• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibiyle aynı apartmanda oturmak ve çocuğumun yaptığı gürültüler

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Merhaba,ben yaklaşık 4 aydır ev sahibimle aynı apartmanda oturuyorum.Onlar bizim alt katımızdalar.Ev sahibim çok iyi anlayışlı bir insan.Bende evimi seviyorum ama oğlum o kadar yaramaz ki söz dinletemiyorum istediği bişey olmayınca sinir krizi geçirerek ağlıyor yerlere vuruyor uzun zaman susmuyor.Bazen çabuk sakinleşiyor ama çoğu zaman sabah akşam ağlama bağırma sesi oluyor ve mutlaka aşağıyada ses gidiyor.Çok mahcup oluyorum.Biz çalışıyoruz oğlumda kreşe gidiyor.sabah çıkıp akşam 6 da ve geliyoruz.Sabahları okula gitmemek için ağlıyor akşamlarıda mutlaka birşeyi bahane ediyor.Zaten oldum olası sakin uslu bir çocuk değildi.Benimde sinirlerim aşırı derecede yıprandı.Eskisi kadar sabırlı değilim bende bağırıyorum çaresiz hissediyorum kendimi neden bu çocuk böyle diye.Dün akşamda aynı şekilde ağlamaya tepinmeye falan başladı.Saat akşam 10 du.Artık sonunda ev sahibi aşağıdan 3-5 defa güm güm diye vurdu.Rahatsız oldu tabi.Nasıl utandım mahcup oldum anlatamam.Şimdi karşılaşınca yüzüne nasıl bakıcam bilmiyorum.O kadar dikkat ediyorum rahatsızlık vermemek için ama çocuk işte laf anlamıyor.Aman ağlamasın bağırmasın diyede her istediği yapılmazki.Ne yapacağım bilmiyorum.Akşam olacak eve gidecem yine oğlum birşey yüzünden bağıracak diye korkar oldum..

Ev sahibinede hak veriyorum.Ara sıra olur tabi idare edilir çocuklu ev sonuçta.Ama bizde çoğu zaman durum böyle..Ne yapacağım arkadaşlar ben çok mahcup oldum yaa

Eşimde sabah işe gelirken ev sahibiyle bir görüş istersen özür dile falan dedi.Ben ne görüşeyim şimdi onunla zaten karşılaşmaya korkuyorum

Oğlum geçen sene hiç böyle değildi.Bu sene çok inatçı oldu sözde dinlemiyor.Eşim çoğu zaman hatayı bana buluyor.Her dediğini yaptın şımarttın böyle oldu diyor.Bir benmiyim her dediğini yapan.Neden diğer çocuklar böyle değil.Tamam hatalarım olabilir ama genel anlamda çocuğun yapısı böyle.
Gecede kalktı birkaç defa ağlayarak bize kızdı falan.Sanırım akşam çok ağlayınca etkilendi.neyse ki sabah usulca çıktık evden.

Evsahibinden özür dilersin,arada gürültümüz oluyor,malum çocuk dersin.
Kaç yaşında birisi ve çocuğu var mı bilemiyorum.Ama her çocuklu evde gürültü olacağını bilir herhalde.

Yalnız şu öfke nöbetlerini halletmeniz,sizin açınızdan daha mühim.
Bir pedagogdan veya kreşte varsa rehberlik öğretmeninden yardım isteyebilirsin.
Anneler için hazırlanan çocuk yetiştirme kitapları oluyor.Yaşlara göre davranış şekilleri hakkında yardımı oluyor.
Artık nette de bu tür bilgilendiren yazılar bulmak mümkün.
Çocukla inatlaşmadan,dikkatini başka yöne çekerek veya ödüllendirerek bu sorunu aşabilirsiniz.
Veya kreş yetmiyorsa,enerjisini atabileceği spor gibi başka bir alana yönlendirbilirsiniz.

çocuğunuz için uzmandan yardım alabilirsiniz..Sizi çok özlüyor olabilir birşeyler bahane oluncada sıkınıtısını bu şekilde çıkarıyordur..
Çocuk her zaman böyleyse birgün susar yarın susar ya diğer zmanlar?
Ev sahibiyle bi konusun durumu anlatın ama insanlarda nereye kadar anlayışlı olurlar ki!

Sonuçta tüm gün evde yokuz haftaiçi.Haftasonuda sadece pazar günleri.Birde erken kalkıyor aksi gibi pazarlarıda.Ben iyice stres oldum bu durum yüzünden.Bende bağırıyorum artık sabrım taşıyor kesin benim sesimde gidiyordur.Bişey değil sabah akşam çocuk dövüyor falan sanacaklar.Öyle bir bağırıyor ağlıyor ki anlatamam..
Önümüzdeki hafta pedagoga götürmeyi düşünüyorum..

Bir de şunu eklemek istiyorum.Çocuğunuza,derdini ağlayarak değil,konuşarak ifade etmesini öğretin.
Mesela gitmem-gideceksin şeklinde bir tartışmaya girmeyin.
Gitmem derse,neden diyerek sebebini sorun ve sakinlikle dinleyin.
Zorlama değil,ikna yoluna gidin.Bazı durumlarda haklıysa hakkını verip onun isteğine yönelin.
Çocukla iyi bir diyalog geliştirebilmek için,onunla oyun oynayın,sohbet edin.
İyi bakmak veya her istediğini yapmak güzel ama bunların yanında iletişim çok önemli.

Yazın kreşe devam edecek.Bunun yanında farklı bir etkinliğede göndermek istiyorum ama daha araştırmadım.

aslında aglaması ıcın bıraz buyuk sanırım neden bu sekılde yapıyor sınırlı bır cocukmu mesela sabah okula gıtmesıne ragmen aksam 10 cıvarında uyanıkmı oluyor

Bir de şunu eklemek istiyorum.Çocuğunuza,derdini ağlayarak değil,konuşarak ifade etmesini öğretin.
Mesela gitmem-gideceksin şeklinde bir tartışmaya girmeyin.
Gitmem derse,neden diyerek sebebini sorun ve sakinlikle dinleyin.
Zorlama değil,ikna yoluna gidin.Bazı durumlarda haklıysa hakkını verip onun isteğine yönelin.
Çocukla iyi bir diyalog geliştirebilmek için,onunla oyun oynayın,sohbet edin.
İyi bakmak veya her istediğini yapmak güzel ama bunların yanında iletişim çok önemli.

Çok haklısınız dediklerinize bu akşamdan itibaren daha çok dikkat edeceğim.Bazen bizimde inatlaştığımız oluyor tabi.Ama derdini konuşarak ifade etmesini her zaman söylüyoruz.

aslında aglaması ıcın bıraz buyuk sanırım neden bu sekılde yapıyor sınırlı bır cocukmu mesela sabah okula gıtmesıne ragmen aksam 10 cıvarında uyanıkmı oluyor

Evet sinirli bir yapısı var.Uykusu geliyor yoruluyor aslında okulda ve normalde en geç 21.30 da uyumuş olması gerekiyor ama uyuması 22.00-22.30 u buluyor.Uykuyu alamayıncada herşeye ağlıyor..

Merhaba,ben yaklaşık 4 aydır ev sahibimle aynı apartmanda oturuyorum.Onlar bizim alt katımızdalar.Ev sahibim çok iyi anlayışlı bir insan.Bende evimi seviyorum ama oğlum o kadar yaramaz ki söz dinletemiyorum istediği bişey olmayınca sinir krizi geçirerek ağlıyor yerlere vuruyor uzun zaman susmuyor.Bazen çabuk sakinleşiyor ama çoğu zaman sabah akşam ağlama bağırma sesi oluyor ve mutlaka aşağıyada ses gidiyor.Çok mahcup oluyorum.Biz çalışıyoruz oğlumda kreşe gidiyor.sabah çıkıp akşam 6 da ve geliyoruz.Sabahları okula gitmemek için ağlıyor akşamlarıda mutlaka birşeyi bahane ediyor.Zaten oldum olası sakin uslu bir çocuk değildi.Benimde sinirlerim aşırı derecede yıprandı.Eskisi kadar sabırlı değilim bende bağırıyorum çaresiz hissediyorum kendimi neden bu çocuk böyle diye.Dün akşamda aynı şekilde ağlamaya tepinmeye falan başladı.Saat akşam 10 du.Artık sonunda ev sahibi aşağıdan 3-5 defa güm güm diye vurdu.Rahatsız oldu tabi.Nasıl utandım mahcup oldum anlatamam.Şimdi karşılaşınca yüzüne nasıl bakıcam bilmiyorum.O kadar dikkat ediyorum rahatsızlık vermemek için ama çocuk işte laf anlamıyor.Aman ağlamasın bağırmasın diyede her istediği yapılmazki.Ne yapacağım bilmiyorum.Akşam olacak eve gidecem yine oğlum birşey yüzünden bağıracak diye korkar oldum..

utanılcak bir şey yok çocuk o nihayetinde ha tamam çocuk bağırıyor hopluyor zıplıyor da sen bunlara göz yumuyorsan haksızsın ama anladığım kadarıyla düşücelisin ev sahibine kusura bakmayın bu döne biraz hırçın dersin onlar salonda oturuyorsa çocuk huysuzlandığında aşağı az ses gidecek bir odaya götürürsün falan gönlünü yaparsın hepimizin başında bunlar benim oğlum da 20 aylık o da sakin bir bebek değil hareketli sesli çok koşan bizim de üste çok sesimiz gidiyormuş özellikle ağladığı zamanlar ama yapacak bir şeyim yok başta çok çekiniyordum ama artık ben de sakin olmaya çalışıyorum sen de çocuk sinirlendiğinde ona kızarsan daha da hırçınlaşır sen sakin dur ilgisini dağıt ben öyle yapmaya çalışıyorum.

Çocugunuz kaç yaşında acaba yaz döneminde spora yazdırsanız en azından vucuttaki enerjisini atar sporda hoplar zıplar orada ne yaparsa yapar eve gelince gürültü yapmaz,yani aglamaz hoplamaz zıplamaz.Spor olarak tekwando,basketbol,yüzme,tenis bunlardan birisini düşünebilirsiniz.Spora giden çocuklar enerjisini attıgı için biraz daha sakin oluyorlar hemde bilinçleniyorlar.Sporun faydasını gören bir çok çocuk var bunlardan biriside benim kardeşim yaklaşık 10 yaşından beri düzenli olarak kick box yapıyor şuan 17 yaşında maçlara katılıyor çeşitli dereceleri var benim kardeşimde çok hareketli bir çocuktu okuldaki rehberlik hocası sporu tavsiye etti enerjisini atması için bizde bunun üzerine yazdırdık 7 yıldır hiç ara vermeden düzenli bir şekilde yapıyor.

Ev sahibin diye düşünme, komşunda olsa rahatsızlık veriyorum diye üzülmen gerekirdi.

Siz sakin yaklaştığınız zaman çocukta sakin olacaktır. Acaba sizlerde inatlaşıyor musunuz ?

Ev sahibin diye düşünme, komşunda olsa rahatsızlık veriyorum diye üzülmen gerekirdi.

Siz sakin yaklaştığınız zaman çocukta sakin olacaktır. Acaba sizlerde inatlaşıyor musunuz ?

tabiki komşumda olsa üzülürüm aynı durum geçerli ama ev sahibi olunca daha kötü hissediyorum ne bileyim.Daha sakin olmayı deneyeceğim

Gec mi yatiriyorsunuz oglunuzu? Yani kreste bütün gün bedeni yoruluyor, uykuya ihtiyaci oluyor belki. Benimkiler kisin aksam 8 yazin 9 oldumu yatarlar, cünkü öyle alistilar. Aglama krizine girdigi zaman bagirmayin cagirmayin, tamam oglum istiyorsan aglayabilirsin ama odanda deyip odasina götürün. Aglaman bitince iceri gelebilirsin, belki ne istedigini anlayabilirim deyin. Odada yalniz kimse yokken, kimseyi rahatsiz edemeden aglama olayi fazla sürmüyor bir süre sonra. Mesela markette tutturdumu aglama krizine girdimi, benim alisverisim bitti seni disarda bekliyorum yapardim. Pisarak gelirdi bir iki dakika sonra. Böyle böyle aglama krizinin bir ise yaramadigini ögrendi. Simdi de denemeye kalksa git canim odana bitirince gel diyorum kesiyor hemen.

Back
X