- 25 Haziran 2014
- 826
- 1.344
- 63
- Konu Sahibi heyecandorukta
Ben evden calisiyorum.
Gun icinde evet is yapabilirim ama bazi gunler ciddi yogunum cakilip kaliyorum pc basina.
Ben sadece esin yardim etmesi icin nasil yaklasman gerektigini soyleyebilirim ki, icinde yoksa zor.
Istegimi direk soyluyorum ben kisaca. Ornegin;
-bugun cok yogunum biliyorsun ki, isini erken bitirip yemek isini halleder misin?
-salata yapiyorum masayi hazirlar misin? Aciktim fazla beklemek istemiyorum.
-masayi topladim, makineye bulasiklari yerlestirecegim o arada oturma odasini bi supurur musun? Supurge yatak odasinda.
-perdeler gri oldu iyice, ben onlari yikayayim sende camlarj sil yorgun degilsen? (4. Katta oturuyorum disaridan silemiyorum)
Esime cok fazla is yuklemiyorum aslinda. Boyle soyleyince ben oturuyorum adam ev isi yapiyor gibi duruyor ama kendim musaitken elimden geldigince yardim istememeye calisiyorum. Cunku o da cok yoruluyor. Ben yorgun degilsem her seyi hallettigimi bildigi icin istegimi geri cevirmez. Ama haftada 3 gunu falan tamamen bu sekilde goturuyoruz.
Aslinda esime daha cok evi dagitmamayi ogrettim. Kirlisini sepete atmasi gerektigini, gece yattigi sortu katlayip benche koymasi gerektigini, banyodan cikinca banyoyu islatriysa paspasi asmasi gerektigini, havlusunu odanin ortasinda birakamayacagini, gece sigara ictigi kullugu bosaltmazsa esek olusu gibi kokacagini biliyor. Zorluk cikarmiyor.
Eşim zaten dağınık değil o konuda çok rahatım çok şükür eşyalarını etrafta hiç görmedim diyebilirim. Ama kendi dışındaki işleri hiç yapmamış hayatında ilk kez evlendikten sonra sofra toplamış ya da yer silmiş, çocukluğunda annesi hem çalışıp hem her şeyi yaptığı için benden beklentisi de o şekildeydi çünkü gördüğü oydu ama zamanla benimde yetişemediğimi görüyor ve o algı yıkılmaya başladı çok şükür. O yüzden hiç görmediği için acaba daha farklı mı yaklaşmam gerekiyor diye düşünüyorum bende :)