ev sahibi...

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.697
798
Biz 2.5 sene once bu eve gelirken kontrat yaptik...ondan sonra yeniletmedik
simdi ev sahibi cikin diyor...
boyle bir hakki var mi ?
Kasimda 3 yil doluyor...
benim bildigim yenilwnmeywn kontrat yine de gecerli oluyor...yalnis mi biliyorum?

makul bir çıkın sebebi var mı?
merak etmeyin yasalar hep kiracıdan yana
annemlerin de sorunlu bir dükkan kiracısı var da kaç yıldır çıkartamadılar ki (kirayı geç verdikleri için eksik verdikleri için olmasına rağmen..)

Evi tadilat ettirip amerikadan misafiri gelcekmis
Yersen...
tadilat ettirip kirayi yukseltcek

Yenilenmeyen kontrat her sene kendini yeniler onda bir sıkıntı yokta. Böyle hemen çıkarabilirmiki sizi sanmıyorum.

boyle bir hakki var mi ?
Kasimda 3 yil doluyor...
benim bildigim yenilwnmeywn kontrat yine de gecerli oluyor...yalnis mi biliyorum?
Kasıma kadar oturabilirsin.Ödemelerinde veya başka bir sıkıntı var mı.Sonuçta ev onun.Uğraşacağına başka ev arasan daha iyi olur.

boyle bir hakki var mi ?
Kasimda 3 yil doluyor...
çıkmayın çıkaramaz

Aralarinda 1 yil var...
Yani bi gecen sene 1 kere geciktirdik birde bu sene...
ama odendi yani...hatta bu seneki belli degl daha eve bisey gelmedi...
Burda sonuç olarak ödendi diye bakma olaya.Sen bir anlaşma yapıyorsun ev sahibiyle evi tutuyorsun.O kontratta buna istinaden şartlarını yerine getireceğim diye imzalanıyor.1 kere gecikir 2 kere gecikir durumunu izah edersin kısa bir süre sonra ödenir.Ama sizin olay noterden ihtarnameye kadar gittiyse demek ki belirli bir süre geçmiş ve çekişme olmuş.Çünkü ihtarname çekmekte öyle bedava bir iş değil.Yoksa bi insan kirayı 1-2 kez geciktirdi diye ev sahibi hiç anlayış göstermeden direk notere gidiyorsa zaten çyle bir insanın evinde oturulmaz.
Sonuçta ev sahibi de kira gelirine güvenerek kendi hesabını kitabını yapıyor.
Sonuçta böyle zıtlaşarak olmaz.Aranızda tatsızlık olmuş zaten.İhtarname çekilmiş.Kendini yıpratma derim.

B

2 kere geciktirdik diye notere ihbar nagme cektirdi ama sonuc olarak odendi

kontrat otomatik yenilenir de, sizi çıkarmayı kafaya koymuş ihtar çekmesinden belli. kasıma kadar birşey yapamaz ama kasım ayında kontratı fesheder. yeni bir yer bakın derim, sıkıntılı bir durum.

ödemeleriniz düzenli ve bankadan olursa hiçbirşey yapamaz. kanunlar kiracıdan yana. kiram düşük diye de emsal kira bedeli davasını açması için en az 5 yıl gerekir ki, o da kolay değil.

Kasima kadar zaten cikariz
bende merakli degilim evine ..ama adam haziranda en gec cikin diyor...ben buna sinir oldum...

boyle bir hakki var mi ?
Kasimda 3 yil doluyor...

Şu an için evde oturma hakkınız var, her yıl yenilenir kontrat, yeniletmediyse aynı şekilde devam eder.
Kasımda doluyor demişsin, bir ay öncesinden noterden ihtar çekmesi lazım evi boşaltmanız için.
Oturun. Beklesin. Kafasına göre çıkın diyemez.

Bu sekılde nereye kadar oturacaksınız kı zorla
ınsallah daha guzelını bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…