ev temizliği sevme çabası yardım :((

Canım bende nerdeyse 1 buçuk yıllık evliyim. Kendime liste yapmıştım. Pazartesi günü süpürüp silme salı sünü çamaşırları yıkama - asma - katlama ütü çarşamba günü banyo-tuvalet leri dip köşe detaylı bi şekilde yıkama temizleme perşembe günü mutfağı dip köşe dolapların içi dışı silme cuma halı silme cumartesi pazar tatil. Böyle liste yapmıştım kendime. Baya bi süre uydum sonra yarım gün işe başlayınca mutfakta her gün yemeklerim pişerken bi dolabı silerdim tuvalete girince klozet ve lavobayı banyoya girince banyoyu temizlemeye başladım ama bi gün mutlaka çamaşır-ütü günüm hala. En az 3 posta yıkıyorum. Asla ütüsüz bi kıyafeti gardolaba kaldırmam

Bi arkadaşım vardı ;çok titizmiş gibi bi leğen suyla viledayı alırdı hiçççç süpürmeden o viledayı ordan oraya ordan oraya siviştirir geçerdi sulu sulu Sonra o leğendeki suyla ve tek bir bezle tv yi,sehpayı,camların önünü,masayı,kitaplığı,koltuk kenarlarını,kapıların önündeki kısımları,konsolu monsolu ne varsa silerdi bi de iki saat konuşurdu ayyyy çok yoruldum ayyyyyy beliiiimmmmmmm diye...Birde 1 yıl falan cam silmez camları yıkardı Ben öyle titizlerde gördüm yani ....Böyle temizlik konuları açılınca direk aklıma o geliyo geçen konuşuyoruz napıyosun diyorum ayyyyy napiim ya temizlik yapıyorum dedi

Demem o ki bence önemli olan temizlik yani ben dağınıklığı o kadar önemsemiyorum ..Başkalarının da çok önemsediğini düşünmüyorum örneğin banyo temizdir ama şampuanlar dağınıktır ,lifler falan yerinde değildir takılmıyorum ,yine mutfakta tezgah üstü daınıktır ama bulaşıklar iyi yıkanmıştır yağ,koku,çöp yoktur eyvallah..Ama layığıyla yapılmayan temizlik beni daha çok ürkütüyor mesela iyi durulanmamış mutfak aletleri,çamaşır suyu ve benzeri ürünlerle yıkanmamış banyo ,tuvalet o bir bezi onlarca farklı yere sürüp temizlik yapmak ..kapı kolları pisliği,yüz kurulama ve bayo havlularının hijyeni benim aklım hep onlardadır ..Yoksa tv önü tozluymuş ayyy ben öyle uyuyamam diyen tiplerden değilim ...

bu arkadas titiz degilmiski..nasil temizlik yapmasi gerektigini ogrenmesi gerekiyor bana kalirsa.

Ay bende 5 aylik evliyim hala evimin duzeni yok gibi geliyo temizligi haftada bir degil hergun parca parca yapiyorum ama bos iki odam var ikiside birbirinden daginiktoplamaya calisiyorum ama calisirken gercekten zaman ayirabilmek zor oluyo helede ailelerle ayni sehirdeyizki on gunde bir en az iki tarafada gidiliyo hic firsat bulamiyorum ya

ilk başta bende öyleydim canım zamanla alışırsın .... kıyafetlerini çıkardığın zaman direk kirliye at ... yatağı hersabah topla ... akşamları evi kabataslak toparla.... mutfağı yemekten sonra hiç oturmadan toparla bulaşıkları kaldır makineye yerleştir tezgahını sil .... hergün çıkmadanda tuvalete bi su döküver ... böylelikle haftalık temizliğinde az olur .... ütüyüde bi akşam sevdiğin bi diziyi izlerken yap 10 gün kafan rahat :) bi süre sonra bu temizlik düzen hoşuna gidecek kendin farkına varmadan temizlik yapmış olacaksın canım ... birde şu kuralı koy kendine bir yerde bişey gördün " sonra değil şimdi " politikasını uygula :)

Çalışıyor musunuz peki yani çalışmayıp tüm gün yatıp bir de akşamları eşinizden ev işlerine yardım beklemek abes olur. Tüylenme olur halılarla ancak süpürürsen sürekli bir süre sonra gider. Çalışıyorsan durumundan varsa kadın tut haftada bir ama bence yetebilirsin. Ütüleri biriktirme ama önce çamaşır çok birikmeden yıka ütünü tv izlerken yap ikiye böl iki akşam ütüle bir anda biter rahat edersin evini bir haftasonu süpür dip bucak sil mesela salonun tozunu al orada oturmuyorsanız çek kapısını kapat. 2 günde bir toz al bir şey yok onda. Mutfakta elin srekli tezgahta dolaplarda olsun yemek piştikçe günlük silersen zamanını almaz sonra yorulmazsın her yer batınca. Pazara git gelince bir anda yeşillikleri yıka koy, birkaç günlük yemeğini yap dolaba koy kolay yemekler seç. Düdüklü kullan çabuk pişer. Bunlar çalışıyorsan tabi çalışmıyorsan işin daha kolay.

[QUOTEiki "mozerellaa, post: 37020570, member: 449184"]Kızlar yeni evliyim sorunum ev temizligi yadirgamayin ama ev temizligi sevmiyorum evim surekli daginik oluyor evimizi gormek icinde surekli ani misafir oluor basliom kosustrmaya duzenli be titiz deilim ya yanlis anlasilmasin pis les kokan bir evimde yok ama evim genelde daginik oluyor calistigim icin yorgun oluom duzene temizlige nasil alisabilirim mis gibi temizlik malzemeleri aliom ama kullaniormuyum nadir mis gibi temizlik kokan bir evim olsun istiom ama benimkisi genelde daginik halilar yeni oldugu icin heryer tuylu esimde pek yapmior temizlik nasil aliskanlik kazanicam haftada bir ev temizlgi icin birisini tutacam ama haftalik yetmiorki kendimi bir sekilde alistirmaliyim bekar evinde rahatliga cok alismisim malesef adımın pasakliya cikmasindan korkuom esimin utusu cok oluor toplu yapamiom o gun ne giycekse onu utuluom bu yuzden hergun utu yapmak zorunda kaliom kizlar alisirmiyim asarmiyim bunlari 2 saat utu yapsam 10 gun rahat ederim aslinda ama yapmiom icimden gelmio bazende yorgun oluom[/QUOTE]
Kuzum yeryerinden oynasa sen temizligi sevmezsin bende yemek yapmayi sevmem.bosa demiyorlar yedisinde neysen yetmisinde osun.yemek yapmaktan nefret ederim ama.hergun yer siler utu yaparim hic zorlanmam.

cnm bende haftada yarım gün almak istiyorum . neler yapıyor kadın yani neler beklemeliyim aldığım kadından

canım aynı benim gibiymişsin, sonun bana dönmesin diye sana uyarı amaçlı birkaç birşey yazmak istiyorum; ben 2 yıllık evliyim, küçükken annem ben ezildim sen ezilme dedi bana hiç temizlik falan yaptırmadı , koca kız olmuştum suyumu bile ayağıma getirirdi, bazen anneme kızıyorum beni neden böyle yetiştirdin diye. sonra 4 yıl üniv okudum yurtta kaldım temizlik falan yapmadım. neyse gel gelelim konuya, eşimle ilk evlendiğimiz aylarda doğru dürüst temizlik yapmazdım, sürekli ertelerdim, bahane ederdim bugün başım ağrıdı yapmadım, bugün geç uyandım yapmadım, yarın misafir gelecek doğrudan yarın yaparım falan gibi, eşim de sağolsun hiç tepki vermezdi ben seninle evi temizlemen için evlenmedim sen yanımda ol yeter derdi, benim de canıma minnetti zaten yapmazdım. şu an iki yıllık evliyim, geçen ay bana ilgin azaldı ddiye oturdum ağladım, eskiden olsa gelir sarılırdı olur mu öyle şey falan derdi , şimdi ağladığımı duydu geldi odayabağıra bağıra aynen şunları söyledi; oturup burada ağlayacağına git evini temizle evi b*k götürüyor sen hala aşkın meşkin derdindesin, sen karılık vazifelerini yaptınmı ki ben erkeklik vazifemi yapıp seninle ilgileneyim... başımdan aşağı kaynar sular döküldü hakettim tabi bu sözleri. kadın dediğin temiz olur. şimdi artık her fırsatta yüzüme vuruyor pis olduğumu , eskisi gibi değilim yapıyorum artık ama adım çıktı dokuza inmez sekize. sen sen ol yeni evliymişsin madem, kendine çeki düzen ver, çalışıyorsun madem izin günlerinde yada olmadı akşam eve gelince 1 saat temizlik yap ara sıra. eşine günün birinde senin yüzüne vurma fırsatını verme. mutluluklar dilerim..

ayy çok üzüldüm cnm yaaa. benim eşimde birgün bana demez inşallah ben yapıyorum ama cumartesi sadece. işten gelip bir eve bakıyor birde ayaklarını uzatmış oturan bana. yemek yapmayıncada şakayla karışık acıktım niye yapmadın diyor. ama napiyim işten gelip temizlik yapamıyorum

AAAA bu kötü olmuş yaaa..Eşin hiç mi önceden belli etmiyordu bu kadar bozulduğunu ,ya da siz gerçekten mi çok dağınıktınız adama ne kadar tak dedittirse de böyle dannnnn diye vurulur mu ya insanın yüzüne üzüldüm şimdi nasıl peki görüyor herhalde çabaladığınızı

Önce bu işin dört dörtlük olması gerekmediğini bilmek lazım.
Ev pis olmasın, ama kendini de parçalama bunun için.
Bazen 2 hafta evi süpürmediğim oluyor, kimine göre öyle asla yaşanmaz, ama bana göre çok da anormal değil ve arada olabilir.

Benim yapmaya çalıştığım -ve beceremediğim- şey şu, ne yapılacak ne edilecek evde dağınıklık olmayacak.
Ev derli toplu olursa evi süpürmekte ne var ki, yarım saat bir saat.
Aldığını yerine koy kuralını hayata geçirmek şart.
Dağınıklık sorunu çözülürse gerisi kolay.

Ben şarjlı süpürgeyi kesinlikle tavsiye ediyorum bir de.
Çatkapı misafir mi gelecek veya o yeni halı tüyleri çok mu dert oluyor, birkaç dakikada mis gibi oluyor her yer.
Elim ayağım gibi el süpürgem, onu günlük çalıştırırsam 2 hafta çok rahat gidiyor yaptığım temizlik.

Bir de dolaplar için spreyli bir şişede su-loc veya başka durulanmayacak temizleyici karışımı yapmayı düşünüyorum.
Yemek yaparken hatta kahve yaparken fıs fıs sık, sil.
Batmadan silince ona ayrıca vakit harcamak gerekmez.

Tabii en iyisi haftalık bir yardımcı almak
Haftalık maddi açıdan biraz külfetli olacağı için ben ayda bir almayı düşünüyorum.
Her geldiğinde normal temizlikle beraber 1 büyük iş yapsa 3-4 ayda evin her yeri elden geçmiş olur.
Yeter, çok bile.

ben dağınık değilim canım sadece biryerde toz görsem beni rahatsız eder ama çok üşenirim temizlemeye sürekli ertelerim. ev öyle tozlu 3-4 gün bekler sonra temizlerim. şimdi çabaladığımı görmüyor bende buna sinir oluyorum. hiç belli etmezdi bu kadar bozulduğunu, bi anda patladı ve ben şok oldum

çalışıyomusunuz?
çalışıyosanız eşiniz çok kabalık etmiş..
çünkü çalışan bir kadının temizliğe yetişememesi ayıp değildir benim gözümde..
ama ev hanımıysanız haklı sayılabilir eşiniz...

bende çalışan bir bayanım.her günümü farklı odaları temizlemek için plan yapmıştım ama olmuyor maalesef.çok yorgun olduğun vakitler kalıyor en mantklısı toplu biçimde yapmak.ben pazar günleri bana kalsın diye cumartesi akşamı kendimi zorluyorum.cumadan yemeklerimi yapıyorum..önce süpürge ardından yerleri viledalıyorum..hemen ardından tozları alıyrum.bu arada çamaşırlar yıkanmış oluyor.serip en son banyo yapıp oraları yıkayıp çıkıyorum.bunlar sadece 2 saatimi alıyor.hafta içi yapamıyorum gerçekten olmuyor.bana yetiyor çocuğum filan yok iki kişiyiz gündüz evde değiliz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…