- 25 Haziran 2014
- 826
- 1.344
- 63
- Konu Sahibi heyecandorukta
-
Canimmm.yazik.....Ben de oyleydim.salsta yapamazdim.Simdi kv dahil kimseyi begenmem 40 kisi misafir gelir tek tabak bile kimseye kaldirtmam
Eliniz hizli mifir? Yoksa isin cibe girince basa cikamiuor musunuz?Ben is listesi yapardim.6 gune bolerdim.Ypksa cocuk olursa hiiic yapamazsiniz
Tavsiyeleri okurken aklıma @umitli geldi o da evde esine is yaptirmak istediğinde "hadi askim bak sen yaparsın/yakisikli kocam kaslı kocam" tarzi pohpohlamalarla is yaptiriyorum diyordu :))) boyle politik olmak da zor ama
Kolay gelsinEşim sert bir kişi ya da bana köle gibi davransa zaten hiç yapmam ve yardımcı tutarım ama 2 ayda bir yardımcı geliyor ve eşim ben nasıl yaklaşacağımı bilsem yapmayacak bir insan değil sadece hiç ev işi yapmamış ve bu konuya uzak o yüzden nasıl yaklaşmam gerektiğini sordum :) Ki bende zaten o yapmıyor diye yapmıyorum zaten kendimi perişan etmiyorum amacım birlikte yapmak ve birlikte yapsak zaten iş kalmaz :)
merhaba..
bende çalışan bayanim..bide hamileyim...
sabah kahvaltisina hazirlanmak için 6:30 ta kalkıyorum hergün düzenli olarak...
çayı demliyorum.. domates salatayı doğruyorum peynir zeytin... yumurta....
ohh çok güzel kahvaltı... hazir olduktan sora eşimi uyandiriyorum.
sonrasinda tezgahi koyuyorum akşam gelince bulaşıklari yıkarim diye... az oluyor zaten iki bardaklık..
gelince kv de yiyorum akşam yemegimi... çay içiyoruz doğru evime.. gelir gelmez bulaşık yıkıyorum...
mutfagi toparlıyorum...
haftasonu görümcem yapardi ev işleri...
tertemiz mis gibi olurdu..
o konuda iyiyim
Ahhh güzelim böyle şeyler okuyunca neden evde kaldığımı daha iyi anlıyorumben işten gelicem yorgun argın kocamda bacaklarını uzatıp tv izlerken yemek yapıcam öyle mi o bana yapsın yemek erkekler daha güçlü kuvvetli oluyor eminim daha az yorulmuştur sevgili gelecekteki kocacım
Doğru yapmıyorsunuz yavaş yavaş o da öğrenecek aslında.
En azından bulaşık işini ona verebilirsiniz, bir fırçayla temizleyip makineye dizecek. Ne kadar zor olabilir.
şimdilik kv de yiyoruz yemegi bebegi doduktan sora yemekleri ben yapıcam çok özledim yapmayı... unutuluyor hiç yapmayınca.Hayırlı olsun bebişiniz :) Benim annemde çok yakın ama çok nadir gideriz anneme yemeğimiz ve kahvaltımız kendi evimizde olmasını istiyoruz :) Evime yardımcı 2 ayda bir alırken bile rahatsız oluyorum aslında kendimiz yetebilmek istiyorum normal temizliklere..
hem çalışıyorum hemde iki küçüğk çocuk annesi olarak..
yıkadığım çamaşırları ipten toplayınca akşamına çocukları uyutuyorum dizi izlerken tv karşısında ütümü yapıyorum..
sürekli yerlere eğiliyorum çocukların bir sümüklü böcek edasıyla evde gezinip batırdıkları yerleri toplayarak odadan odaya geçiyorum..
mutfağa çay koymaya giderken yerdeki oyuncağı kaldırıyorum mesela dönerken başka bir dağınıklığı kaldırıyorum..
tuvalete girdiğimde tuvaleti yıkayıp çıkıyorum
banyoya girdiğimde duş almadan hemen lavabosunu yıkıyorum..
akşam uyumadan evvel bulaşık makinesine bulaşıkları mutlaka atıyorum ocağı siliyorum. tenceredeki yemekleri küçültüp saklama kaplarına alıyorum.. elim değmişken buzdolabına da bir çeki düzen veriyorum..
ev halkı uyuyor bende kirli çamaşır temiz çamaşır ayrımı yapıyorum çantamı düzeltiyorum ertesi gün giyeceğim şeyleri ayarlayıp yatıyorum..
off ben yazarken yoruldum valla..
3 yaşında kızım var çalısmiyorum 3 yıldır.
4 yıllık evliyim. Esim ilk günden beri ev işinin yarısını hatta fazlasını yapar bazen. İşten geldi yorgun o zmn o otursun diye bişey yok.. o isteyken ben yan gelip yatmiyorum sonuçta. Ev boş değil kızım 40 kere dağıtıyor topluyorum yemek yapıyorum parka gidip saatlerce peşinde kosturuyorum. Çamaşır asiyorum. Oyun oynuyorum ki bu başlı başına bir iş. Eşim de geldiğinde elinden geleni yapıyor. Kızım uyuduktan sonra işler bitince beraber dinleniyoruz.
Çocuk yokken hersey kolay ama çocukla çıldırmamak için düzen şart. Es yardımı mutlaka olacak. Şimdiden bunu ayarlayın.
Ah kesinlikle bunu her gün söylüyorum eşime de oğlum olursa bir gün kesinlikle kendine yetebilmeyi ve eşine yardım etmeyi öğrenerek büyümeli bunun yolu da eşimin bana yardım etmesinden geçi
Az eşya en güzeli benim evimde o kadar çok eşya var ki taşınmamayı ümit ederek aldığımız bir sürü şey :/ haklısınız bence de en önemlisi biriktirmemek... Bu akşamdan itibaren az ve düzenli ve birlikte yapmayı uygulamaya koyarız umarım :)
ayyy kendimi gördüm sen de resmen. ben de aynı şekilde düşünüyorum eşim de işin ucundan tutmazsa salıveriyorum gidiyor. ama dağınık pis evde de huzursuz oluyorum. kavga çıkarıyorum bazen evi şey götürüyo biri girse salonu tuvalet sanacak yeter eve giresim gelmiyo diye. eşim annesinin evinde kendi suyunu bile kendisi almaz annesinden ister! ben annemin evinde ne süpürge çalıştırdım şimdiye kadar ne bulaşık makinesi ne çamaşır makinesi. yatağımı toplamamak için kapımı kitler çıkardım evdenöğrencilik evimse 3 kafadar arkadaşça tek bir kaşık kalmayana kadar bulaşık yıkamadığımız hatta tavayı ıslak mendille silip tekrar kullandığımız bir evdi
ikimiz de testembel gelmişiz bu yaşa. alışmak biraz zor oldu. ilk sene eve davetsiz biri gelecek diye kapı çalınca ikimiz de korkulu gözlerimizle birbirmize bakıyoduksonra işte temizlik yaptığımız zamanlarda ben hep motive ettim eşimi ya bak ne güzel oldu, insanın içi açılıyo, temiz evde oturmak kadar keyiflisi var mı, daha sık yapalım falan... şimdi de haftada bire düşürdük. eşim evde olmazsa ben tek yapıyorum ama o da geldiğinde yorgunum yemek yok diyorum yemeği yapıyor bulaşıkları makineye atıyor falan öyle idare ediyorum arada
ama konu açılınca hiç bana yardım etmiyosun diye şikayet etmedim, bu benm işim değil, evi temizlememi istiyosan çıkayım işten evi hergün pırıl pırıl yaparım. 8 saat milletle uğraşıcağıma 1 saatte temizliği yapar akşama kadar da yatar popo büyütürüm dedim. o yüzden şimdi bana yardım ettiğini düşünmüyor ev işlerine el atmanın kendi görevi oldğunun farkında
Ben de beceremem de bahsini ettigim arkadas bu konuda cok iyidir anlatirdi konuyu gorunce ona gonderme yaptım belki gorur gelir taktik verir diye :)Ah bir de becerebilsem o tarz şeyleri ne güzel olur
Heves edip almissinizdir olsun. Ben 2-3 yilda bir tasinacagimi biletek az aldim. Biblo sus pus de oldukca az. Evde sonradan aldigimiz bi kosu bandi vat o bile toz alma konusunda fazlalik geliyo, cok toz topluyor gozume batiyor. Ama soyle soyliyim butun evi 1cok kisa bir siredr temizleyebilmek guzel. Simdi hamileyim diye esim de kaldirip kopariyor. Bir de hepsini bir gunde yapmiyorum. Zamanla siz de azaltirsiniz esyalari hele cocuk olunca, kolay gelsin simdiden :))
Ben de beceremem de bahsini ettigim arkadas bu konuda cok iyidir anlatirdi konuyu gorunce ona gonderme yaptım belki gorur gelir taktik verir diye :)
2 yillik evliyim calistigim donemler facia gibi benim icin. Esim solersem yapar ama hem yarim yamalak yapiyor icime sinmiyor basima tekrar is cikariyor diye istemiyorum yapmasini. Ilk evlendigimde evim hipodram gibi 5 oda kocamn mtfak camlari demiyorum bile. O bulsklr tezgahda 2 gun bklerdi. Yetisemiyordum cunku. Simdi evim kucuk cuma aksamlari isten cikinca esim o gun gec gelir mesaisi olur genelde o gelene kdar sil supur derken baya yapiyorum birşeyler. Ama cam pencere kapi ugrasamam ayda 1 temizlikci gelse tamamdir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?posts/42350377/
bak burası sana göre.:)
Teşekkür ederim :) Bebişiniz hayırlı olsunbizde hamilelik dönemine kadar bir yoluna sokarız umarım :)
Ahh Allah kolaylık versin Maşallah bende okurken yoruldum... Benim annemde aynen bu şekilde hatta bana kızardı "üzerinden atlayıp görmüyor musun!" diye. :) Ama ben cidden hep arkamı birileri topladığı için görmüyordum, bu kadar olmam imkansız da yarınız kadar olsam yeter bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?