Ev Sahibinin Bizi Evden Atması

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
Benim babam mühendisti. Ev sahibimiz unvanlara takık biri olduğu için babam onun için tam istediğine layık bir kiracıydı. Babamı kaybettim. Babamı kaybettikten 1 hafta sonra ev sahibimiz oğlunun düğünü için davetiye yolladı. Haliyle gidemedik ve bu durumu haber verdik. Evde yemek bile pişmiyordu. Daha sonra ev sahibi annemi arayıp "sen nasıl hayırlı olsun demezsin" diye bağırmaya başladı. Ve kiramıza her ay zam yapmaya başladı. Zam yaptıkça yapıyordu. Annem kartvizitte yazan numarayı aradı kirayi elden vermek için, meğer o numara yardımcı elemana aitmiş. Annemi aradı "sen yardımcıyla nasıl konuşursun biz varken" dedi, sonra tekrar aradı "kocam ceza yedi kirayı bankaya yatır" dedi. Annem gizli numaraların sürekli onu aramasından dolayı numarasını değiştirdi. Ev sahibi ortalığı ayağa kaldırdı. "sen nasıl numaranı değiştirirsin" diye anneme bağırmaya başladı. Ve o vurucu darbeyi attı. "evimden çıkın" dedi. "yeğenim gelecek, o evde gözü var, hemen evimden çıkın" dedi. sonra tekrar aradı "evimden çıkacağınız kesin zaten de ne zaman çıkıyorsunuz" dedi. dedi de dedi. Annemin tansiyonları çıktı. Kadın rahat vermiyor bir türlü. Arıyor da arıyor...

Yok artık.
Başınız sağolsun.
Ev sahibi cenazenizden bir hafta sonra düğüne gelmenizi mi bekledi gerçekten? Her ay kira artırımı olayını da anlamadım. Uzlaşamadınız mi?
Siz evde kaç yoldur oturuyorsunuz? Kiranız ne kadar? Çevredeki evlerin kirası ne kadar? 5 yoldur otuyorsanız 5. Yılın sonunda çevre evlerle kira eşitlenir. 10. Yükün sonunda da sebepsiz evden çıkartılabilirsiniz.

Yok artık.
Başınız sağolsun.
Ev sahibi cenazenizden bir hafta sonra düğüne gelmenizi mi bekledi gerçekten? Her ay kira artırımı olayını da anlamadım. Uzlaşamadınız mi?
Siz evde kaç yoldur oturuyorsunuz? Kiranız ne kadar? Çevredeki evlerin kirası ne kadar? 5 yoldur otuyorsanız 5. Yılın sonunda çevre evlerle kira eşitlenir. 10. Yükün sonunda da sebepsiz evden çıkartılabilirsiniz.
Babamı kaybettiğimden beri sürekli kirayı artırmaya başladı. Vicdansız işte. Biz bu evde sanırım 4 yıldır falan oturuyoruz. Kiramız 2200, çevre evlerde 1000e kalan var 1500e kalan var değişiyor

Babamı kaybettiğimden beri sürekli kirayı artırmaya başladı. Vicdansız işte. Biz bu evde sanırım 4 yıldır falan oturuyoruz. Kiramız 2200, çevre evlerde 1000e kalan var 1500e kalan var değişiyor
Çevre evlerin kirası daha düşükmüş zaten niye bu eziyeti çekiyorsunuz ki? Hiç uzatmadan çeker giderim.
Ben de sandım ki siz 2000 e otururken çevredeki evler 3-5 bin oldu.
Kendinizi yıpratmanıza hiç değmezmiş.

Çevre evlerin kirası daha düşükmüş zaten niye bu eziyeti çekiyorsunuz ki? Hiç uzatmadan çeker giderim.
Ben de sandım ki siz 2000 e otururken çevredeki evler 3-5 bin oldu.
Kendinizi yıpratmanıza hiç değmezmiş.
Bu arada siz yukarıda 1000-1500 e kalan var demişsiniz. Sa….den den mahallenizdeki yeni kiralanacak evleri kontrol etmelisiniz. Yanlış yönlendirmeyeyim.

Bu arada siz yukarıda 1000-1500 e kalan var demişsiniz. Sa….den den mahallenizdeki yeni kiralanacak evleri kontrol etmelisiniz. Yanlış yönlendirmeyeyim.
Dediğiniz siteye baktım kiralar çok farklı 2ye var 2.700 e var 1700e var 4e bile var

Siz yapın ozaman yürekli olun biraz böyle insanlarla baş etmenin elbet yolu var benim annemi sürekli arayıp bağıracak kadının ağzını bile kırarım sessiz kalmışsınız iyice tepenize binmiş bu ne hadsizlik. Kiraya sürekli zam yaptığının ıspatı vardır umarım, siz de onu tehdit edin, şikayet edeceğim derdinizi onlara anlatın de.

Her ay zam yapması yasal değil bir kere. her yıl kontrat yapıp o kontrata sadık kalırsınız. Yasal olmamasına rağmen ve diğer evler daha uygun olmasına rağmen neden orada oturmaya devam ettiniz ki? Başınız sağolsun. Anlaşılan babanızın vefat etmesini fırsat bilmiş bu insancıklar. Bir avukatla görüşmeniz iyi olur

Her ay değil senede bir zam hakkı var. Yasal değil. Kaç senelik kiracısınız? Keyfine göre çık diyemez. Çıkacaksanız bile yasal olarak bir süreniz var.

Annem bu konularda korkak biraz yapacağını sanmıyorum
Başınız sağolsun Karakola gidip şikayetçi olun bunda korkacak ne var ki size sürekli zam yapan taciz eden ev sahibi o korksun siz neden korkuyorsunuz anneniz gitmiyorda siz gidin sizi sesiz bulmuş tepenize çıkmış terbiyesiz

Sizin de her gün başınıza bir şey geliyor o da ilginç:110:

Back
X