Ev sahibi

Bence geldimi iş cikarin kendinize çocukları bırakın gürültü etsinler evin içine alın o varken çocukları bahçeden fazla konuşmayın ev işi zor ya diye vır vır söylenin oturup sohbet etmeyin gergin gibi yapın gider o .Yok amaç bu değilse açık açık konuşun habersiz gelme diye .Fakat sonrasını bilemem anlarmi anlamazmi karakterine kalmış o ev sahibinin

Merhaba arkadaşlar bir konudan muzdaribim.
Sizinle paylaşayım dedim ben 4 ay önce biyere taşındım farklı yerde oturuyordum ev sahibi ile aramız çok iyi gidip geliyoruz birbirimize sürekli ev müstakil ev altlı üstlü oturuyoruz.Ev sahibi sürekli bir şekilde kapıyı çalmadan içeri giriyor ben çocuklu bir aileyim ve kapılarım sürekli kitli kalmıyor maalesef kalsa bile sürekli çocuklar girip çıkıyor onların peşlerinden sürekli koşturamam ev sahibim ile konuşamıyorum çünkü beni yanlış anlar diye korkuyorum ama evin içine sürekli dalmasından çok rahatsızım geçen üstümü değişirken içeri girdi ve beni gördü ondan evvelinden ben uyuyordum kestiriyordum diyelim aniden evin içine girdi sonra baktı ben uyuyorum kapıyı kapatıp gitti daha neler neler sizce ne yapmalıyım ev sahibimin oğlu ile eşim arkadaş o yüzden burda kalmayı istedik sizce ne yapmalıyım
evime habersiz girme diyeceksiniz neyden çekiniyorsunuz. insanlarda gerçekten edep, ahlak, ayıp denen bir şey kalmamış

Maalesef kitli kalmıyor hiperaktif çocuklar hiç durmuyor kapı kitlemek önemli değil müsaitsen geleyim mi demesini bekliyordum doğrusu da o zaten bence
Doğrusunu bekliyorsunuz da dan dun giriyor kadın eve beklemeyin bence. Bende girişte oturuyorum çocuğum da hareketli ama ayaktayım hep kapatıyorum

Büyük değil küçük ayrıyetten kapının bahçesi var orda oynuyorlar çocukları dışarı salmıyorum sorumsuz bir insan değilim şükürler olsun ben derdimi anlattım ben sanki apartman da oturuyorum gibi muamele çekiyorsun bana bence konunun ne olduğunu bir idrak etmelisin öyle üstten yorum yazmayı bende severim
Üstten yazmıyorum. Biz de müstakil evde büyüdük, kayınvalidemin köydeki evi de bu şekilde. O müstakil evde yabancı kimse olmamasına rağmen herkesin kapısı kilitli olur. Gerekirse her seferinde çocuklara kalkıp kapıyı açacaksınız. Bunun normali budur.

Ama kadının yüzüne konuşsanız daha kesin çözüm tabii ki.

Sizinle paylaşayım dedim ben 4 ay önce biyere taşındım farklı yerde oturuyordum ev sahibi ile aramız çok iyi gidip geliyoruz birbirimize sürekli ev müstakil ev altlı üstlü oturuyoruz.Ev sahibi sürekli bir şekilde kapıyı çalmadan içeri giriyor ben çocuklu bir aileyim ve kapılarım sürekli kitli kalmıyor maalesef kalsa bile sürekli çocuklar girip çıkıyor onların peşlerinden sürekli koşturamam ev sahibim ile konuşamıyorum çünkü beni yanlış anlar diye korkuyorum ama evin içine sürekli dalmasından çok rahatsızım geçen üstümü değişirken içeri girdi ve beni gördü ondan evvelinden ben uyuyordum kestiriyordum diyelim aniden evin içine girdi sonra baktı ben uyuyorum kapıyı kapatıp gitti daha neler neler sizce ne yapmalıyım ev sahibimin oğlu ile eşim arkadaş o yüzden burda kalmayı istedik sizce ne yapmalıyım
kapıyı kilitleyin konuşarak anlayamaz gibi.

Şöyle söylim size evde iki tane kapı var en dışardaki kapının orda kileri var yani buraya girip çıkabiliyor benim kapıda bana ait eşim işe gidiyor sabah kapı mecbur açık oluyor geç uyanıyorduk biz oda açıp giriyor
Her kapının mutlaka kilidi vardır ne demek mecbur açık oluyor evden bir şey çalınsa ya da allah korusun biri girip sizi öldürse nolcak

Yahu ev sahibine hadsiz falan denmişte hanginiz çocuğunuz yaramaz diye kapınız açık oturuyorsunuz ? sapığı var hırsızı var namuslusu namussuzu var. Evin dış kapısı açık olur mu ? Çocuk terbiye edilir edep verilir kural konulur. Açık kapıyı gören girer kusura bakmayın yarın biri size çocuklarınıza cinsel saldırıda bulunsa bundan da mı korkmuyorsunuz ?

Eve girmeden kapıyı çal her zaman müsait olamıyorum. Bunu söylemek neden bu kadar zor olabilir ki. Zaten normal bi insana böyle uyarıya gerek yok. Kadın görgüsüz. İki tarafta bi tuhaf

Üstte kendi aileniz bilr otursa kapınızı kitleyeceksiniz! Ne o öyle ,yol geçen hanı gibi? Çocuklarınız bahçedeyken siz de bi zahmet başlarında durun ,ilgili olun.Çocuklar da sınır öğrensin,alan öğrensin.Ev sahibiniz zaten kişiliğini geliştirememiş bir insan ,siz de ona bu rahatı sunmuşsunuz. Değil ev sahibi ,kim olursa olsun ,kimsenin evine öyle giremez.Sizden ötürü bu olanlar.Ben olsam orda ,öyle güzel sınır çizerim ki ,değil kapıyı açmak ,çalmaya bile çekinir hanımefendi.

Bahçede çocukların başında durun her seferinde girip çıkarken kapınızı kilitleyin Sadece saygısız , sınır bilmez ev sahibi değil,hırlısı, hırsızı,sapığı, manyağı giriverir.Müstakil evde kapıyı kilitlememek cesaret değil hayatının hatası olur .....

D

geçen bir sürü şey duydum benim hakkımda söylemiş ama h

kaynanamın arkadaşı eşim ailesini tanıyor yabancı biri değil herhalde beni kendine çok yakın gördüğü için girip çıkıyor ama sanırım ben sınırlarımı koyamadım
Hakkınızda kim ne söylemiş anlamadım?

Ne münasebet annem bile olsa kapıyı çalmadan girmez… uyarınızı yapın ne terbiyesizlik. Ayrıca kapı nasıl açılıyor ? Anahtar dışarıda mı kalıyor

Back
X