Ev sahibiyle tek başına kavgam

Kafadan yazanlara bakmayın.Kiracı sözleşmeyi belirli bir süre önceden haber vererek feshedebilir diye biliyorum ben. Çıkacağınızı mesaj atın elinizde olsun bildirdiğiniz. Sonra dava aç deyin. Haklı olan ev sahiplerinin davası bile üç yıldan önce çözülmüyor. Bu aç gözlüye başarılar dileyebilirsiniz dava sürecinde.

Y
Fark etmiyor maalesef. Geçen sene ağustosa bir ay kala yazılı beyan edecektiniz. Eğer sözleşme senesinin dolmasına bir ay kala yazılı beyan etmessen bir sene daha aynı koşullarla uzuyor sözleşme. Ağustosa kadar yazıyorsa maalesef o zamana kadar oturmanız gerekir veya en azından kira ödemeniz.
Yazılı derken, whatsapptan yazılı beyan etsem olur mu? O tarihlerde memlekette olacağım

Kafadan yazanlara bakmayın.Kiracı sözleşmeyi belirli bir süre önceden haber vererek feshedebilir diye biliyorum ben. Çıkacağınızı mesaj atın elinizde olsun bildirdiğiniz. Sonra dava aç deyin. Haklı olan ev sahiplerinin davası bile üç yıldan önce çözülmüyor. Bu aç gözlüye başarılar dileyebilirsiniz dava sürecinde.
Ya da anahtar teslim etmeden direkt çıkıp gitsem ağustosta komşudan alsa.

Ama en azından 1 ay önce haber vermiş olsaydınız sizin için çok iyi olurdu. Siz yine sizin kira ücretinize bin tl ekleyip bu fiyatı veren kiracı bulursam olur mu diye msj atın

Ama en azından 1 ay önce haber vermiş olsaydınız sizin için çok iyi olurdu. Siz yine sizin kira ücretinize bin tl ekleyip bu fiyatı veren kiracı bulursam olur mu diye msj atın
1000₺ onun için nedir ki, komşuların kirasına %100 zam yapmış

Y

Yazılı derken, whatsapptan yazılı beyan etsem olur mu? O tarihlerde memlekette olacağım

Şimdiden verebilirsiniz.
Whatsaptan olmaz.
İmzalı kağıt olması gerekiyor.
İsminiz soy isminiz çıkacağınız tarih sebep ve imzanızla.
Bi kopyası sizde bi kopyası ev sahibinde.
Postaylada gönderebilirsiniz.

Olmaz der genelde %50 zamlı fiyat söylemediğiniz için o msj da elinizde dursun. Evde yaşamadıgınızı da gostermelisiniz direk ikameti degistirin sayaclari kapatin. Kirayı ödemiyor diye dava açabilir çünkü. Böylece bisey yapamaz zatne dava çok uzun sürer

Gerçekten şaka gibi. Bu etik birşeymi?
Ev sahibi evden çıkarmak istese sözleşme bitmeden veryansın edersiniz ama🤦🏻‍♀️

Olmaz der genelde %50 zamlı fiyat söylemediğiniz için o msj da elinizde dursun. Evde yaşamadıgınızı da gostermelisiniz direk ikameti degistirin sayaclari kapatin. Kirayı ödemiyor diye dava açabilir çünkü. Böylece bisey yapamaz zatne dava çok uzun sürer
Üzerime olan her şeyi kapattırdım, bugün de ikametgahı başka yere alacağım

Gerçekten şaka gibi. Bu etik birşeymi?
Ev sahibi evden çıkarmak istese sözleşme bitmeden veryansın edersiniz ama🤦🏻‍♀️
Her şey kurala göre mükemmel sanki de. İnsanların başına birşey gelemez mi hastane masrafları artar. Patronu maaşını ödemeyebilir, birsürü neden olabilir, asıl ödemediği halde oturanlar ve dava devam ettiği için bunu 1 2 yıl sürdürenler var. Onlar da etik mi ozmn dava görülmediği icin oturmakta haklı olmuyorlar. Kadının tek başımayım, boşanma aşamasındayım diye boşuna mı yazdığını düşünüyorsunuz. Tek başına ev gecindirmek zor, bütçe yetmiyor artık, belki eşi yardim ediyordu artik etmiyor vb vb.

Her şey kurala göre mükemmel sanki de. İnsanların başına birşey gelemez mi hastane masrafları artar. Patronu maaşını ödemeyebilir, birsürü neden olabilir, asıl ödemediği halde oturanlar ve dava devam ettiği için bunu 1 2 yıl sürdürenler var. Onlar da etik mi ozmn dava görülmediği icin oturmakta haklı olmuyorlar. Kadının tek başımayım, boşanma aşamasındayım diye boşuna mı yazdığını düşünüyorsunuz. Tek başına ev gecindirmek zor, bütçe yetmiyor artık, belki eşi yardim ediyordu artik etmiyor vb vb.

Türkiyede zaten kim kurallara göre hareket ediyorki. Sizde haklısınız.
Ben olamazmı dedim? 🤦🏻‍♀️
Ozaman ev sahibide istediği zaman çıkarsın kiracıları sözleşme sürerken herşey olabilir diye.

Ev sahipleri askeri ücret üstü kiralara devam ettiği sürece. Bu durumlarda herzaman kiracıdan yana olmalı. Bir site büyük şehir merkezi yada elit bir bölge deilse ev fiyatları sadece barınma için asgeri ücreti gecmemli. Ha böyle bi kanun çıkar, o zaman ev sahibini haklı bulurum. Kişisel ihtiyaçlar için yaşamsal ihtiyaçların kullanılması çok saçma evi olan annesinin annanesinin yanına taşınır. Kendi evini de kiraya verir çalışsam zaten daha az kazanıyorum yatarım ne güzel der geçer.

Türkiyede zaten kim kurallara göre hareket ediyorki. Sizde haklısınız.
Ben olamazmı dedim? 🤦🏻‍♀️
Ozaman ev sahibide istediği zaman çıkarsın kiracıları sözleşme sürerken herşey olabilir diye.
Siz hiç kiracı olmadınız heralde. Bir kiracının şu an evinden çıkıp başka bir eve geçmesi en az 100 bin lira. Aklı olan hiç bir kiracı canım sıkıldı birazda başka evde oturayım diye düzenini bozmaz. Ev sahiplerinin ne tür gerekçelerle kiracı çıkarmaya çalıştıklarını da anlatmayayım isterseniz. Kiracı yasalarla korunmak zorunda. Tabi her genellemede olduğu gibi bu durumu da haksız bir şekilde lehine kullanan kiracılar da var maalesef. Bu yüzden evlerini boş tutan ev sahipleri bile var. O yüzden ev bir yatırım aracı olarak görülmemeli bence artık. Çünkü piyasanın çivisi çıkalı çok oluyor.

kira sözleşmesinde evin boşaltılmadan önce ihbarına dair bir ifade var mı? yoksa da yanılmıyorsam bir ay olarak kabul edilir. eğer bir aylık süre dolmadıysa siz işi garantiye almak için yazılı yollardan evi boşalttığüınızı iletin ve işinizi belgeleyerek garantiye alın

kira sözleşmesinde evin boşaltılmadan önce ihbarına dair bir ifade var mı? yoksa da yanılmıyorsam bir ay olarak kabul edilir. eğer bir aylık süre dolmadıysa siz işi garantiye almak için yazılı yollardan evi boşalttığüınızı iletin ve işinizi belgeleyerek garantiye alın
Sözleşmeyi okudum böyle bir şey yok. Ben size özelden yazabilir miyim?

Back
X