- 4 Mayıs 2016
- 3.015
- 8.222
- 158
- 28
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Tam olarak o geliyor. Öncelik tabiki lara olacak para mühim de sizin şüphe duyduğunuz konuda mantık hatası var.
Pwra yollayin anahtari vereyim bakin dedigi için güvenmem ben olsam
Böyle dolandirilan bir kiracı tanıyorum. Bu arada parayı yollayinca anahtarin geleceği ne malum. Bencede dolandirici ama ilanı kaldirmadi diye değil. Bu kısım için.Yok eğer kalacaksanız hemen anahtarı kargolayayım ama bi kira en azından yollayın ben gelince de sözleşme yapalım dedi ben de kalacak yerimiz olduğunu söyledim bekleriz dedim tamam o zaman diye geleceği güne anlaştık bir daha para yollayın lafı olmadı.
Beni şüpheye düşüren sanırım gerçekten kirası. Ha o kiraya aynı şartlarda kalan arkadaşım yok mu var ama 4-5 senedir kalıyorlar şimdi kiralar çok çok arttı ona rağmen bu uygunluk gerçek değilmiş gibi geliyor. Ay bilemedim
O sebepten biz hayır dedik zaten ama adam da eşyalar olduğu için para almadan yollayamaz .. neyse bakalım ben bu takıntılarla tutabilecek miyimBöyle dolandirilan bir kiracı tanıyorum. Bu arada parayı yollayinca anahtarin geleceği ne malum. Bencede dolandirici ama ilanı kaldirmadi diye değil. Bu kısım için.
Bana normal geldi bizde el sıkıştığımız halde sözleşme imzalayana kadar kiralık ilanını ev sahibi kaldırmadı. Belki beğenmezsiniz belki bir sorun çıkar belki başka ev bulursunuz adam bir söze güvenip neden diğer alıcıları kaçırsınMerhabalar hanımlar.. öncelikle aklımız fikrimiz elazığda enkaz altındaki kardeşlerimizdeniye yazdım bunu bilmiyorum sanırım hiç bir şey olmamış gibi başlayamadım..
ama acilen sormalıyım bu konu beni korkutmaya başladı çünkü.
internette bilindik kiralık ev sitelerinden birinde ev bakarken piyasadan oldukça düşük bir meblağa güzel eşyalı bir ev gördük aradık bir kaç görüşme ile anlaştık, adam şehirdışında olduğunu söyledi aciliyetimiz varsa Anahtarı kargolayabileceğini (ama kargolamak için para göndermemiz gerektiğini) yoksa da 4-5 güne geleceğini evi gösterip sözleşmeyi yapabileceğimizi söyledi. Anlattığına göre ev kendisinin ve karısının. tayinleri çıkmış kiralayıp tayin yerine işinin başına dönecek. Öğretmenmiş. Tamam dedik anlaştık para göndermedik evi görelim önce dedik ama hani bayağı tutulmuş gibi konuşuldu ev
Biz gayet mutlu halimizden memnunken bir şey farkettik ki bu abi tamam tutacağız dememize rağmen evin ilanını kaldırmamış. (Kabul ediyorum belki bu yaptığımız doğru değil) kuzenime arattırdık evi ve bize göstereceği günden bir sonraki güne tarih verdi sanki hala kiralıkmış gibi. E biz tamam tutuyoruz demiştik???
Arayıp soracaktım ki ertesi gün bir baktım ilan yok. Neyse dedim belki bi kaç kişiyi de bağladı olur da biz olmazsak onlara veririm diye düşündü başka zaman gelme imkanı yok. Ama sonra bugün bir baktım tekrar aynı ilanı güncellemiş. Aynı adam aynı fiyat..
İnsanın aklına bin türlü şey geliyor 10 farklı kişiye aynı evi kiralayan mı dersin her türlü dolandıcı var malumunuz. Bir de ev gerçekten fazla iyi ve kirası ona denk evlere göre düşük. Beni en çok şüphelendiren bu. Sizce ne oluyor şuan? Dolandırılmamak için ne yapmalıyız?
Ama ya aynı anda 10 kişi birlikte kiralıyorsak evi benden önce de 5 kişiye vermiş düşünsenize sözleşmedeki isim de yalansa mesela elimde hiç bir şey olmayacak
Bir tanidigim ayni sekilde dolandirilmisti. Ev emsallerine gore fiyati oldukca uygundu. Adam sehirdisinda oldugunu kirayi yollayip hemen yerlesebileceklwrini soylemis. Parayi aldiktan sonra bir daha adamin telefonuna ulasamamislardi.
Eger ogretmense internetten meb yazip kisinin adini soyadini aratin hangi okulda calistigiyla ilgili bilgi elde edersiniz
Hem eşinin hem kendisinin mi tayini çıkmış. İkisi de öğretmen. Bu 15 tatilde mümkün değil. Sadece biri diğerinin yanına eş durumu isteyebilir. Keşke bu konudan ağzını arasaydınız. Yalan mı söylüyor anlardınız
Ben bı sözlesme yaptım evimi satarken adam 5000 kapora yerıne 3500 verım benı 1.5 ay oyaladı. Sonrada evı almadı. Bende sozlesme maddesınde sozlesmeye uyulmazsa 20.000 tl var diye birine satamadm ve evimi o 1.5 ay içinde satamadım sonrada satmak için extra 1 ay 24 gun bekledim. Sözlesme yapanın amacıda nişanlısına evi aldım dıyıp bayramda nikah kıymk ve sonrasında da onlar vazgecti demeekmiş. Nişanlısı arıyo benı evden cıkın. Perde ölçüsü aldırcam diye. Ona da bişey dedirttirmedi en son baktım para gelmıyo aradım kızı nikah yapma bu adam dolandırıcı sana aldım demiş evi almadı dedim.ayrıldılar. o yuzden sözleşme maddelerini iyi okumadan sakın inzalamayın. Gerekirse avukatınızla okuyun. Benı o kadar cok maddı sıkıntıya soktu ki ne emlakçiya nede adama hakkımı helal etmiyorum.
AYDINDA OLANLAR İÇİN EMLAKÇI SAHİL EMLAK. ALMAYIN VE KİRALAMAYIN BU ADAMDAN BİRSEY. 20.000 TL MADDE KOYDU EVİMİ SATAMADIM. ADAMDAN PARAYIDA ALAMADIM. ADAMIN UÇAK KUŞA BORCU VARMIŞ AMA KIZI KURTARDIK TEK İYİ YANI O
Evi git yerinde sor kapicisina yöneticisine falan ev hakkında ve sahibinin kim olduğu hakkında bilgi al önden , ilan kalkmaması normal sözleşme yapana kadar durur zaten ilan, birde tapuyu gör ev kimin adına boşa gitmesin onca taşınma masrafı kira vsUygun gerçekten. Adamın adını yazınca da internette hiç bir şey çıkmıyor şaka gibi sadece bu ilan çıkıyor whatsapp ta fotoğrafı var ama bilemedim açıkçası. Vazgeçme eşiğindeyim hani ya değişik sorunlu bir evse ne bileyim her türlü şey geliyor insanın aklına pkklılar falan çıktıysa böyle şeyler düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?