ev temizliği sevme çabası yardım :((

Serenad_

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
1.278
1.231
333
Kızlar yeni evliyim sorunum ev temizligi yadirgamayin ama ev temizligi sevmiyorum evim surekli daginik oluyor evimizi gormek icinde surekli ani misafir oluor basliom kosustrmaya duzenli be titiz deilim ya yanlis anlasilmasin pis les kokan bir evimde yok ama evim genelde daginik oluyor calistigim icin yorgun oluom duzene temizlige nasil alisabilirim mis gibi temizlik malzemeleri aliom ama kullaniormuyum nadir mis gibi temizlik kokan bir evim olsun istiom ama benimkisi genelde daginik halilar yeni oldugu icin heryer tuylu esimde pek yapmior temizlik nasil aliskanlik kazanicam haftada bir ev temizlgi icin birisini tutacam ama haftalik yetmiorki kendimi bir sekilde alistirmaliyim bekar evinde rahatliga cok alismisim malesef adımın pasakliya cikmasindan korkuom esimin utusu cok oluor toplu yapamiom o gun ne giycekse onu utuluom bu yuzden hergun utu yapmak zorunda kaliom kizlar alisirmiyim asarmiyim bunlari 2 saat utu yapsam 10 gun rahat ederim aslinda ama yapmiom icimden gelmio bazende yorgun oluom

temizlik yaparken telefondan dizi izleyip eğlenceli hale getirebilirsiniz siz nereye telefon oraya..
ya da müzik dinleyebilirsiniz

Yardımcı almayı deneyin haftada 1 gün,madem çalışıyorsunuz siz de rahat edersiniz.

Evet bende genelde müzik esliginde yapiorum ama ustumde bir usengeclik var tamam yorgun oldgm zamanlarda çok oluor ama cogu zman usengeclik cunku bekar evinde cok daha zamanim vardi ben yine daginiktim misler gibi temizlik yapardim sadece bir kac gun giderdi...

Haftada bir dusunuom ama bir haftaya kadar yine temizlik yapmam lazim bir sekilde duzene alismaliyim mesela disari cikacagmz zaman ustmdeki giysiler yatagin ustnde durur ne kullanmissam ortada durur oylece bir daginiklik va r ya bende bir bayan olarak kendmden utaniom ya

Eşin yardımcı olmuyor mu peki?

Ben temizligi muzik esliginde dans ederek yapiyorum. Yerleri de bale adımları atarak temizliyoru, cok eglenceli oluyor. Biri gorse deli sanir, toz almayi esimin evde olmadigi zamanlara denk getiriyorum. Bazen de dizi ve cizgifilm izliyorum. Bir donem hep Sunger Bob izleyrek yaptim temizligi. Bir de temizlikte esle ortaklik onemli. O olmuyorsa da elden geldigince yardim almak onemli. Mesela kendi utusunu kendi yapmali, herkes kendi kisisel temizliginden kendi mesuldur. Bir de cok titiz olmayin, bizim Turk kadinlari haddinden fazla titiz hayatlarinin en guzel yillarini evi camasir suyuyla silerek harciyorlar. Ne gerek var? Esiniz de muhakkak yardim etmeli size, kadin calisiyorsa erkegin yardim etmeme gibi bir luksu olmamali. Yapmaz demeyin siz yapmazsaniz eli mecbur yapar, herkes kendi utusunu kendi yapmalidir. Yapmiyorsa da kendi rezil olur burusuk burusuk gomlekle ise giderek.

Haftada bir gün temizlik yeni evli bir çift için yeterli. Neden yetmeyecekmiş ki, iki kişisiniz alt tarafı. Ben iki hafta yapmasam bile tertemiz evim, kirlenmiyor.

Haftada bir kadın tut, akşamları yatmadan evi topla öyle yat. Bulaşık bırakma yemek yer yemez makinaya at. Ütüyü hafta sonu topluca yap, yapamıyorsan ver ütücüye. Haftalık ütü dediğin 5 tane gömlek, en fazla yarım saate halledersin. Gömlekleri askıda kurutursan ütülemek daha kolay olur. Kumaş pantolon ve takımları kuru temizlemeye ver ayda bir. T-shir ve kotları ütüleme. Düzelt katla koy dolaba. Geneli kırışmıyor zaten.

Eşinden yardım iste mutlaka. Sen temizlik yapacaksan ütüyü o yapsın. Çamaşırı o assın sen topla. Böyle böyle iş bölümü yapın.

Esimde utu yapar ama nadirdir ben daginik bir insanim ev daginiksa bile olece yatarim o kadarda relaksım esimde genelde evde vardiyasi farkli biraz onun o evde olunca pek yapamiom titiz insanlara bayiliom ya ben ödüm kopuo biri gelicek die

Olmuor, bitmior, sevmior....
Arkadaşım neden gözümüzü tırmalıyorsun? Önce türkçemizi temiz kullan sonra evini de temizlersin.
Ya lütfen ye lütfen, bunu neden yapıyorsunuz özenti, ergenlik neyse sebebi vazgeçin Allah aşkına...

Evli değilim ama yazayım.

Yemek yedikten sonra bulaşığı bekletmem hemen yıkarız annemle,o çay demlerken ben tabakları kurular bulaşık makinesine kaldırırım. Her gün kullandığımız tabakları indir kaldır yapmak zor geliyor,makineye de düzenli olarak temizleyici atın.Ben öyle yapıyorum.

Tuvalet ve lavaboyu en fazla 2 gün yıkamamazlık yapıyorum.Alın çamaşır suyunu,bir de fırça 15 dk sürmüyor tuvalet ve lavabo.Mis gibi temizlik de cabası.

Televizyon,masa,vs.geçerken bakıyorum azıcık bir toz varsa alıveriyorum.

Cam konusunda da ne zaman silsek yağmur yağıyor ama her hafta,15 günde bir bana çok abartı geliyor.Ayda bir kadın çağırırsın o siler onu da.

Yeri de biz viledeyla değil elimizle siliyoruz,biraz zor oluyor ama o da size haftada bir yeter.

Yarina iş birakmazsan halledersin aslinda. Evin derli toplu haldeyken uyu. 2 3 günde bir makine at sil, banyoyu tuvaleti her banyo yaparken yıka çık. Utuyu muhakkak toplu yap. Yardimci bayan cagirip zamanla onun yaptiklarindan örnek alir evinizin duzenini kendiniz kurarsiniz.. aslinda cok basit..

Gözünüzü tırmalıyorsa okumayın okumak zorunda değilsiniz.benim neyi nasil kullandigim sizi ilgilendirmez ozenti falan degil ergen hic degilim olabilirdim de dedigim gibi bunlar sizi ilgilendirmez turkceyi duzgun kullanmaya onem verdiginiz kadar usluba onem verseniz keske sizin icin daha iyi olur bu sekilde bir uslubunuz oldugu surece ne kadar duzgun turkce kullansanizda bu sekilde bir diksiyonunuz oldugu icin hepsi geride kaliyor once ozelestiri yapmanizi tavsiye ederim bu sekilde kaba bir yorum yazarak siz neyin özentisindesiniz onuda anlamadim herkesin sizi tebrik etmesini mi bekliyorsunuz acaba ? Uzatmicam konum icin baska cvp yazmayin iyi aksamlar..

neden kendinden utanıyosun ki ya utanılcak bişey yok bence, herkesin temizlik kriterlerine uymak zorunda değilsin, haftada bir yap yeter, bence eşin de kendi ütüsünü kendi yapsın en azından

Ah o halilarin tüyleri off offf.. 4 aylik evliyim bnmkiler yeni yeni bitti valla. Ben sabah uyaninca önce guzel bir kahvaltı yapiorum daha enerji dolu olmak adina. Sonra camlari açıyorum bi temiz hava cekiom içime. Sonra aciom bi muzik kanalını. Once toparlayip supurulcek hale getiriorum sonra supurup siliorum toz alip yerlestiriorum. Sonra banyoyu yikayip kendi duşu da alip tertemiz cikiorum. Bu mutfaksiz hali. Mutfaginida ne kadat r toplu tutaraan o kadar kolay olur. Yemek sonrasi hemen kaldir herseyi ortadan.
Bende eşimin isi yüzünden cok ütü yapiorum ama oyle hergun ütü olmaz çok fenalasirsin. Bir gun belirler.o gun çamaşır yika ertesi gu. Ütü gunu olsun. Ütü masasini tv karşısına kur ya dizi izle ya muzik ac ya belgesel ne seviorsan butun ütüyu bitir ki en azindan bir hafta yada iki hafta rahat et. Ben maaleaef her hafta yapiorum. Cunku esim bazen gun icinde bile gelip üstünü değiştiriyor terlediginden falan. Anlican bolca gomlek pantalonn :--(

Ben de sürekli derli toplu insanlara hayranım.
Bazen bir şey hazırlamasınlar diye çat kapı gidersin ya insanlara. Ayyy evim temiz değil ama neyse der, açar kapıyı şok olurum.
Toz bile yok ya daha nasıl temiz olacaktı acaba
Biz haftada bir eşimle temizliyoruz. Onun dışında ütüler falan hafta boyunca sürünüyor. Hiç de yapasım gelmiyor, hiç bir güç de ev işini sevdiremez sanırım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…