- 18 Şubat 2018
- 13.001
- En iyi cevaplar
- 2
- 59.581
- 598
- 44
Alaşehir,iki sene önce 1300 liraya girdim ve civardaki en yüksek kiralardan biriydi, geçen sene 2500 oldu ve bu sene 5000 dedik.Hee burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer.Nerde bu ev?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alaşehir,iki sene önce 1300 liraya girdim ve civardaki en yüksek kiralardan biriydi, geçen sene 2500 oldu ve bu sene 5000 dedik.Hee burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer.Nerde bu ev?
Benim evimin güncel kira geliri 15-20 bin arası ama istanbulda ev.cidden burada evi olmayanlara üzülüyorum ama çözüm evi olanları mağdur etmek olmamalı.Alaşehir,iki sene önce 1300 liraya girdim ve civardaki en yüksek kiralardan biriydi, geçen sene 2500 oldu ve bu sene 5000 dedik.Hee burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer.
Diyemediği için kredi vermiyor işte kredi çıkmıyormuş duymadınız mı?Veya bankalar ödediğiniz krediler kuş kadar kaldı enflasyonda eriyor arttırıyorum diyebiliyor mu ? Diyemiyor.
Ben kendi adıma kimseyi mağdur ettiğimi düşünmüyorum,iki sene oldu eve gireli ve değeri neyse onu vereceğim.Vicdanım rahat bu konuda.Benim evimin güncel kira geliri 15-20 bin arası ama istanbulda ev.cidden burada evi olmayanlara üzülüyorum ama çözüm evi olanları mağdur etmek olmamalı.
Vallahi iyi bende 1250den girdim once 1750dedik ucay sonra 5000 oldu ikinci zammi diretti. Şimdi 12bin istiyo ama 6250haptim yuzde25zamla fazlasini kaldiramiyorum, bir de dediginiz gibi ulasim kotu olan bi yerde.Alaşehir,iki sene önce 1300 liraya girdim ve civardaki en yüksek kiralardan biriydi, geçen sene 2500 oldu ve bu sene 5000 dedik.Hee burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer.
Yoneticiler konusunda hemfikirim.Fakat nasil gozealabiliyorsunuz dediginiz konu barinma ihtiyaci ve suan asiri pahali oturdugu evdeki zamli kirasini odiyemeyen biri disarida sifirdan bi yere kiraci olarak girmesini hesaplayabiliyomusuniz en kotu eve gecssn100bin tl oluyor gideriniz, e zaten bunu karsiliyabilen bi yillik kirasina yapilan zammi oderdi bi daha neden tasinmakla ugrassin. Ama ev sahipleri azitmis arttik 3bin kiraya 12bin,15bin falan istiyolar bi anda bemcedd yizde25 az ama kimse 3binden 12bine cikmasina sessiz kalamaz kirasini, hukuk devletinde yasiyoruz.Sosyal medyada herkes kiracılara gaz veriyor İyi hoş da bu devirde para meselesi için husumete girmeyi nasıl göze alıyorsunuz? Adamın evinde oturup davalık olmayı ben olsam asla göze almam, huzursuzluk kimseye yaramaz. Birbirini öldüren kiracı ev sahipleri haberleri duyuyoruz haftalardır Burda siz de haklısınız, ev sahibiniz de. Hiperenflasyon ortamında sakız fiyatını bile kontrol edemeyen hükümet kira meselesinde aslında topu taca attı. Orta yolu bulun derim.
(Hem ev sahibiyim hem kiracıyım)
Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
Bu sene bize de %120 zam yapıldı.Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
Diyemediği için kredi vermiyor işte kredi çıkmıyormuş duymadınız mı?
Yoneticiler konusunda hemfikirim.Fakat nasil gozealabiliyorsunuz dediginiz konu barinma ihtiyaci ve suan asiri pahali oturdugu evdeki zamli kirasini odiyemeyen biri disarida sifirdan bi yere kiraci olarak girmesini hesaplayabiliyomusuniz en kotu eve gecssn100bin tl oluyor gideriniz, e zaten bunu karsiliyabilen bi yillik kirasina yapilan zammi oderdi bi daha neden tasinmakla ugrassin. Ama ev sahipleri azitmis arttik 3bin kiraya 12bin,15bin falan istiyolar bi anda bemcedd yizde25 az ama kimse 3binden 12bine cikmasina sessiz kalamaz kirasini, hukuk devletinde yasiyoruz.
Kabul etmiyorki denyo napsın kadın.Siz de cok haklisiniz ama 3000 market parasi artik , ortak makul bir karar verin dilerseniz
Yonetimdeki aksakliklarda hem fikiriz ama evsahiplerinde hem ayni tavir goruyoruz ya dedigimi ver ya cik evden bu sekilde olunca da kiraci yuzde25 oranini savunur, dedginiz gibi orta yolu yuzde50zam en azindan iki tarafi da uzmez.Ben de orta yolu bulun dedim Tutup da 3500e yüzde yirmi beş zam yapınca bu rakam komik kalır Ev sahibi de kiracıya bilenir arada husumet olur Bence değmez Adam 9 bin diyorsa 6-7 bin tl civarı teklif edilebilir mesela Kaldı ki 9 bin tl bile bir sene sonra bu zamanlarda çerez parası olacak Barınma ihtiyacını yoksullara ucuza sağlaması gereken ev sahipleri değil, sosyal devlet. Mesela toki, babadan zenginlere ev verip duracağına gerçek yoksullara ucuza kiralık ev sağlayabilir vs vs
Mahkeme kararı olmadan asla çıkmayın.birakin dava etsin en erken 2 yıla biter dava.Tahliye davası açın mahkeme kararına uyarız deyin.Eger sizi taciz ederse de savcılığa şikayet edinKizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
Evi satsa bile bu kiracıyı ilgilendirmez Evi alan kişi kiracının kontratına uyar.En erken 6 ay sonra tahliye davası açar süreç yine aynı dava hemdn sonuclanmaz.bu yüzden insanlar kiracılı ev almak istemezlerorta yolu bulun elbette hukuki olarak %25 üstü yapamaz da huzursuz oturmaya değmez evi satar olmadı ben geleceğim der bir şekilde çıkarır. orta yol bulmaya çalışmak en mantıklısı
Benim nezdimde genele yazmışsınız, bende aynı şekilde sizin nezdinizde sizin gibi düşünlere yazıyorum birazdaBende hem ev sahibi hem kiraciyim. Istanbul gibi bir sehirde 2500 kira alıyorum. Kira ödediğim ev sahibine ise %100 zam yaptım bu yıl. Münferit olayları bir tarafa bırakalım. Ama alaycı bir üslupla yatirim yaparken size mi soracakti şeklindeki yorumunuzu beğenmedim. Sizin nezdinizde genel olarak bu konudaki bakış açısınin degismeli demek icin yaziyorum.. bitcoinde battı cok yazık emekli adam son parasını bitcoine yatırmış vah vah mi diyeceğiz....? Ev sahibi için ev bir yatırım aracidir. Karda edebilir zarar da. Kiraci icin ise ev temel ihtiyaçtır. Bir eve tasiniyorsunuz o eve göre çocuğunuzu okula gönderiyorsunuz, iş yerinizi ayarlıyorsunuz. Ortalama gelir dağılımının en az 3 de 1 i kira. Ona gore bir ekonomik denge kurmusunuz... Kimse ha deyince taşınamaz özellikle böyle bir ekonomik düzlemde. Ev sahibi de evini kiraya verirken bir zahmet bunu hesaplayacak. Ev benim istersem zam yaparım istersem çıkarırım diye bir şey olabilir mi? Tabii ki hukuki bir zemini olacak. Hukuk herkes içindir. Aynı şekilde iş verende kafasına göre canı istedi diye çalışanını işten çıkaramaz. Tekrar ediyorum... münferit olayları tartışmiyoruz. Konuşulur bir orta yol bulunur o ayri ama komple hukuku yok sayan yorumlara karsiyim. Burada orta yolu bulmaktan kasit ev sahibi rica eder kiraci bütçesine bakar değerlendirir şeklinde olmalı çünkü.
Benn aldığım ve verdiğim kirayı örnek verdim ki kendi çıkarım için toplum kurallarını hiçe saydığım düşünülmesin. Münferit örneklerin yani sizin canınızın neyi istediğinin bir anlamı da hükmü de yok. Yani istediğiniz gibi davranamazsiniz. Çocuklarınızın riskini başkasına hibe etmiyorsunuz. Hayırda da bulunmuyorsunuz. Bu bakis açısı bir kere cok cirkin. Burada kurabileceginiz cümle "Yatırımım zarar etti" olabilir. Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz. Asgari ücret arttığı için işçisini çıkaran iş veren de bunu yine hukuka uygun bir şekilde yapmak zorunda. Mesela tazminat vermek zorunda. Belli bir sayının üzerinde personel çıkaramaz çıkarırsa toplu işten çıkarmanın da en az 4 maaş + tazminat gibi şartları var. Komik olmayın.Benim nezdimde genele yazmışsınız, bende aynı şekilde sizin nezdinizde sizin gibi düşünlere yazıyorum birazda
İstanbul gibi biryerde 2500 kira alıyor olmanız sizin tercihiniz. Birde İstanbul var ve Ev var tabii, benim İstanbulda kirada iki dairem var. Kiraları 2500 cıvarı yıllaar önceydi. Siz yaptığınız yatırımlarda zararı göze alıyor olmanız da yine sizi ilgilendirir. Ben zarar etmeyi sevmem. Kimseye eziyetide sevmem, birşeyin ederi neyse odur. Hayır kurumu değilim.
Nasılki bu ekmeğin fiyatı geçen sene 2 liraydı ben bu senede o fiyatı ödicem yada sen etikete ne yazarsan yaz benim şukadar ödücem diyemiyorsak aynısı ev kiraları içinde geçerli. Sanki fiyat artışları ev sahiblerini etkilememiş gibi tavır çok ilginç. Ben çocuklarım rıskını neden başkasın hibe edeyim? O yüzdende evet ev benim o yüzden istediğim şekilde davranırım. Yasalara saygım var, fakat mal sahibinden çok kiracıyı koruyan yasalar söz konusu olduğu için kendi malımı kendim düşünmek zorundayım. Çünkü kiracı kirayı ödemeden kaçsa yada eve zarar verse yasalar beni korumuyor mesela. Sokakta toplamıyoruz neticede.
İş veren örneğini verdiğiniz de bi gülme geldi. Asgari ücret artığı için işcisini çıkaran milyonlarca işverenin yaşadığı Ülkeden bahsediyoruz. Sanki herşey mükemmel düzende de birtek ev sahibleri düzeni bozuyor.