sahibi olmadan önce size danişırdık paramızı nereye yatıralım diye.
Neyse birdahakine artık.
Konu sahibi; ev sahibiniz de az yavaş olsun yani. Tamam zam yapsında suyunuda çıkarmasın. Kendiside kira ödüyor olması sizi bağlamaz. Yalnız sizin araba alacak olmanızda onu bağlamaz. O yüzden orta yolu bulmaya çalışın eğer taşınmak istemiyorsanız. Çünkü yasalar sizden yanada olsa uğraşır sizinle, huzursuz oturmak istemeyeceğinizi varsayıyorum.
9 bin değilde 6 bin ödeyebileceğinizi belirtin. Yada daha farklı makul bir rakam belirleyin.
25% teklif bile etmeyin derim.
Bende hem ev sahibi hem kiraciyim. Istanbul gibi bir sehirde 2500 kira alıyorum. Kira ödediğim ev sahibine ise %100 zam yaptım bu yıl. Münferit olayları bir tarafa bırakalım. Ama alaycı bir üslupla yatirim yaparken size mi soracakti şeklindeki yorumunuzu beğenmedim. Sizin nezdinizde genel olarak bu konudaki bakış açısınin degismeli demek icin yaziyorum.. bitcoinde battı cok yazık emekli adam son parasını bitcoine yatırmış vah vah mi diyeceğiz....? Ev sahibi için ev bir yatırım aracidir. Karda edebilir zarar da. Kiraci icin ise ev temel ihtiyaçtır. Bir eve tasiniyorsunuz o eve göre çocuğunuzu okula gönderiyorsunuz, iş yerinizi ayarlıyorsunuz. Ortalama gelir dağılımının en az 3 de 1 i kira. Ona gore bir ekonomik denge kurmusunuz... Kimse ha deyince taşınamaz özellikle böyle bir ekonomik düzlemde. Ev sahibi de evini kiraya verirken bir zahmet bunu hesaplayacak. Ev benim istersem zam yaparım istersem çıkarırım diye bir şey olabilir mi? Tabii ki hukuki bir zemini olacak. Hukuk herkes içindir. Aynı şekilde iş verende kafasına göre canı istedi diye çalışanını işten çıkaramaz. Tekrar ediyorum... münferit olayları tartışmiyoruz. Konuşulur bir orta yol bulunur o ayri ama komple hukuku yok sayan yorumlara karsiyim. Burada orta yolu bulmaktan kasit ev sahibi rica eder kiraci bütçesine bakar değerlendirir şeklinde olmalı çünkü.

Yüzde 25 üstünde kiracısına zam yapan ev sahipleri size kötü bir haberim var yüzde 25 emredici hüküm olarak düzenlendi her ne kadar sözleşme serbestisi olsa da. Dolayısıyla kira ilişkisinin bitmesinden sonra %25 in üstüne tekamül eden kısmı geriye dönük faiziyle birlikte sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak sizden geri alabilecek kiracı.
Bu yönde ilk mahkeme kararları gelmeye başladı.
Her ne kadar karşılıklı anlaşma var gibi görünse de emredici nitelikte sınırlama ve kiracının zor durumda olduğu için gerçek iradesini gösteremediği temeline dayanıyor kararlar 🥰🥰🥰 hepinize kolay gelsin
Doğru karar bence.Bilgi için tesekkurler ❤️

Back
X