Ev temizliği-Görev Paylaşımı-İpin Ucunun Kaçtığı Bir Ev

Canimmm.yazik.....Ben de oyleydim.salsta yapamazdim.Simdi kv dahil kimseyi begenmem 40 kisi misafir gelir tek tabak bile kimseye kaldirtmam

Eliniz hizli mifir? Yoksa isin cibe girince basa cikamiuor musunuz?Ben is listesi yapardim.6 gune bolerdim.Ypksa cocuk olursa hiiic yapamazsiniz

Bende misafir geldiğinde hem evim hem sofram herkes bayılır ve kimseye hiç bir şeyi kaldırtmam ama yalnız olunca da kaplumbağa gibi hele içimden gelmiyorsa 1 saatlik işi 1 güne yayma gibi becerilerim de var sanırım öyle bir liste yapmak düzeni oturtmaya büyük yardımcı olur :)

EŞ yardımcı olmazsa ben de yapmıyorum afedersin isterse B.. götürsün yani yapmamm.. Bana neyse ona da o. Ne zaman ki rahatsız olur o zaman süpürür, siler ben de mutfak temizliği toz alma filan yaparım. Onun dışında bulaşık makinesindeki temizleri boşaltmak onun görevidir. bazen boşaltamaz ben yaparım. Yemekler hep bendedir. Çok nadir yumurta filan kırar. Çalışınca evim öyle derli toplu olmuyor valla dağıtıyoruz biz çorap pijama her yerden çıkar :) çalıştığı halde çok düzenli olanlar da var takdir ederim ben yapamam :)

Eşim sert bir kişi ya da bana köle gibi davransa zaten hiç yapmam ve yardımcı tutarım ama 2 ayda bir yardımcı geliyor ve eşim ben nasıl yaklaşacağımı bilsem yapmayacak bir insan değil sadece hiç ev işi yapmamış ve bu konuya uzak o yüzden nasıl yaklaşmam gerektiğini sordum :) Ki bende zaten o yapmıyor diye yapmıyorum zaten kendimi perişan etmiyorum amacım birlikte yapmak ve birlikte yapsak zaten iş kalmaz :)
Kolay gelsin :KK54:

merhaba..
bende çalışan bayanim..bide hamileyim...
sabah kahvaltisina hazirlanmak için 6:30 ta kalkıyorum hergün düzenli olarak...
çayı demliyorum.. domates salatayı doğruyorum peynir zeytin... yumurta....
ohh çok güzel kahvaltı... hazir olduktan sora eşimi uyandiriyorum.:KK60:
sonrasinda tezgahi koyuyorum akşam gelince bulaşıklari yıkarim diye... az oluyor zaten iki bardaklık..
gelince kv de yiyorum akşam yemegimi... çay içiyoruz doğru evime.. gelir gelmez bulaşık yıkıyorum...
mutfagi toparlıyorum...
haftasonu görümcem yapardi ev işleri...
tertemiz mis gibi olurdu..:21:
o konuda iyiyim:KK37:

Hayırlı olsun bebişiniz :) Benim annemde çok yakın ama çok nadir gideriz anneme yemeğimiz ve kahvaltımız kendi evimizde olmasını istiyoruz :) Evime yardımcı 2 ayda bir alırken bile rahatsız oluyorum aslında kendimiz yetebilmek istiyorum normal temizliklere..

Ahhh güzelim böyle şeyler okuyunca neden evde kaldığımı daha iyi anlıyorum :KK45: ben işten gelicem yorgun argın kocamda bacaklarını uzatıp tv izlerken yemek yapıcam öyle mi :kk77: o bana yapsın yemek erkekler daha güçlü kuvvetli oluyor eminim daha az yorulmuştur sevgili gelecekteki kocacım:-)

Bunu en çok diyen kişi eminim benimdir :KK71: Ama öyle olmuyor işte umarım size öylesi denk gelir :KK68:

Doğru yapmıyorsunuz yavaş yavaş o da öğrenecek aslında.
En azından bulaşık işini ona verebilirsiniz, bir fırçayla temizleyip makineye dizecek. Ne kadar zor olabilir.

Haklısınız bu akşam yavaştan başlamak lazım ben de beğenmezsem nasıl yapsın bu adam :D beğenmesem de güzel demeliyim ki şevke gelsin bu sefer olacak inşallah :D

Hayırlı olsun bebişiniz :) Benim annemde çok yakın ama çok nadir gideriz anneme yemeğimiz ve kahvaltımız kendi evimizde olmasını istiyoruz :) Evime yardımcı 2 ayda bir alırken bile rahatsız oluyorum aslında kendimiz yetebilmek istiyorum normal temizliklere..
şimdilik kv de yiyoruz yemegi bebegi doduktan sora yemekleri ben yapıcam çok özledim yapmayı... unutuluyor hiç yapmayınca.
görümcem temizliyor evi felan tertemiz duruyor:)

hem çalışıyorum hemde iki küçüğk çocuk annesi olarak..

yıkadığım çamaşırları ipten toplayınca akşamına çocukları uyutuyorum dizi izlerken tv karşısında ütümü yapıyorum..

sürekli yerlere eğiliyorum çocukların bir sümüklü böcek edasıyla evde gezinip batırdıkları yerleri toplayarak odadan odaya geçiyorum..

mutfağa çay koymaya giderken yerdeki oyuncağı kaldırıyorum mesela dönerken başka bir dağınıklığı kaldırıyorum..

tuvalete girdiğimde tuvaleti yıkayıp çıkıyorum

banyoya girdiğimde duş almadan hemen lavabosunu yıkıyorum..

akşam uyumadan evvel bulaşık makinesine bulaşıkları mutlaka atıyorum ocağı siliyorum. tenceredeki yemekleri küçültüp saklama kaplarına alıyorum.. elim değmişken buzdolabına da bir çeki düzen veriyorum..

ev halkı uyuyor bende kirli çamaşır temiz çamaşır ayrımı yapıyorum çantamı düzeltiyorum ertesi gün giyeceğim şeyleri ayarlayıp yatıyorum..

off ben yazarken yoruldum valla..

Ahh Allah kolaylık versin Maşallah bende okurken yoruldum... Benim annemde aynen bu şekilde hatta bana kızardı "üzerinden atlayıp görmüyor musun!" diye. :) Ama ben cidden hep arkamı birileri topladığı için görmüyordum, bu kadar olmam imkansız da yarınız kadar olsam yeter bana :)

3 yaşında kızım var çalısmiyorum 3 yıldır.
4 yıllık evliyim. Esim ilk günden beri ev işinin yarısını hatta fazlasını yapar bazen. İşten geldi yorgun o zmn o otursun diye bişey yok.. o isteyken ben yan gelip yatmiyorum sonuçta. Ev boş değil kızım 40 kere dağıtıyor topluyorum yemek yapıyorum parka gidip saatlerce peşinde kosturuyorum. Çamaşır asiyorum. Oyun oynuyorum ki bu başlı başına bir iş. Eşim de geldiğinde elinden geleni yapıyor. Kızım uyuduktan sonra işler bitince beraber dinleniyoruz.
Çocuk yokken hersey kolay ama çocukla çıldırmamak için düzen şart. Es yardımı mutlaka olacak. Şimdiden bunu ayarlayın.

Allah bağışlasın bende bunu oturtmak istiyorum. Eşim çocuk olduğunda yardımcı olur vs. diyor ama ben evimde sürekli birinin olmasından rahatsız olurum o yüzden ikimiz bölüşebilelim istiyorum sorumluluğu...

Ah kesinlikle bunu her gün söylüyorum eşime de oğlum olursa bir gün kesinlikle kendine yetebilmeyi ve eşine yardım etmeyi öğrenerek büyümeli bunun yolu da eşimin bana yardım etmesinden geçi

Az eşya en güzeli benim evimde o kadar çok eşya var ki taşınmamayı ümit ederek aldığımız bir sürü şey :/ haklısınız bence de en önemlisi biriktirmemek... Bu akşamdan itibaren az ve düzenli ve birlikte yapmayı uygulamaya koyarız umarım :)

Heves edip almissinizdir olsun. Ben 2-3 yilda bir tasinacagimi biletek az aldim. Biblo sus pus de oldukca az. Evde sonradan aldigimiz bi kosu bandi vat o bile toz alma konusunda fazlalik geliyo, cok toz topluyor gozume batiyor. Ama soyle soyliyim butun evi 1cok kisa bir siredr temizleyebilmek guzel. Simdi hamileyim diye esim de kaldirip kopariyor. Bir de hepsini bir gunde yapmiyorum. Zamanla siz de azaltirsiniz esyalari hele cocuk olunca, kolay gelsin simdiden :))

ayyy kendimi gördüm sen de resmen. ben de aynı şekilde düşünüyorum eşim de işin ucundan tutmazsa salıveriyorum gidiyor. ama dağınık pis evde de huzursuz oluyorum. kavga çıkarıyorum bazen evi şey götürüyo biri girse salonu tuvalet sanacak yeter eve giresim gelmiyo diye. eşim annesinin evinde kendi suyunu bile kendisi almaz annesinden ister! ben annemin evinde ne süpürge çalıştırdım şimdiye kadar ne bulaşık makinesi ne çamaşır makinesi. yatağımı toplamamak için kapımı kitler çıkardım evden:KK48: öğrencilik evimse 3 kafadar arkadaşça tek bir kaşık kalmayana kadar bulaşık yıkamadığımız hatta tavayı ıslak mendille silip tekrar kullandığımız bir evdi:KK53:

ikimiz de testembel gelmişiz bu yaşa. alışmak biraz zor oldu. ilk sene eve davetsiz biri gelecek diye kapı çalınca ikimiz de korkulu gözlerimizle birbirmize bakıyoduk:KK53: sonra işte temizlik yaptığımız zamanlarda ben hep motive ettim eşimi ya bak ne güzel oldu, insanın içi açılıyo, temiz evde oturmak kadar keyiflisi var mı, daha sık yapalım falan... şimdi de haftada bire düşürdük. eşim evde olmazsa ben tek yapıyorum ama o da geldiğinde yorgunum yemek yok diyorum yemeği yapıyor bulaşıkları makineye atıyor falan öyle idare ediyorum arada:KK52:
ama konu açılınca hiç bana yardım etmiyosun diye şikayet etmedim, bu benm işim değil, evi temizlememi istiyosan çıkayım işten evi hergün pırıl pırıl yaparım. 8 saat milletle uğraşıcağıma 1 saatte temizliği yapar akşama kadar da yatar popo büyütürüm dedim. o yüzden şimdi bana yardım ettiğini düşünmüyor ev işlerine el atmanın kendi görevi oldğunun farkında

Bizim gibi de birileri varmış ve doğru yolu bulmuş bir ümit var yani:-) çok mutlu oldum :KK9: Olacak olacak aldığım taktikleri bu akşamdan itibaren uygulamaya başlıyorum :KK68:

Heves edip almissinizdir olsun. Ben 2-3 yilda bir tasinacagimi biletek az aldim. Biblo sus pus de oldukca az. Evde sonradan aldigimiz bi kosu bandi vat o bile toz alma konusunda fazlalik geliyo, cok toz topluyor gozume batiyor. Ama soyle soyliyim butun evi 1cok kisa bir siredr temizleyebilmek guzel. Simdi hamileyim diye esim de kaldirip kopariyor. Bir de hepsini bir gunde yapmiyorum. Zamanla siz de azaltirsiniz esyalari hele cocuk olunca, kolay gelsin simdiden :))

Teşekkür ederim :) Bebişiniz hayırlı olsun:KK46: bizde hamilelik dönemine kadar bir yoluna sokarız umarım :)

2 yillik evliyim calistigim donemler facia gibi benim icin. Esim solersem yapar ama hem yarim yamalak yapiyor icime sinmiyor basima tekrar is cikariyor diye istemiyorum yapmasini. Ilk evlendigimde evim hipodram gibi 5 oda kocamn mtfak camlari demiyorum bile. O bulsklr tezgahda 2 gun bklerdi. Yetisemiyordum cunku. Simdi evim kucuk cuma aksamlari isten cikinca esim o gun gec gelir mesaisi olur genelde o gelene kdar sil supur derken baya yapiyorum birşeyler. Ama cam pencere kapi ugrasamam ayda 1 temizlikci gelse tamamdir.

Bilmedikleri için içimize sinmiyor, bizde beğenmeyince onlar eski düzen devam ediyor işte ben bunun önüne geçmek istiyorum. Ben beğenir teşvik edersem eşimde yapar diye ümit ediyorum :) Biz hafta çi her gün birlikte çıkıp birlikte giriyoruz haftasonu da çalışmıyoruz. Ben eşim evde olmadığında yapıyorum aslında da öyle bir zaman 2 ayda 1 anca o yüzden birlikte yapmayı öğrenmek istiyorum :)

Ahh Allah kolaylık versin Maşallah bende okurken yoruldum... Benim annemde aynen bu şekilde hatta bana kızardı "üzerinden atlayıp görmüyor musun!" diye. :) Ama ben cidden hep arkamı birileri topladığı için görmüyordum, bu kadar olmam imkansız da yarınız kadar olsam yeter bana :)

zaten evliyken bende böyle değildim boşanınca ailemle yaşamaya başladım annemde babamda titiz insanlar anlayacağın mecbur kalıyorum..

kendi evim olsaydı inanki şimdi uyuyayım yarın erken kalkar toplarım derdim kesin.. ama onların düzenlerini bozamam rahatsız olmalarını istemiyorum :)

Back
X