• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sorunu

Biz evlenirken kiraya çıkacaktık eşimin babası bize daire vermedi dede zengin bizi kirada oturmak istemedi şu an oturduğumuz daireyi verdi bir sene sonra eski binayı yıkacağız diye bize söz verilen yeri satmaya karar vermişler. Biz zaten araba borcumuza falan girdik ailesinden bir beklentmiz yok başta eve yerleştirildik şimdi sormadan satıyorlar sorun bu. Madem böyle yapacaklardı niye yerleştirdiler diyeceğim ama dedeye bir şey diyemediler sonra ikna ettiler bize bir şey demeden satmaya karar verdiler
Kayınaileniz sırf siz oturun diye muhtemelen yıllardır oturdukları geniş evden sizin yüzünüzden dede tarafından çıkarılınca sesinizi çıkarmamışsınız. Olur mu öyle şey dedeciğim, annemin babamın düzenini bozmayalım, biz küçük eve geçelim zaten yeni evliyiz yeter bize dememişsiniz. Şimdi insanlar yeni yatırımlar yapmak isteyince vay beni evimden(!) çıkarıyolla. Lahanayı yerken kırt kırt sapına gelince meee…

Bak daha elalemin malının üstünde söz hakkın varmış gibi davranmana girmedik bile…

Baştan güvendirip 1 sene sonra çık demeleri hoş olmamış. Böyle bir niyetleri olduğunu bilseydiniz başka aksiyonlar alırdınız. Kayınaile bu konuda haksız. 1 sene sonra taşınmak insanın zoruna gider ev bulup taşımak çok zor. En başından kabul etmeseydiniz keşke, kiraya çıksaydınız. Mirassa yine miras ama şimdilik kimseye eyvallahınız olmazdı. Mal adamların malı söz hakkınız yok maalesef bu size ders olsun. Kendi işlerinizi kendiniz halledin.

Alınan şeyleri eşim aldı zaten onlar geçtikleri daireyi yenilediler ben de kendi tarafındaki harcamalarda varım ne kadar birikimim varsa. Biz arabamızı da alıyoruz zaten şu an ona borçlandık şu an konu dededen kalan yeri satmaya çalışmaları. Evlilik hediyesiydi
Hakli olduğunuzu dusundugunuz icin yaziyorum (ki degilsiniz, kimse kimseye ev vermek zorunda degil) esiniz sesini cikartip ya bu evi bana verdiniz dokunamazsiniz diyemiyorsa size tek bir laf etmek dusmuyor uzgunum.

Ha tabi su kisim hos olmamis, ev verdim diye hicbir altin takma vb eyleme girismeyip ondan sonra verdigi evide ilk firsatta almalari hos degil ama sadece hos degil, haklari mi haklari, o kisma karisamazsiniz, siz bu duruma duseceginizi dusunmeli ve ev yerine beklentiniz olan altin vb ziyneti istemeliydiniz ki onuda yine esinizden istemeliydiniz.

Sizin su kosulda karisabileceginiz hicbir konu yok, bunu kabullenmeniz gerekiyor.

Sizi yerleştirip bir sene sonra evi satmak istemeleri hoş değil. Ev dedeninse eşiniz dede ile konuşsun. Bir iki sene idare etsin.

Onun dışında iki tane 10 gram bilezik az mı, yada bir odayı yapmak az mı ? Bunları sanki sakız parasıymış gibi anlatıyorsunuz. Eşimin ailesi bana çeyrek bile takmadı.

İnsanlar ev vermiş bir senelik kira parasının ( bizim oturuyorduğunuz yerde 4+1 evler 50 den fazla)

hatalı olduğu yerler var ama bence siz fazla beklenti içindesiniz. Yanlış yoldasınız. Size ait olan eşinizin kazandığı para. KV evi, evlerin küçüklüğü sizi ilgilendirmez. Yok kira gelsin diye küçük ev istediler,yok benim yanımda konuşmuyorlar, eşinize ben yoksam sen varsın akıllı ol demek ne demek ,yahu küçük evi satıp, büyük ev almak için borca gireceğiz diye dertlendmek nedir? 🫣Arabaya yardım etmediler nedir? Acaba sizin tavırlarınızdan mı rahatsız oldular?

Kusura bakmayın ama iki tane oğlum var şu sözleri eden gelin gitsin kirada otursun, yada kendi babası ev versin.

Valla bu işlerin sonu hep böyle olur. Daha siz tanımadığınız etmediğiniz aileden eşya, altın, ev her beklentiye girmişsiniz. Dedenin malı da kayınpederin malı da sizi hiç ilgilendirmez. Ama madem sizi böyle mağdur(!) ettiler 1 sene de sizin babanız karşılayıversin kirayı. Ha yok olmaz diyorsanız o zaman bu kadarına teşekkür edip yolunuza bakacaksınız.
Ben sizin yerinizde olsam daha yeni evlenirken bu kadar maddi yardımı asla kabul etmezdim. Nitekim evlenirken evime bir çöp bile aldırmadım. Maddi değeri yüksek hediyeler ya da yardım kabul etmiyordum. Çünkü daha aileyi uzaktan tanıyordum, bilmiyordum. Ha şimdi 6 yıl geçti ben onları onlar beni tanıdık. Şimdi torunlarına isterlerse istedikleri şeyi alıyorlar, teşekkür edip geçiyorum. Eşinizin ailesinden beklentiye girmeyi bırakırsanız daha mutlu ve sizin olduğunu hissettiğiniz bir belki 4+1 ev değil ama 2+1 yuvanız olur.

o adamın malından kâr etmek için bize yakıştıramıyor. Ya içinde olunca sürekli menfaat gözetmeleri hep kâr düşünmeleri çok çirkin buraya yazınca farklı anlaşıldı ama değil bize ne onların malından zaten bir tane halısını bırakmadı bende daireyi almaya çalışmalarına şaşmamalı.

O adam dediğiniz kayınpederinizin babası, kayınvalidenizin de kayınpederi.
Siz insanların babasının, kayınpederinin malı için plan yaparken iyi, onlar kendi babalarının malıyla plan yapınca mı problem oldu?
Mal babanın, baba kayınpederinizin, dede kocanızın. Sizi ilgilendiren bir şey yok.
Siz ileride o kadar mal yaparsanız gider gelinin/damadın fikrini alırsınız çok istiyorsanız.

Halısını bile bırakmadı ne demek ayrıca? Ne yapacaktınız elalemin halısını? Bıraksa eski halıyı bana kakaladı derdiniz kesin.
Çıkarcı olan kim acaba, tekrar bir düşünün isterseniz.

Bu daireyi satıp, kentsel dönüşümden yapılan dairelerden birini size verecekler oraya taşınacaksınız doğru mu anlıyorum? E bu yıllar sürer, hemen olmaz ki. Kentsel dönüşümdeki daireler tamamlanmadan önce satmadıkları sürece bir sorun yok. Eşiniz bunu ailesi ile konuşsun. Sonra kentsel dönüşümden gelen dairenin birinin tapusu eşinizin üzerine olacaksa onu satıp daha iyi bir yer için peşinat yapabilirsiniz, kendi eviniz olur. Kayınaile'nin evinde oturmak zaten pek ideal bir durum değil.

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Herhalde düşünce yapımız çok farklı.
Biz evlenirken ne eşim ne ben ailelerimizden bir beklentiyle yola çıkmadık.
Düğüne yakın eşimin annesi strese girdi altın yüzünden. "Biz alır sana veririz düğünde takmak istediğin altını sen mutluluğumuza ortak ol" dedik.
Size kayınvalideniz iki bilezik yapmış üzerine ev vermiş ve "bir şey yapmadı" diyorsunuz.
Geçiverin daha küçük bir eve, ne olacak? Ev yine sizin değil mi?
Mirasçı yine eşiniz değil mi? O yapılan binadaki evler günün sonunda yine size kalmayacak mı?
Yıllardır kira ödeyen, geçinmeye çalışan insanlarız. Şu an ailemizin on tane evi olsa ama bize küçük bir konteyner verse, buna ancak mutlu oluruz.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir.
Bence ne kadar şanslı olduğunuzu yadsımayın.
Aynı şeye çok şaşırıyorum burada. Boşanma durumunda hakkının olmadığı bir miras hakkında bu kadar öfkelenmek normal değil.
Bir de benim yanımda konuşmuyorlar diyor. Yahu sizinle alakalı değil çünkü. Mirasçı değilsiniz. Sizin yanınızda neden konuşsunlar.
Eş ailesinden bir kuruş bir şey görmemiş bir insanım. Umrumda da değil. Onların bu muhabbetlerine de asla girmem. Bana ne çünkü.
Bu gelinlerin eş ailesindeki mallar hakkında bu kadar sahiplenip öfkelenmesi o kadar tuhaf ki.
Kendi öz ailemin malına mülküne bu kadar söz söylemem ben. Ben ailemin verdiği evde oturuyorum ona minnet duyuyorum zorunda değil diyorum. Elalemin sayesinde bir sene kira ödememişsin yine ufak da olsa bir ev verecekler beğenmiyor.
Annemler dedem kalma tarladan bu ay para aldılar. Annem illa sende şu parayı al kendine bir şey alırsın diyor. Anne senin paran saçmalama diyorum istemiyorum milletteki rahatlığa bak

Konu sahibi böyle mallarım hakkında konuşan bir gelin olsa küçük diye burun kıvırdığı evi bile göremez. Eş ailesinin mirası sizlik bir durum değil. Dedenin oğluna veya torununa neyi vereceği paşa keyiflerine bakar. Sizi hiç ilgilendirmez. Siz o mirasın mirasçısı değilsiniz.

Son düzenleme:
Konu sahibi böyle mallarım hakkında konuşan bir gelin olsa küçük diye burun kıvırdığı evi bile göremez. Eş ailesinin mirası sizlik bir durum değil. Dedenin oğluna veya torununa neyi vereceği pala keyiflerine bakar. Sizi hiç ilgilendirmez. Siz o mirasın mirasçısı değilsiniz.
Daha oğlum çok küçük ama bazen düşünüyorum evlenmeden evini, arabasını yapayım hayata 1 0 önde başlasın diye. Sonra böyle gelinleri okuyunca acaba diyorum evlendiği insan kuytuda köşede oğluma huzursuzluk yapar mı annen niye büyük ev almadı ? Niye şu model araba almadı ? diye sonra vazgeçiyorum.

Daha oğlum çok küçük ama bazen düşünüyorum evlenmeden evini, arabasını yapayım hayata 1 0 önde başlasın diye. Sonra böyle gelinleri okuyunca acaba diyorum evlendiği insan kuytuda köşede oğluma huzursuzluk yapar mı annen niye büyük ev almadı ? Niye şu model araba almadı ? diye sonra vazgeçiyorum.
Ben de öyle diyordum. Artık karar verdim ben ölene kadar asla tapu vermeyeceğim. Gelinler çünkü evlenir evlenmez mirası kendi mirasları olarak görüyorlar. Kendi ailesinden yardım beklemezken erkeğin ailesinin gelirine göz dikiyorlar. Kızım olsa başka düşünürdüm ama oğluma sağlığımda tapu vermeyeceğim. Ben ölünce alır. Kira vermeden otursun ama tapuyu vermem. Çünkü bazı gelinler cidden iyi niyetli değil. Allah razı olsun ev verdi demiyorlar da yine bir kulp buluyorlar. Ev küçük diye sattırıp yeni ev aldırırım boşanırken ben de para alırım falan gibi düşüncelere giriyorlar. Direkt eve barka göz dikiyorlar Eş ailesinin mirasını kocalarından çok sahipleniyorlar.
Kendi ailesinden ev araba isteyemeyen eş ailesinden ev araba altın istiyor

Muhtemelen o küçümsediğin 10 gramlık bileziği bile alamazsın hayatında hiç para kazandın mı? Bu dedenin başka evladı yok mu? Yakın zamanda dayım da kuzenimi dedemin evine evlendirmek istedi ev alana kadar dursunlar ev alıcaz dedi annemler izin vermedi sonra benim evime geçsinler ben de babamın evine taşınayım babama bakarım dedi yine ikna olmadı annemler o da tek erkek diye her şey onun sanıyor. Böyle bi mantık var mı adamın malı ister satar ister satmaz beraber mi kazandınız o küçük dediğin eve millet senelerce kredi çekiyor. Kendi ananın babanın malının derdine düş

bence konu sahibi kendisini yanlış ifade ediyor. ben de daha bir sene önce oturduğum evden “hadi çık biz vazgeçtik satacağız burayı” diye çıkartılsam benim de sinirim bozulurdu.

ama daha önce de söylenmiş. bu konuda yapacak bir şeyiniz yok. mal onların malı. başkasına güvenip de adım atmasaydınız keşke. size söz düşmüyor maalesef. ister satarlar, ister yıkıp karşısında keyif yaparlar.

üzülmekte ve sinirlenmekte haklısınız. eşinizin ailesinin malı hakkında bu kadar yorum yapıp müdahil olmaya çalışmakta ise haksızsınız.

Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç
Size ne ? Kendi mallarını diledikleri gibi kullanır satar hatta hepsini satıp çar çur edip harcarlar kime ne ?

bence konu sahibi kendisini yanlış ifade ediyor. ben de daha bir sene önce oturduğum evden “hadi çık biz vazgeçtik satacağız burayı” diye çıkartılsam benim de sinirim bozulurdu.

ama daha önce de söylenmiş. bu konuda yapacak bir şeyiniz yok. mal onların malı. başkasına güvenip de adım atmasaydınız keşke. size söz düşmüyor maalesef. ister satarlar, ister yıkıp karşısında keyif yaparlar.

üzülmekte ve sinirlenmekte haklısınız. eşinizin ailesinin malı hakkında bu kadar yorum yapıp müdahil olmaya çalışmakta ise haksızsınız.
Yoo kayınvalidem kendi oturduğu evi bana bırakıp çıkmak istese istemem. Kadın kendi düzenini evini bozup çıkarken rahatsız olmamış şimdi kendi düzeni bozulunca kızıyor.
Herkes kabul etmez böyle bir şeyi. Bana evlenirken böyle bir teklif gelse ne münasebet evinizi bozuyorsunuz anne derim ya kiraya çıkarım yada kayınvalidenin çıktığı ufak eve ben çıkarım.

Yoo kayınvalidem kendi oturduğu evi bana bırakıp çıkmak istese istemem. Kadın kendi düzenini evini bozup çıkarken rahatsız olmamış şimdi kendi düzeni bozulunca kızıyor.
Herkes kabul etmez böyle bir şeyi. Bana evlenirken böyle bir teklif gelse ne münasebet evinizi bozuyorsunuz anne derim ya kiraya çıkarım yada kayınvalidenin çıktığı ufak eve ben çıkarım.
konu böyle mi gelişmiş bilemedim. belki de ben eksik okudum. o zaman bana da baştan böyle söylense yok istemem kendim ev tutarım derim. değil kayınvalide kendi annem söylese de kabul etmezdim. kimseye gebe kalmaya gerek yok.

ben “hadi siz buraya yerleşin” diyip sonra “vazgeçtik çıkın” dendi diye düşündüm. yani halihazırda kayınvalidenin kendiliğinden taşınıp çıkacağı bir ev gibi.

neyse her koşulda zaten başkasının malı için bu kadar kafa yorup kendini hırpalamasına gerek yok. hatta öyle ki belki kocasına bile kalmayacak, anası babası yiyecek tüm malı. bu kadar sahiplenmesi normal değil.

Arkadaşlar kimse evinden zorla çıkarılmadı biz ilk kirada ev baktık zaten ilk mesajı da düzenledim ben mi yarım anlattım ya da detay vereceğim derken detaylardan konu başka yere çekildi. Eşimin ailesi köye taşınacak hatta geçen sene gideceklerdi biz de tekrar taşınma olmasın eşyalar zarara görmesin diye o eve girdik tamamen kendi fikirleri herkese biz kiralarını vereceğiz dediler etrafa duyurdular sonra yok evi veriyoruz direk dediler bunların evleri var o yüzde çevreye oğlunu kiraya çıkarttı dedirtmek istemediler ben öyle anladım. Biz de haliyle güvendik nereden bilelim sadece çevreye duyuruluyormuş bunlar bir sene geçti siz kiraya geçin demeye başladılar ya kadar rahat yalan konuşmak normal mi? Bir senede herkes geldi evi gördü tamam iş bitti peki bizi insan yerine koyup bir şey dememelerini siz gerçekten normal buluyorsanız hal hatır için yapılacak ilk işte size de aynısı yapılsa ses çıkarmayacaksınız öyleyse. Bize gelip böyle böyle yapalım diye konuşsalar zate böyle zorumuza gitmeyecek biz güvendik ona göre yerleştik ettik çocuk istiyoruz oda ayarladık falan hiçbir şey söylenmeden sagılacağını duyduk buna rağmen bir kelime etmedik kendi malları diye yalan söylediler onların ayıbı olsun biz tapusuz evi sahiplenemeyecğiz diye sustuk bu arsızlığı kim yapar. Ben buraya içimdekileri yazayım en azından rahatlarım diye konu açtım kimse kimsenin malının peşine düşmüyor merak etmeyin.

çalışıyor musunuz?
Ara verdim bu sene de başlamadım çünkü doktor sürecindeyim çocuk tedavisi görüyorum kimyasallarım ve kürtajım oldu evde yatarak hamlleik geçirmem gerekiyor ben de evden e ticaret işi kurdum şimdi onu büyütmeye çalışıyorum uygulamalar üzerinden satış yapmaya da başladım artırmaya gayret ediyorum. Oyuncak falan ördüm Toka ördüm kıyafet aldım bu tarz şeyler

Arkadaşlar kimse evinden zorla çıkarılmadı biz ilk kirada ev baktık zaten ilk mesajı da düzenledim ben mi yarım anlattım ya da detay vereceğim derken detaylardan konu başka yere çekildi. Eşimin ailesi köye taşınacak hatta geçen sene gideceklerdi biz de tekrar taşınma olmasın eşyalar zarara görmesin diye o eve girdik tamamen kendi fikirleri herkese biz kiralarını vereceğiz dediler etrafa duyurdular sonra yok evi veriyoruz direk dediler bunların evleri var o yüzde çevreye oğlunu kiraya çıkarttı dedirtmek istemediler ben öyle anladım. Biz de haliyle güvendik nereden bilelim sadece çevreye duyuruluyormuş bunlar bir sene geçti siz kiraya geçin demeye başladılar ya kadar rahat yalan konuşmak normal mi? Bir senede herkes geldi evi gördü tamam iş bitti peki bizi insan yerine koyup bir şey dememelerini siz gerçekten normal buluyorsanız hal hatır için yapılacak ilk işte size de aynısı yapılsa ses çıkarmayacaksınız öyleyse. Bize gelip böyle böyle yapalım diye konuşsalar zate böyle zorumuza gitmeyecek biz güvendik ona göre yerleştik ettik çocuk istiyoruz oda ayarladık falan hiçbir şey söylenmeden sagılacağını duyduk buna rağmen bir kelime etmedik kendi malları diye yalan söylediler onların ayıbı olsun biz tapusuz evi sahiplenemeyecğiz diye sustuk bu arsızlığı kim yapar. Ben buraya içimdekileri yazayım en azından rahatlarım diye konu açtım kimse kimsenin malının peşine düşmüyor merak etmeyin.
İşte böyle de olsa konu kabul etmemeliydiniz. Aynı teklif bana yapılsa köyden sıkılır burası da benim evim der çok gelip kalırlar derdim yine kabul etmezdim.
Sizin başta bunu kabul etmeniz işi buraya taşımış.

Back
X