ev temizliği sevme çabası yardım :((

Haftada bir kadın al
Temizlik ütü yapsın
Sana mutfak ve genel toplama kalır
Bulaşık makinesi toplama görevini eşine ver
Sen yemek yap
Ortalığı da aldığınızı aldığınız yere koyun
Oldu bittii

Su aldigini isin bittiginde hoppaa yallah sisli yerine aldigin yere koymayi rutin haline getirirsen olay bitmis demektir.
He sen yapiyor musun diye sorarsan orasini hic karistirma

Bi de çocuk olsun, sen o zaman gör evini. Neyse boşver kafana takarsan onlar gözünde büyüdükçe büyür. Daha yeni evlisin, bir süre sonra rayına oturur herşey. Fakat ilk kural şu: ÜŞENMEYECEKSİN. Aklına bir şey geldi mi kalkıp yapacaksın. Burası da tozlanmış yarın alırım demeyip, bi bezle hemen yapacaksın.

Bende 5 ay oldu evleneli ,haftada birkez genel temizlik yapiyorum ..
Sonrasinda gunluk seyleri yapiyorum , haftada birkez kökten yaparsan inan ev mis gibi olur ve hergun daginikta olmaz birgun camasir yikiyorum , pazar gunleri utu yapiyorum vakit bulunca veya televizyon izlerken yavas yavss yapiyorum ..
Fazla kafana takar buyutursen ev isleride gozunde buyur ..
Birkere baslarsan , artik kendin fark edersin kolay oldugunu:)

Valla esinde düzenli olacak bence.. Ayrıca sen kendini salarsan kican hepten salar..iki kisinin evi dagilmaz derler ama benim evde sankinkirk yillik ev gibi... o düzeni bi yildir oturtamadim simdi de bebeğim geliyor valla kolumu kaldiramiyorum esim yardim ediuyorda altından kalkiyorum

Yeni bir planlama yöntemi öğrendim, evimde günlerdir korkunç bir tadilat olduğundan ben henüz deneyemedim ama özellikle çalışan insanlar için çok mantıklı geldi. Sistem kısaca şu odaları hafta hafta bölüyorsunuz. Sonra haftanın boş olduğunuz günü evi silip süpürüp üstten üstten toz alıyorsunuz, o haftanın odasını mobilyaları çekerek temizlersiniz. Sonra haftanın diğer günleri seçtiğiniz odanın işlerini 1/yarım saatlik periyotlar halinde yapıyorsunuz. Mesela birgün camlar, bir gün çekmeceler, bir gün kapı bir gün koltuklar bir gün avize tablolar vs. ya da mesela mutfak haftası ise bir gün buzdolabının içi, bir gün fırınlar, kalan günler dolapların bölüştürülmesi enerjinize göre.

Ütü için tek çözüm kurutucu malesef, çamaşırlarınızı kurutucu işini bitirir bitirmez alıp katlarsan , gömlek gibi ince iş isteyen şeyler hariç herşey ütü istemez şekilde çıkar, gömlekler vs de daha kolay ütülenir

Üşenmeyeceksin
İşi anında yapacaksın her şeyin temeli bu
Dursun biraz sonra dersen öyle kalıyor
Bir de tabi her şeyin dört dörtlük olmasını bekleme
Biz çalışan hanımların her şeyi yetiştirmesi mümkün değil
Ama hafta sonları falan telafi oluyor, kimse mükemmel değil

ikikişisiniz evinizin bu kadar dağınık olması ilginç sadece yarım gününüzü ayırıp tam bir temizlik yapsanız size üç beş gün gider.misafir geldiğinde daha düzgün olur

ayy ıyıkı böyle bırısı degılımm

işleri bekletmemek en önemlisi sanırım :) diyorum ama ben hemen yapıyormuyum hayır.ama alşkanlık eedindim akşam yatmadan ortalığı toparlayıp yatıyorum biraz daha düzgün oluyor.

ben haftada bir yarım gün kadın alıyorum.o kendi kafasına göre düzenledi evimi nasıl rahat ettim anlatamam.ben bu eve sığamıyorum diye söylenip dağınıklığımı böyle savunuyordum meğerse cidden beceriksizmişim :)

öyle bir anlatmışsınız ki evinizin hali gözümde canlandı , fazla üşengeçlik iyi değil.

gece uyumam da yine de toplarım evimi .

Ben hep şöyle düşünüyorum şuan misafirim gelse evim müsait mi? Böyle düşünülünce vallahi çok güzel temizlersiniz

öyle bir anlatmışsınız ki evinizin hali gözümde canlandı , fazla üşengeçlik iyi değil.

Aynı kendimden buldum

Aynen aynıyız bir saat 2 saat geç uyurum yine temizlerim

Ben de simdi eve geldim evli değilim ogrenciyim acilen toparlamam lazim evi temizlik hastaligi mi var anlamiyorum yeni temizlik maddeleri almaya bayiliyorum evde bos olduğum her an dip bucak temizlik yapiyorum her gece yatmadan odami temizliyorum of çok saçma değil mi kardeşimdalga geciyo nbugün temizlik yapmadin mi diye size de tavsiyem kafaniz doluyken temizlik yapmaniz zaman su gibi geçiyor

benim icin temizlik yapmak bi zorunluluk..keske temizligimi yapan yemegimi yapan bir yardimcim filan olsada bende hic yapmak zorunda kalmasam...ayni sekilde iste yemek yapmakta aslinda zorunluluk olunca guzel gelmiyor insana...canin isteyince daha bi ozeniyorsun ve guzel seyler cikiyor ortaya...amaaa keyfimizi beklersek ac kaliriz..bu yuzden ister istemez yapiyoruz...herneyse...temizlik yapmayi sevmiyorum fazla...hele cocuktan sonra nefret ettim gibi..ama temizlik sonrasini seviyorum genelde...ortalik toplu hersey halledilmis..yemekte yapildiysa benden rahati yok..ama bu dediklerimin hepsi bi anda olmuyor..genelde haftasonu boyle...haftaici saldim cayira, mevlam kayira

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…