Ev sorunu

Mavi siyah

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
842
908
23
42
kızlar Temel'den ev alan var mı Nasıl güveniyorsunuz ne gibi işlemler yapılıyor peşin ödeniyor mu ne kadar ödeniyor tapu hemen mi çıkıyo

Lütfen yardımcı olur musunuz ya kandırılmamak için ne yapmak lazım en detaylı şekilde Nasıl aldınız naptınız bilgilendirirmisin

hepsinde aynı olmaz ki bu... her firma farklı. biz de temelden aldık ama müteahit şehrin bilinen adamlarından biri. adama güvendik yani direk.. başlangıçta peşinat yatırılıyor belli bir meblağ ve üstünü kabul ediyorlar, geri kalan ödeme planını da peşinata ve taksit sayısına göre belirliyorlar. her taksit için de senet yapıyorlar. tapu olarak ise başlangıçta sadece arsanın payına düşen bölümünün tapusu oluyor evle alakalı da bir sözleşme oluyor iki tarafın da imzaladığı. sözleşme içerisinde vaadleri yer alıyor, mesela yerler laminant döşenecek, çevre düzenlemesi yapılacak, camlar pimapen olacak gibi (maddeleri hatırlamıyorum salladım şu an ama bu tip şeyler)

direk peşin alınca fiyatlar daha da düşüyor ama kredi çekip faiz ödemektense , taksit yapıp senet ödemeyi tercih ettik biz. ve daha önceki ev alma girişimlerimizde yapanlar güven vermediği için hiç bulaşmamıştık. Allah korusun parayı alıp kaçadabilirler.. dikkatli araştırmak lazım

Var ablamlar aldı
Bin pişmanlar
Hemen oturmayi düşünmuyorsan
Yatırım amaçlı ise olur ama diğer türlü çok zor
Ablamlar bir yıl oldu resmen halen insaat gibi evde oturuyorlar

Bakın benim izlediğim yol....
tavsiye edilen müteahhit e gittik
proje ve fiyatı konuştuk.çok indirim yapmadı.
en az vermemiz gereken yani şu kadar verseniz işimi görür dediği miktar a anlaştık
yani evin 3 te biri istediği peşinat.
sonra bize yaptığı binaları gösterdi dışardan.
ertesi akşam eşimi alıp o binadaki daire sahibi ile görüşmeye gittik.( mütahitten habersiz)
Daire lere baktık.güvenilir mi zamanında teslim ediyor mu vs vs sorduk.
aklımıza yattı.gittik peşinatı verdik sözleşme yaptık karşılıklı.orada evin m2 adresi daire no.toplam fiyatı ve alınan peşinat yazıyor.tarihler de tabi
biri mütahitte biri sizde kalıyor sözleşme nin

Var ablamlar aldı
Bin pişmanlar
Hemen oturmayi düşünmuyorsan
Yatırım amaçlı ise olur ama diğer türlü çok zor
Ablamlar bir yıl oldu resmen halen insaat gibi evde oturuyorlar
işte her firma farklı yaa... bizimkinde 2 blok bitmiş, o iki bloğun çevre düzenlemesini dahi yapmış teslim etmişler, onlar peşin alanlardı o yüzden öncelik verildi. bir de adamların yaptığı bir çok inşaat var, hani birinde mahçup olsalar küçücük şehir hemen duyulur ve sonraki işlerinde ciddi zarar ederler.. firmanın güvenilir olması çok önemli

Hangi şartları sunmalıyız biz mesela şu olacak bu olacak derken mesela .150 200 milyarlık ev için ne kadar peşinat olmalı sizce boşa hayal kurmamak için bi tanıdık almış bi yılda teslim etmişler ama kadını direk tanımıyoruz soramadık yurt dışında .ev alırken çok dolandırılıyo insanlar ondan korkuyoruz Temel'den alırsak daha ucuz oluyo hem nakit para olmuyo ki elde

9 10 ay içinde biter dedi.biz o arada tekrar birikim yapıp biraz daha peşinat verdik.ev bitince de bankaya başvuru yaptık.kalan meblağı çekip mütahite verdik.bankaya aylık ödüyoruz

Canım 125 e 40 bin verdik biz ilkten.
sonra 10 bin daha verdik.onu da eklıyo hemen sözleşme ye.10 bin daha alındı kalan 75 diye

işte her firma farklı yaa... bizimkinde 2 blok bitmiş, o iki bloğun çevre düzenlemesini dahi yapmış teslim etmişler, onlar peşin alanlardı o yüzden öncelik verildi. bir de adamların yaptığı bir çok inşaat var, hani birinde mahçup olsalar küçücük şehir hemen duyulur ve sonraki işlerinde ciddi zarar ederler.. firmanın güvenilir olması çok önemli
Valla bunlarda güya bilindik bir firma
Düşünün kışı klima ile geçirdiler
Ve çocukları var
Çok çok zor bak yaz oldu yaz bitecek yine tek bir çivi çakılmadı
Bir yıldır küçük tüpte yemek yapıyor
O yüzden ben çok korkuyorum temelden ev almaya

Hangi şartları sunmalıyız biz mesela şu olacak bu olacak derken mesela .150 200 milyarlık ev için ne kadar peşinat olmalı sizce boşa hayal kurmamak için
valla senin çok şart sunmana gerek kalmıyor, sözleşme fiks zaten, ama dikkat etmen gereken verdikleri bütün vaatlerin sözleşmede yer alması, yerler laminat döşenecek deyip sözleşmeye yazmadılarsa laminatı unut mesela, yada çevre düzenlemesi yapacağız deyip yazmamışlarsa, satır satır bütün vaatlerin sözleşmede olması gerekiyor, bina sayısı ,daire sayısı, metrekaresi, içindeki her ayrıntı kaloriferiydi kombisiydi dolap yapacaklarsa dolapları idi banyosu tuvaleti...

yani sözde kalan birşey olmamasına dikkat edin, güven vermeyen firma dediğim asma tavan dedi sözleşmeye bir baktık ki hiç bişey yok, sadece reklam afişine yazmışlar adam açmış bize afişi gösteriyor! yapmazsak bunla dava açarsınız zaten, biz sözümüzün eriyiz diye de saçmalıyordu

Buraya henüz doğal gaz gelmedi ama evin alt yapısının uygun olması mı lazım doğal gaz gelince taktırmak için bilmediğim için soruyorum bu ev işinden anlamıyorum direk alırız sonra şu eksik bu eksik demeyelim mesela anlaşmaya ne gibi maddeler koyduruyorsunuz parkeli olsun falan mı

Buraya henüz doğal gaz gelmedi ama evin alt yapısının uygun olması mı lazım doğal gaz gelince taktırmak için bilmediğim için soruyorum bu ev işinden anlamıyorum direk alırız sonra şu eksik bu eksik demeyelim mesela anlaşmaya ne gibi maddeler koyduruyorsunuz parkeli olsun falan mı

Anlaşmalar kişiye özel olmuyor
Zaten hazır bir sözleşme vardır, onu inceleyin.

Bir de teslim tarihi mutlaka yazmalı. Eğer o tarihte teslim edilmeyecekse ne yapacaklar o da yazmalı.
Ben de topraktan aldım, eğer teslim tarihinden sonra 6 ay geçtiği halde hala teslim edilmedi ise evin bedeli*,05 miktarında kira yardımı yapacakları yazılı sözleşmede.

Onların kendi yaptıkları sözleşme vsr.
bazısı kombi takıyor bazısı takmıyor.duşakabin vs takan takmayan.
bizimki kombi takmıyor du mesela

Back
X