ev taşıma,zemin kat

Üst kat komşunuzla tanışın binadan bilgi almak istiyormuş gibi azcık bilgi edinin kendısı hakkında da yani gittiğiniz yer de de tepenizde şirret birisi olabilir çoluk çocuk gümbür gümbür
Yatak odaları zemin katta,üst katta salon ve mutfak var.Üst değil de yandan sanırım gürültü gelir daha çok eğer sorunluysalar.

Bahçe katında hep şunu merak ederim. Yazın hep dışarda geçiyor hayat bahçe katında özellikle çocuk ile ses sorun olmuyor mu diğer daireler ile ?
Benim evin tam karşısında sitenin çocuk parkı var
Ve çocuk dolu
Şimdi okul olduğu için okuldalar ama hafta sonu sanki evde koşup oynuyolar

O kadar ses oluyor ki
Beni rahatsız etmiyor aksine çocukların o cıvıl cıvıl sesleri hoşuma gidiyor
Komşuları da etmiyor belli ki

Belki de çok güzel oynadıkları için rahatsız olmuyorum
Çünkü ne küfür ne kavga duymadım ağızlarından

2017den beri zeminde oturuyorum. Benim altta kazan dairesi var biraz yüksek. Dediğiniz şeyler olmuyor fareymiş pis suymuş Altımda kimse yok iyiki yok,halı yıkıyorum,battaniye sofra yolluk herşeyimi balkondan silkeliyorum. Tek sorun asansör dibimde inen binen olunca insan rahatsız oluyor. Neyseki asansorumüz bozuk ha birde kışın altta kimse olmadığı için soğuk oluyor.

Site olduğu için böyle çöp atma silkeleme gibi durumlar yaşanacağını pek sankıyorum daha öok bireysel binalarda yaşanıyor bu durumlar şuan oturduğum yerde var mesela.Alttakiyle sorunum çocuklarımın olmadığı döneme dayanıyor.Kaba saba sürekli bağırarark konuşan dedikoducu mahalle muhtarı olacak bir tip.Kendi çocuklarının gürültüsü yüzünden ayyuka çıktı sorunumuz.Gece vakti bağıra bağıra pcde oyun oynamalar (18 yaşında)gidip uyardığım için o koca çocuğu dövdü.Biz nasıl kapısına inermişizi de ordan iyice bilendi bana.Ufacık çocuklarıma taktı kafayı.Baya ciddi kavga ettik cinnet geçirtti bana.Şuanda bulaşamıyor ama yine tekrarlanacak çünkü gerilim yüksek hala.Yani kendi dana kadar söz geçiremediği çocuğuna gürültğ hak laf anlamayan küçük bebekler ypamaz kafasında.En üst katlarda çocuklarımdan dolayı istemiyorum cam ,balkon vs tedirgin oluyorum önlem alınsa da.Ya da illaki koşacak edecekler kimseye böyle rahatsızlk vermek istemiyorum.Müstakil evler çok pahalı.

Oyun parkı evden uzak mesafede kalıyor.Sorun site içine araç park etmeleri bence araç sesi daha sinir bozucu sanırım araba farları da insanın gözüne girer

Sineklik takarsınız
Gelmesi iyi aslında onlar olunca fare kertenkele böcek filan olmuyor
Benim evdeki böcekleri kedim yakalıyor
Çok severim gelsinler ama oğlum biraz hırpalayıp seviyor alışsa şuanda kapımızın önünde 2 gündğr gelen yaklaşık 1 .5 aylık gibi yavru kedi var onu da alıp götürücem buralarda sefil olur yoksa bakmaz kimse.

Isınma merkezi sistem değil asansör de yokozaman harika

Bu arada bahçeye de sadece bizden giriş var bina girişi ortada,daire yanda kalıyor.İsterseniz kapı yapıp kapatabilirsiniz de dediler.

Yaşı küçük olduğu için oluyor ama zamanla alışır
Kedinin de güzel bir yuvası olur
Hayvanlarla büyüyen çocuklar çok farklı oluyor
Her şeyden önce merhametli oluyor bağışıklıkları güçlü oluyor

Oyun parkı evden uzak mesafede kalıyor.Sorun site içine araç park etmeleri bence araç sesi daha sinir bozucu sanırım araba farları da insanın gözüne girer
Araç sesi haklısınıx çok sinir bozucu
Önceki evim çok işlek bir yol kenarındaydı
Camı açınca beyin içindeki sesi bile duyamıyorduk
Gürültü kirliliği o gerçekten
Araba farı için belki akşamları kapatabileceğiniz kalın perdelerden alabilirsiniz

Evet 3 çocuğa nasıl bakıcam bakalım onu düşünüyorum çünkü o da bir bebek gibi bakım istiyor bakalım şans getirsin bize İnşallah görünce tepeme kadar tırmanıyor

Bugün gidip bu ayrıntılara iyice bakıcam ben gürültü konusunda çok hassas oldum en ufak ses bile sanki yüksek bir sesmiş gibi rahatsz ediyor beni.Çok fazla uyarana maruz kaldım burda gerçekten küçük bebekleri artık anlıyorum

Evet 3 çocuğa nasıl bakıcam bakalım onu düşünüyorum çünkü o da bir bebek gibi bakım istiyor bakalım şans getirsin bize İnşallah görünce tepeme kadar tırmanıyor
İnşallah mutlu huzurlu yaşayabileceğiniz çok güzel bir eviniz olur

Kira derdinizin olmadığını günler gelmesi dileğiyle

Çok iyi yalıtım yapıldıysa cam kapalı ise sorun olmuyor
Ama balkonda filan oturmak mümkün değildi

çok önceki evimizin üst katına mülteciler taşınmıştı
20 tane fılan futbolcularmış güya
Sabaha kadar top oynarlardı eşim kulaklıkla uyurdu
Şikayet ediyordu herkes
Her şeyleri yasalmış deyip gidiyordu polis
Üstelik güvenlik de sürekli uyarıyordu
O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum
Ben kurtuldum çok şükür inşallah sizde kurtulursunuz

Beş yıldır bahçe katında oturuyorum, 5 dairelik bir apartman olduğumuz halde her birimizin tuvaleti ayrı ayrı tıkantı. Yan daire bahçe katı (pis su gideri baglatisina en yakın konumda oldugu icin) onlar bu problemi 4 kez biz ise 2 kez yasadik. Aslinda yan daire problemi gec farketmeyip hemen daire sakinlerine haber verip bir aksiyon almis olsaydi biz sorun yasamayacaktir. Cunku once, gidere en yakin olan bahce katindan sonra ise mudahale edilmezse diger bahce katlarindan pis su geri veriyor. Bahce kati alirken bu hususa dikkat edin derim. Gider borusuna en yakin konumda iseniz bu gibi tehlikeleri var. Bizim apartmanda klozete ısrarla islak mendil atan birileri oldugu icin biz bu sorunu çok sık yaşadık maalesef.

Bahçede simdiye kadar iki kez fare gördüm evet ama eve simdiye kadar girmedi. Hatta daha çok yakın bir tarihte bahçe balkonumun cam önünde hareket ederken (bahçedeki balkonum boyunca hizli bir sekilde gecti gitti), sinekligim acik olsaydi ve evden yemek kokulari gelmis olsaydi sineklik altindan girebilir miydi girerdi tabi ki. Apartmanda kedi kopek icin saga sola mama veya yemek artigi birakan birileri varsa şayet bu sorunu yaşayabilirsiniz. Yan komşuyu bahçeye ve apartmana yakin bir yere yemek dokmemesi konusunda uyardiktan sonra bir daha gormedim acikcasi. Bir de bina cevresi ormanlik, cayirlik bir alansa ve o alanlarda yeni bir insaat calismasi varsa, o alanda olan fareler kendilerine yeni mesken yeri bulmak adina sizi ziyarete gelebiliyorlar.

Gurultu olayi aslinda basit bir gurultu izolasyonu ile cozulecek bir sey. Eger tasinacaginiz yerde bu yoksa ust komsunuzla ayni problemi yasamaniz cok olasi. Mesela ust katimda oturan kisi saat 8.00 de (daha yrm saat once) ev süpürdü. Onun dışında biz evin alttan su alması, tavan akmasi gibi sorunlar da yaşadik.

Evet, bahce katinda oturmak ozellikle de cocuklar acisindan guzel fakat bu gibi dezavantajlari oluyor maalesef. Bizim ev, içi bizi dışı başkalarıni yakar durumda biraz (gorseli ekledim :) )

Şuan ben de evimden taşınma kararı almış durumdayım ve evet bu evi satıp başka bir yerden site içi yine bahçe katı bir eve taşınmayı düşünüyorum. Yaşadığım sorunlardan dolayı ev bakarken bu hususları ön planda tutuyorum. Mesela eğer yagmurlu bir hava varsa evi ozellikle bu gunlerde gezmeyi tercih etmek, gidere yakinlik baglantisini ve gürültü izolasyonunun olup olmadigini öğrenmek gibi.

Eklentiler

• Screenshot_20250508_083122_WhatsApp.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…