• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yanda ev sahibi bir yanda eşimin ailesi.

Oğlunun oturacağına dair size ihtarname çekmesi gerek, ihtarname elinize ulaşınca 6 ay süre veriliyor size ev bulup taşınmaniz için.

Diyelim ki oğlunu oturtmadi kiraya verdi sizde dava açıp tazminat alırsınız ve evini 3 yıl kiraya veremez.
Çok teşekkür ederim bilgi için. Arayıp söyleyecek eşim ihtarname elimizde olsun en azından. İki yıldır susmayan adam şimdi çok iyi ve yeminler ediyor. Oda biliyor kanunen çıkaramayacağını tavırları değişti sanırım bu yüzden. Mutlaka yasal şekilde yürütmemiz gerekiyor çok sağolun.

Oğlunun oturacağına dair size ihtarname çekmesi gerek, ihtarname elinize ulaşınca 6 ay süre veriliyor size ev bulup taşınmaniz için.

Diyelim ki oğlunu oturtmadi kiraya verdi sizde dava açıp tazminat alırsınız ve evini 3 yıl kiraya veremez.
Ben de böyle biliyorum.

Ailesi size neden maddi yardım versin 5 değil 10 maaş girse de sizi bağlamaz. Veto dedikleri şey ev verdik gelmediniz kendilerince haklılar daha ne yapabilirler siz tercih ettiniz sonucuna da iyi kötü siz katlanacaksiniz.
5 maas giriyorsa 5 kisi calisiyordur. 2 si anne baba olsa diger 3 nun kesesi ayridir .

orayı kiraya versinler kira parasını siz alın madem ev sizin oturmanız için hazır hakkımızı böyle kullanıyoruz diyin,Ev sahibinin çocuklarla tanıştırma hevesi göz dağı olabilir çıkarmaya çalışacak gibi tek konuşmak istemediği için temmuz zammını yasa neyse onunyapın bence
Bu öneri çok çirkin bir şey ama. Aile destek olmak için gelin oturun isterseniz diyor, oturmayacaklarsa kirasını elbette ailesi alacak. Bir de sizinle oturmak istemiyorum diyerek kiraya talip olmak da çok pişkinlik.

Eşinizin ailesinin evine giren parayla konunun alakası yok öncelikle. Sizi kendilerince müsrif görmüşlerdir,ev verdik yaranamadık o zaman ne halleri varsa görsünler demiş olabilirler. Haklı veya haksız oluşları tartışılır ama siz de durduk yere neden pahalılıktan dem vuruyorsunuz ki onların yanında? Kiraya çıkmışsınız,paranız neye yeterse onu alır orada oturursunuz,insan gidip eş ailesinin yanında geçim derdi konuşmaz bunun için.

Bunlar konunuzun içinde anlattığınız konunuzla alakası olmayan şeylerdi. Esas konunuz zaten kolay çözülür,ev sahibiniz çocuklarından birini oturtmak isteyecek muhtemelen. O zaman size ihtar çeker,siz de 6 ay içinde başka ev bulur taşınırsınız. Çocuğunu oturtmaz da başkasına kiraya verirse de tazminat hakkınız doğar. Bu kadar basit.

Benim araştırdığım kadarıyla ki nereye baksam aynı şey ,eğer oğlum-kizim oturcak çıkın diyorsa bunu mahkeme kanalıyla yapmak zorunda ,ispat edecek çünkü oğlunun oturacağını, bu şekilde siz cikarsaniz ve eğer başkasına kiraya verirse sizin dava açma hakkınız doğuyor ancak.baska türlü ispat edemezseniz, ev sahibi kendileri evden cikti gitti der.

Ama işin saçmalığı eğer adam ispat eder hakkınızda tahliye kararı çıkarsa siz mahkeme ücretini ödüyorsunuz,o size kalıyor. He derseniz ki banane ben evden çıktıktan sonra kim ne yaparsa yapsın onlarla uğraşamam derseniz orta yolu bulmaya çalışın( ben malesef o kafadayim,ben çıktıktan o kadar masraf ettikten sonra orayimi takip edicem kim oturdu bilmem ne)

Ev sahibiyle anlasin,biz buraya tadilat ettik vs ,taşınma parası nakliye bilmem ne min 10-20 bin isteyin öle çıkın anlaşalım diye. He yok vermem diyorsa o zaman yasal yollardan halledin diyin min 1-2 sene sürer o iş.tabi bu arada hamilesiniz yeni bebek vs bu süreçler nasıl olur ugrasirmisiniz bilmiyorum.

Bence siz anlaşma yoluna girin şu kadar bizim masrafınız olur,eg eve de bu kadar masraf yaptık ,bize şu kadar ödeme yapabilcekseniz ok diyin . Böyle yapan çok var. Kimisi direkt ev sahibi teklif ediyormuş beni mahkemeye versen su kadar para Alican al sana bu kadar para şimdiden çok diye. Allah kolaylık versin 🙏

mutlaka bu şekilde yaptırın

Back
X