Ev temizliği-Görev Paylaşımı-İpin Ucunun Kaçtığı Bir Ev

Yardımcı bile olsa çocuklu ev dağılır illaki söze çok iş kalacak. Bulaşık makinesi boşaltma çöpleri toparlayip çıkarma haftasonu evi bi makine ile süpürge gibi işleri ona verin. İnanın kadın saçını süpürge edince değil eşit şartları sağlayınca daha kıymetli. İşler çabuk biterse beraber zamanınız olur ilerde çocuğunuz ile de 3 kişi zaman geçirirsiniz

Ins ogrenir ve ogretirsin canim. Ben artik aman dokunmasin yeter diyorum :)))

açıkçası benim eşim yardım ediyor ama elinden çokça bir iş gelmez. ya da ben yaparım ben yaparım der yapmaz. ben işten geliyorum direk yemeği ocağa koyuyorum, haftada bir eşim pişirir yemek(yalnız 3 saat sürüyor pişirmesi, sonrasında da mutfak savaş alanı), haftada bir kaç kere dışarda yeriz, o yüzden her gün her gün yemek pişmiyor evde. örnedğin pazar gününden 3 günlük yemek yapıp dolaba atabilirsin, haftaiçi temizliğe zaman kalır. ben neredeyse her gün evi süpürüyorum, toz alıyorum. banyoyu, tuvaleti yıkıyorum. genelde bunları yemek pişerken yapıyorum, işten gelince hiç oturmadan işe koyuluyorum, mesela 5 de evdeysem 7-7.30 gibi işler bitiyor, evim küçük zaten. sonra da 12ye kadar zaman bana kalıyor :) benim sana tavsiyem direk işe başla eve gelince yoksa bir oturdu mu kalkamıyor insan.
ayrıca eşine nasıl iş yaptırabilirsin bilmiyorum her insan farklı ben eşime desem kalk yap falan diye hiç yapmaz, ben eşime ben yaparım dedikçe vicdan azabı çekip daha çok yapıyor.

benim ev temizliğim çok zor oluyor, daha doğrusu ev hiç derli toplu görünmüyor,
sebebi de, evlenmeden önce eşimin de benim de nerdeyse tüm ev eşyaları vardı, aynı eve gelince ve tuttuğumuz ev de büyük olunca tüm eşyalar biraraya toplandı,
herşeyden çifter çifter var, hepsi de sıfır eşyalar, satalım dedik, spotları bilirsiniz dalga geçer gb komik fiyatlar söylendi, hediye edelim dedik, malum bir söz vardır "gel malımı al deyince murdar olurmuş" aynen o hesap oldu burun kıvırıldı... nihayetinde ev tıklım tıklım eşya dolu...
ne kadar temiz düzenli olmaya çalışsam da ev derli toplu görünmüyor çıldırıyorum,
eşim sağolsun çöpü falan çıkartır, kirlilerini sepete atar, yemekten sonra masayı toplar ama daha çok kendine hizmet edilmesini sever.
ben de gebeyim, çok yoruluyorum artık pfffffffff

Ben de yemek işini duzene sokamadim. Her gun ne pisirsem diye dusunuyorum. Temizligi seviyorum. Haftada 1 kez sil supur tamam. Wc banyo kullandikca sık sık temizlerim zaten. 2 kisilik evde baska ne olabilir ki.
Ben yemek işini napıcam bilmiyorum. kendi elimin ayarını falan lezzetli bulmuyorum. temizlik için bir yardımcım var onla devam edicez evlendikten sonra her hafta temizlicek orası tamam. yer silmeye bayılırım ben ama o vileda yerleri ıslatıp parlattıkça tatmin oluyorum ya. her gün yer siliyorum nerdeyse.
mikrodalgayla fazla haşır neşir olmak zorunda kalıcam ama nereye kadar bilmiyorum

kızlar bana yemek konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ben çok şükür yemeği düzene soktum. Yaptıklarımdan bahsedeyim boş günlerimde 2 kg kadar kıyma alıp köfte yoğurup şekillendirip dondurucuya atıyorum. Bir kısmını sulu köfte bir kısmını ızgara bir kısmını kürdan kebabı vs. yapmak için farklı farklı şekillendiriyorum. Sabah işe gitmeden dondurucudan alıp normal buzdolabına koyuyorum işten geldiğimde pişirmeye hazır oluyor.

Mesela çorba yapacaksam bol bol yapıyorum özellikle mercimek çorbası eşim çok sever. Hepsini blender dan geçirdikten sonra 2 akşamlık olacak şekilde buzdolabı poşeti ile dondurucuya atıyorum. Onu da aynı şekilde işe gitmeden çıkarıyorum akşama bir ısıtıyorum hazır oluyor.

Nohut kuru fasulye gibi zor pişen baklagilleri de bir haftasonu bol bol düdüklüde haşlayıp poşetliyorum pişireceğim zaman yarım saatte hazır oluyor.

Börek vs. bunları da zaman zaman bol yufka alıp atıyorum dondurucuya yorgunsam ya da misafirim gelecekse yarım saatte hazır oluyor.

Birde özellikle bugünün yemeğini yerken ertesi günün yemeğini hazırlıyorum ki sonraki güne kolaylık olsun.

Aklıma gelenler bunlar başka bir sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım :)

Allah yardımcınız olsun benim her şeyim evime göre alındığı halde sıkıntı yaşıyorum sizinki çok daha zordur eminim...
Umarım en kısa zamanda bir çare bulursunuz. Benim eşimde bunları yapıyor ama ben sorumlulukları eşit bölüşmek istiyorum inşallah başarılı olabilirim :)

Bebişiniz de hayırlı olsun

İnsanın ıcıyle ılgılı bu ben ne kadar yorgun da olsam o ev toplanıcak öyle bırıyım ama herkes de toplu olucak diye bir sart yok bence:)

Bende kendimi seriyorum ama soyle bir duzenli ugrasim var haftann gunlerini ayirdim. Mesela bir gun mutfak bir gun salon bir gun yatak odasi vs. Ama gunluk yaptiklarim var tuvalet ve supurme

merhaba
ben 1,5 yılllık evliyim.. evlliğimin ilk zamanlarda çok zorluk çektim.. sonrada alıştım...
eşimle beraber gelirdik eve.. şimdi eşim mesaide kaliyor.
o halde eve gelir gelmez dinleniyorum.. 5 dk felan..
sora mutfaga girişiyorum.. yemek yapıyorum soframi hazirlaniyorum..
eşim geldiğinde sofra hazir olur.. yarim saatlik..:)
yemegi bitirdikten sora bulaşıklari makineye atiyorum. 3 günlük.. zaten iki kişiyiz anca yetiyor.
ondan sora iş yapmıyorum.. dinleniyorum..
haftasonum tatilim oluyor.
cuma akşamdan çamaşirlari makineye atiyorum.. (işten gelir gelmez) iki çamaşir çalıştrıyom bazen üç..
cumartesi günü sabah eşimi işe yolladiktan sora çamaşirlarimi dişariya asiyorum..;
sora yataklari düzenliyorum. evi süpürmeye başliyorum.. her yeri.. bi de siliyorum.. her odayi kontrol ediyorum.. bide banyo-wcyi de temizlerim. öğlene kadar yapıyorum bu işi..
ardindan annem geliyor bana... oturuyoz işde:) bazen annemle iş yaptığımda oluyor. :)
en sevdiğim şey. iki aileyi bizim evde toplaşmak..:) kalabalık oluyor ki seve seve hizmet ederim:)
pazar günü de iş yapmam.. çünkü pazar günü eşimin izin günü bi yere gezmeye gideriz yada evde vakit geçiririz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…