• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibiyle kira sorunum

sternoklavikular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
1.034
-301
38
28
Sevgili arkadaşlar her konuda bilgi sahibi olduğunuz gibi bu konudada sizin fikirlerinize ihtiyacım var dün ev sahibim aradı normalde ocakta zam yapması gerekirken temmuzda tekrar zam yapma kararı almış ocakta yüzde yüz zam yapmıştı zaten şimdide dhaa 6 ay olmadan yeniden yüzde 150 zam yapmak istiyor yoksa çıkın diyor 15 inden 15 ine günü gunene ödedim kirasını böyle bir imkanı var mı

Ne kadarlık kiracısınız? 5 seneden azsa %100 zam da yapmamalıydı, ara zam zaten yapamaz normal şartlar altında

Sevgili arkadaşlar her konuda bilgi sahibi olduğunuz gibi bu konudada sizin fikirlerinize ihtiyacım var dün ev sahibim aradı normalde ocakta zam yapması gerekirken temmuzda tekrar zam yapma kararı almış ocakta yüzde yüz zam yapmıştı zaten şimdide dhaa 6 ay olmadan yeniden yüzde 150 zam yapmak istiyor yoksa çıkın diyor 15 inden 15 ine günü gunene ödedim kirasını böyle bir imkanı var mı
Kirayı günü gününe ödemek meziyet değil mecburiyet. Kiracılardaki bu övünmeyi anlamıyorum.

%25 şartı var fazlasını yapamaz ayrıca ortalamanın altında olsa dahi yapamaz öyle bi hakkı yok birde 6 ayda bir zam ne bu cumhurbaşkanı falan mı sanıyor kendisini
Yüzde 25 nedir ya? Evimin kira değeri şuan 16 17 ama kiracı oturuyor 3 bine. Bana deseki yuzde 25 kira yatiricam, tamam der tahliye taahhutnamesini kullanıp çıkarırım. Dolar euro enflasyon falan haberiniz var mı bunlardan?

Böylesine yasal hak oranında kontrat tarihinde artış yapıp göndermek hak.
Bunu sormanız bile hata, tabi ki suan zam yapmamalı ve cıkmamalısınız.
Yasal oranda zamanında yapacağız iyi günler deyin kesin konuyu

Biliyorum konuşuyorum. Hem kiracı oldum hem ev sahibi. Sakin olun. Mecbursunuz gününde ödemeye.
Mecbur değilimmi dedim bn size asıl siz sakin olun tartışmak istiyoo canınız herhlde tek cümlemi saptirip konuyu farklı yerlere çekmeyin her bulunduğum yerde ev alma imkanım olsa hiç uğraşmam kiralarda sonradan görme ev sahipleriyle

Mecbur değilimmi dedim bn size asıl siz sakin olun tartışmak istiyoo canınız herhlde tek cümlemi saptirip konuyu farklı yerlere çekmeyin her bulunduğum yerde ev alma imkanım olsa hiç uğraşmam kiralarda sonradan görme ev sahipleriyle
Ev sahibi doğuştanda olsa sonradan olsa ev sahibi. Anlamsız serzenişlere ve övünmelere takıldım.

O kadar ucuz değil kcük bir yer zaten amaa dediği zamı kabul edersem aradaki fark kapanmış olacak
Aradaki fark kapanmış olacak dediğiniz şey zaten olması gereken değil mi,ben mi yanlış anladım acaba?
Atıyorum, ortalama 10 bin kira olan bir semtte 5 bine oturulmaz ki ayıptır bana göre. Sizinki de 10 bin olmasın ama 8500 olsun mesela.

Back
X