Ev sorunu

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.626
2.546
133
Merhabalr.. annemlerin 2 evi var ikisi de 15 20 yıllık kiracı var. ablamlar yeni evliyken onlara birinde siz oturun dediler onlar kabul etmediler başka ev aldılar annemler onlara yardım etti maddi olarak. Sonra eniştemin işleri bozuldu yeni dukkkan devraldı annemler o zmn yine maddi olarak yardım etti.
Şimdi biz kiradayız. Bir ara ev baktık bulamayinca annem evlerin birinde siz oturun dedi kiracı yakında çıkacakmış. Eşim karsiliksiz oturmayı kabul etmez para verelim öyle dedi. Bir miktar paramız var. Tmm dediler. Ablamlar da bunu duyunca eniştem 60 bin banka borcum var fln diye konuşuyormuş etrafta. Evlerin birinde biz oturursak diğer evi de onlar isteyecek veya para umacaklar annemlerden. Bu durumdan babam hoslanmamis.
Diğer evi bize vermekten vazgeçtiler. Onlar öyle konuştuğu için.
Annem bikac haftadır siz orda oturursunuz kiracı çıkarsa ne zaman taşınırsınız falan diyordu..Ben de öyle umutlanmıştım. Boş yere bizi öyle umutlandırdı. Neyse kendi yağında kavrulmak en iyisiymiş

Kendi yağında kavrulmak, kimseye minnet etmemek en iyisidir. Öte yandan aileniz size yardım etmek isterse öncesinde karşılıksız ablanıza yardımlarda bulunduklarını varsayarak söylüyorum el altından para verip kiranıza yardım edebilirler. Etmeseler de 2 seneye neler başardık diyip mutlu olacaksınız buna emin olun.

Merhabalr.. annemlerin 2 evi var ikisi de 15 20 yıllık kiracı var. ablamlar yeni evliyken onlara birinde siz oturun dediler onlar kabul etmediler başka ev aldılar annemler onlara yardım etti maddi olarak. Sonra eniştemin işleri bozuldu yeni dukkkan devraldı annemler o zmn yine maddi olarak yardım etti.
Şimdi biz kiradayız. Bir ara ev baktık bulamayinca annem evlerin birinde siz oturun dedi kiracı yakında çıkacakmış. Eşim karsiliksiz oturmayı kabul etmez para verelim öyle dedi. Bir miktar paramız var. Tmm dediler. Ablamlar da bunu duyunca eniştem 60 bin banka borcum var fln diye konuşuyormuş etrafta. Evlerin birinde biz oturursak diğer evi de onlar isteyecek veya para umacaklar annemlerden. Bu durumdan babam hoslanmamis.
Annem bikac haftadır siz orda oturursunuz kiracı çıkarsa ne zaman taşınırsınız falan diyordu..Ben de öyle umutlanmıştım. Boş yere bizi öyle umutlandırdı. Neyse kendi yağında kavrulmak en iyisiymiş

evet kendı yagınızda kavrulmanız en guzelı
annenızle hıc konustunuz mu anne boyle demıstın sımdı ne oldu sesın cıkmıyor ? bız kıra vermeyı de teklıf ettık ustelık dıye ?

Anacigimin kulaklari cinlasin..kizim veren kosunur der hep...en iyisi kendine yetebilmek

60.000 borçsa kendinin borcu başkasının mı sanki de başkasından bekliyor.
Aileniz size yardımcı olmak isteseler bunun türlü çeşidi var. En basitinden kiracıdan aldıkları kirayı size verseler bunu da afişe etmeseler kimsenin ruhu duymaz.
Ama boşverin. İnanın bazen büyüklere destek olup olup küçüklere idare ediver çok söyleniyor. Minnet edilmesi de beklenmez sizden. Ağzınızı hiç açmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar. Gönül de koymayın. Sadece görün ve fedakarlık noktasını belirleyin.

Ben anlamadım ki zaten eşiniz karşılıksız kabul etmiyormuş yine de kira verecekmişsiniz sizin için fark eden bir şey yok ki. Tek güzel yani ev sahibi kaprisi varsa çekmemek olacakmış sizin için.

60 bin borç var diyor.Ev alınırken yardım ediliyor dükkan alırken yardım ediliyor.Bence bi sorun ben evladınız değil miyim diye.Onlara yapılan kadar yardım etsinler en azından birkaç yıllık kiranız çıkar

Nasil ya? Ablanlara hem ev icin hem is icin yardim ediliyor size gelince enisten mirin kirin etti diye yapmiyorlar, vazgeçiyorlar. Boyle bir sey olabilir mi

Evlat ayırımından nefret ediyorum. Ve bunu göre göre bile bile yapılmasından ayrı nefret ediyorum. Yüzsüz, pişkin, hep bana diyen insanlardan da nefret ediyorum.
Ve siz hepsini bir arada yaşıyorsunuz. Allah eşinizle mutlu, sağlıklı, huzurlu etsin. Gerisini boşverin. Az olsun, öz olsun kendinizin olsun ve bunu kendiniz yapın kimseye minnet borcunuz olmasın.

Anne babanızı takdir ettim. Sizden kardese gitme riski oluşması diye böyle bir cözüm üretmişler.
Üzülmeyin.

Bence kırgınlığınızı dile getirmek hakkınız. Ki siz karşılıksız birşeyde beklemiyorsunuz, kira ödeyeceğiz diyorsunuz. Eniştenizin iki lafıyla babanız vazgeçiyorsa en baştan gönlü yokmuş gibi geliyor.

Back
X