Ev temizliği ve Bebek eşyalarını almaya ne zaman başladınız?

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
Kızlar aklıma takılan ve beni rahatsız eden en önemli konulardan biride temizlik.Dip temel temizliği kaçıncı haftada yaptınız,halılar,perdeler vs.kaçıncı haftada yıkandı.26 haftalık hamileyim ve (allah zamanında nasip etsin) erken doğum olursa herşey temiz olsun diye düşünüp 2 hafta sonra temizliği yaptırayım diyorum ama herkes erken kirlenir diyor.

Birde bebeğin kıyafetlerini kaçıncı haftada yıkayıp ütülediniz,hemen komidine mi yerleştirmek gerek yoksa hurçun içinde doğana kadar kalmalı mı?Beşiğini falan kaçıncı haftada aldınız?Doğum çantasını kaçıncı haftada hazırladınız?
Çok soru sordum kusura bakmayın kafama takılanlar bunlar şimdiden sağolun:49::49::49::49::49:

Kızlar aklıma takılan ve beni rahatsız eden en önemli konulardan biride temizlik.Dip temel temizliği kaçıncı haftada yaptınız,halılar,perdeler vs.kaçıncı haftada yıkandı.26 haftalık hamileyim ve (allah zamanında nasip etsin) erken doğum olursa herşey temiz olsun diye düşünüp 2 hafta sonra temizliği yaptırayım diyorum ama herkes erken kirlenir diyor.

Birde bebeğin kıyafetlerini kaçıncı haftada yıkayıp ütülediniz,hemen komidine mi yerleştirmek gerek yoksa hurçun içinde doğana kadar kalmalı mı?Beşiğini falan kaçıncı haftada aldınız?Doğum çantasını kaçıncı haftada hazırladınız?
Çok soru sordum kusura bakmayın kafama takılanlar bunlar şimdiden sağolun:49::49::49::49::49:

Beşik değil de park yatağını ve aynı gün bebek arabası, kıyafetlerin çoğunu almıştım 28. haftamdaydım daha sonra belki çok yorulurum gezemem diye... kıyafetleri 34. haftamdaydım yıkadım ama ütülemedim ve şifonyerine katlayıp yerleştirdim herşeyi... doğum çantamı 36-37. haftamda hazırladım.. kontrollerimde erken doğum riskim yoktu benim... 38+5. günde sezaryen oldum, planlı olduğu için doğumdan önceki haftasonu temizliği yaptırdım..
çok kafanı yorup stres yapma hepsi olur daha erken bazı şeyler için...

Tatlım ilk önce tebrik ederek başlamak istiyorum.Allah bebeğini kucağına sağ salim almanı nasip etsin..Bende 21 haftalık hamileyim..

Ve şu an çalışıyorum.Gittiği yere kadar da çalışmayı düşünüyorum.Benim doğumum allah nasip ederse nisan ortası gibi

olacak.Bende mart başı gibi işlere ve hazırlığa başlamayı düşünüyorum.Halılar yıkanıcak perdeler yıkanıcak koltuklar yıkanıcak

vitrin içleri dökülecek yıkanacak dolaplar ve çamaşırlar düzenlenecek (iyice boşladım çünkü bu aralar) cam kapı mutfak banyo

boya badana bebek odası derken 2-3 hafta bu işlere uğraşırım gibime geliyo..Bebek alışverişinide Eminönünde bi han varmış

bi arkadaşımdan duymuştum çok güzel ve çok uygunmuş.Oraya gidip tek seferde ne gerekirse(bebek ve benim için) arabası

karyolası kıyafeti kuveti lifivs.vs. ordan almayı düşünüyorum...1-2 haftada böyle geçse yeter diye düşünüyorum..

Ben 31. haftama yaklaştım. Bu hafta park yatağı, iç yatağını puset ve arabasını aldım. Herkes ısrar edince bir hurç açıp yavaş yavaş hastane malzemelerimi de dizmeye başladım. Ufak tefek medikal malzemelerim kaldı. Onu da 1-2 hafta içinde tamamlayacağım. Bir tane şifonyer yaptıracağım sadece bebişe, öyle halılı perdeli ilerde oğlumun zevkine göre dizerim. Kiracıyım zaten ilerisi ne olur belli olmaz diye önlem. Şifonyer gelince de yıkama ütüleme işini yapıp dizeceğim.
Bir tek benim emzik, tırnak makası, saç fırçası... gibi ıvır zıvırları kaldı. Onu da bebeğimin ihtiyaçları doğrultusunda babamız eczacı kapıp getirsin bir zahmet gerektikçe.

Çok erken almaya gerek yok ama 29-30. haftadan sonra fizyolojiniz çok değişiyor. Ona göre hesap yapın bence. Kılık kıyafeti 25. haftadan sonra almaya başlayabilirsiniz. Bir anda alıp bütçeye bir anda yüklenmeyin bence. Gelecek hediyeleri, anneanne, babaane, hala ,teyzeleri hesap edin. Ben 3-4 kat kıyafet ancak alabildim sağolsunlar.

Temizlik işini kontrollerimde sıkıntı çıkmazsa 38-36. hafta arası birini tutup yapacağım. O gelene kadar zaten ben azar azar evde değişiklikler ve ufak temizlikler yapmaya başladım. Malum hepsini bir arada kaldıramayız, gelen de yetişemeyebilir. Yine de ben 36. haftadan sonraya büyükbaş işlerin bırakılmamasından yanayım. Doktorum bile 36. hafta sonrası doğumların süpriz olmadığını, normal süreçte kabul edilebileceğini söyledi.

Bence fazla geç zamana bırakmayın. Sonra benim gibi bebeğin çantasını suyun gelirken hazırlarsın:) Öyle iştahlıydım ki temizlik konusunda dip bucak yerler duvarlar yıkanmayan hiç bişey kalmamıştı daha erken erken dedim bebeğime daha var dedim malesef 36. haftalık gittim doğuma ve bebek eşyalarını bile yıkanmamıştı heryeri yıkaadık kıyafetler kalmıştı:) özeniyordum her işim bitsin bebeğimin cicilerini yıkarım ütülerim rahat rahat yerleştiririm diye heeep hayal etmiştim:) anlıcağınız fazla beklemeyin.

Hemen işinizi bitirip hamileliğinizin son anlarının keyfini çıkarın herşey hazır haydi gel bebeğim diyebilesiniz...Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin ve bebeklerimizi korusun.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Hamileliğimin 31.haftasındayım. Ben bebek eşyalarını almaya 28.haftada başladım. Aslında almayı düşünmüyprdum fakat gerçekten lazım olan elzem şeyleri hazır etmek gerektiğine inandım. Özellikle doğum çantamı 29.haftada hazırlamaya başladım. Zira ne zaman ne olacağını bilemeyiz arkadaşlar. Geçen haftasonu da park yatak aldık ama daha kurmadım. Yarın da kısmetse yatak odasını teslim edecekler. Yatak odası aklımda hiç uoktu ama çok uygun bir fiyatla bulunca kaçırmadık diyebilirim. İnşallah şubat başı gibi kızıma kavuşacağım. Bence mutlaka çok abartmadan doğum çantası ve bebeğin ilk kıyafetleri hazırlanmalı diye düşünüyorum.
Sevgiler

Çok sağolun arkadaşlar bende biraz pimpirikli biri olduğum için merak ettim. Malum her an herşey olabilir diye düşünürek. 30.haftamda kıyafetlerini yıkamaya başlıycam,yatağı şifonyeri,kıyafetleri alındı zaten,temizlik içinde 33.haftada halıları yıkamya veririm ve dip temel olarak başlanır diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun sağ salim bebişleirmizi kucağımıza almayı nasip etsin

Back
X