Ev sahibinin kirayı anormal artırışı

ev sahıbımızın yasadıgımız sitede 40 tane dairesi var
biz ve diğer tüm kiracılar 800-900 arasına oturuyorduk
çıkanlar oldu adam 1500 e kiraya verdi ve tüm kiracılara bundan snr 1500 tl yapacagını belirtti

biz de sayesinde kiradan cıkıp ev aldık

artırıyorlar yani hepsi aynı
sizinki pek birsey değilmiş, bizimki bir katına cıkardı

Çıkmasayadınız keşke hiç bir şey yapamazdı siz yasal artış oranında kira ödemeye devam etseniz..

Ev sahibi kirayı kafasına göre attıramaz hatta sözleşmede yazmasa bile ÜFE TÜFE oranın üzerinde artış yapamaz. Bence çok fazla attırmışsınız. Kabul etmeyin asla gelecek seneyi. İsterse mahkemeye versin sizi hiç birşey yapamaz.Mahkeme seni haklı bulur. Bu sebbeple emin ol mahkemeye bile vermeyecek seni. Tabi kirayi düzgün ödüyorsan. Gecikmeli ödüyorsun sıkıntı olabilir.

Kanunu biliyorum böyle artıramaz doğru ama tek çekindiğimiz şey biz evde 3 kız öğrenciyiz kapıya dayanır ya da bizi bir şekilde korkutur mu ev sahibini tanımıyoruz çünkü

Kanunu biliyorum böyle artıramaz doğru ama tek çekindiğimiz şey biz evde 3 kız öğrenciyiz kapıya dayanır ya da bizi bir şekilde korkutur mu ev sahibini tanımıyoruz çünkü

Kapıya dayanırsa savcılığa şikayet edip uzaklaştırma kararı aldırırsınız.
Korkmayın.
Siz korktukça sizi ezmeye çalışır.

Sözleşmenizde özel olarak belirtilmediyse üfe tüfe oranında arttırılır. Semtin popülerliği arttı diye kira artışı yapılamaz.

Bizim ev sahibi de aynısını yaptı tesadüf eserin tanıdığın evi boşalmıştı Oray'a geçtik tabi Ada'm bizim çıkacağımızı tahmin etmedi boyun eğeceğiz sandı şimdi 3 aydır kiraya veremedi kimse istediği fiyatı vermiyor tabi oh olsun bi gun kirasını geç yatırmadık huzursuzluk olmasın diye çıktık ev bulmasaydık muhtemelen çıkmayıp sürtüşme yoluna gidecektik bizim icin iyi oldu ama sunu bilin kafasına gore arttırmaz sözlenmeye uymak zorunda

Benimde kiracım var ve sadece tüfe ye göre arttırabiliyoruz. Aynı şekilde bizim muhittede kiralar uçtukça uçtu. Ama kiracıya bunu yansıtanayız. Normal oranda zam yapmılması gerekiyor. Sözleşmedekinden daha farklı zam yapamayın.Ev sahibinizle konuşun. Ayrıca kiracı kirayı zamanında ödüyorsa ev sahibi kafasına göre evden çıkartamaz. Rahat olun

üfe tüfe oranı da çok düşük ya. ben 2 senedir %10 yapıyorum kiracı bir şey demiyor neyse ki. çünkü oturduğu fiyat emsallerine göre çok çok düşük (500 e oturuyor, 1000 den aşağı ev yok).
ama sizinki de aşırı abartmak istemiş. %10 artırayım dese bile en fazla 1650 yapması gerekiyordu.

bu arada kanunda öyle yazıyor ama ev sahibi emsallere göre hesaplattırıp kira artışı isteyebiliyor diye biliyorum yani diğer evlere göre çok düşük kalıyorsa bu hakkı var sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…