ev sahibi olmak ya da olmamak!

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.665
36.761
1.123
39
Merhaba arkadaşlar,
bu konuda bilgi ve tecrübeye sahip olduğunuzu düşünerek fikir almak istedim.yaklaşık 3 yıllık evliyim,1,5 yaşında bir bebeğim var.izne ayrıldım ama kısa bir süre sonra çalışmaya başlayacağım.
eşim de ben de memuruz.evimiz yok,kirada oturuyoruz.birikmiş paramız,altınımız,malımız vs yok.bir arabamız var sadece.ben ev saib olmak istiyorum ama bu koşullarda biraz zor görünüyor.tamamını kredi çekmemiz gerekiyor.bu a 10 yıl,birimizin maaşının eve hiç girmemesi anlamına geliyor.(şu an iznim dolayısıyla tek maaşla oldukça zor geçiniyoruz)bulunduğum yerde sıradan bir ev 120 bin civarı.banka kredisiyle falan neler olur bilmiyorum şu an böyle bir planımız olmadığından araştırmadık.
10 yıl bu şekilde borçlanmak eşimi de bei de korkutuyor.eşim para biriktirelim birkaç sene,peşinat olur diyor ama biz hiç para arttıramıyoruz.olduğu zaman harcıyoruz yani.birde aileler falan...kardeşlere hediyeler,sıkıştıklarında yardım derken kazandığımız gidiyor zaten.bir de bu sürede kira ödenecek tabi.
sizler nasıl ev sahibi oldunuz?tamamını krediyle almak ve ödemek çok mu zor?(diğer türlü de hiç alamayacağız gibi görünüyor)
lütfen daha yeni evlisin acelen ne gibi yorumlar yapmayın.bu zamana kadar borç ödedik,1 sene falan da keyfimce harcayıp sonra ciddi bir girişimimiz olsun istiyorum.çevrede herkes ev bark sahibi oldu,biz de parayı sağa sola savuruyoruz.(misal,eşim kardeşi beğendi diye 350 liraya bir müzik aleti,ben yine aynı şekilde 150 liraya hediye ayakkabı alabiliyorum.arada bir olur tabi de her ay bir şeyler çıkıyor ve elimizde para kalmıyor)

Sıkışmadan üzülmeden daralmadan hiçbirşey sahibi olamıyor insan.
Kira neden vereceksiniz onu anlamadım?
Evin içine girersiniz kira ödemezseniz,kredi ödersiniz ?

Sıkışmadan üzülmeden daralmadan hiçbirşey sahibi olamıyor insan.
Kira neden vereceksiniz onu anlamadım?
Evin içine girersiniz kira ödemezseniz,kredi ödersiniz ?

Peşinat biriktirecekler ya o arada kira da ödeyeceğiz demek istemiş galiba.

evet öyle demek istedim,tam anlatamamışım sanırım.

tabiki sıkıntı çekmeden olmuyor,olmayacak.benim de merak ettiğim bu,aile desteği vs olmadan kendileri ev sahibi olanlar çok mu zorlandılar?belki daha farklı fikirleri olan vardır..

bu arada klavyem bozuk arkadaşlar.tuşlara çok set basmam gerekiyor yoksa çıkmıyor.dikkat etsem de arada kaçanlar oluyor,affınıza sığınıyorum.

sıkıntı çekmeden mal sahibi olunamıyor maalesef..bizde evlendikten 1 sene sonra kredi çekip ev aldık 10 yıl ödeyeceğiz ben o zamanlar çalışıordum 1 sene sonra işten çıktım şuan tek maaşla eşim hem ev geçindiriyor hemde kredi ödüyor allah bir şekilde yardım ediyor..bunun için yapmanız gereken tek şey cesaret ..bence para birikitrmeye çalışmayın çünkü olmuo elinizde olunca gidiyor en iyisi borçlanmak bir şekilde ödeniyor

Şimdi anladım ama o pek mantıklı görünmüyor galiba o seçenek.
Zor yani hem kira öde hem kenara para at,bir de rahat para harcamaya alışınca insan beceremiyor.

valla bnde çok özeniorum birikim yaparak ev sahibi olanlara bzde para tutamıorz özellikle kocam :(( bnde 11 aylık evliyim evlenmeden önce çok tutumluydum şimdi kazandığım paranın yarısını bile kazanamazken peşin para araba aldım kendime evlenirken mucize gibi bişi oldu ve ben ani bi şekilde terfi ettim üst düzey ynetici oldum şirket bana ait ofis açtı ev kiramı,doğalgazımı,aidatımı arabamın benzinini bakımını hatta ogs sini bile şirket ödüyo ve günümz şartlarına göre çok çok iyi para kazanıorum ama ay sonu olmadan paramız bitiyo bn anlamıorum yaa bde evlenmeden önce birimizin maaşıyla ev kredisi öderiz diğermiz evi geçindrir dioduk ama olmadı öyle:S hiç birikim yapamıoruz elimzde böle bi imkan varken :S:S

Benim de merak ettiğim birşey var hanımlar,
Şimdi hani 10 yıl vadeli krediyle ev alıyoruz ya, o vade bitene kadar o evi satamıyor muyuz?

İnsan daha çok kazandıkça daha çok harcıyor ben evlendiğimde işim yoktu eşimin öğretmen maaşıyla geçiniyorduk sonra eşim iş değiştirmişti çok daha iyi kazanmaya başladı ama değişen bir şey olmuyordu yine aynı sıkışıklığı yaşıyorduk.

Sıfır eşyasız evlendim.Doğunun küçük bir kasabasıydı ve eşya almak bizim için lükstü.
Tayinimiz memlekete çıkınca ev alalım dedik.O küçük kasabadaki 2 oda yarım mutfak
çeyrek banyoya verdiğimiz 450 lira kira çok zorumuza gidiyordu.
Burdaki evimin de pek farkı yoktu.Çok iyi bir muhitte değildi.Ancak kendimizi zorlayarak
yine de o evi aldık.O eve taşındığım gün doğum yaptım.Hem evin kredisi hem çocuğun masrafı...
Çok şükür bitti kredisi.Şimdi daha büyük bir ev aldım gönlüme göre,istediğim gibi.
Bu arada 6 senelik evliyim,eşime kendimi yeni gelin gibi hissediyorum diyorum.
Çünkü daha gönlüme göre bir yatak odası alabilmiş değilim.
O da farkında yaptığımız fedakarlığın.Ben ona tamam yapalım demesem zor olacaktı.
Ya da ben keyfimce para harcamak istiyorum deseydim hala kirada olacaktık.

Sözün özü arabayı satın,peşinat yapın derim ben.
Para biriktirilmiyor ama borç çatır çatır ödeniyor.

Şimdi hani 10 yıl vadeli krediyle ev alıyoruz ya, o vade bitene kadar o evi satamıyor muyuz?

emin değilim ama sanırım kalan borcuyla birlikte devrediyorlar.

evet öyle demek istedim,tam anlatamamışım sanırım.

tabiki sıkıntı çekmeden olmuyor,olmayacak.benim de merak ettiğim bu,aile desteği vs olmadan kendileri ev sahibi olanlar çok mu zorlandılar?belki daha farklı fikirleri olan vardır..

bu arada klavyem bozuk arkadaşlar.tuşlara çok set basmam gerekiyor yoksa çıkmıyor.dikkat etsem de arada kaçanlar oluyor,affınıza sığınıyorum.

Şimdi anladım ama o pek mantıklı görünmüyor galiba o seçenek.
Zor yani hem kira öde hem kenara para at,bir de rahat para harcamaya alışınca insan beceremiyor.

Derinss haklı, rahat yaşamaya alışınca o para birikmiyor, ama kredi çekince taksit mecburen ödenir. Biraz harcamaları kısmakta da fayda var. E zaten 600-700 lira kira ödüyorsunuzdur, üzerini de tamamlar alırsınız.

Hayır satılmıyor, banka eve haciz koyoyuyor, borc bitince kaldırıyor.

arabamızı satmak çok zor bizim için.benim ailem uzakta,kaldı ki bebeğim var.acil durumlar oluyor.zaten satılsa d açok fazl adeğeri yok,maksimum 15 bin eder.
doğru söylüyorsunuz,eşimi biraz işlesem iyi olur sanırım:))çünkü o da bu şekilde rahat harcamaya alıştığından göze alamıyor sanırım.
ve şunda da çok haklısnız,çift maaşken de sıkışıyorduk,şu an tek maaşla yine sıkışıyoruz,biraz daha fazla ama:))
kendimden taviz veriyorum ama kızımdan veremiyorum malesef.hiçbir şeyi eksik kalmasın diye bazen abartsak da ona yaptığım harcamaları azaltamıyorum.

arabamızı satmak çok zor bizim için.benim ailem uzakta,kaldı ki bebeğim var.acil durumlar oluyor.zaten satılsa d açok fazl adeğeri yok,maksimum 15 bin eder.
doğru söylüyorsunuz,eşimi biraz işlesem iyi olur sanırım:))çünkü o da bu şekilde rahat harcamaya alıştığından göze alamıyor sanırım.
ve şunda da çok haklısnız,çift maaşken de sıkışıyorduk,şu an tek maaşla yine sıkışıyoruz,biraz daha fazla ama:))
kendimden taviz veriyorum ama kızımdan veremiyorum malesef.hiçbir şeyi eksik kalmasın diye bazen abartsak da ona yaptığım harcamaları azaltamıyorum.

Çocuğum olmadığı için nedir ne değildir bilmiyorum ama adidastan ayakkabı almak yerine normal bir ayakkabı alabilirsiniz. tabi ki yediğinden falan kısmayın.

Millete hediye almayın, sınırlarınızı bilin. O kredi çekildikten sonra inanın ödeniyor.

Kesin bilgi değil mi canım, biz arabayı aynı şekilde sattık da.
Benim de kendimce böyle bir parlak fikrim vardı:)
Suya düştü sanırım şu an

Kesin, cünkü banka eve ipotek koymadan o kadar meblayı asla vermez :) Hatta borc bittikten sonra haczi kaldırmak icin bir yazı almak gerekiyor bankadan, onun icin bile para istiyor tefeci bankalar :D

bir de çok borç ödedik biz evlndikten sonra.eşya borcu,kredi borcu vs derken 1,5 yılda 25 bin kadar borç ödedik.bu da bizi çok yordu.şimdi önümüzde aynı şekilde yaşanacak uzzuuuun zaman olduğu düşüncesi gözümüzü korkutuyor,tabi Allah ömür verdiyse.

Back
X