Ev tuttuk ama dolandırılıyor muyuz??

Tam olarak o geliyor. Öncelik tabiki lara olacak para mühim de sizin şüphe duyduğunuz konuda mantık hatası var.
Pwra yollayin anahtari vereyim bakin dedigi için güvenmem ben olsam

Yok eğer kalacaksanız hemen anahtarı kargolayayım ama bi kira en azından yollayın ben gelince de sözleşme yapalım dedi ben de kalacak yerimiz olduğunu söyledim bekleriz dedim tamam o zaman diye geleceği güne anlaştık bir daha para yollayın lafı olmadı.

Beni şüpheye düşüren sanırım gerçekten kirası. Ha o kiraya aynı şartlarda kalan arkadaşım yok mu var ama 4-5 senedir kalıyorlar şimdi kiralar çok çok arttı ona rağmen bu uygunluk gerçek değilmiş gibi geliyor. Ay bilemedim

Böyle dolandirilan bir kiracı tanıyorum. Bu arada parayı yollayinca anahtarin geleceği ne malum. Bencede dolandirici ama ilanı kaldirmadi diye değil. Bu kısım için.

Böyle dolandirilan bir kiracı tanıyorum. Bu arada parayı yollayinca anahtarin geleceği ne malum. Bencede dolandirici ama ilanı kaldirmadi diye değil. Bu kısım için.
O sebepten biz hayır dedik zaten ama adam da eşyalar olduğu için para almadan yollayamaz .. neyse bakalım ben bu takıntılarla tutabilecek miyim Sağolun

Adam niye ilani kaldirsin bir enteresansiniz sari cizmeli mehmet aga sizi tanimaz etmez bu devirde kimseye guven olmuyor insanlar tutucam der tutmaz alicam der almaz sonucta adam sizden para da almamis niye kaldirsin biraz daha mantikli ve korkusuz olun akilli insani dolandirmak okadar kolay degil :)

Bir tanidigim ayni sekilde dolandirilmisti. Ev emsallerine gore fiyati oldukca uygundu. Adam sehirdisinda oldugunu kirayi yollayip hemen yerlesebileceklwrini soylemis. Parayi aldiktan sonra bir daha adamin telefonuna ulasamamislardi.
Eger ogretmense internetten meb yazip kisinin adini soyadini aratin hangi okulda calistigiyla ilgili bilgi elde edersiniz

kira kontrati yapilana kadar her iki tarafinda cayma ihtimali oldugu icin ilan kaldirilmaz bu normaldir. soyle dusunun siz de hala ilanlara goz atiyorsunuz ki ilani gormussunuz, siz de daha iyi bir senecek bulup vazgecebilirsiniz heran

Bana normal geldi bizde el sıkıştığımız halde sözleşme imzalayana kadar kiralık ilanını ev sahibi kaldırmadı. Belki beğenmezsiniz belki bir sorun çıkar belki başka ev bulursunuz adam bir söze güvenip neden diğer alıcıları kaçırsın

Hem eşinin hem kendisinin mi tayini çıkmış. İkisi de öğretmen. Bu 15 tatilde mümkün değil. Sadece biri diğerinin yanına eş durumu isteyebilir. Keşke bu konudan ağzını arasaydınız. Yalan mı söylüyor anlardınız

Bana adamın yaptıkları dolandırıcı bir hareket gibi gelmedi. Gayet makul. Ortada para alışverişi yoksa ilan da kaldırılmaz.

Ayrıca adamın kötü niyeti olmadığını varsaysak dahi evi kendi gözünüzle görmediniz. Fotoğraflar çoğu zaman yanıltıcı oluyor. Mutlaka evin kusuru vardır da fiyatı azdır.Kendi gözünüzle görüp etrafı soruşturmadan sakın karar vermeyin.

Ama ya aynı anda 10 kişi birlikte kiralıyorsak evi benden önce de 5 kişiye vermiş düşünsenize sözleşmedeki isim de yalansa mesela elimde hiç bir şey olmayacak

Bu senaryolarla o evi kiralamayin siz.
Gidin araci bir firma/ emlakci vasitasiyla bulun ev, oyle kiralayin.
Hic kapora vermemissiniz ilani ne diye kaldirsin adam?

Ben bı sözlesme yaptım evimi satarken adam 5000 kapora yerıne 3500 verım benı 1.5 ay oyaladı. Sonrada evı almadı. Bende sozlesme maddesınde sozlesmeye uyulmazsa 20.000 tl var diye birine satamadm ve evimi o 1.5 ay içinde satamadım sonrada satmak için extra 1 ay 24 gun bekledim. Sözlesme yapanın amacıda nişanlısına evi aldım dıyıp bayramda nikah kıymk ve sonrasında da onlar vazgecti demeekmiş. Nişanlısı arıyo benı evden cıkın. Perde ölçüsü aldırcam diye. Ona da bişey dedirttirmedi en son baktım para gelmıyo aradım kızı nikah yapma bu adam dolandırıcı sana aldım demiş evi almadı dedim.ayrıldılar. o yuzden sözleşme maddelerini iyi okumadan sakın inzalamayın. Gerekirse avukatınızla okuyun. Benı o kadar cok maddı sıkıntıya soktu ki ne emlakçiya nede adama hakkımı helal etmiyorum.

AYDINDA OLANLAR İÇİN EMLAKÇI SAHİL EMLAK. ALMAYIN VE KİRALAMAYIN BU ADAMDAN BİRSEY. 20.000 TL MADDE KOYDU EVİMİ SATAMADIM. ADAMDAN PARAYIDA ALAMADIM. ADAMIN UÇAK KUŞA BORCU VARMIŞ AMA KIZI KURTARDIK TEK İYİ YANI O

Meb adı soyadı yazınca çıkmıyor bir şey.. şüphe uyandıran bir diğer mevzu da adamın adına dair elle tutulur hiiç bir şey yok

Eş durumu falan bir şeyler demişti. EŞİnden ötürü o şehire gitmek zorunda kaldıklarını falan. Ay hiç bilmiyorum ki bu işleri de.. ne zaman çıkar bu tayinler

Çok geçmiş olsun işte insan bilemiyor. Allahtan daha büyük kayıplar yaşamamışsınız

Biz ne zaman kira kontratı yaptık eve geçtik anahtarı aldık o zaman ilan kalktı, tutacağımız belliydi evi ama gene de son ana kadar kalkmadı yani böyledir genelde; korkmayın yapamazlar kolay kolay dolandırıcılık falan.

Yaaa seni temin ederim ki yalan dolan.
Geçen sene ben de bu piyasaya girdim - yuze yakin ev sahibiyle konustum-ayni sizin gibi esyali ev icin.
Uc ilanda ayni seyi yasadim. Ev harika fiyat olarak uygun. Ama ev sahibi ne hikmetse sehir disinda ve ne hikmetse kiralayacagi ev icin kimseye anahtar vermemis... ve ne hikmetse anahtar icin kapora istiyor..
En bilindik yalan.
Hatta arttiriyorum,adamin whatsappina bak, hey there i am at whatsapp diye durum var ya. Iste orasi da cok yeni tarihlidir çünkü hattini yeni actigi icin :))
Evi tutmak istiyorsun ama sakiiin . Dolandirilmak istemiyorsan asla boyle birsey yapma

Evi git yerinde sor kapicisina yöneticisine falan ev hakkında ve sahibinin kim olduğu hakkında bilgi al önden , ilan kalkmaması normal sözleşme yapana kadar durur zaten ilan, birde tapuyu gör ev kimin adına boşa gitmesin onca taşınma masrafı kira vs

Ogretmense adini google yazdiginizda calistigi kurumun cikmasi lazim. Misal ben adimi soyadimi yazinca direkt calistigim okulun sitesinde kadromuz bolumunde cikiyorum. Bu hep boyledir.
Hangi okulda calistigini falan sorun. Bakin bi gercekten ogretmen mi? Sorar ogrenirsiniz daha sonra. Kimmis neciymis.

Aman sakın ha!
Araba sitelerindeki sahtekarlık bu.
Kapora verin 50 tl olsa da yatırın diyenler, 3 günde 100 adamdan aynı şekilde kapora alıp kaçıyor.
Sizden görmediğiniz ev için kargo parası istemiş, emin olun başkalarından da istemiştir.
Evini başka şehirde kiralamak isteyen biri, tanıdığa, emlakçıya vs ye anahtar bırakmamış olabilir mi?
Akıl alıyor mu bu durumu?
Karşı ödemeli kargoyla yollasın bakalım, o zaman düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…